- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Aktív témák
-
bosston
tag
válasz
sztyui2 #30517 üzenetére
Köszönöm a magyarázatot!
Azért az a 31ezer és 7ezer igen szép számok, strangeres körökből ajánlották nekem is a streamed (szerintem mellesleg az ilyen témájú képeid a legjobbak, már amennyire én meg tudom ítélni). Azért én annak a 150 nézőnek is örülök így egy hét alatt..
Kíváncsi volnék, melyik az a 7ezres nézettségű képed (tippre lámpaelőttugrós)? -
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #30173 üzenetére
Amúgy komolyan gondolkoztam 550D-n, abban a videózás vonz, mivel valszeg abba is beleásnám magam, mint a fotózásba. Csak hát a "játékgép" filingje visszatart,szeretem a masszív jól fogható vázakat és 50D inkább az.
Az utolag említetteken kivül,sztem te sem bánnál egy 50D-t
-
Chapel
addikt
válasz
sztyui2 #30007 üzenetére
Hát párom a szakmában dolgozik (meg az egész családja) szal kellékek vannak dögivel
Egy komplett sorozatban gondolkodom, vannak ötleket, meglátjuk.D4rkm4n: való igaz, csak sajnos ezt a "dexter" zöldes-kéket nem olyan egyszerü kikeverni és per pll LR2-vel dolgozom,ott ez főleg
-
eastsider
nagyúr
válasz
sztyui2 #29922 üzenetére
a színek szokás szerint szépek. nekem nem tetszik, hogy a (nem tudom értitek-e) a melle, dekoltázsa uralja a képet. mintha előrenyomnál a mellét. vagy hogy is fogalmazzak, mintha alsó perspektívából fényképezted vola. a melle jóval előrébb van, mint a feje, és behúzná a nyakát.. fur a póz ... vagy csak alulról vágtam volna... de jócskán
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #29822 üzenetére
A DNB-s fiatalok tényleg így nyomják, szóval az alkotás korhű, és hiteles is, a színötlet is illik hozzá. Egy nagyon kicsit zavaróak csak a fűszálak a jobb alsó sarokban. A gitáros fotóhoz külön gratulálok, nem egyszerű történet a reflektorral szemben fényképezni, egyszerűen nagyon jó lett, kritikát sem tudnék rá megfogalmazni.
-
Brumi
senior tag
válasz
sztyui2 #29762 üzenetére
Bár nem én vagyok a téma legnagyobb szakértője, de az elmúlt időszakban betett képeid alapján felmerül bennem a kérdés, hogy miért nem lettél te még milliomos a képeiddel?
Szoktam olvasgatni fotóművészekkel készült interjúkat, melyekbe beleteszik az általuk legjobbnak tartott képeket, de sokszor azok kanyarban sincsenek sem kreativitásban, sem minőségben a te képeidhez viszonyítva.
Óriási gratuláció! -
Dale
aktív tag
válasz
sztyui2 #29682 üzenetére
Ah, megelőztek, de azért nyomok rá egy Máykölt: Tetszik a kompozíció, bár kicsit talán többet vágtam volna jobbról, balról, esetleg felülről. A színek élénkek de világosítottam volna rajta egy kicsit. Az arcába belelóg pár tincs, hajtsd félre és fotózd újra. De látok benne valamit!
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #29661 üzenetére
Nekem rögtön a Heroes sorozatból (S02) a Maya jutott eszembe
Jó kis képesség
.
Jóféle lett amúgy a kép.Csak kicsit fura a haj kontúrja olyan mintha mögé lenne PS-elve ez a fehér háttér. Nincs egy darab kósza hajszál vagy bármi olyan természetellenes nekem. (Ez mitől van
). Arra még kíváncsi lennék, hogy a szem utómunka eredménye, vagy valami más megoldás?
Még egyszer grat az ötlethez és a képhez, meg az új obihoz is!Szerk.: ezek szerint nem csak nekem jutott eszembe Maya
. Csak kár, hogy sokat sírt meg olyan "furán kiabált" spanyolul az kicsit idegesített.
-
*Ropi*
félisten
-
No-kia
addikt
válasz
sztyui2 #28909 üzenetére
akkor kérném szépen hogy vki szóljon a modkerben, hogy vegyék ki az első hszből a köv pár sorT:
-kevésbé jól sikerült fotók bemutatása, hogy a készítője is tanulhasson belőle
-egymás képeinek megtárgyalása, melyik miért jó/nem jó, mit lehetne rajta változtatni és ahhoz mi kell -
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #28797 üzenetére
De van valami bevált dumád
? Mert szerintem sok múlik azon is, hogy kit hogyan szólít le az ember pl. egy idősebb férfit vagy nőt nem ugyanazzal a szöveggel kell mint egy fiatal lányt, meg persze a delikvens hangulatától is. Meg ugye itt lehet, füllenteni picit, hogy "...fotográfusnak tanulok vagy újságíró vagyok és hát hú de nagyon kéne" vagy valami hasonló. mert ha azt mondod, "hogy Stranger műfaj kedvelője vagyok és szeretném feltetnni a Flicker-re készíthetek e egy képet?" akkor lehet furcsán fog nézni rád mert azt se tudja miről hadoválsz
.
máyköl: én úgy tudom, hogy közterületen azt fényképezel és ahogy akarod sztem. Mert akkor jogi kérdés lenne a térfigyelő kamerákból is vagy akár a trafipaxaból is. De lehet, hogy sanyixXx-nak van igaza. Utána kéne nézni. Amúgy mintha úgy emlékeznék, hogy Saint_ fórumtárs ügyvéd
legalábbis a régi aláírása ilyesmi volt. Hátha erre jár és megmondja a tutit
.
Szoktak még olyat csinálni a fotósok, hogy osztogatnak olyan névjegykártya szerűségeket amin megtalálod majd a később feltöltött fotókat (talán nagyobb kedvel áll majd modellt ha tudja, hogy nyomon követheti a végeredményt, persze ha elég pro vagy, mert a rosszabb képre biztos azt mondja, hogy ezt töröld, de ha jól sikerül akkor büszke lesz rá jó esetbe). -
máyköl
veterán
válasz
sztyui2 #28797 üzenetére
Nos, én szombaton voltam portrézni, piacon. Annyira nem sikerült őket leállítani,k hogy más módszerre kellett váltanom. Szabadtéri piac volt, két szélén árusok, középen út a vásárlóknak. Beálltam az út közepére, és aki elment mellettem, le se szólítottam, fotóztam. Úgy 15-20 perc múlva meguntam a kérdezgetést, mert senki nem engedte meg, hogy lefotózzam, úgy-hogy erre a módszerre váltottam.
Páran le is szólítottak, akikkel elbeszélgettem. Egy férfi azt mondta, vigyázzak, mert sok a tolvaj itt, a gépemre nagyon vigyázzak! De azt is mondta, hogy ha valaki megengedi, hogy lefotózzam, akkor azt a képet nehogy felrakjam a netre, mert abból nagy balhé lehet, ha úgy van kedve, be is perelhet.
Te ezzel, hogy vagy? Megkérdezed tőlük, hogy felrakhatod-e a netre?
-
máyköl
veterán
válasz
sztyui2 #28723 üzenetére
Ez brutális.
Nagyon király, jók a színei.
Én meg voltam ma portrézni, piacon, csináltam jópár portrét, letek jók szerintem, csak pont ma raktuk fel a gépre a Win7-et, és semmi képszerkesztős progi nincs rajta... Photoshop Lightroom tervben van, de csak a következő napokban lesz felrakva, addig is kéne egy gyors egyszerű progi a portrékat megcsinálni.
Ötlet? -
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #28686 üzenetére
Nagyon durva
. Nagyon megy neked ez a stranger műfaj
. Hogy szólítod le az embereket, milyen indokkal? Nem küldenek el a f***ba? Én eddig egyszer próbálkoztam. Parkba láttam egy férfit padon üldögélt, és nagyon adta magát a kép, aztán mondom nah most bepróbálkozok. Először nagyon meglepődött, majd elküldött a fenébe
.
-
törölt tag
válasz
sztyui2 #28310 üzenetére
Köszi.
Zöldet eleve nem akartam, mert tudtam, hogy az a stílus általában a tiéd. Ez az erős lila viszont tetszik, én is a lila irányba indítottam a színeket, a kék csatorna árnyalatot kicsit lilába húztam, és a fehéregyensúly tint-et is a magenta irányba, de nem mertem bátrabban. Neki fogok futni majd még egyszer.
Mályköl: köszi neked is.
-
aldebaran
addikt
válasz
sztyui2 #28280 üzenetére
Köszi, hogy ajánlottad az sg fórumot. Ott írta a kutyás kép alatt a srác az új PS csudát: content-aware fill sneak peak. Itt megnéztem mit tud. Állat lesz!
Mondjuk fórumnak ez tökéletes, mert szerintem jó társaság. A többi helyet majd nézegetem. Meg persze gyakorlok fotózni.
-
kricsi81
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 / 3800 / 6400 expoval)
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- FUJINON XF 16-55MM F2.8 R LM WR OBJEKTÍV
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest