Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
serito
senior tag
Amint írtam segítséget kérek:
Linkelem a bios képeit és szeretnék tanécsot és magyarázatot kérni az egyes állítási lehetőségekhez.A képek a "tuning" opciókat mutatják Gigabyte X38-DS5-lapban.
Segítséget kérek melyik opciót mire kellene állítanom 4.2Ghz eléréséhez?
Eddíg a 4Ghz-et sikerült elérnem, és szeretnék az E8200-ból többet kihozni.THX a segítséget!

-
serito
senior tag
Hali!
Végre elértem a @4Ghz-et!!

Akarok csinálni képeket a bios-ról, hogy segítsetek, mit kellene még finomhangolnom
a magasabb eredmény eléréséhez, mert 4Ghz felett már a betöltéskor fagy.Ezekkel próbáltam
Mem: +0.2v
NB: +0.3v
CPU: 1.31v
szorzó: 8x525Van a biosban pár állítási lehetőség amiről fogalmam sincs mire valók ezért szeretném megmutatni nektek.
THX
-
serito
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Csináltam még pár tesztet de 3.2Ghz-nél nem megy feljebb mert 2x indul és visszaáll alapra.
Még ha emeltem is egy kicsit 1.250-ra és a ramokat pedig manual állítottam 5.5.5.18-ra 1:1 ben akkor is visszaállt alapra. Mi lehet hiba? még adjak neki feszt vagy máshol keresendő a beállítási gond?THX
-
serito
senior tag
Zé, Pulsar:
Köszi, tesztelgetek tovább és "ma" délután folytatom mert már álmos vagyok.
üdv
THX
-
serito
senior tag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Köszi!
Közben már rájöttem magamtól is és sikerült beállítanom.
Most ott tartok, hogy alapfeszen 3.2Ghz ram/fsb 3:4 így megkapom az 1066 Mhz-et
viszont az időzítések elég ratyik. 5.7.7.24. Ha 1:1 re rakom akkor ugye 800Mhz és az időzítések is 5.5.5.18.(ezek a gyáriak), de csak 800Mhz. Ha már mennek a ramok akár 1120Mhz-en is akkor miért ne mennének azon? Nem tudom meddíg tudom huzni fesz emelés nélkül de szeretném elérni a 4Ghz-et. Ott mennyi fesz kellhet neki?Thx
Ja, az normális, hogy mikor új értéket állítok be és "Save&Exit" biosból kilépek, megáll a gép mintha kikapcsoltam volna és 2-3 mp után ujraindul?
-
serito
senior tag
Hali!
Végre megvan a E8200 CPU és a Gigabyte X38-DS5 lapom.
Problémám a következő:A CPU-t a gyári 2.66-ról húztam 3.0Ghz-re. Ez még rendben is van, de mikor megnyitom
a CPU-Z progit, az 2Ghz-ez mutat és ugrál 3Ghz és 2Ghz-között. Ugyanígy tesz a feszültség "mutató" is. Gondolom valami energiatakarékoz "izé" csinála ezt.
Hogy lehet kikapcsolni? A progit már töröltem de az sem segített..
Mi a megoldás?THX
-
serito
senior tag
-
serito
senior tag
Köszi.
Közben már utánaolvasgattam és megnéztem a E8200 toplistát és ott bizony 4200Mhz-t is kihoztak belőle. Az aláírásomban olvasható Kingmax 1066Mhz-es memóriák lesznek benne, amik mentek már 1150Mhz-en is. A hűtést a Zalman 9500 sorozata fogja "szolgáltani".
Alaplap: GIGABYTE GA-EX38-DS5
Ha minden igaz akkor ez a lap már alkalmas némi tuningra.Ha jól értem egyszerűen elég lesz az FSB-t ill a feszt állítanom 1:1 FSB/Ram mellett, és megkapom a 4Ghz-et.
Azt hiszem ezzel nem lesz gond.THX
-
serito
senior tag
Hali!
Most készülök AMD-ről Intelre váltani. Aláírásomban még AMD van de jövő héten megjön a másik.
Ezzel kapcsolatban a kérdésem: E8200-at veszek és szeretném tudni mit tud ez a CPU tuningban? Gondolok itt arra, hogy megy-e 4Ghz felett vagy közelében és kb milyen beállítások mellett?
Intel tuningban nem vagyok otthon ezért kérdezem. AMD már nem probléma a 6000+ ból kihoztam 3.4Ghz-et 1.725V mellett. NB fehéren izzott....
Engem egy normál beállítás érdekel nem a legmagasabb FSB.
Ja és elmagyarázná valaki a CPU, FSB/MEM viszonyát Itelnél vagy adna egy linket, hol tudok utánaolvasni?
THX
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Pánik a memóriapiacon
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Google Chromecast topic
- Bittorrent topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTOK! AMD Ryzen 9 9900X processzor GARI: 2026.01.30-ig
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest