Új hozzászólás Aktív témák
-
Fluke
tag
válasz
Gubek-Einste #3490 üzenetére
Tehát az első kettő megvalositható a harmadik nem? Meg melyiken kell dhcp kikapcsolni a ciscon vagy a tp linken? Na most a ciscoba bemegy egy fehér kabel ami ilyen tv kabel szeru, de hát az ugye nincs a tp linken olyan csati tehát azt mindenképpen a ciscoba bedugva kell hagyni.
-
lalika100
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3477 üzenetére
-
lalika100
csendes tag
válasz
-
lalika100
csendes tag
válasz
-
lalika100
csendes tag
válasz
Nem tudom ezen mit értesz. A laptop újra volt telepítve. Minden driver a legfríssebb.A modem is volt már kikapcsolva és vissza. Valószínű ennyit tud a laptop vagy a modem. A laptop hp g6 1104sh. kb 3 éves.
Broadcom BCM4313GN 802.11b/g/n 1x1 Wireless Network Adapter PCI wifi van a laptopba. -
lalika100
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3473 üzenetére
-
lalika100
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3473 üzenetére
Itt küldök képet. remélem fent van.
-
Vernam
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3461 üzenetére
Köszi, átírtam de továbbra sem jó...
-
grimm2015
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3439 üzenetére
Igen volt már az is...
Már próbáltam olyat is, hogy alapbeállítás vissza a routerben... (Mert már semmi sem jutott eszembe)
Azt irreális megoldásnak tartom, hogy vegyek egy hálókártyát a gépbe, főleg egy középkategóriás lap mellett, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha nem tudom hová rakni!
De ha már 120/10 net van, akkor ne 80mb körül tudjak csak letölteni...
-
Fénygyermek
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3435 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Akkor ha jól értem:
1,) Cisco bridge mód beállít
( nem kell semmit törölni?? Hogy értem el ha vissza kell csinálni a folyamatot valami hiba miatt ? )
2,) Archer WAN megy a Cisco LAN-ba.
3,) Archer-en WAN beállításnál DHCP legyen?? (Nem fix ip?)?,) Archer LAN beállítás??
(Archer-en a NAS portokat (port forward) ugyan úgy be kell majd lőni, mint ahogy a ciscon voltak ?)
Egyszer sikerült a NAS-t beüzemelni ( Synology DS212J ), és emlékszem, hogy mennyire nem értek a hálózatokhoz, ezért kérdezem ilyen szájbarágósan.
Ezen beállítás szerintetek megoldja az apró, de annál bosszantóbb hibáimat??
- Néha belassul a nas feltöltése és szaggat a film kicsit, ha távolról nézem vagy DLNA-n, de alapvetően jól működik, ezek csak néha jelentkeznek.-Szintén lassulást tapasztaltam a Lan-Lan kapcsolat esetén, ha az közvetlen az Archerre dugtam a NAS-t, de a DHCP-t a Cisco csinálta.
Ezért gondoltam kiiktatni a Ciscot és megnézni mennyire bírja az Archer a feladatokat.
Köszönöm.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3382 üzenetére
Köszönöm mindenki segítségét, megpróbálom ezt az USB-st.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3379 üzenetére
Melyik típust ajánlanád?
-
FefeeX
veterán
válasz
Gubek-Einste #3351 üzenetére
Akkor az elméletben megvalósítható, amit szeretnék, hogy
Cisco --> DMZ TPLink (WAN) --> és kifelé ez a hálózatom, amire nem lát rá a T? -
FefeeX
veterán
válasz
Gubek-Einste #3339 üzenetére
Tehát már nem működik ez a megoldás sem?
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3204 üzenetére
elképzelhető, az előző linksys-em is így kezdte, hogy a wifit eldobálta meg belassult, így fogtam aztán félreraktam, majd fél év múlva levittem egy rokonomhoz akinek épp bekötötték a netet mondván, hogy legyen arra a pár hétre wifije, amíg vesz router-t. ez volt kb 6 éve, azóta is tökéletesen megy nála
kaptam még pár tippet, a hétvégén kipróbálom, pl. hogy ne a WAN portba dugjam a kábelt, bár a tomato tudja, de lehet hogy emiatt akad össze a 2 firewall, bár kikapcsoltam a linksys-en. játszom még kicsit vele, remélem megoldódik.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3188 üzenetére
megcsináltam még tegnap amit javasoltál, és működik.
sajnos ugyanúgy, ahogy a korábbi, új szegmens esetén: néha az alhálózat egyszerűen baromira belassul, és csak kb. 10Mbps sebességet hoz, tehát a saját routeremre kötött eszközök mind az internet, mind a lokális hálózat felé ennyit tudnak csak.
egy újraindítás van hoyg megoldja, van hogy az sem.most is, hiába indítgattam újra mindkettőt, nem volt jó. fél óra után meg megjavult. közben a cisco-ra kötött pc-n gond nélkül ment az internet rendes sebességgel.
nagyon olyan szaga van, mintha valamelyik router néha megbolondulna, és egy ideig nem tudna rendesen működni. sajnos ez a hálózati része már nekem magas, szóval marad a beletörődés.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3188 üzenetére
köszönöm, kipróbálom, remélem így jó lesz!
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3182 üzenetére
a cisco-ra rá van kötve a 3 LAN portra 1-1 végpont, ez a 192.168.0.1 szegmens:
- egyiken egy asztali gép: 50mbps net szépen simán megy
- másikon az iptv vevőegység: simán jól megy
- harmadikon meg a Linksys WRT54GL router Tomato firmware-el, DHCP módban csatlakozik a cisco-hoz, és ő lefelé a 192.168.2.1 szegmenst osztja tovább, ezen vannak DHCP-vel a következő eszközök:
- egy samsung tévé
- egy médialejátszó
- néha egy laptop
- még vagy 4-5 telefon és tablet WIFI-n (ez adja a wifit, a cisco-n ki is kapcsoltam)a 2-es szegmensből a 0-s szegmensbe néha csak 10mbps körüli a hálózati átvitel, ez nem is stabilan ennyi, hanem ingadozó, de ekörüli sebesség: az internet felé és a helyi hálózaton is! onnan vettem észre, hogy a médialejátszóval nem bírok streamelni rendesen a cisco-ra kötött pc-ről, de ha lehúzom a routert és direktben a cisco-ra kötöm a médialejátszót (azaz az asztali géppel azonos szegmensben vannak), akkor semmi gond. próbáltam lehúzni mindent a linksys-ről csak egy egységet, akkor sem jó.
-
szunyi777
őstag
válasz
Gubek-Einste #3143 üzenetére
Próbáltam úgy is, amit javasoltál. De még küzdök erősen..
"Az IP-t MAC címhez fix-álni" Igen, ezt sejtettem hogy kell, mert rebootnal ugrik az IP. Már csak azt nem tudom, hogy hol kellene!
Bocs a lamasagert, nagyon rég kellett FTP vel foglalkoznom.. Jó pár évvel ezelőtt..Az IP address-hez az IP configból kiolvasott IPv4 address-t adtam meg, az jó úgy? Mert van még ott jopar IP cím. IPv4 2,3, stb..
win8.1-et használom, ha ez számít, és norton 360at. Tűzfal nem blokkolhatja esetleg?! Jó lenne néha elerni a gépem FTP ről, és ne a teamwiever t keljen használnom.Sasos
Igen, természetesen. -
szunyi777
őstag
válasz
Gubek-Einste #3140 üzenetére
Sziasztok
Egy valamit nem értek.
Ebben a menüben az FTP portot (Amit a fileZillában állitok be) melyik rublikába kellene beirti? Met ott van 2 is.. Extrenal és internal.
Próbáltam minden variációt, de nem megy...
Az IP address-hez az IP configból kiolvasott IPv4 address-t adtam meg..
A fileZillaval létrehoztam a szervert, és TC-el teszteletm, müködik..
Már csak telóról nem érem el.
A What Is My IP Address oldalról adtam meg az ip cimet a telón amire csatlakozni szeretnék.
Mit rontok el, hogy nem csatlakozik?!Köszönöm.
-
szunyi777
őstag
válasz
Gubek-Einste #3140 üzenetére
Köszönöm, akkor nekiállok.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3117 üzenetére
Úgy van a gyártói driver, hogy win7-hez a Vistáét kell használni "kompatibilitási problémák" elkerülésével. (Az Asus cég Mo-i képviseletének hivatalos állásfoglalása szerint) A jelszót csatlakozáshoz beírtam. Csatornaszám : 4. Az jelszó csak angol abc és szám. De mondom a laptop évek óta megy vele. Okos telek is, stb.
Mondjuk a kártya csak b és g tipusú, a Ciscon a beállítás bgn mix.
-
beller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3115 üzenetére
Hát ez az. Csak annyi, hogy nem tudom nem e ott kellene valamilyen beállítást módosítani. Másik laptop működik róla - erről a routerről - , de az asztali PC nem. De miután kb 80 m-re és minimum 2 külső fallal elválasztva levő másik routerről működik, nem hiszem, hogy a PC beállításában van a probléma. Így véleményem szerint marad a router. Például nem tudom miért nem tudom pinggel elérni a PC-ről? Szerinted?
Bár az is igaz, hogy a laptop simán műxik róla. Csak gondoltam valakinek van ötlete, mit lehetne még esetleg megnézni, ami elkerülte a figyelmemet. Előre is köszi a segítséget.
-
abcde21
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3105 üzenetére
Otthoni. Ez nagyon érdekes, mert itt komolyan nincs.
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/06/507697_kcgfsa6dgobrz0f6_epc3925.jpg
-
Hintalow
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3100 üzenetére
Akkor ugy néz ki, nem tudom elkerülni a szerelést
-
nova001
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3094 üzenetére
sajnos nekem is elfogytak az ötletek. de köszi
-
nova001
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3090 üzenetére
nem jó igy se
-
nova001
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3082 üzenetére
-
sanzi89
addikt
válasz
Gubek-Einste #3087 üzenetére
Nem.
Gondoltam adok kézzel egy fix IP-t a gépnek, úgy hátha elérem.
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3078 üzenetére
Akkor én kérek elnézést. Azt hittem valami szoftveres szolgáltatás.
Legközelebb rákeresek.
-
bladegery
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3079 üzenetére
Ettol feltem, azert koszonom a segitseget.
-
fffeco
tag
válasz
Gubek-Einste #3071 üzenetére
Beállítottam végül a wds-t ciscon, működött is az AL routeren(tp link) a net, de a FŐ routeren (cisco),wifin nem tudott IP címet osztani
WDS-t kikapcsoltam a ciscon és egyből fel tudtam csatlakozni.. beleörültem -
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3074 üzenetére
Annyi, hogyha házirendben blokkolod a két google dns-t, akkor a következő rendelkezésre állót fogja használni, amit a HGW, vagy a kézzel az IPv4 alatt beállított elsődleges.
-
bladegery
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3072 üzenetére
Ott nincs ilyenre lehetoseg, ezert kellene router szinten eltiltani a google dns hasznalatatol.
-
bladegery
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3068 üzenetére
Azt akarom elerni hogy a chromecastom ne tudja elerni a google dns szervereit ami neki be van alitva alapbol. Ha ez megtortenik akkor a router dns beallitasait fogja hasznalni, ami nalam az unblock-us dns hogy tudjam nezni a netflixet.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #3065 üzenetére
Működik is! Köszönöm!
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #3061 üzenetére
Csak gondolom a ciscon az Asus router ip címét kell beírni?:?:
-
petakpa1
őstag
válasz
Gubek-Einste #3058 üzenetére
Nem az még nem. Az a baj, hogy Békés megyében van a cucc, én meg itt Pesten. A tulaj nem egy szaki, így a resetet nem merem ajánlani neki, mi van, ha utánna nem tudja beállítani? Reset a kábelmodem beállításokat is reseteli? Az a veszély nem áll fenn, hogy utánna vezetéken se lesz net?
-
fPApi
őstag
válasz
Gubek-Einste #3023 üzenetére
Nekem is küldi, csak nem ér oda...
-
Dronte
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3012 üzenetére
-
Dronte
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #3010 üzenetére
Így van most beállítva, azért 7-esre raktam, mert megnéztem egy Wifi analyzer progival (társasházban lakok), és arrafelé tűnt levkevésbé kihasználtnak. (korábban 11esen is használtam, ugyanez)
Kábelen nem használja semmi, csak IPTV van rákötve, mindkét gép wifin megy.
-
abcde21
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #3000 üzenetére
"gondolom a fórumtárs egy sima firmware cserével akarta volna megoldani a dolgot és nem hardver mod-dal."
de, egyébként mod-ra gondoltam, de nem találtam hozzá firmware-t
-
p2pp
őstag
válasz
Gubek-Einste #2996 üzenetére
T-s!
Köszi! -
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #3000 üzenetére
Ja gondolom le tölt egy fw-t Cisco megnyit és feltölt, am csak azért írtam le hogy hátha ismer ilyen szakértő embert vagy valakit aki meg tudja oldani.
-
wmati
addikt
válasz
Gubek-Einste #2998 üzenetére
Igazából lehet ha profi programozó csinálja alap lapon van is egy rész ahova egy csatlakozót kell be forrasztani stb stb de ehhez kéne egy mérnök infos .
-
Palkova
tag
válasz
Gubek-Einste #2973 üzenetére
Hálás köszönetem!
Kovács Pál -
Palkova
tag
válasz
Gubek-Einste #2971 üzenetére
192.168.178.12
úgy néz ki, mintha a Cisco -tól kapná, mert rajta van a Connected Devices Summary listán. -
Palkova
tag
válasz
Gubek-Einste #2969 üzenetére
A LAN1 portját használja WAN gyanánt. Egy laptop lóg rajta a LAN3 porton és látja a netet meg a Ciscot is.
-
Palkova
tag
válasz
Gubek-Einste #2967 üzenetére
Kösz, de nem is arra gondoltam, csak hogy nincs e hiba a leírt beállításokban.
Kovács Pál
-
Palkova
tag
válasz
Gubek-Einste #2965 üzenetére
Nos sokmindent próbáltam azóta és semmi.
A szolgáltató szerint nyilvános IP cimem van. 92.52.234.34. A SIP protokol által ( VOIP szolgáltató szerint is) használt 5060 -as portot forwardoltam, az Open Port Chek Tool szerint nyitva van.
A rendszer:EPC3925: IP 192.168.178.2
DHCP enable 192.168.178.10 -től
Firewall off, off
VPN Passthrough enable, enable
VPN disable
Port Range Forwarding 5060,5061, 192.168.178.1 5060,5061
DMZ enable 192.168.178.1
Internet Connection Type DHCP
MTU 150A VOIP routerem
Fix IP 192.168.178.1Mindkét eszközről megy a net. Ha a VOIP routeremet az ADSL kapcsolatra állítom megy mindhárom VOIP szolgáltatóm, ha az EPC3925 -re akasztom a magyar VOIP szolgáltató (voipshop), aki a behívószámot adja, nem elérhető. A két külföldi (FREEVOIPDEAL és a BROWSERCALLS ) viszont működik.
Egyébként az EPC alapbeállításaival is ugyan ez a helyzet.
Ha megnéznéd, hátha a fenti beállításokban elrontottam valamit.
Előre is köszi: Kovács Pál -
Sonja
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #2962 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Sonja
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #2952 üzenetére
-
Sasos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2953 üzenetére
Ahhoz meg szar helyen van, legalább elől lenne.
-
Dimond G
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2931 üzenetére
Másik eszközzel is ezt csinálta. Bejelentettem a T-home-nál és azt közölték, hogy náluk van a hiba és dolgoznak rajta. Fel is hívtak és mondták hogy nézegessem és holnap hívnak. Most értem haza és nem volt net. Újraindítottam a modemet és most van! Kíváncsi leszek hogy reggel mi lesz a helyzet.
-
Apachee
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2917 üzenetére
Hát ez sem segített.
Max 1 perc után eldobja a 150Mbps kapcsolatot, visszaáll 75-re.
Meghibásodott a router? Eddig semmi baja sem volt.T ilyen esetbe kicseréli, vagy semmi esély rá?
-
Apachee
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2915 üzenetére
Odavittem a gép mögé az routert. Szóval most tuti nem árnyékolja semmi.
Átállítottam a csatornát 1-esre (wide 5). Csatlakozik, de kb 1 mp múlva el is dobja az 5-ös wide csatornát és beállítja magát 75Mbps-re. Nem értek hozzá, de valahogy úgy kéne kinézni a csatornáknak inSSID-er-ben, hogy 1+5, nem?Ami tényleg furcsa, hogy 2 évig tökéletesen működött.
Bidefender tűzfal nem szólhat bele? Esetleg rossz a TP-Link adapterem? -
Apachee
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2913 üzenetére
Szia.
2 éve használom így a routert, semmi sem változott. Sem a gép, sem a router helyzete.
Kb 3 méterre vannak egymástól, jelerősség a maximumon.
Ezzel az adapterrel használom: TL-WN751ND.
150 Mbps a standard 6 wide 10-es csatornán működött eddig, máshol eddig sem. Most már azon sem.
Bármelyik csatorna párost is próbalom, max 75Mbps.
Érdekes, hogy az inSSID csak 1 csatornát lát.Köszi
-
Cold5
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2895 üzenetére
Reboot-ok megvoltak mindkét eszközön, de még mindig a Cisco admin jön be...
-
Cold5
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2891 üzenetére
Megmondod pontosan hogy?
Mit hova kell írnom? -
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2867 üzenetére
Megy természetesen
-
JuliusK
tag
válasz
Gubek-Einste #2859 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
sanzi89
addikt
válasz
Gubek-Einste #2855 üzenetére
Ma kicserélték egy Cisco EPC3212 modemre, igaz kiszámláztak majdnem 9k szerelési költséget.
-
válasz
Gubek-Einste #2855 üzenetére
Nagyjából sehogy... A T topikban már leírták, volt aki kért, és azt mondta neki a szerelő, hogy ki van nekik is adva, nem adhatnak modemet, csak különösen indokolt esetben! Az, hogy a "különösen indokolt eset" mit takar, nem lett megfogalmazva, de a fórumtársnál is már vagy 3-4 HGW-t cseréltek, de modemet nem adtak neki!
-
sanzi89
addikt
válasz
Gubek-Einste #2853 üzenetére
Miért lenne üzleti előfizetés? Ugyanolyan lakossági csomag lett bekötve, mint nálunk is otthon, annyi különbséggel, hogy üzleti felhasználás van, amire egyébként nem is lehetne használni az előfizetést. Tehát papíron nyugodtan elküldhetne a búsba minket a T-Home, csak gondolom nekik is egyszerűbb adni egy modemet, és mindenki boldog, mintsem felmondjuk az előfizetést, és bekötni mondjuk egy Digi-t, ahol nincs ez a szerencsétlenkedés.
-
Amdfan2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2843 üzenetére
visszaraktam az eredeti antennát 3-mas erősséggel veszi a jelet, ledobott akkor is olyan 10-15 perc múlva játék közben ugyan azzal a jelenséggel
-
Amdfan2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2840 üzenetére
igen ha csak a 2 saját antennája van rajta akkor elég gyenguszka a jel, bár ugyan úgy ledobált tehát ez esetben nem vettem észre semmilyen változást az antenna erőssége ugyan olyan
-
Amdfan2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2838 üzenetére
igen sajnos , mindent megpróbáltam .. próbáltam kilőni azt is, hogy energia gazdálkodás céljából kikapcsolhassa a kártyát.. az asztaliba volt egy régi PCI-os kártya gondoltam hogy esetleg nem e valami ott nem stimmel ugye azért vettem PCI-e -set.Ugye 2 antennás a kártya az egyik antenna külön hozzá vett antenna ami magasabban van egy polcon hogy a jel erősebb legyen úgy se volt jó.A kábeles megoldás meg sajnos kivitelezhetetlen, a ház elrendezéséből kifolyólag. :S
-
Amdfan2
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2829 üzenetére
szia az asztali gépen egy TP-Link TL-WN881ND (saját driver természetesen friss) a Thosiba laptopba Atheros AR9002WB-1NG (friss saját driver) ezeken a gépeken win 7 van a Dell laptop Win 8.1 (Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230) (friss driver saját) a jelszóban nincsen ékezet csak angol betűt tartalmaz, csatorna 7ig korlátozva. Más routerral nem tudtam kipróbálni hogy csatlakozik-e, az esemény úgy történik... ledobja játékközben vagy Skype használat közbe .. 3-4 mp úja látható a wi-fi és visszacsatlakozás manuálisan (csatlakozás gombbal )
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-06/14/54959_mzb0ogtpqemoewgv_dell.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-06/14/54959_kmcxwcuh0nxfayr6_toshiba.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-06/14/54959_jgap50xgdeveqd7m_asztali.jpg
természetesen teszt közben nem dobta el a kapcsolatot
u.i.:elnézést a késői válaszomért!
-
LÁZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #2835 üzenetére
átraktam, de érdekes módon, egyből 3 hálózat lett szintén 1esen, overlapping is 3 lett..
-
LÁZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #2833 üzenetére
-
LÁZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #2831 üzenetére
a csomag tulajdonképpen mind1 is, ssid/jelszó ok,
csatorna ( Current : 11 , Interference Level: Acceptable ) auto-ninssider - 1-3-4-6-8+ 3 hálózat van 11en, gondolom jobb lenne ha pl fix 5-re állitanám a csatornát, ha tudom
-
Hali1975
tag
válasz
Gubek-Einste #2824 üzenetére
Szia ,
koszonom, akkor szolok az ismerosomnek ,hogy mit csinaljon.
Udv -
mexel
veterán
válasz
Gubek-Einste #2787 üzenetére
Köszönöm, akkor nem foglalkozom vele, megmondom hogy kidobhatják ha a szolgáltatónak nem kell.
-
mexel
veterán
válasz
Gubek-Einste #2784 üzenetére
Köszi. Tehát pl digivel vagy más szolgáltatóval használható lehet?
-
mexel
veterán
válasz
Gubek-Einste #2782 üzenetére
Az érdekelne, hogy külön routerként használható-e, vagy csak a szolgáltató modemeként? Mert ha előbbi akkor bárhol jó, ha utóbbi akkor valóban csak alkatrésznek jó.
-
BBalu
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2768 üzenetére
Értem és tudom is hogy 300as modul van benne, de a gépemben a tulajdonságoknál 150-et ír kapcsolat sebességére viszont 92-t mértem speedtesten, amit a 150-nél konkrétan sokallok én is
Ezek szerint a windows hülyeséget ír h "150 mbit"?
Közben eszembejutott, hogy n-lite van az egyik laptopban amivel 85körülit mérek. Akkor most vagy a gép leírásánál volt hülyeség az a 300 vagy valamelyik driver hiányozhat neki?
-
modeller
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2725 üzenetére
üres/üres-el belép, de az ugyanazt a státusz oldalt jeleniti meg mint belépés nélkül, tehát állitani semmit nem lehet.
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2715 üzenetére
Sikerült is
) Jól indul a szombat. Újfent kösz a segítséget.
Viszont, a jól végzett munkát ki kell pihenni, mivel hajnali 4 óta nem tudok aludni, most visszafekszek kicsit))
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2715 üzenetére
Kösz, gondolatolvasó vagy
Rögtön meg is próbálom beállítani.
-
fecs
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2692 üzenetére
Kb 2 hónapja azon törpöltem tudatlanul, hogy miért akadozik/nincs net wifin. Köszönöm a tippet! Valószínűleg a csatorna foglaltsága okozta. Tegnap átállítottam 1-esről 10-esre és azóta nem szakad meg a kapcsolat.
-
csorba23
tag
válasz
Gubek-Einste #2657 üzenetére
Nem sikerül ingyenes InSSIDert találnom. Illetve PC-re találtam de a PC-mben nincs Wifi, anélkül meg nem csinál semmit. Androidra meg csak fizetőst találok a neten.
-
csorba23
tag
válasz
Gubek-Einste #2655 üzenetére
Nincs InSSIDerem. Az mit tudna megmutatni? Jól látom, hogy fizetős?
-
csorba23
tag
válasz
Gubek-Einste #2653 üzenetére
jelszó csak angol karakter + szám
-
csorba23
tag
válasz
Gubek-Einste #2650 üzenetére
Csatorna:5-ös
SSID-ben van egy kötőjel és egy space. A többi angol abc + szám. -
csorba23
tag
válasz
Gubek-Einste #2648 üzenetére
- WPA or WPA2
- TKIP +AES
- BGN mixed
- 2,4 GHz
- Standard - 20MHz channel
- Key renewal: 3600
- Transmission rate: auto
- CTS protectoin enabled
- Beacon interval: 100
- DTIM Interval: 1
- Fragmentation threshold: 2346
- RTS threshold: 2347Ez így elég? Nagy részéről amúgy nem tudom, mit jelent
-
OldAkita
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #2596 üzenetére
Kösz a jótanácsot, nagy nehezen sikerült megtalálnom hol lehet auto-ra tenni.
Most már beindul az inSSIDer, de a jobb felső sarokban ezt látom, No Wi-fi interfaces found!
Tény hogy családi házban lakva, nem olyan mint panelben ahol zsonganak a wifik minden irányból, de tudom hogy van 1-2 a szomszédban, a tv hálózati beállításainál látszik hol ez hol az a szomszéd wifi. De ha véletlen most mind áramtalanítva van, az enyémet legalább mutathatná. Vagy itt is kell állítgatnom valamit? Ez én Cisco-m wifije enabled. -
stopperos
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2536 üzenetére
A ping nem biztos, hogy segít, mert az új kapcsolat kiépülésének számít, nem a régi fenntartásának. A http ezért működik. Ha a céges cucc valami tunnelező vagy vpn-ező dolog, és egy céges szervert pingelne, akkor működne.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2531 üzenetére
Ezt értem ,de mivel lehetne megvalósítani?
-
RtgLaci
tag
válasz
Gubek-Einste #2518 üzenetére
Persze, úgy használja, ahogy akarja
Kezdetben nekem egy D-Link volt a Cisco után kötve, a Cisco-é 0-ás, a D-linké 1-es tartományban, na az nem igazán volt jó. Aztán a D-Linket csak mint switch-et haszáltam, DHCP letiltva, a WAN-ba nem ment semmi, így már jó volt, csak kevés volt a csatlakozó. Aztán szereztem egy egészen korrekt HP gyártmányú 8 portos switch-et - bódottá van
A switch-ről megy egy kábel a padláson keresztül egy távoli szobába, ott egy 4 portos switch fogadja a jelet, ami egy asztali PC-be, meg egy wifi repeaterbe megy, amit az Aldiban vettem. Ez acces point-nak van beállítva, így az okosabbnál okosabb telefonok és laptopok is csemegézhetnek a netről
-
Gyurka6
őstag
válasz
Gubek-Einste #2518 üzenetére
Hali!
Azért a tp-link-et lehetne használni média lejátszónak, torentre, fájl megosztónak...
-
RtgLaci
tag
válasz
Gubek-Einste #2514 üzenetére
Nekem sokáig tartott, mire rájöttem, hogy nem kell két router egymás után kötve, állandóan vergődtem, hogy nem látják a gépeim egymást. Most csak a Cisco működik routerként és a wifi is megy, a 4 csatlakozóból egy az IPTV, egyre csatlakozik egy (jelenleg) 8 portos switch, a maradék kettőre egy media player, meg egy laptop. A többi gépem szépen kapja a netet a switch-ről, nincsenek ütközések, mindenki lát mindent, azonos tartományban van mindenki, ami nálam 192.168.0.xx.
-
dptrsk
addikt
válasz
Gubek-Einste #2514 üzenetére
Rendben, beállítottam azt is.
(#2515) Gyurka6: igen, 3925ről van szó, kipróbálom, ha nem válik be kiveszem.
Mindkettőtöknek köszönöm a tanácsokat.
-
Szasza1978
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2470 üzenetére
Szia
ez igy megfelel?SSID Channel RSSI Security MAC Address Max Rate Vendor Network Type
True 42017e 1 System.Int32[] WPA2-Personal 4C:729:11:E6:12 144 Infrastructure
-
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2454 üzenetére
Akkor ez lesz.
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=84072&referer=argep.hu -
gigafun
senior tag
válasz
Gubek-Einste #2450 üzenetére
Azt én is tudom, hogy elvileg mennie kell. Amit tudni szeretnék, az az, hogy valaki gyakorlatban mért-e legalább 50 megás sebességet ezen a modemen wifin. Úgy látom, Neked 120as neted van. Ha esetleg van olyan wifis eszközöd, amivel tudsz egy sebesség tesztet végezni, azt megköszönném.
Üdv.
Gigafun -
Gsx-rr
veterán
válasz
Gubek-Einste #2452 üzenetére
5ghz-nél stabíl működésre,szerintem nem nagyon lehet számítani max csak ha egy térben vannak az eszközök.
-
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2452 üzenetére
Légy szíves megnevezni a cuccot, mivel ez nekem nem túl sokat mond így első olvasatra...
Ezen semmiképpen nem akarok spórolni. -
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2450 üzenetére
Milyen adaptert javasolsz?
Egy kerámiabetétes födém van "útban", mint kiderült, eddig vasbetonról tudtam... -
planemo
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #2426 üzenetére
1 hónapja szerelték az iptv-t. A szerelők egymás közt nagyon szidták a D-Link-t mert hogy nagyon nem jött be, nagyon sok a baj vele.
Akkor különösebben nem érdekelt a dolog, a fórumot olvasva jutott eszembe a történet.. -
Gyurka6
őstag
válasz
Gubek-Einste #2438 üzenetére
Hali!
Köszi a választ, sajna ebben még/már nincs ez a menüpont!
Szoft cserére gondoltam, esetleg v.kinek már sikerült....
Meg az usb is mehetne! (vagy csak nekem nem megy)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest