Új hozzászólás Aktív témák
-
RtgLaci
tag
válasz
Gubek-Einste #2518 üzenetére
Persze, úgy használja, ahogy akarja
Kezdetben nekem egy D-Link volt a Cisco után kötve, a Cisco-é 0-ás, a D-linké 1-es tartományban, na az nem igazán volt jó. Aztán a D-Linket csak mint switch-et haszáltam, DHCP letiltva, a WAN-ba nem ment semmi, így már jó volt, csak kevés volt a csatlakozó. Aztán szereztem egy egészen korrekt HP gyártmányú 8 portos switch-et - bódottá van
A switch-ről megy egy kábel a padláson keresztül egy távoli szobába, ott egy 4 portos switch fogadja a jelet, ami egy asztali PC-be, meg egy wifi repeaterbe megy, amit az Aldiban vettem. Ez acces point-nak van beállítva, így az okosabbnál okosabb telefonok és laptopok is csemegézhetnek a netről
-
RtgLaci
tag
válasz
Gubek-Einste #2514 üzenetére
Nekem sokáig tartott, mire rájöttem, hogy nem kell két router egymás után kötve, állandóan vergődtem, hogy nem látják a gépeim egymást. Most csak a Cisco működik routerként és a wifi is megy, a 4 csatlakozóból egy az IPTV, egyre csatlakozik egy (jelenleg) 8 portos switch, a maradék kettőre egy media player, meg egy laptop. A többi gépem szépen kapja a netet a switch-ről, nincsenek ütközések, mindenki lát mindent, azonos tartományban van mindenki, ami nálam 192.168.0.xx.
-
RtgLaci
tag
Kedves Fil, köszönöm, hogy foglalkoztál a problémámmal.
Annyi azóta a változás, hogy egy (külfüldi) Stora-fórumtárs javaslatára teljes mértékben újrahúztam a Stora saját szoftverét az internetről (reflash) és ennek hatására megoldódott a probléma - annak ellenére, hogy nem is nyitottam portokat a routeren, nem is értem hogyan lehetMindenesetre most működik, el tudom érni a NAS-t akárhonnan, ezért nem akarom piszkálni. Mindössze a (gondolom megbuherált) szoftverbe beépített Transmission torrent kliens tünt el, de ez nem akkora veszteség.
-
RtgLaci
tag
válasz
blueboy_HU #2507 üzenetére
Kipróbáltam az imént, de semmi változás, a szöveg maradt ugyanaz ... Vagyis minden rendben van a 80-as porttal, de a NAS mégsem érhető el a WEB felől.
-
RtgLaci
tag
-
RtgLaci
tag
-
RtgLaci
tag
Üdv a fórumtársaknak! Két dologban szeretnék segítséget (információt) kérni. Az első inkább csak érdekes számomra: ha kikapcs-bekapcs a Cisco modemet, mire minden LED világít, a két alsó telefonos folyamatosan villog, amíg fel nem emelem és visszateszem a telefonkagylót. Utána minden rendben...
A másik problémán napok óta nem bírok úrrá lenni. Átlagosan 7-8 eszköz lóg a hálózatomon (nem mindig folyamatosan), asztali gépek, IPTV, média lejátszó, meg ilyenek. Ez úgy van, hogy a Cisco-ra van kötve az IPTV, egy torrentező laptop, egy 8 portos switch. Szereztem egy Netgear Stora NAS-t és rákötöttem a Cisco-ra, fix IP címmel konfiguráltam. És végül is szinte minden megy, az összes gép, média player látja, kezeli a NAS-t, csak azt nem sikerült megoldanom, hogy a NAS-t el tudjam érni a WEB felől. A Mystora.com oldalon tudnék belépni, de mindig azt mondja, hogy nem elérhető. A teszt szerint 21, 22, 443, 80-as portok kellenek a NAS-nak, ebből 3 db jó, de a 21-es valami más is figyeli. Nem birok rájönni, mi lehet az oka. Megcsináltam, hogy mindent kihúztam a Cisco-ból, csak a Stora és az azt kezelő PC volt rajta...hiába. A másik, hogy a torrent sem igazán megy, pedig a Cisco-ban kinyitottam az ajánlot 51413-as portot, ami a teszt szerint nyitva is van, de a Transmission szerint zárva van. A tűzfalakat kinyitottam. Nem megy.
Van itt pár státusz fotó: UPNP engedélyezve FTP engedélyezve Hálózati beállítások Távhozzáférés engedélyezve Torrent szolgáltatás engedélyezve A routeren az UPNP engedélyezve Port forward beállítások DMZ letiltva Teszt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest