Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
FollowTheORI #3211 üzenetére
nem ez volt a gond, hanem hogy a falicsatlakozó egyszerűen rosszul volt bekötve, és mivel a linksys 100 mbites, fel sem tűnt, és általában ment a 100 mbit, de volt amikor a kontakthiba miatt csak 10 mbit ment. újrakötöttem én az aljzatokat, azóta jó. switch-ként megy amúgy, így minden eszköz rendesen megy, és a hálózatban is jól látják egymást.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3204 üzenetére
elképzelhető, az előző linksys-em is így kezdte, hogy a wifit eldobálta meg belassult, így fogtam aztán félreraktam, majd fél év múlva levittem egy rokonomhoz akinek épp bekötötték a netet mondván, hogy legyen arra a pár hétre wifije, amíg vesz router-t. ez volt kb 6 éve, azóta is tökéletesen megy nála
kaptam még pár tippet, a hétvégén kipróbálom, pl. hogy ne a WAN portba dugjam a kábelt, bár a tomato tudja, de lehet hogy emiatt akad össze a 2 firewall, bár kikapcsoltam a linksys-en. játszom még kicsit vele, remélem megoldódik.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3188 üzenetére
megcsináltam még tegnap amit javasoltál, és működik.
sajnos ugyanúgy, ahogy a korábbi, új szegmens esetén: néha az alhálózat egyszerűen baromira belassul, és csak kb. 10Mbps sebességet hoz, tehát a saját routeremre kötött eszközök mind az internet, mind a lokális hálózat felé ennyit tudnak csak.
egy újraindítás van hoyg megoldja, van hogy az sem.most is, hiába indítgattam újra mindkettőt, nem volt jó. fél óra után meg megjavult. közben a cisco-ra kötött pc-n gond nélkül ment az internet rendes sebességgel.
nagyon olyan szaga van, mintha valamelyik router néha megbolondulna, és egy ideig nem tudna rendesen működni. sajnos ez a hálózati része már nekem magas, szóval marad a beletörődés.
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3188 üzenetére
köszönöm, kipróbálom, remélem így jó lesz!
-
Tin
veterán
válasz
Gubek-Einste #3182 üzenetére
a cisco-ra rá van kötve a 3 LAN portra 1-1 végpont, ez a 192.168.0.1 szegmens:
- egyiken egy asztali gép: 50mbps net szépen simán megy
- másikon az iptv vevőegység: simán jól megy
- harmadikon meg a Linksys WRT54GL router Tomato firmware-el, DHCP módban csatlakozik a cisco-hoz, és ő lefelé a 192.168.2.1 szegmenst osztja tovább, ezen vannak DHCP-vel a következő eszközök:
- egy samsung tévé
- egy médialejátszó
- néha egy laptop
- még vagy 4-5 telefon és tablet WIFI-n (ez adja a wifit, a cisco-n ki is kapcsoltam)a 2-es szegmensből a 0-s szegmensbe néha csak 10mbps körüli a hálózati átvitel, ez nem is stabilan ennyi, hanem ingadozó, de ekörüli sebesség: az internet felé és a helyi hálózaton is! onnan vettem észre, hogy a médialejátszóval nem bírok streamelni rendesen a cisco-ra kötött pc-ről, de ha lehúzom a routert és direktben a cisco-ra kötöm a médialejátszót (azaz az asztali géppel azonos szegmensben vannak), akkor semmi gond. próbáltam lehúzni mindent a linksys-ről csak egy egységet, akkor sem jó.
-
Tin
veterán
sziasztok,
telekomosként használom ezt a routert, már régóta. most új helyre költöztem, újra ugyanilyet kaptam, viszont itt már be van kábelezve minden helyiség.
az egyik szobában van egy asztali gép, közvetlenül a cisco kábelmodemre routerre dugva.
a másik szobában egy IPTV vevőegység, szintén a kábelmodemre dugva.a harmadik helyiségben egy linksys wifi router, arról megy a wifi, és a linksys-re rá van dugva még egy okostévé és egy médialejátszó is.
órákig nem értettem, miért akadozik a médialejátszó stream-je a pc-ről, de kimértem laptoppal. a linksysre dugott eszközök mind a lokális hálón, mind az internet fele max 9 mbps-t tudnak, míg a direktben cisco-ra kötött asztali gép tudja az internet felé az 50 mbps-t. amire előfizettem.
ez mi a 'szom? a cisco-ra dugott továbbosztott hálózatot belassítja, vagy mi? csak a közvetlenül rádugott eszközök tudják a teljes sávszélességet? nem is értem az egészet, mi ez?
a cisco-n a wifit kilőttem, a firewall low és csak a block anonymous van bekapcsolva. újraindítás után egy ideig a linksys-en is nagyjából jó a net, de a lan ott is lassabb, mintha direktben a cisco-ra dugnám az eszközöket.
valaki elmagyarázná?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest