- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
válasz
FIREBLADE78 #3901 üzenetére
Reset gomb 30 mpig, majd admin felületen admin az user s nincs jelszó, ha Telekomos
-
dptrsk
addikt
válasz
Intruder2k5 #3813 üzenetére
Thomson nekem is volt, csak jött az IPTV és a Thomson ment...
A Thomsonnal nem volt gond 4-5 év alatt.
Az ADSL D-Linkkel se volt probléma, csak költöztünk..Igazából, ahogy jelen helyzet áll(akad naponta 2-3 alkalommal az IPTV), lehet a 3 D-Link sem volt hibás, csak azért cserélték mert lehet az a gond, de mostmár 4 MODEM volt itt s a probléma fenn áll, ők nem látnak hibát, én vettem fel x felvételt, látták a hibát kicserélték a kábelcsatlakozókat, leszedették tesztre az analóg TV-t.
A hiba jelenleg is fennáll, de nem tudnak mit tenni.Más szolgáltató sajnos nincs..
-
dptrsk
addikt
válasz
Intruder2k5 #3810 üzenetére
Értem, hát engem az győzött meg, hogy az első Cisco HGW 1 évig bírta, utána a második 6 hónapig, utána 2 hónap alatt 3 D-Link, majd most megint 2 hónapig Cisco...
De akkor ezek szerint, tökmindegy mit mondanak, mindegyik egyforma nagyjából...
szuper, akkor holnap jelentem is be hibára..
Technicolorom még nem volt...
-
dptrsk
addikt
válasz
Intruder2k5 #3807 üzenetére
Vagy ugyanilyenre...
Nekem d-linket vittek el, s ezt hozták újra, s azt mondták, hogy a d-linkek instabillá teszik a rendszert ezért ahol lehet ciscot tesznek újra..
MÁS:
Ha sípol (időnként), akkor cserére érett? 2 hónapos...
-
dptrsk
addikt
Az kameránként kb. 3-5 MBit lehet képsűrűségtől függően(lehet kevesebb vagy több is, fpstől, tömörítéstől függ).
A kamerák helyén(ha mindegyik egyazon internet előfizetést használja):
Kb 39-65 MBit feltöltés kell, ha egyszerre sugároznak(+az esetleges PCknek ami kell).A Te internet előfizetésed, ahol nézed őket, pedig minimum 39-65Mbit letöltést használ, ha mindet egyszerre nézed.(+az esetleges többi PC ami a te előfizetésedet használja). Tehát nálad a 100as letöltés elvileg elég.
Az a kérdés a kamerák milyen neten lógnak.
-
dptrsk
addikt
Nálam (lakossági T-Home) általában 1évet bír egy ilyen Cisco utána valami nyűgje lesz...(a csere meg szokta oldani a problémát)
Kamerák:
A kamera internetes feltöltése kell, hogy elég nagy legyen. Ehhez tudni kéne hány kamera, hány helyről, milyen felbontást és kép/mp sebességet tud.A nézőnél pedig az egy időben nézett kameránkénti feltöltési sebesség összege kell legyen legalább a letöltés.
-
dptrsk
addikt
Nálam 3 kábeles(1 PC, 2 STB) és kb 8(de van, hogy 10-12) wifi-s eszköz(2 PC, telefonok, tablet) van, hogy mindegyik kapcsolódik egyszerre s semmi gond nincs a sebességgel. Tehát nálad az eszközök száma nem hinném, hogy gondot okoz.
A közelemben is elég sok 2.4GHz AP van sajnos.
Az egyik wifis PC van jelentősebb(8-10m, 40cm fallal) távolságra a HGW-től ez meg is látszik a 30/5ből kb 20/3-at tud, de lehet, hogy a gép öreg már, de az a gép általában csak böngészésre van használva, így nem probléma...
Tehát első körben kipróbálnám, hogy mit eredményez, ha a wifis eszközök közvetlen a router közelében vannak.
Úgy is kidob a játék?
Ha nem, akkor a távolság és a 2.4 GHz csatorna terheltsége okozza a gondot. -
dptrsk
addikt
válasz
sanzi89 #3192 üzenetére
Ami nekem fontos az felhőben van, ami pedig nem "felhőzhető" és tudom, hogy szükségem lesz rá, azt adott esetben pendriveon magammal viszem.
Ilyen netcsomagok mellett nem igazán van értelme a dynDNSnek(kábelnetről van szó legjobb esetben 10Mbit a max feltöltés, ami azt jelenti én max annyival tudok letölteni távolról..).
A nagyobb tartalmat gyorsabban megkeresem és letöltöm a netről, minthogy otthonról egy távoli helyre másoljam, a kisebb méretű tartalmak pedig a felhőben csücsülnek... -
dptrsk
addikt
válasz
capulet75 #3167 üzenetére
Én a helyedben csinálnék egy resetgomb 10mpig nyomva visszaállítást, majd beállítanám azt a wifi név-jelszó párost ami volt. s a HGW admin felületre egy egyedi fn/pass kombinációt.
Ha valaki valóban lopja a netedet, akkor lehet hogy volt olyan okos és megváltoztatta az alap HGW admin jelszót, így te nem tudod ellenőrizni. -
-
dptrsk
addikt
válasz
remus77 #2605 üzenetére
Szerintem, nem a Ciscoval van a baj, nálam átküldi xboxra a teljes sávsélességet(vezetéken és wlan is), nem mértem meg böngészőben, csak letöltési időt néztem.
A böngészőben sebességet mérni nem okos dolog xboxon, kb olyan mintha vezetékes telefonra küldenél MMS-t, nem arra találták ki.
Javaslom szedj le valami demot, nézd meg mekkora és mérd meg mennyi idő alatt jön le utána gyerekjáték kiszámolni mekkora volt az átlagsebesség.
Ha netán mégis lassúnak bizonyul, lehet, hogy az xbox a hibás. -
dptrsk
addikt
válasz
scansat #2589 üzenetére
A Telekomnál nem magyar menüs ez az eszköz, frissíteni szerintem te nem tudod, a Telekomnál a szolgáltató küldi ki automatikusan a frissítést a kábelhálózaton(Vidanetnél nem fog frissülni).
És ha úgy érzed kész vagy, akkor nyugodtan beüzemelheted. Nem biztos, hogy működni fog mivel ezek az eszközök általában a szolgáltató tulajdonát képezik, ők konfigurálják a saját hálózatukra, de egy próbát megér.(#2591) próbakocka: Ennél azért több információ kéne a segítséghez..
A 3925ösre ha wi-fivel/kábellel csatlakozol megy a net? Az NSA310et ha a TPlinkbe dugod működik? -
dptrsk
addikt
válasz
Gubek-Einste #2514 üzenetére
Rendben, beállítottam azt is.
(#2515) Gyurka6: igen, 3925ről van szó, kipróbálom, ha nem válik be kiveszem.
Mindkettőtöknek köszönöm a tanácsokat.
-
dptrsk
addikt
Sziasztok!
Nekünk is ilyen router/modemünk(IPTV+net) van, s szeretném csak a modem funkcióját használni egy TP-Link TL-WR1043ND mellett.
Szeretnék segítséget kérni tőletek, a 2 eszközt kábellel szeretném összekötni.Amit eddig csináltam(mindkét eszköz factory reset):
A ciscoban wifi és dhcp kikapcsolva.
A cisco LAN1 a TP-Link WANnal összekötve.Cisco:
IP: 192.168.1.1
Subnet Mask:255.255.255.0
TP-Linknek fix IP 192.168.1.11
-----------------------------------------------------
TP-Link:
IP:192.168.0.1
WAN beállításoknál:
Fix IP: az IPTV STBk-nek
Dinamikus IPre nem csinál semmit, ezért statikus IPre tettem.
Statikus IPnél:
IP:192.168.1.11
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway:192.168.1.1
DNS1:ami a ciscoban volt.
DNS2:ami a ciscoban volt.
-----------------------------------------------------
Így a TP-Linkre csatlakozva van net és az IPTV STBk is működnek.
Szerintem így nincs kiiktatva a cisco, bár a ping 18ról 9-11re csökkent, vagy tévedek?
Szeretnék tanácsot kérni tőletek mit kéne máshogy vagy még csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest