Új hozzászólás Aktív témák
-
grimm2015
senior tag
Nem egész értem mit mondasz...
Nem az volt a problémám, hogy nem tudom mikor milyen színű a led!A Problémám az volt, hogy gigás router, gigás kábel, gigás kártya 100mbiten működik (igen a visszajelzés a routeren és az alaplapon is narancssárga volt!, bár én win alól néztem, mert lusta vagyok felkelni )
A Cat5e kábelt kicseréltem, mivel az volt a legkézenfekvőbb, hogy csak az lehet a baj, de a cat6-tal is csak 100mbites volt!Mint mondtam, kitekertem a kábelt, (a koaxot, csak nem jutott eszembe a neve), majd vissza, és láss csodát gigabites lett a kapcsolat! Ez nem a router újraindulásának köszönhető, mivel ez többször megtörtént, alapállapotba visszaállítás is, hálókártya driver csere, próbáltam 1000duplexet is automatáról, (annak ellenére, hogy ezek már igen okos eszközök) stb gyakorlatilag minden ésszerű lehetőség ki lett merítve!
Tehát kizáráson alapon ezzel a koax kábellel/csatlakozóval vagy az érintkezésével volt/van gond!
(Amire meg a legutolsó esetben sem gondoltam volna) -
grimm2015
senior tag
Letekertem a routerről a kábelt, amin jön a net, majd vissza..
Valószínűleg kontár munka, mivel miután visszatekertem azóta zöld!
Szinte biztos, hogy a cat5 kábelen is ennyi lenne...(mert csak 10M) de inkább nem nézem meg mert csak felhúznám magam rajta!Tehát lehetséges, hogy nem minden esetben az eszköz hibáját kell keresni, hanem a szakemberekét!
(Hozzá teszem, már egyszer lecserélték, mert az első olyan precíz munka volt, hogy a dugóból kijött a kábel...)meg is van a sebesség 116- 125mbitre!
-
grimm2015
senior tag
Eszem megáll... megjött a kábel, de ugyanúgy csak 100mbites a kapcsolat...
Érthetetlen dolog...Kétlem, hogy megadná a t-home am, is a 120at, de érthetetlenül állok az előtt, hogy miért csak 100mbites a kapcsolat! Most akkor kinél van a baj, vagy miben?
-
grimm2015
senior tag
válasz
partymaci #3442 üzenetére
Nekem is tökéletes minden, csak a kapcsolat 100mbites, eddig nekem is 30/5volt, így lényegtelen volt mennyi a kapcsolat, soha nem is néztem, valahol olvastam érdekes dolgot, pont egy asrock alaplappal és ciscoval, két fajta cat5e kábel egyikkel sem ment, kicserélte cat6ra és láss csodát... csütörtökön ér ide a kábel... remélem megoldás lesz!
-
grimm2015
senior tag
válasz
Gubek-Einste #3439 üzenetére
Igen volt már az is...
Már próbáltam olyat is, hogy alapbeállítás vissza a routerben... (Mert már semmi sem jutott eszembe)
Azt irreális megoldásnak tartom, hogy vegyek egy hálókártyát a gépbe, főleg egy középkategóriás lap mellett, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha nem tudom hová rakni!
De ha már 120/10 net van, akkor ne 80mb körül tudjak csak letölteni...
-
grimm2015
senior tag
Sziasztok
Egy érthetetlen "hiba" előtt állok.
A router a fent említett Cisco EPC3925 (tv meg net megy róla)
Alaplapi gigás kártyát használok, (Asrock extrem 3 970lap PCI-E 2.0 (Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter)
A kábel típusa CAT5e (tehát tudja az 1000mbitet)
Nem rég új netre fizettem elő 120/10reA Problémám az, hogy a kapcsolatom valami okból kifolyólag csak 100mbites, a visszajelzések is narancssárgák. Eddig nem is figyeltem a kapcsolat sebességét, mivel jóval kisebb netem volt.
Miért nem Gigabit a kapcsolat, mi lehet a probléma?
Érthetetlen, számomra, hogy a gigabites router, gigabites kábellel összekötve egy gigabites hálókártyával 100mbitet produkál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest