- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalika100
csendes tag
Köszi, a választ. De sajnos úgy néz ki, hogy két féle Cisco 3925-ös van. Cisco epc3925, Cisco dpc3925. Nekem a Cisco epc3925 van, ami nem tudja az 5ghz-et. Így ez a megoldás ugrott. Beszéltem egy t-Home emberkével telefonon, aki az internetes részlegen van és Ö mondta, hogy a kábelen a modem nem tud többet 100mbs-nál. És wifi meg 54mbs-et tud. de hangjából ítélve az útóbíban nem volt biztos! Na azért gondoltam, hogy be iktatok egy másik wifit az egyik kábelre. Csak az a gond hogy a bejövő 120mbs-os internet osztódik három felé. Egy iptv és kettő másik, igaz ezek ritkán vannak használva. Ezért vagyok gondba, mert nem tudom, hogy gyorsabb lesz-e az internettem wifin,mint most. És ezért gondolkodom másik router vásárláson.
-
Sasos
senior tag
Ja, hogy ez a gond... Ha ezzel kezded előbb jutunk a végére.
A passzív kapcsolat külön port tartományt használ. Az FTP szerverben nézd meg, hogy melyik ez a tartomány, és azt is dobd a szerverre a második routerben port forwarddal. Vagy kapcsold be a UPnP a második routeren, és a szerver majd intézi, bár én az előbbit szoktam alkalmazni. Vagyis: Szerveren fixre beállítom a passzív mód port tartományát, majd ezt a tartományt forwardolom a routerben a szerverre. -
-
Amit a fórumtárs említ az az AP/Switch mód, ekkor a HGW végzi a router feladatokat, a mögé kötött router pedig csak wifi elérését és plusz LAN portokat biztosít, ha van a router-en USB port akkor még az arra kötött eszközök elérését is. Beállítani ÍGY kell.
#3343 Nem, már nem lehet megcsinálni mert egy firmware frissítés alkalmával ki lett gyomlálva ez a lehetőség. -
Sasos
senior tag
"Alapvetően mondjuk ezzel a Ciscoval vannak egyéb problémák is, mivel nincs alkalmazás gomb, nem tudom eldönteni, hogy most újra kell-e indítani, hogy valami jó legyen, vagy sem..." Pontosan hol nincs? Mert nálam minden lapon, ahol lehet valamit is állítani ott a lap alján ott van a "Save settings" és a "Cancel changes" gomb... Ha nálad nincs, akkor próbáld meg másik böngészővel, ha úgy sincs akkor lehet tényleg halott az a Cisco.
-
Sasos
senior tag
FW-t a szolgáltató tud csak frissíteni központilag rajta. Ha jól rémlik valami 2013 decemberi az utolsó, de ha pontosan érdekel, akkor ha hazaértem megnézem. Lehet, hogy eszközhiba van nálad. Mindenesetre nálam ugyanez a készülék hiba nélkül dobja tovább az FTP, a WEB szerver felé a kommunikációt, valamit két gépet (RD-vel), és a szerver management kártyáját is elérem távolról három másik porton, továbbá két IP kamera is hibátlanul elérhető újabb két porton. Ha nem beállítás nyűg, akkor lehet eszközhiba, de annyira sok a buktató, hogy ha belekérdez az ember, akkor sokszor sértésnek veszik. A router melyik porton kapja a kábelt a HGW-től? Mert az említett IP pass through-hoz a WAN, míg dupla NAT-hoz egy LAN porton keresztül kellene csatlakozni. A két porthoz más MAC cím is tartozik, így lehet ez is a hiba oka akár.
-
Sasos
senior tag
Nálam megy a dolog szépen ezzel a HGW-vel, mondjuk nálam nincs dupla NAT (nem ül router a HGW mögött). Port range-nél ha a kezdő és a befejező port ugyanaz, akkor értelem szerűen csak egy portot fog továbbdobni. Vagyis ha 80 to 80 at dobod a 80 to 80 ra, akkor csak a 80 at továbbítja. Az ip problémára megoldás lehet, ha nem a cisco-val osztod a DHCP-vel a fix IP-t, hanem a klienssel kéretsz egy DHCP tartományon kívüli IP-t (Bár többeknél olvastam, hogy használják a fenntartott IP opciót és működik). Esetleg tolj egy hard resetet a készüléken, hátha helyreáll a fejében a káosz.
Szerk: A fenntartott IP esetén a megadott MAC címben használj nagybetűket, hátha ez zavarja össze.
Szerk2: Ha a NAS a routereden lóg, akkor mind a két eszközön (HGW és router) átirányítottad a 80-as portot? HGW-vel dobod a routernek, routerrel dobod a NAS-nak.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged