- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
athomi #61761 üzenetére
Sasold meg ezt. Érdemes a kommentek között is szemezgetni, elég sok hasznos infót csepegtetnek a hozzászólók is.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
masterchief9 #59560 üzenetére
Innen próbáltad már ezt a meghajtót? KATT
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
core i7 #59504 üzenetére
Nem az rongálja a forrasztást, ha folyamatosan 80-85 fokra emelkedik a gpu hőmérséklete, hanem amikor túl sűrűn ugrál a kikapcsolt állapot, a 29-30 fokos idle állapot, és a 80-85 fokos terhelt állapot között. Éppen ezért a legkevésbé sem ajánlatos játék után azonnal kikapcsolni a számítógépet.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
gabesszor1 #59364 üzenetére
A Crimson panel Beállítások füle alatt Speciális beállításokra kattintva jön elő az, ami neked kell, ez a régi Catalyst féle ablak. Ott aztán a Tulajdonságok (VGA kijelző) ablakban látsz egy olyat, hogy Monitor jellemzői - na, ott ha kiveszed a négyzetből a pipát, meg fog jelenni az ott felsorolt felbontások között az 1920x1080 pixel. Én is mindig el kell, hogy játsszam ezt már régóta minden egyes driver telepítésnél.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
gabesszor1 #59348 üzenetére
Windows energiatakarékossági sémáját állítsd teljesítménycentrikusra vagy kiegyensúlyozottra, ha nem azon lenne.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Zoli54213 #59343 üzenetére
Nálam oké volt az NFS full HD High beállításon, R7 370-es kártyával. Igaz, még akkor, amikor a játék éppen kijött, és persze rögtön adott ki hozzá drivert az AMD, azóta meg szinte egyáltalán nem játszottam vele. Lehet, hogy az azóta kijött driverek már nem olyan jók hozzá
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
trancemusic #59186 üzenetére
Lehet, hogy nem is olyan sok. Attól függ, milyen kártyáról van szó.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
robi2227 #55769 üzenetére
1. Az a széria már nem egy mai gyártás.
2. Eleve forrófejűek voltak ezek már a megjelenéskor is, és ezen az azóta eltelt idő és használat csak negatív irányba mozdíthat, főleg a referencia modelleknél.
Szerintem teljesen rendben van a Zalmannal a 80 C környéke egy ilyen idős kártyától. Nekem referencia 6970-esem volt, játékok közben rendszeresen 89 fokon állt meg, és ilyenkor bizony hangja is volt már rendesen a kis átmérőjű légkavarónak. Annyit tehetsz, hogy mindenféleképpen gondoskodsz a forró levegő folyamatos elszállításáról, amit a kártya okád ki magából, így még jó darabig használhatod a kártyát, mielőtt örök álomra hajtja a fejét. -
Taifa Díaz
őstag
-
Taifa Díaz
őstag
Boldog új évet kívánok a fórumtársaknak!
Nálam 2016-ot úgy kezdte a vga-m, hogy lehalt
Játék közben kifagyott a kép, és csak a reset gomb segített. Ezután minden 3D alkalmazás kifagyasztotta a drivert. Megpróbáltam újratelepíteni, de a telepítés közben kifagy a kép és a rendszer, éppen a meghajtó telepítésénél. Több drivert is próbáltam, az eredmény ugyanaz.
Azóta flash-eltem másik BIOS-t a vga-ra, azzal kék halál az eredmény Catalyst telepítés közben, SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (atikmdag.sys) hibakóddal, tehát így sem megy fel a driver. Magyarán van képem, az alap felbontáson tudom használni a gépet. Konfig az adatlapon, a kártya XFX R9 270X, és a pcx garancia sajna már lejárt.
Vélemények? Ötlet? Meghalt valami a kártyán? Esetleg egy friss Windows-t még érdemes megpróbálni? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
afelaldozhat #54653 üzenetére
Rendben, én is csak azért írtam le, mert ez a topik - is - segítségnyújtás céljából létezik, de hibás információk alapján senki nem talál segítséget
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
afelaldozhat #54647 üzenetére
Ha már szó van róla, muszáj kiigazítanom a jelenség nevét, mert abban a formában, ahogy te írtad, rákeresve semmit nem fog találni az egyszeri user...Szóval cool helyett coil whine lesz az. Csak hogy ne írjunk le többször hülyeséget segítő szándékkal.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Smktrooper #54560 üzenetére
Nem, nincs ott. Ezen pont annyit lehet látni, hogy 2 db 4 GByte-os modul, ahogy gondoltam, de az, hogy a dual channelhez megfelelő slotokba lettek-e téve, ebből nem fog kiderülni. Az viszont igen, hogy 1333 MHz-en ketyegnek 1866 helyett, bár ez közel sem okozhat ekkora teljesítménycsökkenést.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
hitvanyalak #54311 üzenetére
Nem, nem az van odaírva, hanem hogy PCI-Express 3.0 támogatással csak az FM2+ APU-k rendelkeznek.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Lucky04 #54303 üzenetére
Fordítva már inkább lehetséges a mutatvány - főkártya asztal, 2D, játékra meg akcióba lép a kettes számú kártya is, amin nVidia gpu van, és ekkor a fizikát számolja, tehát az nVidia PhysX technológiájának a terhét viszi. De ennek csak nVidia címeknél van értelme, és ha az elsődleges kártya önmaga nem elég erős, hogy maga számolja a fizikát is, egyébként csak felesleges fogyasztás és hőtermelés az egész.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
tigerk #54048 üzenetére
Én még az alaplapra is gyanakodnék a helyedben. Ha táp a ludas, miért csak mindig a vga-t viszi magával
A South Bridge környékén nem kóser valami azon a lapon...
RedCactus: na ne vicceljünk már. Az Asus ennyire szar gyártó, persze, de az MSI lap az biztos csak hibátlan lehet alatta
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Smktrooper #53967 üzenetére
Osztott 12V-os ág 18 Amperrel egy ágon? És neked ez a kedvenced? Most kérdőjeleződött meg a témában eddig tett összes hozzászólásod hitelessége. Ebből akkor jössz ki a legjobban, ha itt ezt most nem folytatod egyetlen hsz-szel sem.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Broomi #53169 üzenetére
Nekem volt Zotac GTX260-asom anno a DirectX 11 hajnalán, még az Aliens vs. Predator miatt vettem. Nos, az jól futott rajta. Amire emlékszem, hogy AMD Phenom II-es konfigot el kellett cserélnem miatta egy Intel 775-ös lapra és procira, mert az AMD chipset nem volt hajlandó kezelni az nVidia vga-t, nekem meg eszembe se jutott akkor, hogy egy alaplapi BIOS frissítés talán megoldhatja az inkompatibilitást. Így inkább gondolkodás nélkül váltottam miatta Intelre, mert annyira tetszett a kártya
Ma már nem szokott előfordulni ilyen inkompatibilitás probléma. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Broomi #53155 üzenetére
Meg ha itt a hardveraprón találtad, és pár napja regisztrált felhasználó, 0 szakmai hozzászólással, akkor erősen élnék a gyanúval, hogy talán csak szeretne gyorsan és könnyen 100k-hoz jutni...Mindenesetre ilyet csak személyes kipróbálással és átvétellel érdemes megvenni.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
DaFunk1511 #52760 üzenetére
Hozzáadódik az operációs rendszer virtuális memóriája, ugyanis az is hozzáférhető megjelenítésre.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
nagybá #52739 üzenetére
Használhatsz cpu hővezető pasztát nyugodtan erre a célra is- persze nem a legalja trutymót. Egy-fél évenként érdemes, használati intenzitástól függően. Ha rengeteg játék fut a gépeden, érdemes minél sűrűbben, pár havonta. Leheletvékonyan, különben inkább visszatartja, mintsem vezeti a hőt.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Ditoo0225 #52430 üzenetére
Indíts egy GPU-Z progit, és kapcsolj át a sensor fülre. Ha azt látod, hogy a megfigyelés hatására visszaugranak energiatakarékos állapotra az órajelek, és azonnal csökkenni kezd a hőmérséklet, akkor sajnos tutira minered van. Ezek ugyanis monitorozás hatására jellemzően azonnal felfüggesztik a tevékenységüket.
-
Taifa Díaz
őstag
Mondjátok már, mi a tököm szára mostanában ez a rengeteg sirám, hogy nem megy jól a PCI-E 3.0-ás kártyám a 2.0-ás foglalatban
Ez a sok gyártói marketing parasztvakítás lehet az oka, igaz? -
Taifa Díaz
őstag
válasz
bobalazs #51318 üzenetére
Azok 2D-s és átmeneti órajel állapotok, pl. teljes képernyős FullHD videó lejátszásnál szoktak életbe lépni a 7-es melletti órajelek, de azért ettől bonyolultabb az egész. Én bizony nem nyúlnék hozzá a helyedben, ha egyszer nem tudom száz százalékosan, hogy mi micsoda.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
trancemusic #50731 üzenetére
Persze, igazatok van. Úgy gondoltam, nem számol utána a program, hanem mindig az alapértékeket mutatja. Jó tudni, hogy ezt is utána számolja a tuningnál.
De az a Pitcairn akkor se nem Curacao -
Taifa Díaz
őstag
Üdvözlet az uraknak!
Nézzen már valami szaki az alábbi képre, és mondja meg nekem, ha tudja, hogy miért mondja a GPU-Z az R9 270X kártyám grafikus processzorára, hogy az Pitcairn, amikor Curacao kéne, hogy legyen
Egyszerű bugnak tudnám be, ha nem lenne más eltérés is: ha jobban megnézitek, a pixel és a texture fillrate értékek is magasabbak a kártyámon, mint a típusnál hivatalosan megadott értékek.
Kifogtam valami engineering sample cuccost? Ez azért nem valószínű, mert annyira azért nem tuningos egy darab, a jelenleg próbálgatott 1175 MHz-es GPU órajelen azért már hamar leáll és újraindul a driver. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
spety87 #50620 üzenetére
Manapság általánosan azt lehet lehet mondani, hogy egy erős GPU mindig jobb, mint két viszonylag gyengébb GPU együttese. Kevesebb a szívás vele. Nem sok játék profitál igazán számottevően a CFX/SLi-ből.
Talán sima 270-es helyett jobban járnál R9 270X-szel, ha meg tudod még toldani anyagilag egy kevéssel. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
spety87 #50616 üzenetére
Az R7260X-eken is Bonaire GPU van, de itt meg az a gond, hogy ezek 2 GByte videómemóriával vannak felszerelve, míg a 7790-eseken csak 1 GByte van, így ezért ezek sem tudnának CFX-be kötve együttműködni, ha jól emlékszem.
Így a válasz: HD7790-est csak másik HD7790-essel tudsz CFX-ben használni. Remélem, gyorsan kijavít valaki, ha tévedek... -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Winchester95 #50525 üzenetére
Olyan sok telepítésed volt azóta
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Winchester95 #50523 üzenetére
Dehogyisnem. A Display Driver Uninstallert például csökkentett módban érdemes használni.
Legvégső esetben zúzz egy rendszervisszaállítást egy olyan időpontra, ahol még biztosan nem nyúltál a driverbe a tweak-kel. Akkor a drivert már nem is kell újratelepíteni utána. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
hakydakillah #49962 üzenetére
1-2 hónap lesz inkább az az 1-2 hét...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #49940 üzenetére
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
csabyka666 #49207 üzenetére
Ha be van kapcsolva, akkor valóban nem oké, hogy a processzort ennyire tekeri.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
csabyka666 #49204 üzenetére
Böngésző milyen? Be van-e kapcsolva a hardveres gyorsítás, avagy nincs?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
VanScore #48964 üzenetére
Feladhatsz hirdetést az aprón, hogy ilyen ventit keresel, ha van valakinek konkrétan ilyen típusú halott kártyája, szerintem örülne, ha legalább a hűtését továbbadva keres egy kis pénzt. Nem sok esély van rá, de ha meg se próbálod, még annyi se, és persze nem kerül semmibe (már a hirdetés).
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
smarci2000 #48596 üzenetére
Ha igen, akkor elég rosszul csinálja...
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
smarci2000 #48587 üzenetére
Akkor energiagazdálkodási feature lehet. Csekkold le, a Windowsod energiagazdálkodási sémája mire van állítva.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
smarci2000 #48585 üzenetére
Konkrétan egy játékban van ez az underclocking, vagy az összesben megtörténik?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
Winchester95 #48361 üzenetére
Azon a 7850-esen nincs bios kapcsoló.
Zachát Zsolt: bekaptál egy érmebányászt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali játékos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Goddess of Victory:Nikke
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest