- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
*Ropi* #16885 üzenetére
Bocs,rosszat linkeltem, erre gondoltam,pont mert úgy látom fém.
De ha nem,akkor ez is kilőve.
Sajnos mostoha körülmények közt van a táskámban,az előző is feladta
Úgyhogy ez verri importent -
-HajTömeg-
őstag
válasz
*Ropi* #16883 üzenetére
Köszi neked is és matyi012345 -nak is,de valami masszívabbat veszek,most az fontosabb az olvasási sebességnél.
Bár a kingstone is jó, szerintem erre nevezek be. -
Novics
senior tag
válasz
*Ropi* #16665 üzenetére
Jáááááááááááááááááj...
Tudom, hogy a kevesebb expós gépet több pénzért lehet eladni. Csak arra lennék kíváncsi, hogy a zár elhasználódása szempontjából mindegy e, hogy azt a teszem azt 60 ezer expót 3 év vagy 3 hónap lőtték e el vele.
A D60-ba én 4 év alatt 10 ezret sem raktam bele, szóval a 58 ezres váz is előbb hullik szét, mint én belerakjak újabb 58 ezret, és akkor még mindig a gyári érték alatt vagyunk jócskán. Ez már inkább csak "tudományos" kíváncsiság.(Azt hiszem az a 25 ezer eldöntötte a kérdést.)
-
Lassú Víz
addikt
válasz
*Ropi* #16659 üzenetére
Versenyben Nánási Pállal?
Képzelem mekkora élmény lehetett belőle kiválogatni az 50 legjobbat -
-
Tikakukac
titán
válasz
*Ropi* #16652 üzenetére
"akkumulátor, hordozószíj, USB kábel, 18-55mm és 75-300mm objektívvel" ezek vannak meg, nem a legnagyobb csomagról van szó tehát.
És elméletileg 0 expo van a gépben sohasem lőttek vele.
60k-t merjek erre lépni avagy sem? Bármit elhiszek egy szakértő rangúnak, szóval hallgatok maximálisan rád
-
matyi012345
őstag
válasz
*Ropi* #16552 üzenetére
Na így már értem, tehát akkor annyira nagyon nem számít a fesz. Elvagyok amúgy az eneloopokkal, csak érdekes volt amikor beletettem egy sima elemet akkor gyorsabban töltött vissza vele az elején, mint a fullra töltött eneloopokkal, mondjuk észrevenni csak 1/1-be lehetett, 1/2 nél már nem volt igazán jelentősége.
-
matyi012345
őstag
válasz
*Ropi* #16499 üzenetére
+1
Lassú víz :
Értem amit mondasz, de bele kell törődni, hogy vannak képek amiket nem tudsz megcsinálni egy gyengébb géppel. A cíkkben lévő 12800 / 1,8 / 1/60 -as képet nem lőssz meg egy 350D-vel meg kitobival, de még egy 50D-vel sem. Még ha van egy fix 50-ed és az 1600-as képeket meg is lövöd, már akkor is hátrányban vagy a 6D-vel szemben, mert egyszerűen nem tudod meglőni vele a magasabb ISO-t igénylő képeket. Arról nem is beszélve hogy a 350D 1600-a és a 6D 1600-a sem egy kategória. Szóval lehet ügyeskedni a kis géppel is, de vannak képek amikről lemaradsz vele, és amit meglőttél azok is gyengébb minőségűek.
Abszolút értem amúgy amit mondasz és egyet is értek vele, de vannak korlátok amiket be kell látni.
-
Studi
veterán
válasz
*Ropi* #16471 üzenetére
Árban ha jól látom majd' kétszer annyi, mint a 105-ös. Teljesítményben is tud kétszer annyit?
Elhiszem, hogy szuper obi, én is vadásznék a 4/3-os verziójára, de ritka, mint a fehér holló. De hogy ár/érték arányban is a veri az olcsóbb, ámde tényleg jó minőségű vetélytársait, abban nem vagyok 100%-ig biztos. -
balintkagan1
tag
válasz
*Ropi* #16465 üzenetére
Köszi a választ!Közben eszembe jutott: igazábol egy Joe Mcnally videó oltott be, de aztán néztem a "márkás változatot" az elég drága annyiért itthon is kapok, de így speckók alapján annyi különbséget látok, hogy ebben egy lágyító réteg van elől, míg mondjuk a Lastolite 60*60 cm-esében 2. Ilyen "réteget" (van nekem ekkore méretben fehér puha anyagom) valahogy fel tudok applikálni ennek a belsejében (persze méretre vágnám) valamivel? Habár ez függ gondolom attól, hogy "alufólia" vagy fehér fényvisszaverő anyag van-e benne.
-
Som@
őstag
válasz
*Ropi* #16441 üzenetére
Hja, én vagyok a törzsvendég. (Se keze, se lába)
Hna jó, ez sz.. volt...
Bocs.De eddig hál égnek nem tűnt el semmim, mindig minden eszközömön rajta tartom a szemem, nem hagyom őrizetlenül...
Az ördög sajnos nem alszik. Egyre többen gondolják sajnos úgy, hogy ha lopni könnyű és kicsi a lebukás veszélye, akkor miért ne próbálják meg... -
copass
veterán
válasz
*Ropi* #16393 üzenetére
...3 óra. És lehet hogy nem is fog tetszeni neki, akármilyen tökéletes lesz!
én előbb kezdtem a cg-vel foglalkozni mint a "fotózással", anno még szkennelt képeken még viccesebb volt ez a folyamat, de digitális képnél se feltétlen könnyebb. útálatos egy vmi módosítani egy kész dolgot.
én mindíg kikötöm hogy nem módosítok semmit ps-el, nem színezek, nem alkotom újra,stbstb. mert az már alkotásnak minősül,a semmiből vagy egészen másból létrehozni egy új valamit márpedig az, nem pedig utómunka.
volt olyan hogy gyakorlatilag nekem kellett volna kiigazítanom, újraszabnom majdnem az elba...ott csipke+selyem rucit, mert nem úgy állt a modellen ahogy elgondolta, a tervező meg nem foglalkozott vele fotózáskor, én meg honnan tudjam ő mit gondol. a 10x-es munkadíj meggyőzte, hogy jó ez úgy ahogy van!
De az a szívás hogy nem mondják előre hogy varia kéne ps-ben, mert ha tudom pl tárgyfotónál hogy lesz ilyen olyan verzió akkor úgy készülök pl.: zöldháttér vagy semleges háttér amin könnyebb maszkolni,stbstb. -
matyi012345
őstag
válasz
*Ropi* #16380 üzenetére
Igen egy kicsit jobb volt az élesség ellenőrzés terén is, de mondjuk akkora szakadék nincs mint a 30D-40D között. A 30D az tényleg esélytelen volt, azért a 40D már kitalálható szerintem. Finomhangolás tényleg jól jönne...majd lejjebb megy az ára talán, a 70D-k még csak most kezdik a pályafutásukat.
-
matyi012345
őstag
válasz
*Ropi* #16378 üzenetére
Igen, már régebben is írtad a fórumba hogy nagyon sokat "40D-ztél". Nem mondanám meg amúgy a képeiden, hogy melyik mivel készült, bár gondolom neked nagy segítség hogy húzhatod 3200-ra is nyugodt szívvel. Jók a képeid nagyon
Nyomogattam amúgy 50D-t is de nekem messze nem érte meg a különbözetet. Egyszerűen nem nyújtott számomra olyat, hogy azt éreztem volna, hogy igen ez kell nekem. A finomhangolás miatt gondolkoztam egyedül...de van élet nélküle.
ISO-ba se volt sokkal jobb, bár 3200-on jobbnak éreztem, de nem fotózok annyin, nekem fontosabb hogy 100-on jó legyen.
-
matyi012345
őstag
válasz
*Ropi* #16370 üzenetére
Ki lehet számolni, de nem fogok nekiállni
van netes kalkulátor. De Rabi Miklós oldalán is van egy cikk erről, ott megvan a képlet is.
Konkrétan emlékszem hogy a Nikon D40-esem f14-en kezdett el lágyulni, 6mpx DX. Amúgy szerintem semmi mástól nem függ mint a pixelek valós méretétől, tehát fel lehetne állítani egy grafikont, de javítsatok ki ha tévedek. Nameg ez már pixelbuzulás, ennél vannak fontosabb dolgok is. Meg ezt tökéletes optikát feltételezve lehet csak kijelenteni, pedig azoknak is megvan a határa, hogy milyen rekeszen mennyit képes feloldani.
-
matyi012345
őstag
válasz
*Ropi* #16367 üzenetére
Azért mind nem. Most egy ideig 1DII-t használtam, linkelek egy képet f19 (!)-es rekesszel. [link]
Azért ez még használható és ez még a nyers kép, még a szenzorkosz is rajta van. Lehet hogy egy kicsit már fellépett a diffrakció, de ennyitől egy szöveg mindenképp olvasható marad.
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #16361 üzenetére
hoppá, mellé! ott a pont.
de sysmax intellicharge i4 néven is fut. -
.mf
veterán
válasz
*Ropi* #16287 üzenetére
Köszönöm miszter kákániscsomót.
Mentiii: tőlem azt veszel, amit akarsz. De emberek millióinak (vagy tíz-, esetleg százmillióinak is) bevált a sima töltő is, ami legfeljebb csepptöltést tud extraként. A felárából pedig több csomag eneloopot is tudsz venni, amik lehet, hogy tovább kitartanak ennél a töltőnél (10k és egy sor hibára panaszkodó júzer? Nem szép kombó).
-
Andrew31
senior tag
válasz
*Ropi* #16119 üzenetére
Jah, akkor jó...
Az azonosságot nem tudtam megállapítani, mígnem egyik képen megláttam az a nagy, LED "zseb"lámpát.
A legalsó kép.De akkor megnyugodtam, mégsem borult fel a világ rendje!
-
*Ropi*
félisten
válasz
*Ropi* #16114 üzenetére
(#16113) Flow: Az én véleményemet már tudod: 12-24.
Egyébként miért nem a Nokin topicban kérdezed?
Félrenyomtam, az előző hsz.-hoz akartam hozzáírni...
-
sideburns
aktív tag
-
DigitXT
félisten
válasz
*Ropi* #16032 üzenetére
ha egyben viszitek el az összeset
Nem férne be a kocsiba.De értem, és köszönöm: meggondolandó ez is.
és menet közben kezded megtanulni a reprózás fortélyait
Igen, ettől én is tartok, hogy picit sokat kéne tanulni hozzá. És az idő is pénz.
Mindenesetre valami lámpát mindenképpen beszerzek, mert legutóbb már az volt
a kérés, hogy a csillár fényénél fotózzam le, lesz ami lesz. Mondom, azt nem!
Kint, napfényben, simán: rossz sem lett. Bár 1:1-es nyomtatásra nem adnám be.ha mindenáron shoppingolni szeretnél
Jah, hát szívesen fognék a kezembe egy komolyabb gépet. Azt mondják, hogy
videózásra sem utolsók a mai darabok. Csak mindig elborzadok a $4000-okon,
úgy, hogy az még csak váz, obi nélkül. Legutóbb láttam egy komolynak látszó
gépet (obival!) a "hülyevagyokboltban", megmozgatta a fantáziámat, bár jobban
megnézve az adatlapját csak 16MPix, azzal meg nem lennék ki a vízből. Csak
a feelingje lenne komoly: gondolom a gyakorlatban már nem a legjobb, 95K-ért.Egyébként egy jó leírást tudnál linkelni, amin érdemes lenne elindulni, hogy mi
merre hány méter egy fényképezőgép manuális beállításaiban?(Szerintem a
kompakt SX220HS limitjeit sem feszegetem próbálkozásaimmal, tudás nélkül.) -
Elektrosokk
veterán
válasz
*Ropi* #16033 üzenetére
És a Yn-t amúgy ajánlod ? mert akkor abból vennék egy ttl képest meg 2 manuálisat. Ezekkel folyamatosan dolgoznék, vannak studió lámpáim, kisebbek és nagyobbak is, de nagyon sokszor megyek ki úgy fotózni hogy jobb lenne a 3 rendszer vaku. kisebb stb, csak az állvány kell hozzá. Tehát a Yn termékcsalád elég jó árban van. de az egyik Yn gyakran lenne a vázon. (a ttl képes) nem szeretnék vele befürödni, jó lenne ha az esetek 90 százalékában pontosan villan amikor vázon van. , azért kérdezek inkább.
-
DigitXT
félisten
válasz
*Ropi* #16019 üzenetére
Ez utóbbiak víz alapú, a végén lakkozva. A régebbiek olaj.
LMGTFY nélkül is értettem volna: nem hülye vagyok, csak
a témában nem jártas.(Lehet, van olyan terület, amiben
én vagyok "szakértő", te kezdő. Nem írnék be ilyen linket.)
Annyi van, hogy nehéz rákeresni, ha nem tudod, MIT kéne
egyáltalán, hogy hívják, és ezek közül mi az, ami ajánlott?Nem a kenyered akarom elvenni.
(Miért nem kérjük fel?
Prózai: azóta elváltak. Bár most, hogy mondod, a masina
a továbbra is rokoné maradt, a volt férj lelépett nélküle.
Viszont kezelni is csak ő tudta rendesen...C'est la vie.)
50K körül még elköltenék világításra, ha az tényleg jó, így
megéri hosszabb távra befektetni: pár kép lövésének ára?
A megapixelekhez meg rákérdezek A GÉP típusára+obira,
meg hogy egyáltalán kölcsönadják-e gyerekfotók közben.Elkezdhetnék a kompakttal mókuskodni. Van egy jó stabil
állványom, viszont ha mátrixban kéne több képet csinálni,
ahhoz "oldalazni" + precízen emelgetni kéne, nem forogni.
Rá sem merek kérdezni, hogyan hívják azt a sínt, amivel a
dolog egyik fele (oldalazás) megoldható az állványon is...
Új hozzászólás Aktív témák
- PayPal
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Napelem
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest