Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
ambipur
tag
válasz
Laca 012
üzenetére
Szia Laca és Csicsóka!
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, de ma végül összejött a wifi összeköttetés WPA2 titkosítás mellett és a laptop 54 Mbit - es wifi kártyájával.
Az interfaces fileból kivettem a wifire vonatkozó részeket, csak a bridge portjai között van felsorolva a wlan0. A dnsmasq konfigfilejában a Laca által javasolt változtatásokat a read-ethers kivételével végrehajtottam. A fő gond azonban az volt, hogy a bridge portjai között ténylegesen nem szerepelt a wlan0 port, feltehetően, mert a bridge korábban jön létre, mint ahogy a hostapd elindul. Erről abrctl show
parancs segítségével győződtem meg. Kézzel hozzáadtam a wlan0 - át a bridge - hez a
brctl addif br0 wlan0
parancs segítségével. A dnsmasq konfigjában nekem az interface=br0 sorral volt megadva, hogy hova adjon IP címet. Ehelyett az except-interface=eth0 sorral adtam meg, hogy csak az eth0 - nak ne adjon IP címet, mert az a WAN port, és az a szolgáltatótól kap IP címet dhcp - vel. Most már csak a wlan0 - nak a br0 - hoz való hozzáadását kellene megoldani úgy, hogy újraindítás után is megmaradjon. Beírhatnám az rc.local - ba is, de van ennél szebb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sweet.tv - internetes TV
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Az interfaces fileból kivettem a wifire vonatkozó részeket, csak a bridge portjai között van felsorolva a wlan0. A dnsmasq konfigfilejában a Laca által javasolt változtatásokat a read-ethers kivételével végrehajtottam. A fő gond azonban az volt, hogy a bridge portjai között ténylegesen nem szerepelt a wlan0 port, feltehetően, mert a bridge korábban jön létre, mint ahogy a hostapd elindul. Erről a