Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ambipur

tag

válasz Laca 012 #5494 üzenetére

Szia Laca és Csicsóka!

Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, de ma végül összejött a wifi összeköttetés WPA2 titkosítás mellett és a laptop 54 Mbit - es wifi kártyájával. :C Az interfaces fileból kivettem a wifire vonatkozó részeket, csak a bridge portjai között van felsorolva a wlan0. A dnsmasq konfigfilejában a Laca által javasolt változtatásokat a read-ethers kivételével végrehajtottam. A fő gond azonban az volt, hogy a bridge portjai között ténylegesen nem szerepelt a wlan0 port, feltehetően, mert a bridge korábban jön létre, mint ahogy a hostapd elindul. Erről a

brctl show

parancs segítségével győződtem meg. Kézzel hozzáadtam a wlan0 - át a bridge - hez a

brctl addif br0 wlan0

parancs segítségével. A dnsmasq konfigjában nekem az interface=br0 sorral volt megadva, hogy hova adjon IP címet. Ehelyett az except-interface=eth0 sorral adtam meg, hogy csak az eth0 - nak ne adjon IP címet, mert az a WAN port, és az a szolgáltatótól kap IP címet dhcp - vel. Most már csak a wlan0 - nak a br0 - hoz való hozzáadását kellene megoldani úgy, hogy újraindítás után is megmaradjon. Beírhatnám az rc.local - ba is, de van ennél szebb megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák