- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5736 üzenetére
Van egy leírás az Ubuntu weboldalán. Kattanj az alábbi linkre:
http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download
A bejövő oldalon a 2-es pontnál Burn your CD or create a USB drive. Kiválasztod, hogy I would like to create a: USB Stick, aztán az oprendszert, amelyiken el fogod készíteni, és katt. a Show me how gombra.
Nekem ezzel a leírással működött. Egy gond volt csak: a telepítés végén, amikor a GRUB-ot állítja be, mindig a pendrive-ra tette, és anélkül nem indul el a rendszert. Mindig be kellett legyen dugva.
szerk: Ja bocsánat, csak most esett le... te pendrive-ról akarod futtatni teljesen a rendszert, nem csak telepítő pendrive-ot készíteni. Akkor ez az egész, amit leírtam, nem érvényes.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5731 üzenetére
Valóban, az N-es hálókártyával ellátott laptopom csak 130 megabites kapcsolatot jelzett. Lássuk nálam is hogy viselkedik. Az otthoni gépemben úgy is csak G-s kártya van.. egyelőre nincs pénzem jobbat venni.
Tény az, hogy az első módosítások óta jobb a kapcsolat. A Pingtest.net is alátámasztja, és az online játék (DotA) is. Most sokkal kevesebb a lag (ha elkezd lagolni a játék, akkor az annak az előjele, hogy a hálózat haldoklik).
Ezelőtt minden egyes partiban belagolt, egy kis túlzással azt is mondhatnám, hogy szabályos időközönként (lehet, hogy pont amikor a handshake zajlott).Csak visszaemlékezésképpen, legelőször az interfaces fájlban matattam, beállítottam a fix IP címek kiosztását dnsmasq-ban, meg a MAC szerinti szűrést a hostapd-ban. Most már teljesen lecseréltem a hostapd.conf fájlt. A dnsmasq-ban vannak apróbb eltérések a tiedhez képest.
szerk: a kliens oldalon sem turkálok egyelőre, mert minden gép Windows XP-s, tehát nagyon nincs is amit, é,s ha a régi routeremmel jó volt a kapcsolat, akkor ezzel is jó kell legyen.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5729 üzenetére
A Wireless Zero Configuration aktív. Minden más wireless kezelő szoftvert utálok. Például azokat, amelyek a kártyák illesztőprogramjával települnek, ha nem figyelünk.
A hostapd.conf tartalma az, amit küldtem volt e-mailben. Pontosabban a Lacáé, mert még ő dobta ide be valamikor réges-rég.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5725 üzenetére
Ahol lehetett, ott a -v kapcsolóval néztem a verziószámokat, pl. dnsmasq -v.
Az általad javasolt módszerrel cakkra ugyanaz minden, mint nálad. Kivéve persze a legutolsót, a Linux kernelt. Ez utóbbi gondolom te is az uname -a paranccsal listáztad.Neki is fogok, és beállítgatom, amiket leírtál. Egyelőre a hostapd.conf-ot nem cserélem le. Az interfaces meg már nem téma, mert ugyanaz, mint a tied.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5723 üzenetére
Köszi DavidDay! Te egy igazán segítőkész ember vagy.
Nem adtam még el semmit. Csak az van, hogy néha muszáj leírjam azt ami zavar, mert utána jobban esik.
A két MAC cím két laptophoz tartozik, az egyik az enyém (amire azt mondtad, hogy problémás), a másik a barátnőmé. Igazából sok különbség nincs a két gép között:
- Mindkettőn Win XP SP3 fut.
- Mindkettőnek G-s wireless kártyája van; az enyémnek Intel Pro Wireless 3945ABG, a barátnőmének pedig Realtek RTL8187B.
- Amikor jó a kapcsolat, akkor mindenkinél OK, amikor viszont fagy, akkor mindenkinek fagy. Sose volt olyan, hogy ledobja csak az egyiket, vagy csak a másikat. Olyan sem volt, hogy újra lehessen kapcsolódni, mert, ha egyszer bekrepált, akkor csak a szerver reboot segített.A tegnap késő este csak ez a kettő volt bekapcsolva, amúgy van még kettő, ami szokta használni a hálózatot. Illetve ahogy írtam előzőleg, azok az MLME parancsok megismétlődtek még jópárszor, és könnyen lehet, hogy a barátnőm gépének MAC címe is többször előfordult.
Verziószámok:
Dnsmasq version 2.52 Copyright (c) 2000-2010 Simon Kelley
Compile time options IPv6 GNU-getopt DBus I18N DHCP TFTPhostapd v0.6.9
User space daemon for IEEE 802.11 AP management,
IEEE 802.1X/WPA/WPA2/EAP/RADIUS Authenticator
Copyright (c) 2002-2009, Jouni Malinen <j@w1.fi> and contributorsbridge-utils 1.4-5ubuntu2
Linux zumbae 2.6.32-28-generic-pae #55-Ubuntu SMP Mon Jan 10 22:34:08 UTC 2011 i686 GNU/Linux
Van pár eltérés. Érdemes frissítgetni?
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5706 üzenetére
Szuper. Kellett már ez a kis sikerélmény, ugye?
Nálam a wi-fi-vel nem volt gond, azaz sosem dobott le egy gépet sem. Igaz, mindeniken Windows XP van. No de nálam amikor fagyás volt, akkor fagyott az egész hálózat: wi-fi és és kábeles net is.
Lenyúltam az interfaces fájlodat, remélem nem baj. Kipróbálom hogy válik be nálam. Ezzel kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy, ha nem definiáljuk sem a wlan0-t sem az eth1-t, akkor mi alapján működik ez a két eszköz? Ez számomra, mint kezdő, egy roppant érdekes dolog: van egy rendszerfájl, amiben be lehet állítani dolgokat, de, ha nem állítod be, akkor sincs semmi baj.
Beszúrtam a hostapd.conf-ba én is azokat a sorokat, hogy log-oljon. Lám mi lesz. Itt még annyit módosítottam, hogy áttettem a wi-fi-t a 6-ról a 4-es csatornára, mert 1-es, 2-es, 6-os és 7-is van a környéken.
A dnsmasq.conf-ban megadtam én is a MAC address szerinti fix IP-ket.
Két dolgot nem értettem a leírásodban:
1. Mi az a forwarding delay? Ilyet nem találtam az interface fájlban, pedig azt írod, hogy ott van... Vagy a bridge_fd-re gondolsz?
2. A hostapd.conf-ban hogy állítottad be a MAC szűrést? Valami köze van-e ennek a dnsmasq-ban beállított MAC cím szerinti fix IP-khez?Köszi.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DavidDay #5688 üzenetére
Ha nem fontos neked túlzottan az ubuntu, akkor javaslom a debiant.
Nagyon jó lett ismét a stabil kiadás, elsőre megy vele minden.
Nekem különösen bejön,mert régen is használtam, és még normális System V init-et használ, nem pedig az Ubuntu féle upstart-ot, amit nagyon utálok. -
quby
őstag
válasz
DavidDay #5685 üzenetére
Sajna nem tudok logot irni mert, nemrég squeezre váltottam. Most két napja tesztjelleggel raktam megint egy lucid-ot. Most hogy gondolkodom debiannal semmi gond nem volt eddig. (vagy három hete használom). Nálam nem dnsmasq van (bár ki kéne már bróbálni) hanem dhcp3-server + bind9 Jelenleg:hostapd v0.6.9, ath5k van(nemtom hogy kell megnézni a verziót
)
-
Csicsóka
őstag
válasz
DavidDay #5685 üzenetére
Nos, ha vissza olvasol jó sokat, láthatod h nekem nem is sikerült megoldani Maveric, és Natty alatt sem azt, h bridge-el normálisan menjen a wlan és a lan. Csak és kizárólagosan a Lucid és debian 6 alatt megy e kettő egyszerre hiba nélkül. Ha nem használtam bridge-t jól működött a wlan. Csináltam egy olyan megoldást is, hogy a Lucid-ra felhúztam egy 2.6.38-5-ös kerenelt a DVB-T tunerem miatt, és az addig kifogástalan rendszerre nem lehetett wifin csatlakozni. SSID látszott, de semmi egyéb. Se ip-t nem kapott sem dns-t. A lan ment. Egyedüli változtatás csak az új kernel volt. Próbaként kidobtan a bridge-t, és láss csodát megint jó lett a wifi. Az az érzésem, h a bridge kavar itt nekünk. Mert nélküle megy mindegyik ubuntu variáns. Jelenleg egy Natty van fent, mert kell a DVB-T, de csak bridge nélkül megy.
Natty-ben ezek vannak:
hostapd: 1:0.6.10-2
dnsmasq: 2.57-1
Nálam G-s kártya van ezért az alalp ath5k kernel modult használom.A Lucidban, és a debian6-ban minden gyári, keress rá a neten.
-
quby
őstag
válasz
DavidDay #5680 üzenetére
Most Látom mi is a gondod!!!
Én másfél ééve küzdök ezzel a "deauthentication" Problémával.
Van egy MSI Wind-em amiben realtek chippes wifi van. Ezzel van gond. Nem veszti el a kapcsolatot, csak bekapcsoláskor/készenléből való visszatéréskor egyszerüen nem tud csatlakozni! De ha 15 perc után ujra próbálkozok akkor már OK. Van olyan hogy rádugom a kábelt és pár perc mulva látom hogy a wifi csatlakoztatva. Nem oprendszerfüggő mert a másik noti (dell d430) mindig jól megy. Mindkettő XP. De ha az MSI-n ubuntu van azzal is csinálja. Most van egy 3. is azzal is minden ok. bár az Win7. Nem hasznáélok titkosítást csak MAC szűrést (jó helyen lakok). Még semmilyen logikát nem véltem felfedezni. Egy Ideig nagyon idegesitett, de mivel nem tláltam megoldást beletörődtem. De mióta debian 6 van még nem volt vele gond! -
GerykO
aktív tag
válasz
DavidDay #5680 üzenetére
Jó, addig oké, hogy épp azzal ment, ez lehet véletlen is. Bár valószínű a win7-nek is lesz köze hozzá. Azért a helyedben a dhcp ip release time-ot forever, vagy unlimited, vagy tudjatököm ott épp minek hívjákra állítanám első körben, mert lehet hogy ennyi orvosolni fogja a problémát. Amúgy pedig a wep,wpa titkosításnál is egyszerűbb, és biztonságosabb ha mac-address alapján engeded be a gépeket csak WI-FIn. Persze ssh-nak mindenképp kell a jelszó, ha távolról is akarod molesztálni a szervered, de az úgyis WAN felől érkező packet lesz, tehát nem szól bele a WI-FIbe. Nekem programozáson is mindig azt próbálták a fejembe verni, hogy a lehető legegyszerűbb megoldásokat keressük. És néha a triviális megoldások le sem estek, és csak néztem, hogy milyen egyszerűen is meg lehetett volna oldani egy problémát.
De ha neked kedved van szenvedni, hát rajta. -
GerykO
aktív tag
válasz
DavidDay #5678 üzenetére
Nos ugyan nem konkrétan linux téren, de elég sokat maszekoltam router beállítással is, és szerintem van egy olyan rész, hogy az IP címeket mennyi időre ossza ki. Szerintem akörül lehet a hiba forrása, ha valaki mondjuk látja a hálózatod, és már csak azért is megpróbál ok rá csatlakozni, akkor ugye a dhcp oszt neki ip-t, de nem fogja authentikálni jelszó hiányában, és ez zavarhat be a rendesen csatlakozó eszköznél is, mert kap új ip-t. Csinálhatod azt is hogy mac addresshez rendelsz hozzá IP-t, vagy amit már mondtam, hogy beállítod, hogy forever ossza ki az IP-t.
Hirtelen nekem ez ugrott be. Hogy ezt hogy valósítod meg linux alatt, azt már ne tőlem kérdezd.
Azért kíváncsi lennék a megoldásra. -
Laca 012
őstag
válasz
DavidDay #5664 üzenetére
Nálam a GSEJT produkál hasonlót, kizárólag akkor, ha be van dugva az USB-s 7"-os kijelző.
Leállít mindent, csak a ventilátor és a hdd pörög tovább.
10 esetből 8x ezt csinálja, de ha a kis monitor nincs bedugva, vagy hub-on keresztül van bedugva, akkor semmi baja...Nálad nincs valami USBs dolog bedugva esetleg??
Ja és tuti hardveres, vagy bios gond nálam, mert Wingyogyón ugyan ez..
-
raidx
őstag
válasz
DavidDay #5621 üzenetére
A képen egy videokártya AGP csatlakozása van átmókolva. Akkora távon nem csöken a sebesség és zaj sem kerül olyan mértékbe a kábelekbe, hogy legyőzze vagy megzavarja a hasznos jelet. A HDD-k esetében az IDE kábel hossza 45 cm az esetleges sebességcsökkenés elkerülése érdekében Mégis lehet kapni 70, 90, 120 cm-es kábeleket is és nem okoz sebességcsökkenést. A hálókártya sebessége sem fog csökkenni attól a kis szakasztól.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DavidDay #5422 üzenetére
Wifi kártya.... Nekem ugyan nem ilyen van, de tutira mennie kell. A többiek majd jól megmondják ha nem.
Pendrive... Pont úgy kell kezelni mint egy SSD-t. ext2 fájlrendszer legyen rajta, mert az nem nyírja naplózással a cellákat. noatime, nodiratime opcióval legyen mountolva.
Pl. /etc/fsatab
# / was on /dev/sda1 during installation
UUID=3da346b1-177e-4aef-95ec-765537d046f1 / ext2 noatime,nodiratime,errors=remount-ro 0 1A logolást nem célszerű kikapcsolni, mert néha fontos dolgok derülnek ki belőle.
tmpfs-t (RAMDISK) kell tenni a /var/log alá.# Log to RAM
tmpfs /var/log tmpfs defaults,noatime,mode=0755 0 0Hogy a gyakran írt /tmp könyvtár se terhelje a flash-t ezért az is mehet tmpfs-re.
# /tmp to RAM
tmpfs /tmp tmpfs defaults,noatime,mode=1777 0 0Swap nem kell!!!!
/etc/rc.local-ba beleírni ezeket.
for dir in apache apparmor apt cups dist-upgrade fsck news samba unattended-upgrades ; do
mkdir -p /var/log/$dir
done# HDD off 10 min.
hdparm -q -B 200 -S 120 /dev/sdbAz első ciklus létrehozza azokat a könyvtárakat a /var/log alá amikre a rendszernek szüksége van, mivel a ramdisk üres induláskor.
Az utolsó sor pedig 10 perc inaktivitás után leállítja a HDD-t (nálam sdb)A teljes rendszert memóriából futtatni nem szükséges, bár van rá mód, de ekkor live rendszer lesz.
A fenti megoldásokkal elérhető hogy a flash cellára csak minimális írás kerüljön, az olvasás meg nem árt neki.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5422 üzenetére
Köszi. Akkor itt egy újabb pontosítás: olyan, hogy TP-LINK TG-3259 nincs. Ezt én írtam el még abban a hozzászólásomban, amelyben felsoroltam az alkatrészeket
Tehát a kártya pontos neve: TP-LINK TG-3269. Bocsi még egyszer.Szerintem az a wireless kártya jó lesz neked is. A pendrive-ról való futtatásról egyelőre lemondtam. Várok amíg megjönnek az antennák, és rendelek egy merevlemezt, amire felgyúrok majd mindent.
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5411 üzenetére
Jobban megnéztem, és már nem is olyan nagy a különbség a kettő között, mármint az eredeti picoPSU és az általad linkelt tápegység között, mert az eredeti 120W picoPSU 28,95 dolcsi ott ahol én vettem, a kínai meg 25,10 dolcsi (először angol fontban volt). A picoPSU csak azért drágább, mert ez az eladó többért szállítja.
Megjegyzés: nem kampányolok egyik mellett sem, csak pontosítok
-
Csicsóka
őstag
válasz
DavidDay #5395 üzenetére
Akkor már inkább ez a házikó, 12 ezerért.
Benne van a paneltáp, és van hozzá egy 12V 8A-es külső táp. Pont atomos lapokhoz ajánlják.
Nekem egy ilyenben van most a gsejt szerver. Mivel ahhoz nem kell paneltáp, ezért az bekerült a PC-mbe. (Azóta 10 W-al kevesebbet eszik) A gsejt-et meg egy 12 V 2A-es kapcsoló üzemű dugasztáp eteti. -
Laca 012
őstag
válasz
DavidDay #5349 üzenetére
Az aláírásomban (is) van egy link.....
Ott mindent lehet látni miből, hogyan...stb.Switch-et nem használok, de azt csak rá kellene dugni, aztán kész. Az ebben az esetben olyasmi lenne mint egy USB HUB. Ebbe is csak bedugod a gépeket aztán megy. A komplett menedzselést a szerver csinálja úgyis..
-
Laca 012
őstag
válasz
DavidDay #5297 üzenetére
HDD-k ből a halk-olcsóbb-kis fogyasztás összességét nézve valóban green 3,5"-osokat kell venni, ha van hely. A notebook hdd-k-drágábbak és azoknak nem olyan merev a tetejük, azért kell rájuk a gap-pad. 3,5-esnél szerintem semmi haszna...
Wifi kártyát én most cserélek majd a párom Asus K50i és az én Asus EEE PC1015PN netbook-omban is. Előbbit 150Mbit/s utóbbit 72Mbit/s névleges sebességű kártyával szerelték.
Bár ezek valóban névleges sebességek, de általánosságban elmondható, hogy optimális környezetben ezek kb. felét lehet elérni valós átvitelben.
Épp ezért szerintem lényeges, hogy a párom 150Mbit/s-es kártyája jó esetben 10MB(80Mbit)/s sebességgel tud a szerverről másolni, viszont a 300Mbit/s es kártyával a duplájával.. Tehát tök mindegy, hogy a névleges, vagy a valós átvitelt nézzük, a hangsúly a dupla sebességen van!
Ráadásul a nettopom esetében meg már 4szeres sebességről beszélhetek!!
Nem is tudom honnan szedték ezek a ...k ezt a 72Mbit/s-es n-szabványt...PCMCIA és USB-s wifiket mellőzném! Csak szükségmegoldások, kilógnak a gépből, antennájuk (főleg az USB-seknek) az integráltság miatt nagyon gyatrák. Nem hozzák soha azt a teljesítményt/sávszélességet mint beépített társaik, (maximum a router mellett ha épp jó irányban áll a kártya...stb..)
A wifi kártya cseréjénél viszont körültekintően kell eljárni!
Egyrészt méretben is több szabvány létezik, (nekem per pillanat "half" méretű kártya kell mindkét gépbe) és általában csak 2db antenna van beépítve, tehát 3antennás (MIMO 3x3) kártyánál plusz antennára van szükség!A másik amire szintén figyelni kell, hogy pár nevesebb gyártó (HP, Toshiba, némelyik DELL...) a biosban tiltja a "tőle idegen" hardvereket és "Unsupported modul" felirattal megáll az egész induláskor. Nem tudom Sony esetében mi a szitu, utána kell olvasni, meg ha lehet kipróbálni vásárláskor ha lehet. Baja a próbától nem lesz, kárt nem csinál..
Asus, Acer...stb esetében szerencsére nincs ilyen buktató..
Ráadásul pl. egy HP-nál volt az az esetem, hogy alapban nem is volt bele wifi, hanem külön lehetett megvenni hozzá a hp-től azt az intel pro2200bg kártyát 20e Ft-ért, ami máshol 8eFt volt (5éve) A nem HP-s ugyanolyan (!) kártyát nem fogadta el, hanem át kellett írni a kártyán 4bitet a firmware-ben és utána fogadta csak el.
(azóta nem is vettem semmi HP-t, pedig szerettem azt a gépet)
-
birrbert
tag
válasz
DavidDay #5297 üzenetére
Helló. Kicsit későn ébredtem az ünnepek után, de íme pár ötlet
1. Elég az 1 giga RAM is, de, ha a költségvetés engedi, jobb befektetés a 2 giga. Az Intel D525MW alaplapba DDR3-as RAM-ok járnak, vagy 800 Mhz-esek vagy 1066 Mhz-esek. Adatlap itt! Nekem pl. nagyon hasznosnak bizonyultak az Intel PDF dokumentumai az alaplapomról
2. Én a házat is saját magam készítem plexidből
4. A 7200-as fordulatszámú merevlemezek gyorsabbak, tehát neked kell eldöntened, hogy ez kell inkább, vagy az, hogy keveset fogyasszon, és halkabb legyen. Mellesleg a noti (2.5 inch-es) vinyók mindössze 2,5 Wattot fogyasztanak a 3.5 inches normál vinyók 7,5 Wattjával vagy a green vinyók 5 Wattjával szemben. Mindenesetre, nálad elég sok terrabájtról van szó, tehát én a 7200-as fordulatszámú noti vinyók mellett voksolnék, még akkor is, ha valamivel drágábbak. A laptopom sokszor megy éjszakánként ugyanabban a szobában, ahol alszom a barátnőmmel, és panasz sosem volt a hangerőre. Egészen közel kell hajoljak hozzá ahhoz, hogy halljam, igaz, csak 5400-as.
5. A kártya, melyet szponzor linkelt be szerintem is jó. Csak egy megjegyzés, hogy a laptop PCMCIA slotjába kell becsúsztatni, ha nem lenne elég nyilvánvaló
A hűtéshez kapcsolódóan, Laca linkelte be a Scythe Kama Flex 9cm ventilátort. Meggondolandó.
-
szponzor
senior tag
válasz
DavidDay #5297 üzenetére
Megosztáshoz a samba csomag kell elsődlegesen, csak írtam, hogy rakd fel a samba-common-bin -t is, mert én csak ennek a telepítésével tudtam használni az smbpasswd és a testparm parancsokat.
A 2GB RAM-ot csak azért írtam, hogy ebbe a lapba olcsóbb memóriát venni.4200-nál kezdődött szerintem az 1GB SO-DIMM, ezért inkább vettem 5-ért 2GB-ot. Mindenesetre grafikus felülettel is bőven elég 1GB RAM szerintem, legalábbis nekem annyi van a netbook-omban és még nem volt vele gondom soha.
A BIOS kezelni fogja a 2TB-os vinyókat, 3TB felett van csak gond. Arra meg csak az UEFI lesz a megoldás, ami ha jól tudom még nem elérhető.
Vinyóból szerintem ne 7200-asat vegyél. A green vinyók halkabbak,kevesebbet fogyasztanak és kevésbé melegszenek.
Laptopba ha van hely, akkor egy ilyen mehetne bele. Én nem cserélném le az eddigi wi-fit, szerintem a 300Mbps az elméleti határ, de erről a többiek biztos többet tudnak mondani.
Házzal kapcsolatosan: a MiniITX fórumban linkelték ezt a házat. Azt írják, hogy egy darab 2,5"-os HDD megy bele. Tény, hogy az drágább, mint a 3,5"-os, viszont kevesebb hőt termel. Szerintem megoldható úgy, hogy az egyik vinyót alulról csavaroznád hozzá a racktartóhoz, a másik vinyót meg beletennéd. Oda kellene elé egy kisebb venti ami szívja róluk a hőt. Ez kicsi ház, de sajnos nem asztali HDD-khez.
-
Laca 012
őstag
-
Laca 012
őstag
válasz
DavidDay #5291 üzenetére
Osztom szponzor véleményét a hardverrel és a konfiggal kapcsolatban.
A Szoftveres részét egészíteném ki kicsit.
A legtöbb dolgot távolról webes felületen is lehet állítani. Általános beállításokra ott van pl. a "webmin"
Dhcp-re megbízhatóan-stabilan üzemel a "dnsmasq"Torrentnek rTorrent kliens ruTorrent webes felülettel. (ugyanúgy néz ki a felület mint a uTorrenté)
-
Brogyi
őstag
válasz
DavidDay #5291 üzenetére
Ha freenas mellett voksolsz akkor pénzkidobás a 2G RAM.Simán müködik akár 128M is.
Jó, azért ez manapság tulzás,de freenas kevés erőforrást használ. Pont úgy mint a transmission.Ezért is van benne a freenas-ban.Mindenképpen használd az USB-s telepítést, kb. 3-5 perc alatt újra van rendszered a mentett beállításokkal.Ez a része messze sokkal jobb mint az ubuntu. -
szponzor
senior tag
-
szponzor
senior tag
válasz
DavidDay #5291 üzenetére
Az én véleményem, hogy az első megoldással jobban jársz. Később lehet, hogy lesz még olyan dolog, amit a hálózatba akarsz kötni.
A D510MO helyett szerintem jobban jársz a D525MW lappal, amiben a procinak kicsit magasabb a frekvenciája és notebook-RAM kell bele. Én is ilyen lapot vettem és kb. 5 000 Ft volt hozzá a 2GB-os KingMax modul, ami bőven elég bele.
A Lian Li ház szép, de nagyon drága. Szerintem ezzel az LC-Power házzal jobban jársz (olcsó és paneltápos), és ha nem raksz bele optikai meghajtót, akkor bele tudsz tenni szerintem 2 merevlemezt. Ha érdekel, akkor megnézem, hogy beletehető-e 2 merevlemez, de úgy emlékszem, hogy megoldható.
HDD-t tekintve ha jól tudom, akkor több 2TB-os lemez nem gond, de egy 3TB-os lemezt már nem tud kezelni a BIOS.Ubuntu-ra távolról távoli asztallal tudsz belépni, akkor van grafikus felület is, már ha az telepítve van. Ha nem akarsz GUI-t, akkor ssh-val tudod elérni és parancssorban állítani. Windows-on az ssh-t a putty programmal tudod elérni.
Ahhoz, hogy megossz a NAS-oddal, ahhoz mindenképp kell samba, de rakd fel a samba-common-bin nevű csomagot is. DHCP-t nem tudom, hogy mivel lehetne megvalósítani.
Torrent mehet grafikus felületen, vagy a Transmission-nek van parancssoros verziója, transmission-cli néven. Az rTorrent még parancssoros program. FTP-hez proftpd-t mondanám.
Ventinek minél nagyobbat javasolnék amennyiben a házba beszerelhető. A Coolink Swif2-ről jó vélemények vannak, 120mm-esben is létezik és relatív jó áron van.
A fronton az USB3-at nem tudod használni szerintem, max ha rákötöd az alaplapi USB-re, de úgy csak USB2 marad. USB3-at PCI kártyával tudsz elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest