- VoLTE/VoWiFi
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
Dare2Live #2198 üzenetére
Nem , nem 128-as lesz a drágaság.
Szerintem, de tényleg csak szerintem 3870-ből menni fog a 3as CF is. Azaz 1+2. és akkor talán most 1 3870 és tavasszal egy dupla. Bár a 790-es alaplap se rossz hozzá csak nekem eszem ágában sincs váltani Intel-ről.
Abban az esetben ha pillantok alatt leesne 25-ra a 3850, elgondolkoznék a cserén, de addigra Intelből is lesz 4*8as PCIE-es lap.
Aki pedig a CF-től idegenkedik, be kellene látni hogy ez az egyedüli út, nem fér 1 chipbe több. Az hogy 1 tok alatt 2 chip lesz vagy 2 kártyán lesz 2, olymindegy.
-
he7edik.
addikt
válasz
Dare2Live #2052 üzenetére
Egy átlag felhasználónak számára mondj olyan alkalmazást
ami miatt szükséges a több magos VGA.
Mert azért valjuk be azért nagyon ritka hogy valaki két vagy több nagy grafikai számítást igénylő alkalmazást futtat egyszerre.
Azért a CPU multi task akalmazásazásának kicsit több a valós kihasználtsága. -
varga911
senior tag
válasz
Dare2Live #2052 üzenetére
Nem a fejlesztés nehézségéről beszélt, hanem arról, hogy nincs szükség arra hogy két VGA számolja a grafikát. Egy csúcskategóriás megoldás minden ésszerű felbontásban, legrészletesebb grafikával jó fps-t produkál.
Ezzel szemben bizonyos számítási feladatok igényelnek 2/4/8/16 stb. magot, úgyhogy többmagos processzorra szükség van, ergó van létjogosultsága.
-
Armando_19
őstag
válasz
Dare2Live #1805 üzenetére
Iszonyat nehéz hozzájutni tény és való. Nagykerek többsége is csak ígérget. Bár elég konkrét dolgok lesznek jövő héten pl, de vicces, hogy ugyanaz a hiány helyzet mint a HD2900PRO-nál. Elég hamar elment az a készlet is, és nem is jött több utána.
Remélem HD3870 és 3850-ből tudnak majd rendesen szállítani az elején, bár ebben erősen kételkedem. Elvileg szerdára befut 1-2 db, meglátjuk utána mennyire lesz beszerezhető. -
bernyo
csendes tag
válasz
Dare2Live #1671 üzenetére
Valahogy én is úgy látom, hogy az ATI kártyái picit időtállóbbak mint az NVidiaéi. De szép szó lett. Szóval, ha valakit nem zavar, hogy az nv 60 fps-e helyett 50 fps-t kap, annak szerintem megéri ATI-t venni, mert egy egy évvel későbbi játéknál, már lehet fordított lesz a helyzet. Persze ez csak akkor érvényes, ha "hosszútávra" veszel kártyát, mondjuk 1-1,5 évre. Mondjuk most az ATI sajnos nagyon le van maradva. ph-n az egy évvel ezelőtti első gtx tesztnél is ezt írták, hgoy várjuk az ati válaszát. Aztán azóta se válaszolt a gtx-re. Szóval tényleg gázok lehetnek. Kíváncsi vagyok a 38xx szériára, remélem jó lesz, mert ha nem, akkor nagyon nagy gázba kerülhet a cég, és annak senki se örülne (még az nv sem).
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Dare2Live #1714 üzenetére
Azhgy vmi nemstimmel talán a COD 8*/4* tesztnél látható ahol az opengl alatt anno sose remeklő X1900 elveri a 8800GTSt.
Nem remeklő?
Kicsikét jó lenne ha utánajárnál a dolgoknak mielött ilyen kijelentést teszel,mert az 1900 és 1950 szériának pont az volt az előnye hogy OpenGl ben is lenyomta a NV-s társait gondolok itt 7900GTO és GTX-re még élsimítások mellett is.
Elöszőr nézz utána jó,mielött még hülyeséget írsz. -
Bubanc
aktív tag
válasz
Dare2Live #1671 üzenetére
[link]csak sikerült megtalálnom a cikket, amit ezzel kapcsolatban régen olvastam, konklúzió, hogy a mai kártyáknál, már külömbség van a 8x-os és 16x-os PCI-e sebessége között is... igazad van egyébkén, rosszul emlékeztem, csak extrém esetben van ekkora különbség, de a különbség akkor is jelentős, és ez csak nőni fog befejeztem az offot, csak gondoltam ezt még megosztom veletek
-
Ragnar_
addikt
-
Bubanc
aktív tag
válasz
Dare2Live #1642 üzenetére
Ez az igazság sajnos, a G80 nak már a 4xPCI-e is kevés és drasztikus 50-80%os sebesség visszaesést produkál játékok alatt, pl egy X1950XT-nek még ebszolút nem jelent gondot ez... mondjuk lehet, hogy ez abszolúte csak a G80-ra volt jellemző..
az IDE és a SATA csatolófelületnél egyáltaláűn nem a sávszélességből adódó előny a fő különbség, de ezt is alátámasztják a tesztek... sajnos nem nagyon vannak olyan vinyók, amik 150Mbyte/ sec-et tudnának, ha 100 Mbytot elérik az szerintem szuper
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
Dare2Live #1367 üzenetére
és szerinted minden fényforrás wolfram szálból áll? tudod te hány féle létezik?
imádom amikor beleszólok minden témába mert hallottam belőle életembe 1 fogalmat féle megnyílvánulások....felvilágosítalak akkor 1 cseppet hogy wolfram szál a mezei ízzókba található
...röviden ennyi. ha meg nem hiszed, tegyél be 1 diódát 1 lámpa elé...megnézheted hogy fog pislákolni utánna
igaz nem annyira zavaróan, de legalább a műszer nem méri a falon....hopsz, elszóltam magam
-
-
-
keIdor
titán
válasz
Dare2Live #943 üzenetére
Kamu adatok, és pont ezek miatt amiket felsoróltál gondolom én is...
Eddig minden oldal 128SP@256bit-et ír 8800GTS-re, GTX-ről meg semmi sincs, valszeg olyan nem is lesz...Az AA-t meg már megbeszéltük miért lassú... nincs MSAA az R6xx családban, akkor meg mit pofoznak rajta?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Dare2Live #919 üzenetére
Tudnak ezek a srácok valamit,nem véletlenűl jönnek a 2GPUs VGA a piacra!
Lehet hogy ők már tudják mi kell a következő gemerációs gamek futtatásához!
Most megvetetik velünk a jó kis középkategóriás kártyákat,bár velem nem,azért hogy januárban meg eladd ha meglátod mit is mennek ezek a szörnyetegek.
Végülis ez a jó biznisz nekik! -
7600GT
senior tag
válasz
Dare2Live #889 üzenetére
A 8800GT-ről lehetett tudni, hogy a shader teljesítménye alig fog elmaradni a GTX-től.
Mivel a HD2900XT a legtöbb tesztben kikap a 8800GT-től (HQ AF, AA), ezért én már avval boldog lennék, ha a Rv670 "csak" 20-30%-al lenne lassabb a JELEN jatékaiban és a jövő játékaiban meg majd megelőzné. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Dare2Live #892 üzenetére
Nekem olyan midegy hogy jobb e vagy nem,nekem ezzel a karival minden jól megy,és ez bőven elég nekem.
Én elismerem hogy jobb kari a GT ezen nem is vitatkoznék,csak nem annyival amit ott mutatnak az eredmények,ezt bármikór alátámasztom neked több gamben is ha nem hiszed. -
Komplikato
veterán
válasz
Dare2Live #889 üzenetére
Nem tudom, de engem jelenleg zavar, hogy a tesztekből nem derül ki hangos e a 8800GT hűtése és melegszik e a kártya? Totál ellentétes dolgokat közöltek eddig.
ATI ügyben meg lehet pesszimista lettem mostanság, remélem olcsó és jó kártyát kapunk. Azt nem várom el tőle, hogy gyorsabb legyen a 8800GT-nél. Ha véletlenül az lenne, akkor örülnék, de én annak is örülök majd, ha nem sokkal lasabb csak. -
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #845 üzenetére
Látom nem értjük meg egymást.
A régi Ati HD2900-ak tényleg nem vették fel a versenyt az Ultrával és a GTX is sok esetben verte őket, viszont a GTS-t verték. Amugy te azt nem veszed figyelembe, hogy a G92 viszont már újabb chip, tehát érdemleges összemérést csak a RV670el lehet majd csinálni. Az Rv670 pedig reményeim szerint igen is felveszik a versenyt az új GS/GT/GTS ellen. -
leviske
veterán
válasz
Dare2Live #791 üzenetére
Ugye azt azért tudod, hogy a XT/PRO/GT nem az új nV GT ellenfelének készült....
Az új ATi-król meg semmi hír, egy teszt sincs... csak spekuláció, ami annyit ér mint a.... semmi
Majd meglátjuk hogy teljesít a GS/GT/GTS a 30/50/70 ellen
7600GT: az összeesküvés elmélet pedig arról szól, hogy az R700at adták volna ki sunyiba... nem arról, hogy jön az R680, mert az viszont tény (tudtommal).
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- VoLTE/VoWiFi
- Interactive Brokers társalgó
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest