- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #27568 üzenetére
HL2 hogyan is megy offline?
Online játékokban használnak, ez tény. Aztán meg, hogy mi kerül a gépedre "csak egy letöltéskor", és az mit csinál, amikor nem is játszol, vagy kapcsolódsz oda, az már más kérdés. (Lásd még pl. StarForce.) Én csak azt mondom, hogy ami nem kéne, hogy úgy legyen, az okkal van úgy, mert semmi nem történik véletlenül.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Bali27 #27318 üzenetére
igen,közben utánnanéztem,de nemlátom miben volna javulás az előzőhöz képest...
lehet felrakom próbaképp,csak nemtudom miben kéne látnom a változástzozoz1:pénzhez jutottam,és gépet KELLETT újítanom(az új stalker miatt
)és hát filózgattam mit vegyek(alaplap,proci,vga,ram+ egyebek)PH!-s emberekkel öszeültünk,és amim most van az lett a végeredmény...nah.
bementem a boltba,(legalább eccer lásd az ellenfeledet)leadtam a rendelést,azt mondta a srác másnap 14órátol mehetek érte...a futár +1nap...elrobogtam.másnap melóból vissza..
bent sokan voltak...megijedtem mikorra végzek...mondom addig körbenézek a boltban,két fejfordítás és sehol senkiazigen..kiszolgálás 5*..
kérdeztem az egyik srácot hogy rendeltem,hogyan tovább..ő készséggel átírányitott egy csinos csajhoz,akinél kifizettem a cuccokat ~180k(nagyobb összegeket mért nőknél fizetünk?hmm)..kezem,ben a papír,vissza asráchoz...elrobogott...két hatalmas pakkal jött vissza.minden megy simán,mire ránézek az Enermax Táp dobozára(bevolt egy picit nyomódva),mondom a srácnak mire észbe sem kaptam,szememe előtt kibontottameggyőződtünk hogy semmi baja a tápnak..csak felületi!
mondtam a srácnak hogy nagy szatyrot adjon,merthát...azért mégis(egy enermax táp,egy proci,egy zalman hűtő,egy VGA,egy Giga alaplap,egy Gamer egér,...van súlya)
akkora szatyrot kaptam,hogy csak néztem..aszittem adnak 160zacsit mint a teszkoba..és nem..
korrektek voltak...csak ajánlani tudom Őket...egyedül a ramokat nem náluk vettem,mert azt PH!-ról vettem Ősembertől(akinek UP
),
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #27192 üzenetére
Nem tudom.
Simán lefuttatom, ennyi. Viszont nem futtatom más rendszerpucoló után/előtt, csak önmagában. Ez olyan lehet nálam, mint a RivaTuner. Az is simán megy.
zozoz1: Nincs felismerve a hardver (Everest, stb.), amíg nem telepítesz drivert. Sztem csak elmérés, mert nálam azért hallani lehetne a ventin, hogy 40°C-os a kártya vagy 60.
B-L-A-C-K: A tesztoldalamon vannak pontos mérések 3DMark Vantage teszteknél 3870 vs. 8800GT. DX10-ben és magas összetettséggel egyértelmű a 8800GT fölénye, csak hát mi van, ha tényleg jönnek a DX10.1-es game-ek? Szóval én a 3870-et tartottam meg a sebesség-hátrány ellenére. Tegnap viszont azt olvastam, hogy a 4870 20%-kal lesz gyorsabb a 8800GT-nél, ami nem sok jóval kecsegtet az új ATI karikat illetően.
MarioAna: Tudásban ua. a 2 (Sapphire tuning kb. 860-870 MHz, HIS jó esetben 900), viszont ha Sapphire hűtőjének hangja zavar, le kell cserélni egy Coolink Chillára (a la Tomboy). Még úgy is olcsóbb, mint a HIS IceQ turbo.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #27178 üzenetére
Legalább 1-et tudok, akinél nem tisztább.
Én próbáltam sok mindent, Vista Manager vált be. Az is talál több 1000 hibát, ha úgy alakul, viszont nem cseszik el semmit (és lehet menteni törlés előtt). TÖBB reg. pucoló program használata (főleg egymás után) garantált hibaforrás.
KMPlayer OK (jó kis beépített, saját codec-ek), én is azt használom.
No, akkor az az MKV nem valami vacak tömörített formátum volt. -
s1ru2
aktív tag
válasz
Bali27 #27166 üzenetére
Mondom. Vista Ultimate x64 SP1 el. Nem sok szemét van rajta mivel rendettartok, de elindulnak az a vicc, de mindegyik max órajelek mutatásáig jut el. F8 al indítva természetesen nem, mert ugye úgy nem kéri a "digitális aláírást", de anélkül semmi. Próbáltam, h. registryben BCDEDITTEL, de semmi hatása. Kiírja h óké parancs elfogadva aztán következő indításkor tojik a fejemre és jön vissza úgy, h. kéri a digitális aláírást. De x2-höz meg amúgy sem lenne elég a Rivatuner, mert pl hőfokokban össze vissza baromságokat mér, Atitraytoolsban meg ugye nem műxik a ventiszabályzás
Ki van ez találva kéremszépen !
-
Kelvin
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #26953 üzenetére
Én azért tartok attól, hogy a 4xxx karik érkezése után is csak bő fél évvel lesz használható driver. De ne úgy legyen!
nV gyors, de még mindig elavult technológiát használ. Nincs rákényszerítve a fejlesztésre, amíg ezzel is lenyomja középkategóriás kártyáival az ATI legjobbjait.
DX9-ben nálam nincs változás, bár kevés programot néztem.HarryPotter: Még mindig megkeresheted az ATI fájlokat, és törölheted őket, ahogy a registryből is a bejegyzéseit (ha az eltávolított fájlok hivatkozásait egy rendszerpucoló progi mégis ott hagyná). Arra azért nem árt vigyázni, hogy egy alkalommal csak 1-fajta reg pucolást csináljunk, különben érdekes dolgokat művelhet a géppel.
AtiGef: nV-t sokan szidták a játékfejlesztők lefizetéséért, most mégis kiderült, hogy egyszerűen vacakok voltak az ATI driverei.
foreveryoung: Igen. Junk file és Registry Cleaner is van. Nem ua. Célszerű az elsőt, AZTÁN a 2.-at használni.
wid22: Nem vált 2D-be. Foreveryoung-ék HIS karijai is ezt csinálták, hibás a bios. De olvasd be, és nézd meg CB bios editorral.
Lacpac: Szívesen. Amúgy ATT nem kezeli a feszültséget, tehát bármit állítasz be, 1.3 V-on fog menni (vagy 1.327-en, attól függ ,milyen bios van a karin)
Blero2: A VGA tuning szerencse kérdése. Teszt lefuthat akár 880/1250-en, de játékokban attól még nem biztos, hogy rendben lesz a kari. És minél szarabbul írják meg a játékot, annál könnyebben kifagy a VGA. Jöjjön a DX10, abban sokkal magasabb értékeken stabil a tuning, mint DX9-ben!
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #26944 üzenetére
ATI uninstall all soxor elég. Amúgy Driver sweeper (Guru3D, és ingyenes), de én pucolok még biztonságból WinXP(Vista) managerrel is. Nekem juszt is melegebb a GPU-m 3 fokkal, viszont a 8.5-össel olyan iszonyatosan gyorsult DX10-ben a 3870, hogy azt egyszerűen fel KELL tenni.
Igen, de már írtam, hogy ez volt: nem a GPU dolgozott, hanem a CPU (magyarán az oly nagyra becsült DX10.1 et nem is az ATI VGA számolta). Ezért nem volt kihajtva a 3870 magas összetettséggel még 3.6GHz-en sem. 8.5-össel ez megoldódott, látszik is az eredményeken, végre a VGA végzi a grafikus számításokat.
illusiON: Bizony. Everest simán írja GPU dióda néven. De ott van még a RivaTuner is.
HarryPotter: Nálam pont fordítva volt.
TTomax: Legjobb a VGA-driver mentes partíció-mentés, azon tuti nincs szemét-fájl, és nem kell mindent újratelepíteni, ha gond van. ATI uninstall-lal és Driver Sweeper-rel nem nagyon marad ati.dll, de egy Registry Cleaner még ezeknek a hivatkozásait is kipucolja.
Blaziusz: Nem kell elhinned, de akkor is kevés a Phenom, mert csak 2 magot lát a 3D06. Azt se feledd el, hogy míg 3D06-ban kaphatsz magasabb eredményt (de nem 16k-t), játékokban messze nem lesz ekkora gyorsulás 2 magtól. 3.2 GHz-es X2-vel volt 12000 pont körül az eredményem default 3D06 tesztben CF-rel. Az sem volt messze kihajtva (pedig mindegyik CPU-ból 2 magot lát a progi).
-
illusiON
őstag
válasz
Bali27 #26944 üzenetére
nálam rohadtul nem lett hüvösebb 8.5től a karim sőt szerintem melegebb inkább
de ezt lehet betudom a napközbeni jobb időnek.. 8.5öt meg állitólag jobb hazsnálni, dx10ben
TomBoy1986: ha ezt az AMD overdriveot lekapom és feltolom vele a procim kis mennyiségben, akkor is ugrik a gari?
még1 kis off: procihőt mivel tudok monitorozni? everest eleve nem ír CPU hőt nekem csak alaplap meg vmi AUX van ott -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bali27 #26680 üzenetére
ez amiatt fura, mert az Nvidia egyik erőssége a Stalker volt. most úgy néz ki 3870esen 1920 alatt is betonstabil frame rate lesz full dynamic lightninggel (ami eszméletlen megizzaszt minden hardvert
konkrétan nv80 és 2900 alatt esélytelen próbálkozni vele). a World in conflict alatt szintén gyengék voltak eddig az Atik. örvendünk Vincent?;>
Dirt alatt pedig végre megy a CF (eddig konkrétan nem indult vagy nem volt AA).
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #26528 üzenetére
'sszus, most ment el bő 1 napom csak a húzott CPU-s tesztekre, csak a 8.4 hotfix-szel! (No meg persze az adatbázis-fejlesztéssel, képkezeléssel, grafikonok készítésével.) Egy default tesztet majd lefuttatok, aztán meglátjuk, jelentett-e valamit. Sztem semmilyen driverrel nem fogja utolérni az ATI a konkurens nV karikat. (Főleg Vantage-ban a 88GT akár több mint 100%-os előnyét magas minőséggel.)
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25863 üzenetére
ATI is szarik bele, a tesztek ezt igazolják. Igaz, olyan beállításokkal jönnek ki a hibák, amelyekkel lehetetlen játszani, de akkor is gáz. És mint szintén a tesztekben látszik, működhetne jól is. Éppen ezért írtam anno Vantage tesztek alapján, hogy minden mai DX10-es(nek nevezett) kari eldobható lesz, mihelyst kijön egy igazán DX10-re írt jázék.
MatyeeAM2: Szolgáltatásoknál tiltsd le az ATI Hotkey Pollert. De tök fölösleges kikapcsolni, csak a fogyasztást és a hőtermelést növeled, valamint a GPU és a venti élettartamát csökkented vele.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25857 üzenetére
Hah! Akkor megint csak driver hiba van!
3DMark DX9-ben nyújt hozzávetőleges információt. DX10-hez Vantage kell.
Én is ezt állapítottam meg egyébként, de ez nem a Vantage hibája, hanem a VGA gyártóké, mert amint felteszed magasabbra a szűrőket, a CPU kezd el dolgozni, NEM a VGA (vsz. ezért lesz erősen CPU limites még 3,6GHz-en is). Akkor hol DX10.1-es a 3870?
Tehát Vantage-ben csak kibukik, mekkora átverés az egész eddigi "DX10" hardver. -
Bundás22
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25495 üzenetére
Mondom (mindenkinek): Fraps-szel semmi gond, a számláló nem erőforrás-igényes, Riva OSD-je (meg minden más) pedig nem keveset lassít. De mindegy, én végül is csak teszteltem, mit tudhatok róla...
TTomax: Nálam is volt, hogy fekete csíkra írt a Fraps (nem AC), semmi gondja nem volt a méréssel. Szóval az, hogy valamelyik sarokba ír, nem azt jelenti, hogy azt a sarkot (sávot) méri. Egyszerűen csak oda ír, teljes képernyőt mér. Ennyi.
-
TTomax
félisten
válasz
Bali27 #25495 üzenetére
De jól írod,csak alapból a bal felsőre rakja magát,és ha jól megfigyeled a játékban alul-felül van két fekete csík ha 4:3 monitorod van,na az nem a játék és fraps azért akad ki a rivatuner osd panelját tudod lejjebb húzni meg jobbra balra ahova akarod..ez a hiba nem jön ki ha widescreen monitorod van,mert ott nincs alul felül két csík....
Egy pár hete én is itt nyavalyogtam,aztán rájöttem magamtól mi a hiba...a jatekban nem lehet képarányt váltani... -
TTomax
félisten
válasz
Bali27 #25462 üzenetére
Ugye az fel sem tűnt hogy a fraps osd panel nincs benne a játékban csak akkor ha a menüben vagy? Tehát a fekete hátteret meri éppen a Assassins-ben?
Azért latod folyamat 28FPS-nek,és azért fogja a geped
Hasznald a rivatuner osd panelt kb igy néz ki,a bal felsőben.De azért ez is fogja a gépet,nem kicsit...
Ja és húzzad a procit,mert az Assassins meghálálja de nagyon.....3,6-ig meg se állj... -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25481 üzenetére
Akkor ott gáz van. Az OSD CSAK 1 sarokban lehetne.
Teszt E8400-zal ment, nem 3.0 GHz-es 6750-nel. 6750-nek sztem kell a 3GHz (E8400 izmosabbnak tűnik azonos órajelen), játéktól függően esetleg több is, de nézd meg 3DMark06-ban, hogy mennyivel nő 2.66-ról 3.0-ra a két 3D pontszám. Ha 50 felett, kakaót neki, amíg csak 5-15 lesz a különbség 100 MHz-enként.E6750@2.66=4700 CPU pont
E8400@3.00=6100 CPU pontproci 12,8%-kal gyorsabb
pontszám 29,8%-kal többÉs régebbi 3D06 tesztekben úgy rémlik, 3,4 körül volt a régi C2D 3870-hez..
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25478 üzenetére
Nekem is tiszta x64 van fent (amióta csak tesztelek), és Fraps is OK. OSD-jét kapcsold ki (vagy léptesd körbe a sarkokon, 5. állásban kikapcsolja). Markolni úgy is lehet vele gombnyomásra.
Tomboy: Juszt is megnézem.
Egyébként egy programban sem volt nálam látható lassulása. De mondjuk nincs is kihajtva a VGA-d.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25474 üzenetére
Semmi baja a Fraps-nek, semmilyen mostani Windows alatt. Szóval nem az a poén.
ATT van fent? Csak mert, mint a róla szóló cikkemben is írtam, ATT kivételként kezeli, így nem vált 3D módba (egyszerűen törölni kell a listából).
Ha OSD-t használsz, bármilyet, az is lassítani fog. -
gombcomp
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25351 üzenetére
Hát, ha jó, akkor minden rendben.
Te kérdezted, én meg megírtam, milyen lapban működött elfogadható hatásfokkal a CF (talán az X48 mégsem csupán egy bővített X38). Azt is, hogy ezek a tesztek ugyanúgy lehetnek némileg manipuláltak, mint az összes többi. Nekem hiába teszel ezért szemrehányást.
Ahogy az ATI CFX-es driverei, úgy a hardverei is csak bizonyos kombinációkban működnek rendesen.
Ki mondta, hogy ASUS-om van?
És nem megy úgy más lapban sem, ahogy írják. Pl. 100%-ot írnak Bioshock-ra, aztán csak 60-nal megy. -
gombcomp
senior tag
válasz
Bali27 #25345 üzenetére
A HIS mindig készít egy driver packot az aktuális ATI csomaghoz,a Vga driveren kívül benne van a: .NET,a South Bridge meghajtók,a Borland C++ kellékei,a STEAM cuccok,
a Termék Regisztrációs szoftver,a hiba detektáló rész.Ezért jelenik meg később mindig a saját meghajtócsomagja. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25339 üzenetére
A legjobb teszteket (igazságtartalmukat nem tudom ellenőrizni) ASUS csúcslapokban láttam, ezek már X48-asok (bár mintha X38 is lett volna köztük). Az viszont 7cencség, hogy nem fizetek 60-80k-t egy alaplapért, hogy aztán vagy működjön benne rendesen a CF, vagy nem. Akkor inkább a 20k-s P35-ösömbe teszek a 3870 áráért + 40k-ért valami király 1 GPU-s karit, ha jönnek a már DX10-ben is játékképes VGA-k.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25334 üzenetére
Szerintem jó a CCC. Pedig, akik ismernek, tudják, mekkora ATT-fan vagyok, de amíg nem látom, hogy OK a feszültség-kezelése, addig hanyagolom, mert pont ez az, ami kéne a takarékossághoz/tuninghoz. 2D és 3D feszt mellesleg biosban lehet állítani, 890MHz fölötti GPU-val meg úgysem üzembiztosak hosszú távon a 3870-ek.
Tweakforce? Totál ua. mint a sima ref. driver, csak más CCC beállításokkal indul alapból, pl. AI kikapcsolva, mipmap meg teljesen teljesítményen, így persze a mezei user azt hiszi, gyorsul tőle a gépe.Beállítottam alapra, és totál ugyanazt az eredményt produkálta, mint a ref. driver.
Lehet persze, hogy van olyan játék, amelynek valamilyen hibáját orvosolták benne, de nálam egyik játék sem bugzik a ref. driverrel (TF-ban alaplapi driver is benne van), és a 3D teljesítmény is rendben van, amióta nem AMD chipsetes a lapom, és főleg nincs CF-öm.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25330 üzenetére
Sokkal finomabban állítható a VGA, és szabályozható a hűtése. Én azért nem használom, met nem váltja rendesen a feszültséget a 3870-en, azaz 2D-módban +10°C a melegedése a bioshoz (CCC-hez) képest, 3D-módban meg szintúgy nem alkalmazza, azaz fesz. növeléssel (ill. ennek csak a szándékával)nem nő a kari tuningolhatósága.
-
varga911
senior tag
válasz
Bali27 #25097 üzenetére
Legyél elégedett azzal amid van, mindig lehet találni jobbat... Én egészen tavaly novemberig használtam egy X800XL 256MB kártyát, végigvittem vele Stalkert, Obliviont, stb.. Ja és 1024x768 16xAF alá nem adtam soha.
Élvezhető volt vele minden, néha 20FPS köré bezuhant, de teljes játékélményt kaptam.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25095 üzenetére
Nem konkrétan rád értettem.
Nekem nem ment már szinte semmi a lecserélt monitoron (azt meg cserélni kellett, mert kezdett bekrepálni a CRT) az 1950XT-vel igazán szép grafikával, és tényleg nagy "világmegváltás" volt, mélyen hallgatva a 38xx sorozat textúrázó képességének hiányáról (én legalábbis sehol nem olvastam erről a hiper-szuper sávszélesség, meg a gyors GPU és memória mellett). Aztán meg, lássuk be, jóval olcsóbb volt a 10-20%-kal gyorsabb 8800GT-nél, nem mint most, amikor azt már kapni olcsóbban is. Azért vettem én is ilyet (no meg a tervezett CF miatt, ami az előző karival nem jött össze). Most már okosabb vagyok én is, a tapasztalatok fényében, és kevésbé hiszek a beharangozóknak meg a manipulált teszteknek.
Az X2-t azért ne bánd.
Net-től nem vagyok elszállva, megvoltam anélkül is, de játszani azóta szeretek teljes grafikával, hogy anno megvettem az 1950XT-t, mert addig nekem is csak középkategóriás VGA-im voltak, és azt mondtam, jók ezek, lehet velük játszani. Ja, lehet. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #25091 üzenetére
De ha a sok birka (bocsi minden teljesítmény-mániástól) nem rohanna mindig a legújabb hardvert megvenni, mert esetleg magasról tojna a csak azon normálisan futó játékokra is, akkor a PC és a játékipar is kénytelen lenne elgondolkodni, hogy ne menjenek csődbe. Csak ehhez meg némi öntudat kéne a fogyasztóba, hogy esetleg vásárló legyen belőlünk. Mellesleg a türelmes és logikus vásárló 2-3 éves hardver-t használ, annyival később, olcsón megvett játékokkal (és akkor kidobni sem kerül sokba - mesélhetné a padlásom), csak hát nehéz ellenállni a mindent elárasztó marketingnek.
Nyugodtan használhatod még 1 évig, vagy akár tovább is a 3870-et (nekem is januárban volt meg az első, amely még most is); fogadok, hogy az új VGA-kra is simán találok olyan eszement minőségi beállításokat, hogy minden játék megfektesse őket. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #24290 üzenetére
El szerencsére nem bontja a monitort
, de a monitor driverének telepítése sokat segíthet, de a VGA-é már fent van. És ha nem kell neki a TV?
Illetve lehet, hogy maradt ott valami régi monitor-driver fájl vagy csak beállítás a registry-ben, vagy hasonló, nálam is megesett monitorcsere után. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Bali27 #23473 üzenetére
a ref karik ugyanolyanok, csak felrakod a saját gyártói drivert, és csodálkozol, h kiegyensúlyozottabb lett a framerate, hiába régebbi paperon. ld ma reggeli ámokfutamomat a szobában, ami úgy kezdődött, hogy ha az öszes 3870 megy 860/1200at, akkor egy OCd modell ne menne...
szóval hiába néz ki mind ref karinak _szigorúan_ csak a saját gyártó drivert felrakni.
Calibos: 800/1152re van húzva gyárilag a clockja.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20467 üzenetére
CCC is kezel több monitort, ha nem kellenek a Hv extrái.
Egyszer próbáltam Hv-t, de nem igazán tetszett, szóval én az ATI oldalra alapozva említettem. Lehet, hogy elindul kézi módban, csak éppen nem műxik majd rendesen. Meg fogod tudni, ha kipróbálod.
nV után én is tornáztam pár napig ATI-val.De belejön az ember...
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20451 üzenetére
Nem tudtad???
XP-n ablakokat is áttetszíthetsz vele, finomíthatsz a 2D grafikai beállításokon.
XCode-hoz nem is fogsz parancsikont találni (legföljebb ATT-ban), mert az nem úgy műxik. Egyszerű módba kell kapcsolni CCC-t, és ott kiválasztva indítani az AVIVO kódolást.
Neked az Intel procival biztos OK a 8.3. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20418 üzenetére
Feltettem a Vistá-s (x64) ATT beállításokat, remélem, ezek rendben lesznek. Ha gond lenne, szólj, és akkor átbogarászom az egészet, de régebbi verziókkal nem volt ilyen probléma, ha valaki arra a rendszerre tette föl, amelyikre készült. Arra vigyázz, hogy itt totál felmaxoltam a maximális minőségi beállításokat. kivéve az AA és AF kényszerítést, azokat alkalmazás-vezérelten hagytam, szóval ott számítani kell a 3D teljesítmény jelentős visszaesésére. Ja, az AA metódust azért Box helyett Edge-detect-re tettem.
Du. nem leszek, de este lesz időm kipróbálni a két 3D beállítás közötti különbséget.
A hűtést GPU-CV futása alatt lőttem be, így melegedhet 70°C köré, viszont csak errefelé lesz hangosabb.
Az Auto-balanced profil nagyjából a CCC-vel elérhető teljesítményre van kalibrálva. Persze nálam minden 8.2-höz, mert Xp alatt ATT sem segített a 8.3-as driver-en, Vistán meg emiatt nem is próbáltam ismét azt. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20403 üzenetére
Pedig itt van a többi között.
(Először belinkeltem közvetlenül, de akamai miatt nem működött, szóval görgesd kicsit lejjebb az oldalt.) És ne feledd, hogy kell neki a CCC, viszont akkor meg pár opció eltűnik az ATT-ból (OGL), szóval lehet tervezgetni...
Vistára tedd fel a Vista Manager-t (Yamicsoft), hihetetlen gyorsulást fogsz tapasztalni, ha mindent beállítasz. Nálam pl. veri az XP-t, pedig azon is fent van a megfelelő verzió, csak az a balfék "másoláshoz szükséges idő kiszámítása" marhaság marad; hát a barom ne az időt számolgassa nekem, hanem másoljon, vazze. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20400 üzenetére
Nálam elcseszte az 1 VGA-t is (CPU-score tűnt a semmibe az SB drivertől), de Intel prociknál még nem hallottam ilyen hibáról, gondolom, a más chipset miatt. Viszont grafikai kihagyások, úgy tudom, többször is előfordultak bizonyos programokban, konfigtól függetlenül.
#20401: erre válaszoltam az imént. XP-s a beállítás, bent van a nevében. Szóval ne rakd többször újra, mert megint csak nem lesz jó. Talán du-ra lesz időm Vistára is megcsinálni. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20395 üzenetére
Lehet, mert csak a fájl nevében van benn az XP megjelölés, de már módosítottam (regfile-t is finomítottam kicsit). Bocsi.
Igyexem Vistára is mielőbb beállítani (addig nézd meg XP alatt). Amúgy "full" telepítetted? Amúgy ne fusson ATT, úgy regelni, aztán ATT-t futtatod, és jó.
7.12-es driver OK, abban már benne vannak a főbb hibajavításokat, 8.2-est sztem akkor érdemes, ha valamilyen játék nem OK, és a driver frissítés megoldja.ATT-szal kevesebbet kapsz alapból, mert másképp vannak beállítva a hardver és 3D opciók, mint szimplán driverből v. CCC-rel. Én ezért szoktam kijátszani a 3D beállításokat, hogy driver-értéket kapjak, aztán csak utána tesztelek, ha ATT van fönt.
Hűtés természetesen működik, RT-t elfelejtheted. Sajna tuningból még csak a driver-értékeket tudja használni.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20388 üzenetére
Nekem az SP1, és külön a frissítések is totál szétcseszték a Vistát, úgyhogy maradt szépen alapon, ahogy XP-re sem teszek semmi SP2 felett, mert azok a hotfixek sem kevés problémát tudnak okozni. Valaki viszont anno írta, hogy pl. még az amúgy simán feltelepedő RivaTuner-t is kivágta a Vista SP1, szóval ha rákényszerülünk (én már rohadtul utálom ezt az évek óta tartó, folyamatos árukapcsolást - valaki bepróbálkozhatna a versenyhivatalnál ezzel
), akkor lehet, hogy egy darabig megint csak a modolt bios-okban bízhatunk, ha DX10.1-et akarunk élvezni (ami meg még úgysincs, tehát nem létszükséglet az SP1). Én mindenesetre DX10.1-es játékokig mellőzöm a Vista frissítéseket, mert amúgy nálam semmi baja a rendszernek.
-
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20384 üzenetére
Ezt kicsit furcsán fogalmaztad, nem is értem, inkább pontosítok, ha a cikket nem olvastad:
1. start: F8, driver ellenőrzés kikapcsolása
2. ATT telepítése, aláíratlan driver/program engedélyezése
3. Újraindítás után már simán mennie kell.
4. ATT-ban bekapcsolod az ATI hotkey poller kilövését, és hogy tegye minden alkalommal, innentől kezdve ez vezérli a VGA-t, és felülírja a CCC-t, ha elmulasztottad eltávolítani. -
katt777
félisten
válasz
Bali27 #20381 üzenetére
F8-cal indítod, és driver ellenőrzés kikapcsolása, ATT így megy (utána már nem kéri), x64-en is. RivaTuner meg a 2.06 óta gond nélkül felmegy rá. Másnál kérdéses, de újraindítás után leghamarabb megtudod.
CCC v. ATT? Jó kérdés. ATT finomabban behangolható grafikailag, viszont, ahogy néztem, némileg levesz a teljesítményből (a minőségi beállítások miatt, szóval lehet játszani, hogy a driverből kapott teszteredményeket adja). Ha nincs módosított hűtésű bios-od, akkor érdemes ATT-t használni (CCC nem kell). A frekiket a driverben (CCC) meghatározott határokig lehet csak állítani.
A letölthető beállításban (új ATThoz!) minden benne van, nem csak a profilok, a driver alap 2D/3D beállításaival (auto váltás is), valamint egy 860/1200-as profil, amely sebességen minden program, minden 3870-en megy, legalábbis én még nem láttam példát az ellenkezőjére. Profilokban hűtésszabályozás is benne van. Alsó sávok 30-35% (mert nekem a mod hűtéses bios 40%-on menne alapból), és a csöndesség kedvéért úgy állítottam be, hogy a VGA(k) 70°C-ig is hevülhet(nek), ez már persze a tuningos (860/1200) beállítással.
Persze bármit meg lehet benne változtatni, csak olyan apróságokat is bekapcsoltam, amiket alapból ált. kifelejtenek az emberek. Mint pl. itt (ez persze még 1950XT, de a lényeg azért látható). -
katt777
félisten
-
rumkola
nagyúr
válasz
Bali27 #20173 üzenetére
Version 2.08:
Minor bugfixes:
* RivaTuner no longer crashes when RivaTuner module activation launcher item is scheduled to run at Windows startup.
* Fixed association between low-level refresh overrider rules and target display adapter, broken due to low-level profiles association related changes in the previous version.
* Minor UI and localization fixes.What's new:
* Updated databases for Detonator and ForceWare drivers. Added database for ForceWare 169.44.
* Added Catalyst 8.3 drivers detection.
* Updated Catalyst 8.3 certified SoftR9x00 patch script (for Windows 2000/XP drivers only).
* Updated PCI DeviceID database for ATI graphics processors. Added PCI DeviceID for RADEON HD 3850 AGP.
* Improved G94 graphics processors support. Thanks to Jurgen in 't Zandt @ Point of View for providing NVIDIA GeForce 9600GT sample for testing. The list of G94 related improvements includes:
o Added low-level fan control support for integrated PWM controllers of G94 graphics processors.
o Improved driver-level fan control support for integrated PWM controllers of G94 graphics processors. Now RivaTuner can be used for switching between driver-level automatic and driver-level direct fan control modes on GeForce 9600GT series.
* Improved RV6xx graphics processors family support. With this version RivaTuner continues tradition of providing workarounds for bugs existing in fan controller calibration routines of many reference AMD HD 38x0 BIOS images. The list of new workarounds and enhancements includes:
o Extended list of tweakable automatic fan speed control rule parameters for RV6xx fan controllers. Now besides editing previously available thermal lookup and temperature transfer formula parameters RivaTuner also allows editing parameters of RV6xx fan controller's acoustic management system. Acoustic management related parameters include PWM hysteresis and PWM ramp settings, which are also improperly calibrated in certain AMD HD 38x0 BIOS images.
o Now RivaTuner forcibly resets fan controller's PWM hysteresis settings when adjusting fan speed in fixed mode. This enhancement provides fine fan speed adjustment in fixed fan speed mode instead of stepwise fan speed adjustment mode on the systems affected by erroneously programmed PWM hysteresis.
o Changed representation format for temperature transfer function's T slope parameter. Now the parameter is displayed and edited in percents instead of PWM ticks to simplify transfer formula readability.
* Minor UI changes and improvements. -
loree69
aktív tag
válasz
Bali27 #19604 üzenetére
hát kb 3-4 helyen volt 10 fps diff a 9600 gt javára //van rá példa forditva is
1 helyen volt 30 körüli (stalker)
többi az vegyes oda vissza.
azért annyira ne olvadjunk el ettől a kártyától
ettől még ugyan úgy használható és vetélytársa marad a 3870de hogy előnyt mondjak 3870 javára pl ha én filmet szeretnék nézni ( tv clone vagy hogy hívjják
) miközben dolgozok a gépen
ahány nv-m volt annyi féle képpen ment sz@rul -
bajusz15
senior tag
válasz
Bali27 #19595 üzenetére
erről csak annyit hogy meg kell nézni hogy hol is jobb az nvidia?? crysis...hát szerintem a HD3870 lenyomta volna a 9600GT-t crysisben csak ugye az az optimalizálás nem kéne
a többi játékról meg az a véleményem hogy most nem mind1 hogy 97 fps vagy 67??
van akinek ez nem midn1 sőt...de szerintem ha egy játék viszi átlagosan a 35-40 FPS-t akkor az tökéletesen játszható. ez csak saját vélemény -
lsc
nagyúr
válasz
Bali27 #19595 üzenetére
Azért nem igazán értelek , már januárban is látszott , hogy a gt erősebb . Az ati kiadott két kártyát , az azóta is megy szerencsére csökkenő árakon, az nvidia meg már a harmadik hasonló teljesítményű kártyát adja ki /8800 gt , gs , 9600gt /. Amennyiben tudták a 9600 gt teljesítményét /gondolom igen /akkor az nvidiások jól meg lettek szivatva , megvették a gt-ét 60-ért , most meg megveheted szinte ugyanazt a teljesítményt 40-ért .
Aki meg hisz a csodadriverben annak templomba kell járni , ott még jobban lehet hinni . Természetesen az új driverek hozhatnak javulást , viszont a csodát azt az előbb említett helyen kell várni .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Mire Vágyik a Gamer Szíved? Mi tudjuk! Kamatmentes rèszletre is!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest