- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A HMD visszalép az USA piacáról
- HMD Skyline - jó szerelés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #33620 üzenetére
Nem, a gyártó drivere az az ASUS Catalyst. Ha a VGA-val bibi van, az megoldja. Nálam is volt, hogy még EAX1950XT-nél a ref driverrel szívott mindenki, én meg az ASUS driverével vígan játszottam. De inkább lapgyanús, szerintem is, csak próba-cseresznye, mert nekem is volt olyan konfigom, hogy az ASUS P3 lap és az ASUS GeForce 2 GTS VGA nem ment normálisan együtt (pl. rendszer- és megjelenítési hibák). ASUS-ék ugyanis ügyesen javítgatnak mindenféle hardveren/szoftveren, csak éppen emiatt nem gyári driverrel esetleg hibák lehetnek.
Lapnak nyomtál már CMOS clear-t? Nekem a giga, meg a mostani is megjátszotta, hogy kiakadt, aztán hiába álíltgattam bármit. Esetleg meg kéne próbálnod külön RAM- modulokkal, ill. párokban és single channel módban, mert a vegyespárost meg a dual channel nem szereti. Ha meg más fesz kell a különböző RAM-oknak, na, akkor aztán tényleg szopacs. Ezt nézted?
Logot konkrétan nem tudom, mert általában jobb szeretem úgy installálni/használni a rendszeremet, hogy ne kelljen ilyesmit nézegetnem, de ati*.logra keress rá, vagy nézd meg az ATI könyvtáraiban, valami ilyesmi. Windows hibák meg a Windows könyvtárban szoktak logolódni (de jó szót találtam ki megint).
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #33610 üzenetére
Ha hülyeségek helyett rendesen kitöltöd a cuccaidat, az többet segítene. Ez táp, VGA (VRAM), de RAM is lehet. Az további támpontot adna, ha kimonitoroznád az órajeleket és a hőértékeket. És az mehet log-ba.
Tudtommal a hibaüzenet is log-ba megy.
Egyáltalán: ASUS driver van fent? És megfelelő? Mert nem kevesen voltak már, akik összekeverték az OS-t vagy az AGP/PCI-E-t. -
katt777
félisten
válasz
Sanyix #27614 üzenetére
Ez azért érdekes, mert nálam ez volt a legjobban skálázódó (beállítástól és hardvertől függően), legkiegyensúlyozottabban futó játék, Catalyst verziótól függetlenül. Szóval én más véleményen vagyok, történetesen azon, hogy a játéknak nincs baja. Nálam mondjuk 1.2-es patch-csel futott X2-n és C2D-n is).
Mondjuk ezek a readme-k jók, főleg azt megtudni, hogy miért is fizessünk a játékokért, ha már volt szó róla nemrég. AC-ét néztem: az összes mai elképzelhető konfiguráció (procin, VGA-n, stb. ) esetén megadták, hogy mikor milyen hibákat fogsz kapni (ezzel a melóval már kijavíthattak volna pár hibát).
Helyes működést 1x sem.
Akkor megint egy kész terméket kap, aki megveszi...
Már akinek erre van gusztusa...
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #27572 üzenetére
A rendszeredben van a hiba.
Bali27: Már megbocsáss, de manapság szinte minden játékot ezzel a kib.szott Starforce "védelemmel" látnak el (már ha legális játékot veszel), amely, igen, mondjuk úgy, valamilyen programocskákat telepít a gépedre (szerepelt ua. jelentésben, mint a Steam a kémprogramokat illetően). Sok szervezet tiltakozik az ilyen machinációk ellen, csak Mo-on (ezt is) szépen elhallgatják, mert itt bárkit meg lehet venni, aki kicsit is számít. US és egyéb oldalakon azért találni nem kevés info-t (pl. a lézernyomtatók dokumentum-megjelölése, nyomtató-szoftverek CIA-kommunikációja, stb., ennek utána kell nézni, ha kíváncsi rá az ember). Persze az nehezebb (fáradságos), mint azt mondani: á, csak összeesküvés-elmélet.
Vsz. 4870-et illetően nem mernek már olyan fellengzős kijelentéseket tenni, mint 3870-re, hogy aztán befürödjenek vele. Egyébként a 20% gyorsulást a 8800GT-hez képest prognosztizálják, ami 3870-hez képest akár +30-50% is lehet (beállítástól és DX verziótól függően). Szóval figyelmesen olvasni a tudósításokat!
És erre szoktam mondani, hogy várjuk meg azért a 9800GT-t is, ne egy régebbi generációhoz viszonyítsunk.
HIS-ből jó szériát fogtál ki, az újabbaknál cseszték el a biost (010.079).
Bundás22: Nézz utána, ne találgass.
stevve: Nem állítottam, hogy minden program ezt csinálja. MS-nek különben is mire föl kéne kémprogram, amikor ott van neki a Windows...
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #27101 üzenetére
Nem érte be (800x600-as felbontást leszámítva, minimális grafikával), bár nagyban csökkent. Már linkeltem teszteredményeket. A többi OK. Nálam a minimális hátrány és az extra szolgáltatások jelentettek annyit, hogy a 8800GT-t adjam el, mert amilyen beállításokkal még a 8.5-tel is 30% volt a 3870 hátránya, olyanokkal úgysem lehet játszani.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Sanyix #27016 üzenetére
Tök mindegy...ha úgy jobban tetszik legyen a 3850 alsó közép, a 3870 felső közép kategóriás.
De a lényeg nem a 3850-en volt, hanem azon hogy a 3870 nem felső Kategóriás kártya. De egyébként én is visszakérdezhetnék ha a 3870 a felső kategória, akkor az X2 az micsoda?? Mert akkor ezek alapján az már annyira űber-brutál hogy nincs is kategorizálva, mert a felső kategóra felett helyezkedik el?wwenigma: Elolvastam.
Kár volt erre logout-ot, és az idődet pazarolnod.Aki kicsit is a "földön jár", elmúlt 18 éves, és nem szereti a cset szobát egy szakmai topikban, 25x u.a. a válaszokat elolvasva, az úgyis neked fog igazat adni.
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #26933 üzenetére
Pedig recés az rendesen.
Nézd meg Oblivion topicban (vagy a tesztoldalamon a letöltéseknél), mivel lehet belassítani a grafikát, ha már tetszik a szépség. Azzal nekem van akár 16FPS-em is (városban, mert kint kevésbé lassul) 3870-nel. ha HDR-t kapcsolok be, és driverből mindent felnyomok kényszerítéssel maxra.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Sanyix #25650 üzenetére
5 év az tápnál már kor. igaz, hogy van otthon egy idén 17éves 250Ws tápom, ami a mai napig tökéletesen megy (ill 3 éve még tökéletesen ment, amikor utoljára rákötöttem gépet
), de az a megvételkor az abszolút csúcsnak számított. a codegen display 300w egy 12órás maxos este után lehelte ki tranzisztorát, hála égnek csak azt (minden más túlélte, de volt egy kemény napom, amikor sanszos volt, hogy estére 2140esem lesz egy giga rammal és egy 4megás s3massal).
a d805 a pentium 4 dualcore, 100-140W körüli tdpvel. kb egy q6600nak felel meg
az a helyzet, hogy 5 éve még nem a 12Vs ág volt terhelve. jelenleg 12Vt kap a proci, a vidkari, 5 és 3.3mon eléggé kevés dolog megy.
értsd: ha 3850-3870re, a kihajtásához szükséges ramra és procira van pénz, akkor legyen pénz egy normális min 400wos minőségi tápra is. aktív pfc, jó hatásfok, nagyméretű venti, betonstabil fesz. vegyél egy FSPt, ár/értékben verhetetlenek.
és nem, nem azért szajkózzuk, mert számítógépboltosok vagyunk. 600-700Wnél több szinte minden körülmény mellett baromság (maradék 1 ezrelék a skulltrail-quad CF/sli/húzott q9650mellett soksok vinyóval), viszont a tápon _soha semmilyen körülmények között_ nem szabad spórolni. mert ha az elszáll, akkor mehet vele minden más is.
-
Speed®
titán
válasz
Sanyix #25650 üzenetére
[link][link], többek közt.
"Egyébként a tápom nem olyan régi, csak 5 éves."
Jobb napjaimon ezen nevetnék. Ez nem egy jobb nap
5 év alatt több generációváltás lement a PCs iparban.
Ami 5 éve standard volt, az ma már büntetendő
Az 5V már száműzve van, a legfőbb ág a 12V. 40+Ael..A példám pont jó, a D805 alapon 100W körül kajál, ami ~megfelel a húzott X2es fogyasztásának. Az 1950Pro pedig 80nmen hasonlóan kajolt a HD3850hez. Szóval ha ezek már nem működtek frankón a régi 410es CTvel (12Von valami 230W körüli értékkel bírt ha jól emlékszem), akkor mit gondolsz mit várhatsz majd a kis 360assal? Tuning nélkül el fogja vinni valszeg, de tuti hogy pörögni fog mint a búgócsiga. Míg ha rászánnál ~5kt, lenne egy tápod ami egyrészt bőven elbírná ezt a 12Vos igénybevételt, másrészt a korszerűbb felépítés következtében jópárX10Wal kevesebbet venne fel a konnektorból és használna el a szobád felfűtésére.
Nem célom felesleges költségekbe belerángatni, csak jó tanácsot adtam. Hogy megfogadod-e vagy sem, az innen már rajtad múlik, részemről befejeztem a témát. További kellemest. -
Speed®
titán
válasz
Sanyix #25627 üzenetére
Az itt a gond, hogy majdnem annyira értesz hozzá mint Bundás
3.3Vot a PCIos eszközök meg egy-két alaplapi kütyü eszik.
5Vot asszem a HDD\ODD fejmozgató mechanikája. A forgórész 12es.
Azon túl minden (NB\SB, CPU, RAM, VGA) a 12Vot kajolja.
Hiába logikátlan, a stabilitás jegyében jobb a transzformálás.
Mit gondolsz miért melegednek a PWM\FET részek?
Szóval légy nyugodt, határértéken üzemel majd a tápod.
De ha gyakorlati példa kell: egy a tiédhez hasonló korú 410Wos régi Siftek nem bírt megbírkózni a régi 1950Prommal egy D805 mellett átlagosan felszerelt gépben (1HDD&ODD, 2G memó, hang+WiFI+tuner). Azt csinálta, hogy játékok alatt fagyogatott ill. szemetelt a vidkari. Tápcsere után (FSP350 PNFre..) minden tökéletesen ment. Ne felejtsd majd ezt el ha gondjaid lesznek ;pBundás22
Vannak tiszta pillanataid néha és olyankor nincs különösebb problémám veled. Ám amikor a szavahihetőségemet vonod kétségbe a hiányos szakmai tudásoddal, az nem ezen pillanatok közé sorolható. Ha nem vagy tisztában a ténnyel, hogy a 350Wos GPS szériás Sifid jóval újabb fejlesztés és 12Von masszívabb mint Sanyix 360asa, akkor megkérlek tartózkodj a kétségbevonhatatlannak vélt véleménynyílvánításoktól. Köszi, tényleg. -
Bundás22
őstag
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #25641 üzenetére
Cáfolsz, aztán igazolsz, remek. Szóval +1x: Mivel a 6000+ (jóval) többet fogyasztott, ugyanannyi kraftból kevesebb jutott egy eszközre. És bizonyára én vagyok a hülye, de ettől kezdve ugyanahhoz a tuninghoz több fesz-t kellett adnom az 1950XT-nek, hogy stabilan működjön (mert valahogy nem feltétlenül áll le, bizonyára azért, mert nem hallotta még a jól megalapozott okfejtésedet
). Ez a TÉNY, nem úgy találtam ki. De nyugodtan okíts ki mindenkit.
Bizonyára sokat teszteltél, így azt is "tudod", hogy pl. egy proci tuningnál, ha nincs megfelelő áram, rögtön el sem indul a gép, nem esetleg csak 1-2 óra Prime teszt után kezd el hibázgatni (és még akkor sem feltétlenül áll le).VGA is hasonló, teszttel, 8 féle játékkal simán megy, a 9-iknél meg lekapcsol. És ez még mindig nem azt jelenti, hogy feltétlenül rossz/kevés a mostani tápod.
De én csak beszélek itt össze-vissza mindenfélét, abba is fejezem...Bundás22: Érted te, hogy mit írok? Ct-em van nekem is.
Nem arról beszéltem, hanem arról, hogy... de olvasd el még 1x. Egyébként Ct-nek is sikerült gagyi szériákat kiadnia régebben. Tök fölösleges a vita, mert úgyis eldöntötte, hogy neki jó, csak gerjeszti itt az off-ot.
-
katt777
félisten
válasz
Sanyix #25627 üzenetére
Hát, pár topicból azért lehet tudni, hogy kinek lehet adni a véleményére, és Speed(R) a kevesek között van, anélkül, hogy nyaliznék, mert ez a tény.
12V-ot? Hát, esetleg vinyó, DVD, hasonlovak. De ha úgyis OK neked a konfig, nem kell érdeklődnöd, hogy aztán bizonygathasd, mennyire nem hiszel senkinek.Próbáld ki, legföljebb majd csodálkozol, hogy hát elég a tápod (hiszen működik a gép), de más egy hasonló konfiggal, de komolyabb táppal jobb teljesítményt kap. Nálam egy 6000+ simán lehúzta a VGA teljesítményt (igaz, nem sokkal, és csak a tuningolás csúcsán) a 4200+ után, pedig ahhoz is totál elég volt a tápom. Gyengébb táppal meg...
Én ált. SAJÁT tesztekkel alapozom meg a véleményemet, vagy közvetlen user infó-ból dolgozok.
-
Bundás22
őstag
válasz
Sanyix #25627 üzenetére
próbáld ki azt ha nem jó vegyél újat de tuti jó lesz, nekem is 1 winyóm 1 dvd meghajtóm, egy házventi van pluszba(átlagjúzer), ráadásul a tápom nem is 360 hanem csak 350W-os a gyár szerint hitelesítve, tuti jó lesz erre mérget vennék
egyébként a proci 90nm vagy 65nm-es a 4400+?
katt: jó lesz az, chieftec az nem hagy cserben
-
Bundás22
őstag
válasz
Sanyix #25617 üzenetére
hagyjad hülyeséget beszél, biztos számítógép eladó boltos
a8n-e
4200+ X2 s939 90nm(tehát a régi fajta)@2,6 ghz
2X1gb ddr1 ram (ami többet fogyaszt mint ddr2)
3850-es tunningolva, egy 350W-os chiefteccel semmi baja nem volt úgyhogy nyugodj meg nem kell új táp, én tapasztalatból beszélek lényegében ugyanolyan gépem volt
most meg visz egy 3.4 ghz-es c2d-t szénné húzott ramokkal(feszemeléssel) és 3850-nel(tunningolva) és semmi baja, nem kell szórni a pénzedet -
Speed®
titán
válasz
Sanyix #25617 üzenetére
A kisujjamból
Ha minden infót megkérdőjelezel, akkor miért kéred őket?
Az újabb HWk már elhanyagolható mértékben használnak 5Vot. Nézz rá egy újabb tápra, hogy milyen arányban oszlanak el a feszültségek.
216W arra nem lesz elég, hogy az optimális 80%os terheltségen kiszolgálja a tuninggal 180W körül kajáló CPU-GPU duón kívül a többi HWt. RAM(ok), HDD(k), alaplapi és vagy külső hang\hálókari, USBs eszközök stb.
Arról nem beszélve, hogy a 360as Sifi nem mai darab és már bizonyosan alulteljesíti azt, ami rá van írva. Ha nyugodt akarsz lenni, nézz egy 400+Wos FSP BSII tápot, 10 körül találsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- 3DMark 11 eredmények
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- XPEnology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hegesztés topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI Gaming X Trio 3060
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest