- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
válasz
leviske #6190 üzenetére
Amig nem jön ki egy DX10.1-es kártya.... addig játék sem lesz, ami merné használni. Az összes játékfejlesztő inkább az nV-hoz igazodik, mint az ATi-hoz. Bár így is szerintem az ATi-k erősebbek a GT-nél. Csak nincs kihasználva az erejük, GT-nek meg valószínű, hogy ez a max.
Ezt te honnan tudod hogy az NV-nek ez a max?
-
ulveczkii
tag
-
katt777
félisten
válasz
leviske #5756 üzenetére
Nézd meg ATI oldalán az asszimetrikus crossfire táblázatban. Ott vannak, melyek mennek, melyek ajánlottak, de PhysX-ben is mehet (bár ki tenne be egy HD2900-at PhysX karinak?) elméletileg bármely 1xxx fölötti kari. Sajna erről a Havok-os PhysX megoldásról sehol nem találtam tesztet, csak az elméletet ismerem (van letölthető pdf hozzá), illetve tudom, hogy az U3 engine, meg még jó pát játék már támogatja (így pl. kihasználhatod egy gyors kari mellett az IGP-t fizikai megjelenítési számításokra).
Ha asszim. CF-ben megy, akkor annak azért nem kevés hasznát láthatod, mert a karik a saját sebességükön dolgoznak (memória a szűk keresztmetszet, de 2x512MB esetén nyilván nem), és az alaplapi ATI chipset hangolja ösze őket. Utóbbiról annyit, hogy láttam 1950XT tesztet (580X chipsettel), és nem volt rosszabb a gyorsulása, mint egy hidas CF-nek. De ha úgy lesz meg a 3870-esem, hogy megvan még az 1950XT, én biz' letesztelem végre, hogy lássam már, tényleg mire jó az ACF meg az ATI Physics is. -
Gaboman
nagyúr
válasz
leviske #5134 üzenetére
Én ott a Crysis teszte gondoltam,igen annál én jobb eredményt kaptam.
De a FEAR az ott stimmel az enyémmel.
De ő a 3870-et kérdezte hogy jó teszt van e róla,én kettőt linkeltem be neki,szerintem elfogadható tesztek,ha nem is teljesen pontosak.
Azért rávilágítanak a 38xx-as széria körülbelüli teljesítményére. -
katt777
félisten
válasz
leviske #5006 üzenetére
Nem csak szerinted. Kifulladt a fejlesztés, illetve túl gyorsan avultatták a kártyákat, ezért a vevők kezdenek besokallni az állandó cserélgettetés miatt. De nem dupla karis rendszereket javasolnak, a fejlesztés iránya a multi.
8800GT azért duplázós, mert az nV csak a csúcskártyák (GTX, Ultra) esetében teszi elérhetővé a 3 karis működést, az ATI/AMD viszont minden új kártyához elérhetővé teszi akár az x4-et is. -
katt777
félisten
válasz
leviske #4889 üzenetére
Már hogy ne lenne az! Ha osztrákba kijön 47k-ból nálunk is kijönne.
Egyébiránt napok óta tele van vele a média, hány tucat mandrót meg céget kaptak el a vámosok, mert számtech cuccokat hoztak be áfamentesen, itt eladták (dupla áfával
), papíron meg kivitték az országból 17Mrd Ft értékben.
Vajón miért is nem kapható sok minden?
Szóval, ha az ellátó hálózatot kiiktatták, nem mostanában lesz megint normális áruellátás, mert nyilván a legtöbb kereskedő így szerezte be a cuccot (bolond lett volna nem, hiszen alkalomadtán papírt is kaphatott róla).
-
haky
senior tag
válasz
leviske #4867 üzenetére
Szerintem meg így van rendben. Nem lenne túl jó ha nem látnának tisztán az emberek...Vagy vmi beépített ember vagy az AMD-nél??
Én is szívesebben vettem volna 3870-t..Szimpatikusabb..Csak az igazat írom aki elfogadja az tanul belőle aki emg nem akkor ugyanennyiért vegye ezt...Nem vitázni akarok ...Nem igazán érdekel, h ki mire szórja a pénzét... Az, h segítek mivel belelátok a nagykerek dolgaiba szerintem nem akkora baj..Ha igen akkor írd meg és soha többé senkinek egy szót sem mondok...
Csá
-
flurider
aktív tag
válasz
leviske #4867 üzenetére
leviske, nőjj már fel és vedd nyugodtan észre, hogy az itt hozzászólók nagy része csak türelmetlen (a gyártók és forgalmazók idióta marketingrstatégiája miatt. Erős f*szlengetés aztánmeg semmi (márminthogy készlethiány), ráadásul itthon meg minden drágább lett.)
Tehát fogd meg a kis petícióidat és ...(ahah ezt inkább én cenzúráztam..), főleg úgy hogy látom téged külön sért, ha valaki azt mondja összegezve a topikból gyüjtött tudásfolyamot, hogy ő egy másik karit vesz, nem olyat, amire csinálva lett a topik.Úgy viselkedsz, mintha zsidózásmeg cigányozásmenne, nem kell ilyen kenyérvágógatyás, oldalrafésülthajú szemüveges Kovács B. Istvánka módon minden szabályt betartani.
Én külön örülök, hogy nem kell folyamatosan ideoda kattintgatni a 8800GT meg az HD38xx széria topikjai között.Ennyibocs
-
haky
senior tag
válasz
leviske #4854 üzenetére
Ez nem OFF hanem a száraz igaz tény..a 3870 és 8800 gt közül a gt az ár érték bajnok...nincs köztük nagy árkülönbség arról nem is beszélve, h majdnem minden játékot nv-re optimalizálnak...Az ATI meg ne az én jószívűségem miatt maradjon életben hanem a miatt, h jó karikat csinál...Most is megnéztem az új driverüket és hála istennek lassan 2 éve vagy 1 éve van kint a Call of Juarez és most jutottak el odáig, h kijavították az ATI-s hibákat benne..na köszönöm szépen nekem elég volt úgy LAnozni vele, h nem lehetett látni benne a vizet csak a hullámokat..Más: autós játék: nv: minden ok. Ati: nincs a műszereken mutató..Én is 3870-t akartam venni...de nem fogok ez 100%. 1000-es nettóval olcsóbban már be is foglaltam egy giga 8800 GT-t..ismétlem 1000 nettóval kevesebb mint az Saffi 3870-ese...
Ez lehet OFF de tanulságos...Üdv
-
grimetime
tag
-
katt777
félisten
válasz
leviske #4427 üzenetére
Te se játszottál még Vista alatt!
Van az gyorsabb is, mint az XP (teszteltem), persze be kell állítani, ahogy az XP-t sem árt, csak másképp, mert más hülyeségei vannak.
Nem a szépség miatt kell(ene) váltani, épp elég skin, meg TrafoPack van XP-re.
Viszont egyre több alkalmazásnak nem árt egy komolyabb memória a háta mögött, és akkor már inkább a Vista64 (ráadásul elvan virtuális memória nélkül), mint az XP64, mert csak nincs ott sem sebességkülönbség az XP javára. Csak addig nem játszottam Vistán, amíg nem tudtam feltenni rá az ATT-t, ezért XP alatt gyorsabb volt a 3D megjelenítésem.
De a DX10 az tényleg nyíltszíni szívatás. -
R3plica70
aktív tag
válasz
leviske #4313 üzenetére
De az új cuccok mindíg drágák... szerintem 100%, hogy januárra fog csak normailzálódni a helyzet.
Ez részben igaz, écsak azért részben mert az ámitástechnikában a január a pangás időszaka, ki vannak fosztva a raktárak, az árak átlalában még stagnálnak ... SZVSZ inkább valahol február vége, márciustól lehet majd talán számítani áresésre..
-
leviske
veterán
válasz
leviske #4071 üzenetére
Ezt onnan gondolom, mert elvileg a R680-nál már nem állna fenn a CF problémája, hogy nem mindegyik játéknál kihasználható. Szóval biztosabb a dupla teljesítmény.
Azt sem tartanám lehetetlennek a közeljövőben, hogy az alsókategória az egymagos, középkategória a kétmagos, felső-középkategória a három magos, vagy a két OC magos és a felsőkategória a négy magos... de ez csak az én elképzelésem.
-
rocket
nagyúr
válasz
leviske #3925 üzenetére
R600-nal se volt csoda driver, egy kiegyensulyozatlan architekturat nem lehet driverrel kiegyensulyozatta tenni, elszamolta az ATi a fejlodes iranyat (tul magas az alu
ex arany) ennek isszak a levet es ehez jon meg a hianyzo hardveres MSAA, ami nem lenne akkora gond mert jonnek mar enginek ahol nincs MSAA tamogatas es a driver hackekkel rakenyszeritettet AA grafikai anomaliakat okoz, de ettol meg a filtering teljesitmeny katasztrofalis ha mar AA-t nem tamogat par jatek hivatalosan akkor is lehetne AF-et hasznalni amitol padlot fog az egesz architektura, elcsesztek az egeszet ez van, majd legkozelebb javithatnak.
Xenos r600 hasonlosagbol se erzekelheto semmi jatek fronton 1-2 kiveteltol eltekiktve, pedig tovabbra is az xbox360 a fejlesztesi platform a legtobb multiplatform jateknal.
Eric Demers-t paros labbal kene kirugni az ATi-tol.NV kezeben van a siker kulcsa ismet, ha tudnak mennyisegben szallitani iden akkor ok nyerhetik ezt a csatat, ha nem es az ATi tud akkor ovek lehet a csata.
-
katt777
félisten
válasz
leviske #3914 üzenetére
Ha azt veszem, hogy 1950Pro-XT tesztek alapján mennyivel nyomja le egy 1950XT a Pro-t (nagyon), akkor elég érthető, miért pont ez a kari marad ki az összes tesztből.
Nagyon 3850 környéke lenne az. De ha valaki látott ilyen tesztet, linkelje be, légyszí!
Az a 3850CF az nagyon embertelen eredmény a CF amúgy sokkal-sokkal jobb hatásfokát ismervén (már megfelelő támogatás mellett). -
laci06
senior tag
válasz
leviske #3754 üzenetére
khmm
219 dolcsi a diamond is, az hogy a gyár honlapjára mi van irva szerintem másodlagos....
egyébként nézem az összes HD3850 256mb-os 179 dollár, és az összes HD3870 219 dollár, szerintem amint telitve lesznek a piacok esni fog az áruk egy keveset... mondjuk a 8800gt-é is...
a 7.11-ről tud valaki valamit? Mikor fog jönni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest