- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
-
Dare2Live
félisten
Nekem is aszondta 1nap után, hogy nemgaris meghogy nem veszi vissza, aztán már telefont se vette föl.
Utánajártam anno, hogy is van ez nála. Lényegében ha a te dolgod épp nagykerböl hozta akkor van gari. Ellenben ha pl "kézalol" szerezte, esetleg beszámította vmi korábbi bizniszböl... akkor nincs. És velem se közölte, hogy amit kaptam az pont nem "nagykerböl" van és a szokványo árán adta nekem.
-
-
leviske
veterán
Kövezzetek meg, de szerintem akkor is a HD3800 felső-középkategória.
Zso2: A legutóbbi két generációban 9es széria volt a felsőkategória és még az R680 magra épülő kártya(k) nevéről semmit sem tudni.Szerintem reális volna az ATi új felsőkategóriának, hogy a HD3950 GTX szintű, a HD3970 meg Ultra szintű.
-
Komplikato
veterán
akkor megkérdezhetem ez a 3870 nek mekyik lessza felsőkategóriája? ez tényleg kérdés vazz
És ez egy értelmes kérdés? Jelölése alapján középkategóriás kártya, teljesítménye alapján középkategóriás kártya, ára alapján középkategóriás kártya. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a HD3870 egy kirakjatkártya és a lényeg a GF8600GTS-el egy árban nagyobb teljesítményt nyújtó HD3850, akkor miként jön a képbe a 8800GTX vagy a 7900GTX?????
Normális EU shopokban 39-40K most egy HD3850, tengerentúlon meg 33K körül van. A HD2600XT-nél 2-3x, a GF8600GTS-nél 1.5-2x gyorsabb, tehát a kitüzött céljának eleget tesz. Mióta a GF8 és HD2900 széria kijött azóta megy a rinya, hogy nincs normális középkártya, hát most van.Tehát a kérdésedre a válasz: A HD3870-nek nincs és nem is lesz felsőkategóriája, a két GPU-s szörnyeteg ugyanolyan presztizskártya, mint a anno a 7900-ből, igazi nagy teljesítményt nem hozott, de legalább drága lesz.
-
Ribi
nagyúr
Nem tunik fel hogy csak 256 bites memo vezerlo van benne?
Azert mert a mag kozel ugyanaz mint a 2900-on, a korites gyengebb. Valamint a szamozasban is azert nem 39xx-nek hijjak mert lesz meg erosebb.
Van olyan ember aki 2 evente cserel autot megsincs fingja meg arrol sem hany hengeres.
Szal az hogy 10 kartyad volt semmit nem jelent es ez meg is latszik a hszeken... -
leviske
veterán
Egyébként az nV előnyét sem kell 100%-osra venni. a HD2900 topikban vol olyan ember akinek az új driver beta-ja Cyris-be 80%-os gyorsulást hozott. Még ha nem is valószínű, hogy több ilyen meber lesz, de abban biztosak lehetünk, hogy a HD3870 a maga halk hűtésével és olcsóbb árával igen megfogja szorongatni a 8800GT-t.
De ez csak szvsz.
-
-
leviske
veterán
Nem, ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a 8800-nak az új felsőkategóriája a GX2 lesz...
Zso2: Az egész lényege, hogy azért lett ez a neve, mert új számozást kezdett az ATi. Ezek már hónapokkal ezelőtt a közép, felső-középkategóriába lettek szánva, ezért volt eleinte a HD2950 megnevezés. A felsőkategóriás társa az a R680 lesz, most pedig (pletyka) a HD3870 x2-ről beszélne, hogy jönne dec.-be.
Tehát témát lezárhatjuk, remélem kérdésedre választattam (bár nem tudom mi volt az)
-
FragMaster
addikt
-
Speed®
titán
Lol ember, maradtál volna inkább csendben
Az RV670et HD2950GT/Pro néven vártuk, nem gyanús?
A továbbcsiszolt 2900XT R680 magra fog épülni, sajnos jelentős késéssel.
Tehát jelenleg (még mindig) a csúcskategóriában nV ül a trónon, nagy ügy.
Ettől függetlenül a HD3850/70 közép/közép-felső kategória, ellenfél nélkül.
Az eladásokat javarészt ez a szegmens irányítja, a cúcs csak presztizskérdés.
De nyugodtan maradj nVs, nem sajnál le (nagyon) senki sem, hogy nem tudsz venni a kedvenc gyártódtól emberi áron egy igazán jó kártyát -
leviske
veterán
Megjegyzem csendben, hogy a GT sem tudja megverni az 1 éves GTX-et. A HD3850 viszont igen erősen szájoncsapkodja a GTX-et CF-ben...
Az ATi elvileg januárban adja majd ki a felsőkategóriás kártyáját R680 maggal ezek pedig már árukat is nézve és a mag nevét (RV670) sem lehetnének felsőkategóriásak. "Ezen mit nem lehet megérteni."
#3537: halkabb mint az előző HD29, kevesebbet fogyaszt mint a HD29 és olcsóbban lehet előállítani. Mit akarsz még újítást? Ezek 666 tarnyóval és 256bit-es nyákkal mennek olyan teljesítményt mint az XT és a PRO.
Amugy pedig az nV ezen az áron teljesítményt nem tud felmutatni. A GT-nek nagy valószínűséggel megmarad az ára 58-64k körül, míg ezek 40-50 körül kezdenek (gondolom én) és mivel jóval olcsóbb előállítani ezeket a kártyákat, mint a GT-t... fog még csökkenni az áruk.
-
bagyulajuve
addikt
bolti árra gondoltam nem ph! árra, mert asszem a GT 60-65K a boltokban. Persze bazárokban itt lehet rendelni, 55k alatt így a bazáros ár sztem 45-50k körül kell hogy alakuljon. Én annyit fogok érte max adni vagy 55k-t GT-ért, csak utóbbinál hűtést is kell cserélni, ami plussz 4-5k legalább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 11
- VR topik
- További aktív témák...
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest