Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
válasz
katt777 #33614 üzenetére
Az rendben van hogy kiszótárazhatom. (megértettem anélkül is).
A gáz az, hogy nekem nincs időm állítgatni, tesztelgetni, azért kérdeztem itt a fórumon, mert azt gondoltam valakinek már van beállított ventivezérlése.
Annyira nem érek rá, hogy játékot már legalább 2 hónapja nem indítottam. Előtte az elmúlt két év is kimerült összesen vagy 10 órai játékkal.
2 gyerek+ feleség+ kertes ház+ meló azért viszi az időt. Ráadásul értelmesebb is velük foglalkozni, mint a gépet ba××tatni állandóan.
Szeretnék megszabadulni egy-két progitól, azért érdeklődök a BIOS módosítás után.
Én egy mőködö ventivezérlésre volnék kíváncsi, nem arra, hogy hogyan tudnám beálltgatni, azt magamtól is meg tudom (tudnám) csinálni, de idő hiányában....Szóval ha valakinek van HD3850-hez mőködö ventivezérlése, és hajlandó megosztani, egy ilyen magamfajta ingyenélő trógerrel, akkor ne fogja magát vissza
Előre is köszi! -
Sanyix
őstag
válasz
katt777 #33615 üzenetére
Hát van egy porbléma a rammal, vagyis igazából az alaplappal, nemrég vettem 4 giga ramot a 2 mellé, amire a vista bootnál kékhalállal válaszolt bootnál. Memtesteltem, semmi hibát nem talált, és a vista is elindult jól, ha max 3gb ram volt a gépben. Az xp x64 hajlandó elindulni, és kivételesen egy értelmes errort is dob a logba, hogy kerek 4 gb ramtól 6912mb-ig valahol van valami memóriacímzési hiba, amire az ms support oldal annyit ír, rakjak legújabb bios (az van) vagy lépjek kapcsolatba a lap gyártóval. Tehát az asus m3a lapomnak, háromnegyed év után 10 bios kiadás után, még mindig bugos a biosa.
Csak az a gond, hogy ennek a hibán az első változata, a fullra fagyós még 2 gigával is előfordult, szóval nem biztos hogy ez az.
Az órajelek teljesen normálisak, a ccc normálisan írja, semmi tuning, hőmérsékletek 30-50 fok között uralkodnak, kézrátételre is, nagyon hűvös minden, tuti nem melegszik túl semmi.
és perce alap ati catalyst 8.7-van, ilyen hozzáadott drivereket nem használok, csak a gpu gyártójától szedettet.
És az a hibaüzene milyen logba megy, hol van az a log? -
sereeff
aktív tag
-
-
laca000
őstag
válasz
katt777 #33503 üzenetére
Azt hiszem rájöttem,Magyar fórumokon nem találtam semmit de egy Britten igen:
"Installing the Vapochill Extreme performance onto the DFI NF4 SLI-DR motherboard wasn’t entirely trouble free. It wasn’t possible to get the VC Micro to make full contact with the CPU. This is a known problem and there is a solution on the Asetek webpage. You simply remove the DFI retention bracket and mount the Vapochill micro without it!"
Tehát mivel nem illeszkedik a cooler pontosan bele az aljzatba,le kell szedni,el kell távolítani a processzor körül található műanyag peremet!!!!-és így kell installálni,így kell felcsavarozni!
Igenám,de ez sehol nem volt leírva,hogy hogyan kell felrakni,csak az-hogy milyen kábelek találhatóak a hűtőhöz!Ezt nevezem én szaktanácsadásnaksináld paraszt ahogy tudod...
-
laca000
őstag
válasz
katt777 #33493 üzenetére
Nem tudom,miképpen lehetne másképp rögzíteni?Szépen és körültekintően felfogattam a hűtőt!Nem csak a felszerelés előtt hanem utána is rendben volt a rendszer.A VGA-t a cooler beszerelése előtt eltávolítottam és aztán illesztettem vissza rendben,módszeresen.A ram-ok nem mozdultak el.Én inkább megint a kis béna noname 500w-os tápomra gyanakszom,hogy nem tudja leadni a kívánt teljesítményt,a procihűtő tápcsatija már sok neki.Igaz az is viszont,hogy mindkét írómat lehúztam és ennek ellenére sem ment a windows,miután felállt,lefagyott.
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33408 üzenetére
pedig arra gondoltam, megkérlek, hogy lődd be nekem a cuccokat
Ferrari1: a helyes válaszok: (nem bizti hogy sorban, mert fejből) zöld; ide, sata; maximum 2; Geminii; ultimate circuit protection; 85% átlagos hatásfok, 132 mm venti...; 1500W
biztos, hogy ezeket jelölted?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
katt777 #33380 üzenetére
Ha ezekre gondolsz, nem, de más se...
Hakos 1987
1x re csak 1 cuccot húzzál, pl 1x CPUt, FSB t meg Ramot meg addig hagyjad lejjebb, és így meg bizonyosodhatsz h a CPU a gyenge lándszem.. bár ha az alap tesztet toltad akkor több mint valószínű, ha a blend et akkor lehet ram is és nagy drop esetén akár a deszka is, láttam már rápéldát....
Rá kell szánni kis időt, de utána lesz 1 stabil jó gyors géped
-
mert_csokis
senior tag
válasz
katt777 #33303 üzenetére
Csak megoldódott a dolog. Végül teljes formázást és win telepítést csináltam. Bár a CCC-n belül még most sincs Crossfire opció,de legalább kijelzi a két gpu-t
A CCC bal oldali menüjében a Graphics Hardware menüpontban a két magból az alsót Disabled Adapter-nek mondja
Viszont a gpu-z szépen kijelzi a két magot,külön lehet monitorozni is őket. És az ATI Crossfire opciót is enabled-nek jelzi
Úgy tűnik mégsem alaplap hiba volt,inkább csak driver összeakadás. Eddig GRID alatt teszteltem,és olyan 10-15 plusz fps-t hoz a volt 8800GT-mmel szemben. Valamikor többet is,ugyanazokkal a beállításokkal
És kussban van játék közben is,hangját nem hallani. Nem bántam meg a vga cserét,örülök mostmár hogy hasít rendesen,pedig a jelenlegi procim igencsak megfoghatja. Hamarosan kap maga mellé egy E8500-ös Intel-t. Akkor aztán megmutathatja az oroszlánkörmeit...Azért 3870 X2 tulajok kukkantsák már meg a CCC-jüket,hogy a Graphics Hardware menüpont alatt a második gpu nekik is Disabled Adapter-ként van jelölve?
-
mert_csokis
senior tag
válasz
katt777 #33254 üzenetére
Persze hogy rákötöttem mind a 6,mind a 8 pines csatit is. FSP-nek mindkét 12V-os ága 18A-t tud lenyomni,de táp gyengeség szerintem nem jöhet szóba
Van benne kakaó,szal röhögve el kell bírnia a konfigot,hiába az X2. Mostmár én is csak a lapra tudok gyanakodni,egyszerűen nem képes kezelni a vga-t
Nem hakos1987 kártyája volt... -
mert_csokis
senior tag
válasz
katt777 #33246 üzenetére
Az tény,hogy a jelenlegi prockóm nem bírja már kiszolgálni az X2-est. Tervben van a platformváltás Intel-re,csakhát ugye a pénz beszél...lassacskán megy
És a vga volt az első amit cseréltem. A gond az,hogy a CCC-n belül jelenleg még Crossfire opciót sem találok. Mert nincs
Az ember elviekben direkte azért vesz X2-es megoldást,mert nincs szüksége Crossfire támogatású deszkára,mivel a nyákon belül oldják meg hardveresen a két gpu összekapcsolását
A kártyán ugye 3 chip van. A 2 gpu és az ezek összehangolását végző chip. A driver cleaner majd ccleaner párost már számtalanszor lenyomtam. Persze ettől még lehet települési baki,mégis a deszkára gyanakszom
MSI K8N Neo4-F socket939,nem mai gyerek - nem mai bios
Ha kicserélem a lapot egy P43-as chipkészletűre,teljes format és friss rendszer után sem aktiválódik a másik mag,akkor talán be*optam?
Vagy pci express 1.0a és 2.0 differencia lenne? Nem tudom én már..."Már arra is gondoltam,hogy a karinak nem tetszik a deszka nforce4 chipkészlete. És azzal akad össze. Mert ugye az nforce4 végzi az összes pci express-el kapcsolatos vezérlést a lapon"
-
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #33248 üzenetére
"Mivel nem írtál semmit, megnéztem az adatlapodat."..mikövetkezik ebből?...tisztába vok vele,hogy ez a rendszer azt a VGA-t már nem hajtaná ki az adatlapomban szereplő processzorral!!ezért nem irtam oda h vásárlás leszés ujfent ismételném önmagam:nem jeleztem sehol,hogy nem cserélek platformot
deha cserélet,teleszel az első,aki megtuddja
sztem előbb fogod tudni,mint én....
dehamár itt tartunk,katt...érdekelne a véleményed az új Phenomokrol....!a deneb magosdokról...!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
katt777 #33246 üzenetére
a legalapabb amd procival fogom kihajtani...decsak h téged bosszantsalak
valamint megjegyezném h,nem irtam oda h amd-vel akarom kihajtani...vagy de?odairtam a HSZembe?
"nagyon tetszenek a 4870 X2 eredményei......" nameg ha szted ez egyértelműen azt jelenti,hogy vásárolni fogok ilyen kártyát...akkor érdekes nézeteid vannak!
mert_csokis:igazat adok kattnak....!de nekem eddig semmi gondom nemvolt a multigpuval...!ennyi!
-
-
butcher eu
senior tag
-
as_Rock
őstag
válasz
katt777 #33086 üzenetére
Értelek
Én, csak arra gondoltam, hogy nem a legalacsonyabb feszt és frekit, hanem egy kicsit magasabb de biztos stabilt talán már belőttek a szakik, ami minden típusnál megy, de a gyárinál mégis alacsonyabb valamivel.
Gondoltam, hogy NFS alatt már high3D megy, az érdekel inkább a low3D-t mikor használja
Ennyit nem ér meg nekem az ATT, inkább marad a mostani, 45 fokra belőtt ventiindításos bios, kicsit porszívózik ugyan, amikor már megy a game, de olyankor fejemen a füles így nem zavar -
as_Rock
őstag
válasz
katt777 #33064 üzenetére
Ezt az ATT-s játszadozást, és magát a telepítését szerettem volna megúszni azért kérdeztem
ATT eltávolítása von valami következményt majd maga után, illetve mielőtt majd eltávolítom valamit vissza kell majd benne állítani, nehogy benn maradjon a rendszerben mint default érték?
A low3D-t lényegében mikor használja a kártya? Gondolom pl. Need for spped alatt már a 3D beállítások mennek -
Robi86
senior tag
válasz
katt777 #33032 üzenetére
Túl sokminden van ott, nem emlékezhetek mindenre
Már megvan, felismeri a 2d-t, a bios szerkesztőben is be van állítva minden, működik rendesen, viszont még így is 60fokos az alaphőmérséklet, szerintem ebből hűtőcsere lesz
mod: vagy inkább átböngészem a "hatékony hűtés ingyen" írást is
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33008 üzenetére
2 probléma van: 1: a legroszabbik, lehet, hogy igazad van... 2: nincs már nálam a kari, reggel visszaküldtem....
szal.... korábban is ez volt a baja, mielőtt elküldtem... akkor telepítettem xp-t, vistát, driverekkel próbálkoztam, 8.7 sehol se volt... CF-hez nem tudok róla, hogy kéne külön driver, bár tény: előző rendszernél, amikor elromlott, felraktam minden ilyen drivert, viszont úgy romlott el, hogy Vantage kifagyott, system restart, és ennyi.. de csak tesóm amd-s gépében van olyan pci to pci hiba, enyémben olyat nem ír ki.... másik, hogy c++.... vantage telepítésénél most kijött vmi c++ hiba, de ettől függetlenül feltelepítette, viszont induláskor kifagyott....lehetséges, hogy csak szoftveresen van gond, és nem is szar a kártyám? bakker.... ha ez van, Dunába lövöm magam! most már elküldtem, mind1, nem tom kipróbálni, de gondoltam ha berakom a gépbe, telepítek os-t, catalystet, illik működnie.... utána átraktam tesóm gépébe, ahol már telepítve volt OS, és 4850 miatt catalyst is, de itt se nyúltam hozzá, beraktam, nem működik, ennyi, hagytam is...
-
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33006 üzenetére
de amd-s konfigomnál nálam is ez volt, hogy a pci to pci híddal baj volt....
egyébként Pocok9b intézi a garit... nemtom, most elgondolkodtam, hogy a táp, de az okozhatna olyat, hogy csak fél gőzzel menne? mert az oké lenne, ha lekapcsol.... egyébként is 1 hétig vígan ment, crysis alatt is 2 óra után is alig pörrent fel a tápban a kis 8 centis venti néha-néha, nem úgy tűnt, mintha megizzadna -
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #33000 üzenetére
így egyszerűbb: [link]
egyébként nem volt kísérő lap, egy PH!-s srác intézi a gart...de nem hiszem, hogy a táp nyírta vna ki a karit...
egyébként ccc-ben is néztem, és ott is csak 1X volt a legördülő menüben, vmint windows eszközkezelőben a videókártyánál is csak 1X volt, hogy 3870X2, régebben meg 2X volt ott.... everest volt az egyetlen, ami megjelenítésnél 2X írta, de sztem csak adatbázisból, mert gpu hőmérséklet, frekvencia meg csak 1X volt... -
hakos1987
őstag
válasz
katt777 #32998 üzenetére
1: mondjuk a másodlagos időzítéseket auto-n hagytam, de ramokkal semmi gond nem volt, alapfeszen megy 1128-on... de vissza is osztottam őket tuning ideje alatt, és akkor is szopó volt.... gondolom az NB frekije az, amit te is +0.1V-on hagytál, most konkrétan nem tom a nevét, mindegy a lényeg az, hogy azt úgy hagytam....
2: a tápomból jön ki csati, ami VGA-ra való, így 2 teljesen külön álló ágból kapja a kraftot.... az a gyanúm, hogy a 2 GPU közti kapcsolat szűnt meg létezni, gariba meg azt hihették, hogy nincs baja a kártyának, mert beteszem a gépbe, szépen felismeri minden, hogy 3870X2, csakhogy GPU-z-nél nincs enabled (2 GPUs), vmint gyatra a teljesítménye 3trémárkba....
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #32986 üzenetére
Na akkor sok sikert a cseréhez!!!
Asus alaplapokat szidom,mert már hulott miattuk ki hajam.-de előtted nem.
Mondjuk a haver gépén amibe a quad,meg a 4870 került,az általad publikált teszteket figyelembe véve, p5q-pro alaplapot szereltem.Remélem nem lesz gond vele.
Am a gainward 4870 el egy problémám volt,hogy nagggyon nagy doboz,mellékelt tartalom viszont alig.Semmi.
-
WesTM
őstag
válasz
katt777 #32971 üzenetére
Na ez nem hozzáállás!!!!
Még véletlen se halljam meg hogy a ganajosi zebulon táborba szeretnél átmenni!!!
Itt a tökéletes alkalom a 4870 re.
Am biztos az asus alaplap tehet róla,mostmár nem közvetlen romlik el,hanem szépen kinyírja a komponenseket...Mondjuk én szerencsés ember vagyok,eddig csak úgy nem szállt el egy alaplapi s3 savage4 en kívül semmi,de azt valahogy tudtam mellőzni..
Kitartást NAGY M hidd el majd érkezika segítség. GTX260 meg egy ganajosi.Forza Ferrari
-
Robi86
senior tag
válasz
katt777 #32980 üzenetére
Hali.
Úgy gondolom én is így jártam. Kb. két hónapja vettem a mostani konfigot, és a kártyám 70 fokos alapjáraton (netezés közben), terhelés alatt pedig 85 fok körül zizeg
Mi a teendő? El tudnád nekem magyarázni szájbarágósan, hogy megértsem?Mert ha csak szoftvergondok vannak, akkor nem feltétlenül szükséges a hűtőcsere, aminek nagyon örülnék most.
mod: egyébként 20K-ért rendeltem iponból, ami akkoriban nagyon jó ár volt érte, de úgy tűnik, hogy olcsó húsnak...
-
xardas
tag
válasz
katt777 #32789 üzenetére
nem elkedvtelenítés volt a célom sajnálom ha ez jlett belöle
igazából csak én is arra akartam felhivni a figyelmet amit te is leírtál:"De ha valami véletlen folytán nem arcade lesz az új F1 progi, az érdekes kérdéseket vet fel...".
és valóban elég érdekes h spa-ban ösz-vissz 2x kell fékezni(akkor sem nagyokat)... -
-
Bali27
addikt
válasz
katt777 #32796 üzenetére
Nekem a HIS 010.067es van beálitva Katt beálitásaival és tökéletes..Ventilátorszabályozás tök jól müxik. Milyen hibák szoktak előfordulni?? Mert ugy jönnek ki a Biosok, meg ugy váltogatjátok öket mintha mindiog jobb és jobb lenne.. Speciel a ventiszabályozás, és a Vcore visszavételén kivül nem tudom milyen hibalehetőségek vannak még..?
-
vidu01
csendes tag
válasz
katt777 #32792 üzenetére
2D/low3D-ben egyaránt levitted a feszeket, és az órajeleket is 300/700-ra tetted?
Így van, totál lemásoltam a tiedről a beállításokat biztos ami biztos alapon. Bár nem tudom az a low3D mire való vagy mikor használja de mindegy is szerintem. Ventije tényleg halk GPU CVs izzasztás alatt éppen hogy kihallatszik, kicsit hangosabb csak a többi ventinél.
Az 1,108-at még lehet kipróbálom majd valamikor de egyenlőre ez is megteszi. -
vidu01
csendes tag
válasz
katt777 #32785 üzenetére
Túl vagyok a moddoláson már be is töltöttem a saját coolmod biosomat.
Tényleg 36 fokos alapjáraton a kari, szőrösfánk pörgetés alatt meg 65-70. 2D voltot 1,133ra állítottam mert azon volt a tied is aztán nem mertem levinni 1,108ra. De így is jó lesz szerintem.
Köszi a segítséget és grat az alaplapos cikkedhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Ford topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest