Új hozzászólás Aktív témák
-
vidu01
csendes tag
válasz
killer1203 #32798 üzenetére
Napokba néztem én is a Mark06ot, csak pár100 pöttyel jött ki több a ddr4 es 3870el.[link]
-
vidu01
csendes tag
válasz
katt777 #32792 üzenetére
2D/low3D-ben egyaránt levitted a feszeket, és az órajeleket is 300/700-ra tetted?
Így van, totál lemásoltam a tiedről a beállításokat biztos ami biztos alapon. Bár nem tudom az a low3D mire való vagy mikor használja de mindegy is szerintem. Ventije tényleg halk GPU CVs izzasztás alatt éppen hogy kihallatszik, kicsit hangosabb csak a többi ventinél.
Az 1,108-at még lehet kipróbálom majd valamikor de egyenlőre ez is megteszi. -
vidu01
csendes tag
válasz
katt777 #32785 üzenetére
Túl vagyok a moddoláson már be is töltöttem a saját coolmod biosomat.
Tényleg 36 fokos alapjáraton a kari, szőrösfánk pörgetés alatt meg 65-70. 2D voltot 1,133ra állítottam mert azon volt a tied is aztán nem mertem levinni 1,108ra. De így is jó lesz szerintem.
Köszi a segítséget és grat az alaplapos cikkedhez. -
vidu01
csendes tag
válasz
katt777 #32755 üzenetére
Húú bocs hogy félreértelmeztem a dolgokat.
Lehuztam az oldaladról a sapphire 3870 coolmodot az jó is lenne nekem de zozoz1 most kicsit beszaratott, ez biztosan el fog menni 300/700on 2Dbe? Szal bizti hogy működik? Mert nincs másik VGAm vészhelyzet esetén.
Ja és meg akartam nézni a beállításokat bios editorral de nem engedte megnyitni.kép
A frissítés csak annyiból fog állni hogy winflashbe rámegyek a loadra kikeresem aztán program? Ugyértem hogy nem kell semmi extra előkészület előtte? -
vidu01
csendes tag
Rászántam magam egy kis bios frissítésre, kezdésnek áttanulmányoztam katt777 mester honlapját úgy döntöttem meg kéne próbálni.
Ez a 3870es van:
10.073as biosszal[link]
Ha jól értelmeztem akkor ezt lehet flashelni amihez leszedtem a winflash2012 progit[link], a moddoláshoz meg az ATi BIOS-Editor 0.97 Betát[link]. Ott akadtam el hogy melyik bios is kell hozzá, tul képpen ugye HIS 3870est ajánlották mert az visszaveszi a vcoret is 2Dbe nemcsak a clockot, tehát innen melyiket?
És kell ezt moddolni vagy lehet frissíteni a letöltött verzióval ugy ahogy van? Frissítés után újra fel kell tenni a drivereket?
Még nem csináltam soha ilyent és nem akarok addig belekezdeni amíg nem lesz világos minden. -
vidu01
csendes tag
Kérdeznék is ha már itt vok. ATTt használok és találtam benn ilyen ventiszabályzós részt [link], ez működik? Úgyértem hogy lehet vele szabályozni? Ha lehet akkor mire lenne érdemes beállítani?
-
vidu01
csendes tag
Az normális hogy ha felrakom a 8,6os drivert akkor eszközkezelőbe nem ismeri fel a kártyámat és HD3870 helyett azt írja hogy 3800 series? Meg 1-2 infot hiányosan/hibásan ír ki. 8.4essel nem volt ilyen. ATT van még fent semmi más.
-
vidu01
csendes tag
válasz
katt777 #30557 üzenetére
Megnéztem a BIOS verzióm 010.073.000.000. Elolvastam amit írtál a biosfrissítésről és hát érdemes lenne megcsinálni, csak ez így nekem túl bonyolultnak tűnik.
2Dbe 47fokos a GPU, 3Dmark06 után meg 60 (GPU-Z be figyeltem). Azt hogy hány V on megy azt nem talátam sehol, hol lehetne megnézni? -
vidu01
csendes tag
válasz
katt777 #30550 üzenetére
CCCből állítottam idáig az overdriveval 800/1200nál már kilépeget a játékokból.
Feltettem az ATI toolst de nem tudok állítani a csuszkákon. [link]
Első indításnál hibaüzenetet írt ki, vmi kernel installálást v cserét akart csináltatni velem.
Hőmérséklet bőven ok, biost meg fogalmam sincs hol nézzem. -
vidu01
csendes tag
Hi!
Nemrégóta van 3870es kártyám, ez a fajta:
kép1
kép2
Ezek hogy bírják a tuningot? Mert próbáltam órajelet emelni ATI overdriveval:
GPU 777ről 800ra
mem 1126ról 1200ra
de már ennyitől is instabil lesz, krízis 10 perc alatt kidob az asztalra vmi ilyesmi hibaüzivel:
atikmdag képernyőillesztő nem válaszolt, helyreállítás megtörtént. Legfrisebb catalyst van fent. Ezeket nem lehet huzni, v csak nem overdriveval kellene?
És milyen arányba kell beállítani gpu-mem órajelet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest