- iPhone topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #38958 üzenetére
Ha semmi hang nincs, akkor lap is lehet, esetleg CPU. Vinyó azért világít, mert indulni akar a rendszer, de már nem tud, ott elakad. Hangjelzések egyébként bent vannak az alaplap kézikönyvében. Ja, és asszem fordított bekötéssel sem ad hangot az alaplapi hangszóró.
Esetleg a tápodban ment ki valami, erre kisebb az esély, de lehet.
Másik VGA-val is nézhetnéd, ill. persze marad a lehúzogatás, 1esével visszadugdosás, ha netán elindulna. -
fatal`
titán
válasz
Próbáld ki másik gépben a VGA-t, mert ez alaplap is lehet.
-
szitaati
aktív tag
válasz
Szedd ki a videokártyát, akkor biztosan kell sípolnia katt leírása szerint. Ha nem teszi, akkor bármi lehet: alaplap, proci, memória. Elvileg ezek miatt is kell sípolnia, de én már láttam sok mindent. Egy biztos: ha lehúzol mindent az alaplapról videokártyától a legutolsó cd-meghajtóig, kiveszed a ramokat, csak proci+alaplap, akkor tuti sípolnia kell mint atom. Ha nem teszi, vagy proci, vagy alaplap. Sanszosabb ilyenkor az alaplap (nekem is ez volt) de proci is lehet. Haveromnak pl. proci volt, és még egy alaplapot kinyírt, mire rájöttek a boltban...
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #38952 üzenetére
Milyen jelet ad a hangszóró? Ha VGA hiba, akkor 1 + 3 rövid csippantást kell hallanod.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
mert_csokis #38952 üzenetére
Próbáld ki másik VGA-val vagy a VGA-t másik gépben.
-
lsc
nagyúr
válasz
mert_csokis #37158 üzenetére
Nem, az egy önálló driver .
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #36188 üzenetére
Huh, tényleg sima Area 51. Semmi köze a Blacksite-hoz.
Azért szponzorálják, hogy legyenek pilóták. Vagy mert valamelyik tábornoknak részesedése van a cégben. -
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #36083 üzenetére
Ahol 4850 beéri a 3870X2-t, ott driver hiba van, vagy nincs az X2 rendesen meghajtva.
Nem baj, ha nem használod a kari teljes izomzatát (erre vannak a csökkentett profilok), viszont alkalomadtán olyan erő van bennük, hogy meg sem mered közelíteni.
Ha minden alkalmazás rendesen támogatná a 2 GPU-t, akkor a 4870 sem fogná meg az X2-t.
Ki adna el egy 4870-et?Én tuti nem...
-
audi100td
nagyúr
válasz
mert_csokis #36033 üzenetére
Kösz az infót, akkor ez lesz.
Igen, van rajt 6-os és 8-as pci-e csati.
-
hakos1987
őstag
válasz
mert_csokis #35926 üzenetére
vettem a célzást
ha lesz egy kis időm (mert utóbi időbe semennyi nincs), akkor kipróbálom ATT-vel, hogy mit megy... de a tuningról annyit, hogy az enyém eleve OC, 850/900-on megy alapból, ráadásul minden gond nélkül lazán viszi a CCC-ben beállítható maxot, 878/955 Ahogy tapasztaltam, és többektől hallottam, elég nagy tuning potenciállal rendelkezik, ami azért is érdekes, mert elvileg ugyan az a mag van rajt, mint a sima 3870-en, viszont magasabb órajeleken is mennek...
ha lesz időm, akkor tesztelgetek egyet! bár nem tudom, hogy a magokat külön érdemes húzni, vagy itt is mindig a lassabb mag órajelén megy a dolog, mint CF-ben?mod: Te egyébként nem próbáltad meg vmi más progival húzni?
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #35899 üzenetére
8.7-es XG-vel semmi baj. A későbbieket 4xxx-re fejlesztik, mint szoktam volt mondogatni, ezért a hibák. Én sehol nem láttam javulást az újabbakban. Próbálni ugyan próbálom (lásd elébb), de szépen eltettem magamnak a 8.7-eseket.
-
hakos1987
őstag
válasz
mert_csokis #35899 üzenetére
8.7-es XG-vel mondjuk semmi bajom nem volt, de a 8.8, 8.9 nem X2-nek való... a jövőben maradok a gyári drivereknél szerintem.... bár abban sem vagyok biztos, hogy nekem érdemes cserélgetnem a drivereket mindig a legújabbra, mert nagyon nem hiszem, hogy 3XXX vonalon fejlesztene tovább az ati.... max 1-2 játékhoz tartalmazhatnak javítást...
-
TBG
senior tag
válasz
mert_csokis #35773 üzenetére
Ez most azt akarja jelenteni, hogy a driver az exe alapján azonosítja a gammát és bizonyos esetekben szándékosan butít???
-
hakos1987
őstag
válasz
köszönjük a leírást!!! Igaz, én már kitapasztaltam,katt-al ezt beszélgettük is, merthogy elvileg ki kellene kapcsolni, de akkor nekem is rohadt kevés FPS-em volt... erről a crysis-es dologról viszont nem hallottam még... este kipróbálom!
-
katt777
félisten
válasz
Na most az a kérdés, hogy az átnevezett fájlokkal nem azért gyorsul-e a megjelenítés, mert az adott játékok (főleg a régebbiek) nem képesek bizonyos grafikai elemeket megjeleníteni, így ha átvered a Catalyst-et, könnyen lehet, hogy az meg téged ver át, mert az átnevezett játékban is ismeretlennek tekinti az extra feature-öket (mivel azt hiszi, hogy az egy másik játék). Jó példa erre az Oblivion, amely nem tud egyszerre HDR-t és élelmosást pl., amúgy viszont nálam CF-ben semmilyen üzemmóddal nem hozott semmiféle gyorsulást, tehát hótt biztos, hogy egy Oblivionra átnevezett játék nem attól gyorsul, hogy hirtelen kezelni tudja a 2 magot, hanem inkább attól, hogy az az engine kisebb tudású, és a Catalyst ehhez igazodik.
Crysis amúgy alapból kezeli a több GPU-t, csak az ATI-nál ez a növekedés CF-ben nem több 30%-nál.
GRID-et amúgy nem értem, milyen alacsony FPS-ről beszélsz, nálam a szimpla 3870-nel full grafikán, zökkenőmentesen futott 1680x1050-ben.
Én mindenesetre inkább a fenti vélemény mellett vagyok, mert az eléggé hihetetlen, hogy egyes játéknevekre direkt ne lennének optimalizálva a driverek, mert ez egyetlen cégnek sem érdeke, ugyanis nem fizethet az nV annyit (még ha fizetne is, de arról van szó, hogy nV-ra könnyebb programozni), hogy azért feladják a játékpiac egy jókora részét. Vsz. tehát nem csak X2-vel, hanem más kártyával is működik az átnevezéses dolog, csak nem árt belegondolni, milyen technikai alapokon működhet mindez.Az nVidia az ilyen csalásokat ált. driverbe építi, amit szemfüles gamer-ek kinagyított screenshotokkal persze le is lepleznek.
-
syC
addikt
válasz
Tanulságos hsz
És ha jól látom 35ért kapni X2-est. Nevetséges
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #35600 üzenetére
Hát, ha valamitől, a 8.8-astól én megszabadulnék a helyedben.
Ingyenesen letölthetővé tették egyik kedvenc játékomat, a The Suffering-et!
-
lala42
őstag
válasz
mert_csokis #35595 üzenetére
Bocsi a helyesírási hibákért, de már fáradt vok, igy lassan lépek is
Remélem azért érthető voltam?
-
lala42
őstag
válasz
mert_csokis #35595 üzenetére
Hali!
Szedd le az egészetTeljes satalyst tisztítás a rendszerben és utána rakd fel az újat. Van amikor felmegy az új frissítésként is, de van amitko összeakad. Javaslom teljes tisztítás után feltenni a 8.9-et.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mert_csokis #35576 üzenetére
akk jólemlékszem énis!
köszönet a válaszért... -
Kris87
aktív tag
válasz
mert_csokis #34336 üzenetére
Az már igen! Standard vagy advenced módban? És e két mód között mennyi a különbség?
-
mokus1
addikt
válasz
mert_csokis #34081 üzenetére
Hali!
ez mindegyik karin van.EZ ha jól tudom a PAL és NTSC között vált.Javítsatok ki ha tévedek. -
G@ß!
őstag
válasz
mert_csokis #33819 üzenetére
Csak annál a játéknál van gáz, amelyik nem támogatja a multigpu-t!
Meg hát ugye a fogyasztás...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
mert_csokis #33337 üzenetére
"Azért 3870 X2 tulajok kukkantsák már meg a CCC-jüket,hogy a Graphics Hardware menüpont alatt a második gpu nekik is Disabled Adapter-ként van jelölve?"
hali.
X2 boldog tulaja vok énis...megnéztem.CSATOLT ADAPTER..ennyi van kiirva...de sztem ugyanugy disabledet jelent ez is!....
üdv az X2esek táborábanaz aláírásod haláli
hakos mester milett a VGA-dal?tudunk vmi kézzelfoghatót?.....
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #33338 üzenetére
Sztem poén volt, mert ő csak garba küldte.
Én is azért írtam (hátha eladták közben
). Gondoltam, aki fórumozik, néha olvas is, bár úgy ált. ez nem jellemző.
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #33288 üzenetére
Igazam van, mert én is így jártam CF-rel (még ha az egyik kari volt is benne driver installáskor), és X2-vel is jártak így. De attól persze más hibaforrás is lehet, csak én elsőre erre gyanakodnék.
FeRRaR1: Ellopták az arcod!
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #33257 üzenetére
Ha eredetileg a drivert 1 VGA-ra installáltad, egy tökéletes lepucolásig és reinstallig nem fogja látni a 2 GPU-t a rendszer.
-
feka007
veterán
válasz
mert_csokis #33255 üzenetére
Elolvastad a pü-met?
-
katt777
félisten
válasz
mert_csokis #33253 üzenetére
Hát, bizony az 1.1-es PCI-E az kellene az X2-nek (VGA, és semmi köze a PCI-E2.0-hoz), én úgy tudom. 6 és 8 pines tápot gondolom bekötötted. FSP hány A-t küld oda a 12V_os ágon? Legalább 18A kéne, de X2-nek amúgy 38A ajánlott (esetleg másik 12V ágról, ha nem elosztott).
Elviekben az ember direkt azért vesz multiGPU-t, mert nincs tisztában vele, mekkora szemetet kap drágán (azaz kevés teljesítmény-növekedést).
Nem adták el neked hakos1987 kártyáját?
Felejtsd el a P43-at, vegyél P5Q-t (nem CF) P45-tel (lásd a logout-omon vagy a honlapomon). -
syckaloz
aktív tag
válasz
mert_csokis #32821 üzenetére
Első kérdésedre válaszolva: üresjáratban hangtalan, terhelve meg kb 25db , de a táp elnyomja a hangját
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Igazat szólt chillás barátom, a procid édes kevés az említett VGA k hoz, tehát ha az adott Gépedet vesszük, akkor HD 3850 es kb szinten lenne vele, esetleg HD 3870
X2 eset felesleges venned, mert nem éreznél különbséget, vagy akár lassabb is lenne
-
katt777
félisten
válasz
Ne halgass a "jó" tanácsokra, a te procid még egy sima 3870-et sem hajt ki.
Totál fölösleges platformváltás előtt komoly VGA-t tervezned, mert annyira gyenge hozzájuk a procid, hogy úgy jársz, mint azok a társaid, akik hasonló kaliberű konfigba rendelték az említett VGA-kat, aztán az a szimpla 3870 kicsit elverte őket. Attól függően dönts, hogy milyen fejlesztést kívánsz végrehajtani a jövőben, de minél izmosabb VGA-t veszel, a gyönge proci miatt annál lassabb lesz.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
inkább vegyél HD 4850 et, esetleg HD 4870 et (Inkább 70 et ha a hang is lényeg
) legtöbb helyen hozza a HD 3870 X2 teljesítményét, vagy akár többet is! És mindenhol, nem Cf függő!
Ill ha nagyon maximalista vagy Aug. 12.-én jön a HD 4870 X2
Da alapvetően a HD 4870 et ajánlanám, mind árban, mind teljesítményben, mind hangban jobban járnál
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
mert_csokis #2265 üzenetére
1részt az hogy nem lesz soha, hiába rendelted meg, másrészt ilyenekkel reklámozzák magukat, majd úgyis megnézed az oldalukat...esetleg megpróbálnak rádtukmálni 1 gts-t..."csak" ezért....mellesleg a rendelésnél persze h olcsóbban tudják adni a boltok, ezért olcsóbbak a webshopok, mert nem áll benne a pénzük...
-
m4rc!
őstag
válasz
mert_csokis #2265 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy egy ATI topicban miért a retkes 8800GT a téma állandóan...
vagy legalább a szaros off gombot használnátok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- ASUS routerek
- A HMD visszalép az USA piacáról
- EAFC 25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest