- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Igen, bírja... a cserekártya megy szépen, szóval a VGA volt rossz. Mondta a boltos, hogy ebből a szériából (az a kis kék DDR3-as Sapphire-szutyok) nagyon sok a RMA, úgyhogy egyáltalán nem csodálkozott...
mokus1: Azért én magamnak a passzívat vettem volna, egy halk ventivel, de a tulaj nem akart rá többet áldozni.
-
crea1984
tag
a dobozára, kárytára mindenre ez van irva. hazamegyek egyböl tesztelem. Én nem értem, h ez most direkt átvágás? és érdekes egy tesztet se találok a ddr2 röl. de gondolom joval gyengébb mint a ddr3as. nem tudom ez milyen széria, valami selejtet most szorják ki? vagy csak elcimkézték? erössen kétlem, mert a dobozon 2 helyen is irva van + a kártyára is rá van ragasztva,h ddr2. egyedül asust láttam 512/ ddr2 be....
-
katt777
félisten
A "kombinált" X A-t minden rendszer magasról leszarja.
Ezért hívják föl külön a figyelmet mindenütt arra, hogy az 1 ágon leadott áramerősséget nézzük. Persze mindenki úgy teszi tönkre a cuccát, ahogy akarja. Ha mindenképpen gyenge tápot akar venni, tegye.
Én tuti inkább ráhagyással vennék tápot, az évek múlva is jó lesz. Te adj csak ilyen tanácsokat "szerintem" alapon.Még ha megy is, károsodhat a hardver (ahogy sok esetben károsodott is gyenge táppal, főleg a VGA), ugyanis van még pár fesz. szabályozó a rendszerben, amelynek kell a megfelelő kakaó a normális működéshez. És nem olvassák a teszteket.
De ez egyszer 48xx topicban ki volt már tárgyalva. Lényegében attól, hogy megy egy rendszer, még nem feltétlenül lesz üzembiztos és megfelelő a működése, viszont ez csak hónapok múlva jön ki a hardverek esetleges károsodásában.
"bika AMD" - ez viszont tetszett.
-
zodo
nagyúr
Naa ,köszi pont ezt néztem én is!
és a teszt további sorait is ide tesszük:
"Annyit még hozzátennénk az eredményekhez, hogy a grafikonon úgynevezett csúcsértékeket tüntettünk fel, tehát néhány pillanatig elért maximális fogyasztásról van szó, a HD 3850-nel szerelt rendszer általában 160–170, a HD 3870-es konfiguráció pedig átlagosan 200–210 watt körül fogyasztott, miközben játszottunk."
Megvehetném a 3870-est is bátran,ha nagyobb procim lenne?
-
Bluegene
addikt
áhh ne cseréld le, én csak azért cseréltem E5200-ra, mert az tovább húzható ill mert 4850esem van
a trend úgyis az hogy a videókártyát terhelik játékoknál és nem a procit, szal sokat nem nyernél(pár fps-t), olyan úgyse lesz h a dual core-ral szaggat az E8000-essel glattul megy, olyan nem lesz
rybank: nem nyersz sokat ha váltasz hidd el, tapasztalat, egyébként ha s939-esed van akkor viszont megéri eladni egy E2140-es 8K egy s939 X2 16K, ddr1 es is magasabb áron van mint ddr2
, szal akár még pénzt is nyerhetsz(tisztában vok azért h a core a gyorsabb)
-
-
katt777
félisten
Mit fejtsen ki? Ki van ez már fejtve soxor a topicban és másutt is, sok tesztet találhatsz. A 100%-os gyorsulás marhaság.
Mellesleg nincs kizárva, hogy jönnek olyan játékok a közeljövőben, amelyek 1MB cache-sel csak akadoznak, 6MB-tal meg szaladnak vígan. Én anno már az 1MB-os X2-esek, és a 2MB-osak között is komoly különbségeket láttam. De nem kényszer a csere. Én AMD-ről váltottam, és akkor már inkább erre, hogy ha majd jóval komolyabb VGA-k lesznek, akkor se kelljen lap- és procicserével vacakolnom. De ki-ki ahogy épít. És ha kiszámolod, hogy mennyi ideig használhatsz egy valamivel drágább konfigot, könnyen lehet, hogy az 1 napra eső költséged alacsonyabb lesz, mint egy olcsóbb bevásárlással, és a cserélgetéssel.
ollie: Hsz-gyűjtögető nagyúr.
-
katt777
félisten
Az órajelek levételével közel sem nyersz annyit, mint a feszültség csökkentésével.
Azt a 2.4 GHz-et megnézed minden játékban, vagy csak úgy tesztelted valamivel? Amúgy persze, hogy nem kell cserélned, csak szóltam, hogy az új játékokat komolyan visszafoghatja a kevés cache, nem csak pár %-kal, vagy éppen akadozást okozhat. Sőt, ha lesznek 4 magot használó játékok (nem játéknak látszó programok), akár PhysX-re, mint a Grid, akkor még a +2 mag is hiányozhat. Persze, ez a veszély egy jó ideig még nem fenyeget minket. -
katt777
félisten
Tipp: Használd az energiatakarékos funkciót. Gigában is van, de ASUS-szal sokkal jobb. P5Q-mban az energiatakarékos módban (azaz minden munkánál) 4-5W-ot fogyaszt a proci (0.85V-on), és ha ASUS VGA-m lenne, az EPU (lásd logout cikkemben P5Q-ról) azt is 30%-os takarékossággal tudná kezelni. Persze ASUS bios-t is lehet tenni a karira.
No és a teljes terhelés, munka közben még van újabb 2 takarékos fázis. Szóval amivel többe kerülne egy ASUS (poén, de jóval olcsóbb volt, mint a giga p45-ös lapjai), azt pár hónapon belül behoznád. Mert lehet jó cuccokon is takarékoskodni.
Amit tudok javasolni, és amit én is használok: bios mod (szintén logoutomon, pl. Radeon Bios Editor cikk). Leveszed 1V köré a 2D/low3D feszültséget (de 4850-nél még alább is megy, és tudtommal vannak, akik 0.9-en járatják a 3850-et is), és persze az órajeleket is lejjebb állítod, máris sokkal kevesebbet fogyaszt a géped (és ennek köszönhetően több fokkal hűvösebb lesz). Nálam a 3870 idle 1.09V-on megy 300/700MHz-en. Ez bizony nem kevés megtakarítást jelent.
Új játékokhoz mindenképpen kell a cache (egyre inkább használják, hogy magasabban legyen a CPU-limit, így a VGA gyorsabb megjelenítésre legyen képes), így most egy kisebb proci egyre nagyobb szűk keresztmetszetet fog jelenteni a jövőben, csak majd azt nézheted, hogy egy ugyanolyan gyors procival, és ugyanolyan VGA-val másnak gyorsabban futnak a játékok..
-
katt777
félisten
Akkor most skubizd már meg a dobozon, hogy hány A kell a 3870-nek.
18A még elmegy egyébként (ezért jók ált. a kisebb Enermaxok is, amelyek között asszem 400W-os már van 20A-es 12V ágakkal), az alacsony áramerősség okozta gondokról (ciripelés, lassú halál) meg már volt szó itt, és 48xx topicban is.
Persze lehet azt mondani, hogy tegyetek 350W-os tápot a gépe (te is csak unszolásra bökted ki az egyik legfontosabb paramétert), és nem hal meg a cucc, de én inkább a túlbiztosításra szavazok. Főleg, mert ha valaki fejleszteni akar, máris cserélhet nemsokára tápot is. Olcsó húsnak híg a leve... -
FeRRaR1
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest