- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Magisk
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
laca000 #34495 üzenetére
Konvertálj vele audiót/videót, vagy szerkessz csak szöveget, kezelj adatbázist, esetleg írjál egy boot DVD-t, programozz C++, Java és hasonló felületlen. Én mindezt meg tudom tenni, plusz még játszani is.
Ja hogy erre alkalmatlan... hát nagyon okos ember vagy...
Szeretem az olyan agyatlanokat, akik a számítógép abból áll, hogy játék, játék... ez elmegy, kb. 10-12 éves korig (bár már ott is kínos).
-
MaTTeS
senior tag
válasz
laca000 #34492 üzenetére
Gratulálok és kívánok neked egy jó kis 3ledes hibát...
nemkell ideírni menny és irogass a konzol topicba...
azt hogy mi hajtja ki és mi nem jo lenne befejezni mert lassan az elmult 400hsz erről szól és át kell nevezni a topicot "Vajon mi hajtja ki a HD 3000-res szériát"-ra -
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34492 üzenetére
lehet jó az x-box, de hogy jön ide?!
Egyébként az xboxot a hajadba kenheted jövő ilyenkor... én biztos nem fektetnék konzolba pénzt, inkább egy jobb vga.... de ez csak az én véleményem! Viszont a konzolban is VGA van, x-box-ban ATI, és nehogy azt mondd, hogy jobb mint egy asztali, mert szerintem az asztali vga-kra jobban gyúrnak... inkább csak arról van szó, hogy x-box-os játékot egy konkrét felépítésű gépre kell megírni, míg a PC-k világában mindenkinek más és más van...
Részemről befejeztem a vitát, aki nem akar, úgy sem fog megérteni semmit.....
mod: azért a CoD nem az a nagy gépigényű játék... egyébként 106 centis TV-t géphez is használhatsz! A számítógép szerintem jóval több mindenre használható mint egy konzol! Ha csak játékra kell, vegyél azt! De akkor valami konzolos topicba offolj, ne itt!
-
WesTM
őstag
válasz
laca000 #34486 üzenetére
Akárhányszor a közelébe jössz a fórumnak,mindenkit kioktatsz. Mit képzelsz te magadról most őszintén???
Normális ,kultúrált módon is megoszthatnád a véleményedet. Ha itt mindenki amatőr rajtad kívül,akkor kérlek lépj be az önelégült szocik fórumába,és oszd ott magad,ott talán érdekel valakit. Hakos mester nem rosszindulatú tag,nem kéne ilyen hangnemben beszélned,mert problémák lesznek,csak tévedjen erre egy moderátor.
Ha eleged van a világból,szedjél hangyát,vagy old meg a globális felmelegedést.
Személyeskedés RÉSZEMRŐL abbahagyva.Kihajtás géptől,monitortól,sokmindentől függ. Általánosítani nehéz,de jó vitát a többieknek.
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34486 üzenetére
hülye vagy, vagy tetteted? Legalább tesztekből less utána, hogy a 3870 X2 gyorsabb mint a 4850! De az a rossz hírem, hogy tesónak 4850-ese van, ráadásul kimagaslóan jól megy tuningba (625/993 >>740/1100), és így sem veri az enyémet! Pedig mivel gariba van a kártyám, az övén játszok, szal ez is ,,csak" tapasztalat.... A játékok nagy része pedig használ 2 magot, sőt, colin dirt 4-et is! Az pedig hogy ki offolja szét, az egyértelmű.... a közöm pedig annyi, hogy ismerem KATT-ot, régóta járok ide fórumozni, és az ilyen gyökereknek nem kéne szétcseszni a topicot!
Egyébként én sem tudok túl sokat a gépekről, de nem vagyok lusta valaminek utána olvasni!! -
KMT
addikt
válasz
laca000 #34475 üzenetére
"baráti köröd-gondolom- azért javarészt neked is PC"őrültekből áll"!"
Szóval neked csak ilyen kocka gyöpös wannabe-informatikus haverjaid vannak, akiknek utolsó szekszuális élménye a szülétésükkor volt. Egy élmény lehet.
Vagy ezt nem kellett volna? Áhh, nem törlöm ki. Egyszer belefér.
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34482 üzenetére
szerintem jobb lenne ha mihamarabb befejeznéd ennek a topicnak a szétoffolását! KATT köztudottan rengeteget ért a géphez, ami rólad kicsit sem mondható el!!! Egyértelműen látszik, hogy nem vagy valami okos, intelligens ember, azt viszont annál inkább, hogy csak a hsz-eket hajszolod!!
Nem hiszen hogy ennek a topicnak szüksége lenne a hülye hsz-eidre!
És ha procilimitnél tartunk.... volt egy Phenom 9500-am 2.5-ön ment.... Van egy 3870 X2 VGA-m... Cseréltem intel platformra, E8400-ra.... a különbség összehasonlíthatatlan, ég és föld!! Pl. Grid előtte néha beszaggatott... nyilvánvaló volt, hogy semmi értelme az X2-es VGA-mnak, mert így csak annyit tud, mint egy 3870.... Mikor platformot cseréltem, szárnyra kapott a gép, minden simán, zökkenőmentesen, teljesen élvezhetően futott! Egyértelmű, hogy a proci jótékony hatása!
És én tapasztalatból írok, de te mégis mibőL? A varázsgömbödet lesegeted?!
az az igazság, hogy irritál az ittléted, mert még értelmes hsz-t nem láttam tőled! uh. vagy nagyon gyorsan moderáld magad, vagy húzz el!! -
katt777
félisten
válasz
laca000 #34473 üzenetére
Ezt nem is vitatta senki.
Viszont, de ezt már írtam, jobbnak láttam hosszú távra beruházni, mert használtan eladni bármit errefelé szinte lehetetlen, BP-n persze könnyen cserélgeti a cuccot mindenki, mert van piac. És így nem kell babrálnom a gépet akár 2 évig sem. P3-am 3 és fél évig volt meg, P4-em 2 és félig, jóval többet spóroltam az egykori befektetéssel, mint a folyamatos cserélgetéssel. De ez aztán tényleg egyéni filozófia és anyagi lehetőségek függvénye.bolcsodal: Küzd a Chilla is rendesen. De megfogja a karit 80°C alatt, pedig a HIS karim 5-7 °C-kal jobban melegszik, mint anno a Sapphire. De ez már nem az újkorában tapasztalt 115°C, abból szerencsére némi bejáratás után kigyógyult.
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #34375 üzenetére
a lényeg az, hogy lehet, hogy zökkenőmentesen mennek a játékok, de ha ,,csak egy x1950-est vett volna is, akkor is teljesen ugyanúgy mennének! mert pl. a 3850 50%-on megy, míg az X1950 maxon dolgozna.... a végeredmény pedig ugyan annyi FPS!
A szakmai tudásod egyébként tükrözi, hogy most a konzolokkal jössz... szerintem hagyd abba ezt a hsz hajhászást, offolást! -
katt777
félisten
válasz
laca000 #34371 üzenetére
Többes számban fogalmaztam, mert nem kizárólag magamra gondoltam, és te osztottál itt ki mindenkit. Szövegértésből 1-es.
Mellesleg a "válasz" gombot is megtanulhatnád használni, ha már olyan okos vagy.
A megjegyzésed a "gyenge" videokártyámról megint csak a hozzá nem értésedről tanúskodik. Ahogy a többi hsz-od is, tehát nem hisszük, hogy nem érted, miről beszélsz. És a muszáj megint ly-nal, tényleg, van mit osztanod!
De most már tényleg visszafoghatnád magad.
Prezentálj teszteket, ahogy Ollie is mondta, ne vagdalkozz.
-
katt777
félisten
válasz
laca000 #34358 üzenetére
Mulatságos vagy, de tényleg!
Bár egy kicsit szánalmas is.
Fogalmad sincs a kihajtás (amire anno a kérdés vonatkozott), és a zökkenőmentes futás közti különbségről. A felsorolt játékok egy 1950XT-n is szépen elfutnak a felsorolt beállításokkal, tehát ha már annyira spóroltatok, az is jó lett volna, de valami megalománnak 3850 kellett...Crysis-t, MoHA-t és CoD4-et is azon játszottam végig.
Amúgy a hozzá nem értés maximuma mind2 hsz-od. Ez a tragikus.De talán mindenki más hülye, aki évek óta foglalkozik hardverekkel, teszteli őket (és nem mellékesen több 1000 embernek nyújtottak hasznos és bevált tanácsot), stb., és te pottyantál a világra a számítástechnikai tudás netovábbjaként.
Csak annyi fáradságot vegyél, hogy elolvasod a topicot, mielőtt ránk ömleszted a sületlenségeidet.
Mellesleg, akinek van esze, az nem írja a muszáj-t ly-nal.No meg nem fröcsög ilyen stílusban.
ollie: Én csak az én tesztjeim alapján tudok nyilatkozni, de ebből is az derül ki, hogy pusztán 1 VGA-ról nem jelenthetjük ki, hogy itt és most ki van hajtva.
laca000-nak meg hagyd meg az illúzióit.
Bluegene: Úgysem fogja megérteni.
rybank: A magával hozott "kultúrán" nem tudsz változtatni úgysem.
-
Bluegene
addikt
válasz
laca000 #34358 üzenetére
tiszta játékfüggő és felbontásfüggő ez a kihajtás dolog
nincs olyan hogy 4850-es alá 3,4 ghz es allendale kell, mert nincsnéhol az sem elég, esetleg másik pályán sok, ugyanabban a játékban(például leomlik egy sziklafal 10 mp-es jelenet és a processor számol, vagy sok a robbanás akkor belassul a proci miatt "processorlimit", de más különben a pálya más részein teljesen elég a processor, akkor most kihajtja? felesleges ezzel foglalkozni, a 3800asok alá egy 3ghz-es c2d-t rakj a 4800asok alá inkább wolfit ennyi)
és még a felbontással is lehet variálni
(sóhaj) ez egy végtelen vita, max olyat lehet írni hogy mi "illik" alá, a PH-s tesztben is így fogalmaztak, máskülönben már rég mhz pontosan le lenne írva mit kell alárakni, van ahol az AMD is elég, sőt egy egymagos San diego is(nagyfelbontáson AA-val, régebbi játékban), szal hiába teszteltek napokat, heteket az igazságot úgyse lelitek
-
válasz
laca000 #34358 üzenetére
Na figyi, próbálj betolni valami procilimites játékot, mindjárt lehal a haverod képéről a mosoly. Ezeknek a játékoknak hatalmas a vga igénye (viszont nem nagy a prociigénye, mert alig van AI), még ezen a gépen is alig van procilimitjük, ráadásul az élsimítást is feltoltátok. Mégis mit vártál?
MEgnézném viszont, hogy mondjuk hogyan fut a World in Conflict, fogadjunk, hogy max 10 fps-el.Az (#34359)-el meg azért nem értek egyet, mert már 12-14k-ért nagyon jó C2D-t vehetsz, amit felránthatsz 3 gigára. Hol van itt a sznobizmus?
Arról nem is beszélve, hogy ha a haverodnak volt pénze megvenni az általad felsorolt játékokat, akkor már egyenesen röhejesnek tűnik, hogy egy ennyire elavult géppel játszik, mert sznobizmus drágábbat venni. Ha meg nem vette meg a játékokat, jobban teszed, ha nem válaszolsz.
Ja és egy 17 colos TFT 20 rugó, ami 1280x1024 natívan. Persze ez is sznobizmus... -
Lacpac
őstag
válasz
laca000 #34108 üzenetére
Hát illene, de ha megy minden rendesen, akkor nem piszkálom. Játszani nem játszom már, nincs rá időm, tehát ha grafikai hibás egy játék, nem veszem észre.
Amúgy kézzel kotorásztam, törölni akartam egy bejegyzést, de a kislányom itt sertepertélt, és sikerült egy másikat.
Ez van, most már gond van vele, reinstall lesz... majd valamikor.FeRRaR1
Hidd el nem volt azzal az oprendszerrel semmi gond, másképp már megcsináltam volna a reinstallt. Egyedül a boot lassabb, de ez nem zavar. -
FeRRaR1
őstag
válasz
laca000 #34108 üzenetére
Nem kell, azt én sem mondtam, de én mindig teszek, nagy ritkán ki bírom, ha újítok, néha 1 ébként se árt, az az OS amit írtál (nem te
) biztos nagyon gyors lehetett ennyi cucc után, én csak 1 dolgot használok ami reg es, a Your uninstaller Pro 2008 at, mert az a regből is le darálja a szemetet, ha hagyna ott valami, nagyon jó kis 6 megás portable cucc
Byte OS ben van
Reg finomhangolással 1 ütt
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
laca000 #33504 üzenetére
Akkor tényleg a rögzítéssel volt a hiba!
De neked nem ilyen lapod van. Vagy nálad is van műanyag DFI perem? Csak mielőtt hiába keresnéd.
De az XP AHCI-s installálás kb ugyanilyen.Tedd már off-ba az off-ot, mielőtt ezért is szólnak! Ja, hogy most szóltam...
Meg néha nálam is elmarad.
-
katt777
félisten
válasz
laca000 #33502 üzenetére
Azért még egy noname (?) táp is leadja a megfelelő teljesítményt ehhez a konfighoz. Ha mindent rendben "összekalapáltál", akkor már csak a nem megfelelő pasztázásra tudok gyanakodni (ha csak nem hagytál rajta valami fóliát, de csak nem
). Ha tuti minden más OK, és a hűtő a hunyó, akkor leszed, lepucol, újrapasztáz, visszarak.
-
hakos1987
őstag
válasz
laca000 #33492 üzenetére
laca, két dolog!!
1: használd a válasz gombot jobb oldalon, hogy tudjuk, kinek megy az üzi!!!
2: egy hsz-en belül több embernek is írhatsz, nem kell teleszórni a topicot, hogy hsz-t gyűjts!remélem nem rágsz be rám, csak a javadat akarom szolgálni
egyébként ha vkinek (főleg Zk-nak) van fél perce, lessen be a nyereményjáték topicjába, és nézze meg az uccsó 20 hsz-t, hogy hogyan sikerült találnom egy csalót
-
katt777
félisten
válasz
laca000 #33488 üzenetére
Linkelést a LINK gombbal, ha lehet.
Szerintem rosszul pasztáztad/rögzítetted, és túlmelegszik a proci. Ha előtte rendben volt a rendszer, akkor vagy ez, vagy esetleg elmozdítottál valamit a lapon, pl. RAM-okat, vagy VGA-t, megesik. Gyorsan nézd meg, mielőtt nagyobb baj lenne. VGA-k különösen érzékenyek arra, ha az alaplap nem tökéletesen merőleges a hátlapra, és ha becsavarozod, akkor a végük kimozdul. Sztem a szereléssel volt a bibi.
4200+-omat anno a béna kis gyári hűtő vitte 2700MHz-ig (5400+), csak ott kezdett túlmelegedni, szóval a hűtőnek tényleg jónak kell lennie. -
- = Zk = -
félisten
-
FeRRaR1
őstag
válasz
laca000 #33308 üzenetére
4 magnak munkát leszámítva, valóban kevés az értelme 1 enlőre
CFxnek már inkább van ott ahol működik, de én is 1 magos HD 4870est vennék inkább
Dual Chanelnek viszont igen is van, és mindenhol, mert 1x re tudja írni és olvasni a ramokat, nagyobb sebességgel, ami bizony mindenhol jól jön, és a valóságban látszik a különbség szinte mindenhol, nem úgy mint a 4 magnál pl...(1enlőre)
Konzol az Konzol
De mondom, nem kötekedés volt, csak jó tanács, úgy használod ahogyan akarod
-
katt777
félisten
válasz
laca000 #33308 üzenetére
Hát, sztem ez egy ritka buta összehasonlítás volt!
A CF és a 4 mag viszont tényleg szükségtelen, bár utóbbi még elmegy, ha valaki ezt használó alkalmazással dolgozik.
A "válasz" gombot direkt nem használod? Hsz gyűjtésért meg már szóltak...
Némi ismeretgyűjtés rád férne... -
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
laca000 #33287 üzenetére
hát ha fel veti a pénz, arra b4ssza el amire akarja, ha tervez monitor újítást, akkor megéri, ha nem akkor felesleges, ennek ellenére meg veheti
Vantaget leszámítva, nem hiszem h túl sok hasznot tudnál húzni 1 PhysX kariból, ha nem ingyér vágják hozzád akkor hagyd a pics be
Ez nem volt szép tőled laca000
-
WesTM
őstag
válasz
laca000 #33224 üzenetére
Nem feltétlen rosszak az asusok,én is kattnak köszönhetően mertem megvenni a haveromnak a p5q-t,sőt akaratomon kívül nekem is asus lapom van,bár voltak már a márkával problémáim nekem is,és a haveromnak is kb. 1 hónapja szállt ez az asus lapja. Attől függetlenül még NAGYON JÓ lapokat gyártanak,csak a megbízhatóság lehet nem topp mostanság.
Csak nekem ez lett a gyanus hogy 2 emberkénél is ugyanúgy halt meg a kártya,hasonló,vadiúj alaplapban. A másik fórumban is talán ha 3 napja meg van a srácnak a lap.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
laca000 #33223 üzenetére
Asus Silent Knight a neve, csendes nagyon, és a zalman 9700 CU t is le veri.... ill a többi 120 ast is..... pedig 92 es ventui van benne, nálam is, nagy fesz emelés, + 1 Ghz magonként, régebbi 65 nm es C2D n és gond nélkül tartja 66 fok alatt, prime alatt is! (nyári melegben)
Sztem is inkább a Táp nyirbálhatja a VGA t, de én is only asus vok mondom már 8-9 éve...
Vagy a sok bios csere, és tuning kattnál, v a chilla
-
-
syckaloz
aktív tag
válasz
laca000 #33180 üzenetére
Szerintem megnyugodhatsz, jó a kártyád. - Ha a girdet viszi,akkor nem hw-es hiba van ( pontosabban nem a kártyában) Egyébként ha a tápod nembírná, akkor nem kékhalálozna, hanem resetelné a gépedet.
A 3dmark az kutyakaki. Procira prime95, vga- gpucaps kell tesztnek.
Még mindíg kiválóan műkdöik a RIOS-ban a mod link
"GPU CAPS VIEWER -az rendben,hogy a vga-t terheli,de ha szar a táp akkor hova terheli?Honnan kap energiát,a konnektorból vagy mi?" - ha a táp nembírja, akkor egyszeren újraindul a géped, ahogy azt már írtam, el kellene olvasni a sorokat.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
laca000 #33173 üzenetére
szia...
igazat kel lh adjak sycaloznak,sztem sem a táp!
a GRID igen combos játék...sztem combosabb a COD4-nél(értem ezalatt a saját tapasztalatomat:nekem GRID alatt folyamatosan síkit a VGA ventije,már a menüben...COD4ben meg csak játék alatt,és nem olyan INTENZITÁSSAL mint GRID alatt)...
próbáltál drivert újrafeltenni,teljes PUCOLÁSAL?(értem ezalatt azt h uninstallálod a VGA driverét..mindent...CCC,hydravison mindent amit enged...restart..csökkentett mód és driver pucolóval még leszeded a maradékot!!ezután restart és szüzen felrakni egy CCC verziós catalystet...) -
WesTM
őstag
válasz
laca000 #33169 üzenetére
Akkor hogy békapipát elszívjuk,bocsa ha kicsit túl indulatos voltam.
Próbálom összegezni az ötleteket a fejemben,de a tápon kívül más nem jut eszembe,talán még túlmelegedés.
Ahogy olvastam írtad hogy a cod4 fagy. Bár gondolom nem húztad a videokarit,de én mikor huztam rajta,meg ált. másnak is a cod4 fagy elég gyorsan. Allergiás az ilyenre. De ez csak megjegyzés.
HA fejlemények vannak a tápcsere után írj. -
WesTM
őstag
válasz
laca000 #33167 üzenetére
Ha nekem szólt akkor sorry hogy merészeltem ötletet adni,ezek után szerintem mások se fognak. Ilyen bunkó embert még nem látott ez a topik. Légyszives vegyél vissza az arcból,mert itt ez nem megszokott.
Most kiidegeskedtem magam,pedig nem szeretem ezt.
Jah és ha már nem vagy "hülye" akkor a válasz gomb használata megengedett...
-
lsc
nagyúr
válasz
laca000 #33162 üzenetére
Bátran használd a válasz gombot , úgy talán könnyebben értjük kinek akarsz írni .
Az AGP-s 1950-re 2 molex csatlakozó ment , erre egy PCIe csatlakozó , az agp sín kevés áramot tud adni azért kellett kettő , a pcie többet tud azért elég egy .
A tápod azért lehet kevés mert az új videokártyák a 12 v-os ágat terhelik a tápban , a nonamekben az szokott kevés lenni . A ramjaid mekkora feszt kapnak ? A leírt hiba alapján először azoknak adnék + feszt . -
WesTM
őstag
válasz
laca000 #33155 üzenetére
Azért egy próbát megér a külön agp driver.
ITT van olyan. : [sapphiretech] -
WesTM
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- EAFC 25
- Milyen autót vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest