- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
válasz
as_Rock #33980 üzenetére
95W sebességben közel lesz hozzá, és jobban is tuningolható lesz, ez szinte 100%, csak az a bibi h 128 bites lesz a memória busza, hiába fog a GPU többet tudni mint a HD 3850 esé, ha nem tudjuk ki használni, ennek ellenére a Radeonoknak nem jelent akkora érvágást a memória busz mint az nV knek szal úgy tippelem h 1280x és alatta kb gyorsabb lesz, felette szűrőkkel meg lasabb a 128 Bit miatt
Katt
Ha chillával fel megy addig........ nekem a gyári hűtővel volt 98 C azért vettem S1 et /GPU Cv alatt/ most a CV se tudja 65 fölé lőni az istenérse a nyári melegben
Szal S1 et vegyél
-
katt777
félisten
válasz
as_Rock #33084 üzenetére
ATT előtt csinálhatsz rendszermentést, de mindent alapra visszaállítva (majd kikapcsolva pl. a low level tweak-et) is eltávolíthatod. Ha ATI Catalyst uninstall ALL-t futtatsz, az eltávolítja az ATT-t is. Egyébként sztem inkább ATT-szal játsszon az ember, mint bios modolással, biost elég a végén beállítani, ha már tudod, mi a stabil a VGA-nak. Kérdezgethetsz mindenféle beállítást, de akkor is neked kell kijátszanod, mert nem egyformák sem a VGA-k (illetve alkatrészeik), sem a konfigok, amelyekben dolgoznak.
Játékokban high 3D fog menni, ne aggódj. Ja, meg Need fos Speedben is. -
katt777
félisten
válasz
as_Rock #33060 üzenetére
3D feszt ne birizgáld, 2D-t/low3D-t tudod befolyásolni ATT-szal (honlapomról elérhető a mindig legfrissebb), tehát a VGA kilövése nélkül letesztelheted, mennyire lehet levenni. Elméletileg 1V körül mehet, a freki nem annyira lényeges (csak annyiból, hogy elvigye a levett fesz), Mondjuk a 3870 300/700-at visz, 300/600-nál néha lekapcsolja a képernyőt 2D-ben, de 3850 bizonyára ennél kevesebbel is beéri. A bootup beállításokhoz semmiképpen ne ürgülj...
Illetve nyúlj...
Ha valakit érdekel, Turok tesztet írtam logoutra (pontosabban átapplikáltam a honlapomról), majd aktiválom, ha a P5Q lekerült a címlapról.
-
katt777
félisten
válasz
as_Rock #31173 üzenetére
Moddolni a sajátot, mert érzékeny. TPU-on lehet nézni még.
butcher eu? Mert nem HIS bios-t használsz.
Van egy jó a honlapomon. De nézhetsz több ASUS-t is. De legjobb egy Sapphire kari lett volna.
MarioAna: A "kihajtás" azt jelenti, hogy a processzor képes megfelelő adattal ellátni a VGA-t, így annak nem kell várnia a CPU-ra két számolási művelet között, ami értelemszerűen lerontja a grafikus teljesítményt. Nagyobb felbontásban relatíve közelebb leszel a kihajtáshoz, viszont a megjelenítés még lassabb lesz (a VGA-nak ugyanis többet kell számolnia, nem a proci lesz gyorsabb. 4850 topic tesztpontszámai alapján mondom, hogy a 3870-em jelenleg sok 4850-nél gyorsabb, mert azokat a nagy VGA-lázban jórészt gyönge rendszerekbe tették bele. Ezt mondjuk nem arra értem, aki 4870CF-et épített egy 4.2GHz-en járatott QX9650-re.
És még annak sincs ez kihajtva egy 3D06 default beállításon. Viszont nagy felbontáson és magas szűrőkkel úgy lesz meg a kihajtás, hogy nem lassul be ettől a 3D megjelenítés.
BigBear: A konfigod ismerete nélkül (ADATLAP!) nehéz megmondani, de fogadok, hogy (pusztán a VGA-cseréből kiindulva) messze kevés a rendszered egy 4850-nek. A 3870 ideális lesz neked. Vegyél egy Sapphire-t, töltsd le a HIS-modolt biost a honlapomról, és ha csöndes működést akarsz, vegyél rá egy GFX Chillát. Tuti OK lesz játékra (850/1200-as HIS órajeleken megy) és filmnézésre, nem fog sokat fogyasztani, és még halk is.
FeRRaR1: 4850: 39k, 3870: 28k. Ez bizony nem 5-6k különbség. És különben is Chilla.
Minden első szériás 3870 korlátolt bios-szal jött ki, ez volt a 010.067-es. És ezért cserélte mindenki (vagy mégsem...
) De van a honlapomon egy unlockos bios, abban 1300/1400MHz-ig lehet állítani az órajeleket, ha jól rémlik. Felvittem a hűtését, mert az alapból még a szar 010.071-es volt. Szóval, ha a kari bírja, lehet neki adni...
-
katt777
félisten
válasz
as_Rock #28449 üzenetére
Ne linkelgesd be, mert modi legutóbb bannal fenyegette a következő linkelőt, annyiszor volt (lásd még: visszaolvasás). Bios flash és szerkesztés itt a Segítségeknél, de ezért meg már nekem szóltak, minek linkelem annyit. HIS menni fog a tapasztalatok szerint simán Winflash-sel.
Macka: Gombcomp szerint (itt írta pár napja) az új (értsd: 8.6 béta) 10% gyorsulást hoz több GPU-nál 8.5-höz képest. 8.5-ösnél DX10-ben van jelentős előrelépés 8.4-hez képest, de ezt írtam is anno összehasonlításképpen G92 topicban. Konkrétan X2-ről nincs saját infóm, de a fentiek alapján kellett, hogy javuljon. Amúgy mi van, elfogyott a forrasztóón?
-
katt777
félisten
válasz
as_Rock #28441 üzenetére
Nem jól érted. Azt írtam, hogy a HIS bios-a van elcseszve. Ha kicsit visszaolvasnál a topicban infóért, láthatnád hogy 3850 és 3870, IceQ és turbo is (010.079-es HIS bios), mindenkinek a régebbi bios flashelése oldotta meg a problémát. Onnantól kezdve a kari halk, hűvös, tudja a PP-t, és még tuningolható is.
-
katt777
félisten
válasz
as_Rock #28438 üzenetére
5000+ is kevés lesz a 3870-hez, főleg alacsony felbontáson, és ha nem is tuningolsz. Táp is határeset. Szerintem, ha a fenti tervekhez keresel ideális karit, egy dupla hűtős (kifúvós) 3850 a legjobb választás (több gyártó is készít ilyet, de sima HIS IceQ =nem turbo, de lehet az is) a legjobb, persze bios-avultatás után (régi biost a 2D-mód nélküli új helyett). Ha 1280 alatt játszol, 256MB-os elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- AliExpress tapasztalatok
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Anime filmek és sorozatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest