- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
rollins #19965 üzenetére
Nem tudom, nem szarakodtam vele, egyből visszatettem a 8.2-es catalystot.
Amúgy pl. a dombok tetején lávő szikla textúrák hiányoztak, olyan volt, mintha minimnum textúra beállítással nyomnám, pedig maxon volt minden.
Na, most megnéztem minimum textúra beállítással. Még ennél is sokkal rosszabbul nézett ki 8.3-al... -
munky
őstag
-
-
pisti
őstag
válasz
rollins #19447 üzenetére
Korrekt kis konfig ez a Crysis-os.
1280*960-ban 20,1 fps-t kaptam a GPU benchmarkra. Korrekt.
Játék közben mondjuk javallott a az r_usepom és az e_water_ocean_fft 0-ra vétele. Ezzel minimálisan csökken csak a grafika színvonala (sőt pom nélkül van AF is a textúrákon, meg eleve élesebbek), az fps meg sok szituban elég sokat javul ettől. -
pisti
őstag
válasz
rollins #19447 üzenetére
Ahogy írtad a CPU föbb feladatai az AI (ez is ha komolyan megcsinált szintén nagyon erőforrásigényes), a fizika számolása (ebbe beletartozik az ütközésfigyelés, ami mondjuk egy nagyon sokszereplős RTS esetén elég komolyan leterheli a CPU-t, ugyanúgy mint az útvonalszámítás), ezen felül minden játéklogikával kapcsolatos dolog (eltalálnak csökkenjen az életerő, stb.). Plusz ottvan még a tesszeláció, ez szintén elég komoly terhet jelent, volt is erről szó az egyik cikkben itt.
De mondjuk ottvan ez a játék amivel játszok most neten (Project Torque), p2p alapú a netkódja és sok játékosnál eléggé leesik az fps (nem mikor sokan látszanak, hanem folyamatosan alacsony), szerintem itt a netkóddal kapcsolatos számítások terhelik meg még szintén jelentősen a CPU-t.Szóval van dolga, nem kevés.
-
katt777
félisten
válasz
rollins #19435 üzenetére
3D pontokban azért elég jó, ezt megfelelően OPTIMALIZÁLT játékok is bizonyítják (pl. Witcherben alapból simán CPU-limites vagyok, felvitt beállításokkal meg ez szépen eltűnik, ahogy kell). Más játékoknál legföljebb azt teszteled ki, hogy mennyire használja ki az engine a konfigodat. Esetleg kevéssé, hogy drágább hardvert vegyél, mint az C-nél is egyértelmű. persze tény, hogy a gyakorlatban ez számít, de akkor sem a CPU nem hajt ki egy VGA-t, vagy a VGA kevés (és ezek függvényében valamilyen rendszer), hanem az engine szar.
-
Rica
senior tag
válasz
rollins #19387 üzenetére
Köszi!
Akkor ezek szerint kifejezetten ehhez a karihoz írt tweaked driver még nincsen.
SAdamm: érdemes kérdezned a milyen tápot topicban, van ott egy igen segítőkész és nagyon okos fórumtárs (bocs, a név nem jut eszembe), aki kapásból megmondja a frankót. Az én véleményem szerint is el kellene vinnie a konfigodat egy rendes 500-asnak, és bár Chieftekek nagy részét is az FSP fejleszti, azért minőségben jóval elmaradnak az eredetitől, egy 500-as Bluestrom II pl 450 felett ad le, halk, mint a temető és 17 k iponéknál.
-
Rica
senior tag
válasz
rollins #19369 üzenetére
A népszerű kártyákhoz (régebben még az alaplabokhoz biost is - nekem pl tusl2-c-hez) szoktak egy bizonyos idő eltelte után un. tweaked drivereket írni. Nekem most egy 7300 gt-m van és nem a hozzávaló nvidia drivert telepítettem + valamilyen tuning progit, hanem egy a kártyához írt Z-Tweaked v158.19 drivert, ami beilleszt egy plusz fülecskét simán a display propertiesbe és onnan lehet közvetlenül húzni. Lehet a szűréseket és az egybeket is közvetlenül innen állítani, de azt valamiért érdemesebb szoftveresen a játékokból. Ugyanez az eredmény ha a vga-hoz való driver mellé feldob az ember egy coolbits-et, az is valamit beír a registry-be és lehetővé teszi a közvetlen húzást. Volt régen atim is, egy 9600 pro, ahhoz is írtak ilyen drivert és azt nem catalystnak hívták, hanem omegának (azt mondjuk nem használtam, mert ott simán az ati tool jött be a legjobban).
Nyáron lesz egy kis pénzem vga cserére és a 3850/70 nagyon szimpi, csak itt a topikban nagyon sokat olvasni a különböző verziójú driverekkel való kínlódásról. Ezért kérdeztem, hogy hátha írnak hozzá valamilyen Omegát (ha még így hívják). -
Dr.Én
veterán
-
DeSanto
őstag
válasz
rollins #19211 üzenetére
Ubuntun "játszadoztam" de az nem akarta az igazságot.
Ezt írta:
==================================================
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
==================================================
Generating package: Ubuntu/7.10
./packages/Ubuntu/ati-packager.sh: 195: dpkg-architecture: not found
Error: unsupported architecture:
Removing temporary directory: fglrx-install.ZL6696Ez a 8.02-es driver volt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
rollins #18283 üzenetére
"Ezek a szűrők, főleg aa ugye legyengítik a radeont. Berakhatták volna élsimítás nélkül"
Berakták, az 1x AA éppenúgy élsimítás nélküli tesztet jelent, mint nálunk a 0xAA.
Tanulság, aki élsimítással akar játszani nV-t vegyen aki meg olcsóbban akarja megúszni a VGA vásárlást az ATi-t. -
-
TomBoy1986
veterán
válasz
rollins #17878 üzenetére
Gondolhatod, hogy én is meglepődtem rajta, de nem tudok vele mit csinálni. Remélem, hogy esetleg driverrel orvosolható a dolog - bár ennyit nem fog javulni.
Amúgy a 8.1-es Catalysttel ment a teszt XP64 alatt.
Szerintem a Pixel Shaderekkel lehet összefüggésben a dolog, mert a 7900GS-ben 20db van - elég gyatrán is teljesített a COD4-ben - míg ugye az XT-ben 48, s a különbség látványos. Elképzelhető, hogy nem kedvez a 3870-es architektúrának. Ha másnak is hasonló értékek jöttek ki, akkor valszeg mégsem nálam a hiba (3870-et tekintve).
Sutty66:
Köszönöm! Ha befejezem, akkor természetesen közzéteszem. Sajnos most elég lassan halad - nagyrészt egyetemen vagyok -
TomBoy1986
veterán
válasz
rollins #17875 üzenetére
Egyébként lehet, hogy nálam valami nem teljesen frankó, mert:
Érdemes megnézni a bejelölt részt. Nagy részt reális, de a COD4-et nem értem
Az XT-n látványosan jobban megy. És ezen meg ott megy jól, ahol azon nem. Más arch. - gondolom amiatt.Athomi: Mindent amennyire lehetett feltettem. Most amit láttál az 1280*1024 + 4xAA + Trilinear teljesen jobb oldalt... A többinél meg a legmagasabb részeletesség (van ahol a normal az. Majd csinálok screenshotot).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
rollins #17866 üzenetére
Most néztem.
Mivel már végigvittem, így van Arcade módom. Ebben szépen teszteltem egyet High és Extra beállítások mellett.
Eredmény
Beállítás Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
High: 2265, 62318, 24, 69, 36.346
Extra 2217, 62187, 20, 65, 35.651Látható, hogy mindössze 1 FPS-t esett a teljesítmény. A Charlie Don't Surf pályán csináltam, s az egeret meg sem mozdítottam (addig mértem, míg le nem ugrottak a helikopterről, s földet nem értek ~1perc).
Ezzel a 0.7FPS csökkenéssel szemben nálad 10 FPS-t csökkent. Azt hiszem egyértelmű az ok.
Athomi:
3850 512-es valóban nem ér 10K-val többet. Akkor már inkább egy 3870-es. -
athomi
veterán
válasz
rollins #17866 üzenetére
Fentebb sem írtam, hogy nem tud profitálni belőle, csak óvatosan jeleztem, hogy nem éri meg az 512-es a felárat.
Nyilván vmennyivel lassabbnak kell lennie, ha több memóriát használ a kártya, mint amennyivel rendelkezik.Sajnos tesztet hiába nézek, nem tudom bejárni ugyanazt az utat mint a tesztelő, máshogy meg nincs értelme.
-
-
Dubmaster
aktív tag
válasz
rollins #17785 üzenetére
Jah, egyébként nem is értettem, hogyan lehet a 2600XT és a 3850 között választani, - memóriától függyetlenül - hiszen két külön gategória!
Nem is beszélve a 33K-s árról! A GGDR4-es 256-os XT is max 23-24K, az 512-es pedig emlékeim szerint GDDR3-as.
Bakker 33K? a 2600XT 512-es max. 23K!!!!
Na minegy, de legalább kapott a srác infókat, így talán nem húzzák le!
-
athomi
veterán
válasz
rollins #17586 üzenetére
Az összesített eredmény semmire nem való, mert abba belekalkulálja a proci eredményét is, így nyílván húzás után nagyobb szám lesz. Sm2/sm3 viszont többet elárul. Különben E6750-es procival 3.00Ghz fölött már egy 8800GT sem sokat gyorsult.
Speed(R): Csak itt általában tök ingyen megvan a tuning.
-
FefeeX
veterán
válasz
rollins #17586 üzenetére
tény hogy nem használja ki a kártya teljesitményét a proci 3ghz alatt teljesen. Na de Crysis-en kívül nincs is rá szükség - NFS Pro Street-ben nem mindegy hogy 70 vagy 80 FPS-t kapsz 1280ban AA AF mellett?
Rivatunerrel is meg lehet nézni egyébként, hogy nem hozza a 100%-ot kihasználtságban a VGA, de nekem egyelőre nem is kell. Majd ha valamihez kevés lesz, akkor tolok a procin felfelé, meg majd max a VGA-n is, de szerintem nem egy éven belül
Szal lehet itt vitézkedni 3DMarkkal meg kihajtással, de egyelőre azt éred el vele, hogy hamarabb tönkremegy a cuccod - mivel ugye melegebb lesz ha jobban hajtod, és gyorsabban használódik el. -
-
CimbiX
aktív tag
válasz
rollins #17417 üzenetére
A fene sem erti ezt a driver-dolgot ATI-eknal mostanaban. Adott egy architektura, ami mar több, mint fel eve megjelent, es meg midndig bugosak a driverek. Mi a halalra gyurnak akkor?? Quad-Crossfire-re, amit kb. az ügyfelek 0,001%-a hasznal? Lassan kezd az a benyomasom lenni, hogy az egesz AMD csak a jövöben el, es közben megfeledkeznek arrol, hogy addig tul is kene elni valahogyan...
-
katt777
félisten
válasz
rollins #16515 üzenetére
Hát, neked sztem majd egy X38/Penryn váltáskor lesz aktuális. De vannak erről bemutatók neten. Ha csak nem váltasz most X38-ra, mert nyersz vele egyrészt teljes értékű, PCI-E2.0-s CF-et, másrészt technológiailag pár dolgot. De erről volt szó nemrég, hogy CF tényleg azoknak olcsóbb, akiknek megfelelő lapjuk van hozzá. No meg persze táp. 3870-nek elméletileg 30A kéne, CF-hez meg 39, hát most az 1 karit 18A-rel viszi.
A többieknek X2, de sztem nálad most az nem jön szóba. -
Drizzt
nagyúr
válasz
rollins #12186 üzenetére
Teljesen biztosat csak a megjelenése után lehet mondani, de 99%, hogy simán fog menni bármilyen lapban, mert minden megvan oldva chipekkel, így az alaplap felé fizikailag 1 videokártyaként jelenik meg. Bár úgy olvasom volt már olyan kártya, aminél még ez nm volt megoldott(nvidiánál), de szvsz. 2008-ban kizárt, hogy ne menjen simán egy 1 db pciex16-os slottal ellátott lapban.
-
Produkció
senior tag
válasz
rollins #9697 üzenetére
most már legalább tisztán látom hogy a ph-s tesztek 1ft-t se érnek, ezzel nem a munkájukat akarom ócsárolni, de legalább a valósat írnák le, mert nem hiszem hogy mindenhol a világon az 50cf bőven jobb a gt-nél nálunk meg a gt szarráveri
...anno még a hotfix nélkül is jobb volt a gt-nél a cf.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest