Aktív témák
-
E@syrider
csendes tag
válasz
Travelos #2949 üzenetére
Csesszék meg!!!!!!!!!!!!!!
Jobban utánanéztem az E6600 és E6700 közötti árkülönbségnek: 45 ruppo.
Na most megéri a 6700 ast megvenni, vagy nem??????????!!!!!!!!!
A lényeg a lényeg : ha mondjuk késöbb még1 X1900XT-t is bevágnék a gépbe akkor azt az a E6600 coroe is megmozgatná, vagy csak cseszegetné?! -
Pipó
őstag
válasz
Travelos #2722 üzenetére
Lehet, hogy a 20 tényleg túlzás, ahogy utána gondolok lehet hogy 30-40 indítás is eltelik, hogy szép színes csíkok jönnének elő boot közben. Nekem omega van fenn, úgyhogy ebből a szempontból mindegy. Alkalmazás, 2D, vagy játék közben azonban soha nem jött elő semmilyen hiba, vagy fagyás.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Travelos #2623 üzenetére
Hmmm... Valóban. Azóta már meggyőződtem róla, csak a venti lapátjai alapján úgy tűnik, mintha a másik irányba forogna. Akkor viszont a következő kérdés merül fel bennem: A feszülségstabilizátor chipek bordája a kártya végén megfelelő légáramban helyezkedik így el? Már csak azért, mert az X1800 sorozatnál is arra fúj a gyári hűtés, meg az Accelero X2 is.
HGyu -
várnarancs
addikt
-
keratom
tag
válasz
Travelos #2545 üzenetére
Mikor 1.2v-on hajtottam 600MHz-en, akkor a 3DMarkok alatt egyszerűen no signal a monitoron. Közben a windows ugyanúgy ment, mert mikor rányomtam a házon a bekapcsoló gombra, szépen jött a windows hang és kikapcsolt a gép, mint rendesen.
Következő bekapcsolásnál nem is volt semmi gond, nem írta, hogy súlyos hiba után állt helyre a rendszer. -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2519 üzenetére
Most ez az miatt is gáz, mert akitől vettem ő tudta tuningolni...
Hát este még megpróbálom, ha még meglesznek a kölcsön alkatrészek a Riva Tunert. Bár emlékeimben él, hogy a 3700+ -os konfigban próbáltuk és ott sem volt hajlandó a megfelelő működésre.
Akitől vettem ő azt mondja Riva Tunerral húzta és az 650-től indította a tuningot, én pedig csak 500-tól tudtam a 3700+-os konfigban... Ez vajon miért van? -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2512 üzenetére
Megnézted GanXstaZ linkjét? Ő tud állítani órajelet. Én pedig nem. Amit küldtem kép ezt megfelelően prezentálja.
Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett...
Nézd meg még 1* GanXstaZ linkjét, majd amit küldtem! Látsz különbséget?
Még 1* mondom: NEM TUNINGOLNI akarok! GanXstaZ linkje rávezetett, hogy jófelé tapogatok!
[Szerkesztve] -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2505 üzenetére
Elküldtem mind a kettőre...
GanXstaZ: segítség!Nekem a csúszka a tetején van és alul felül 648 - 648 GPU, ugyanez mem alul felül 775 - 775 látszik.
De az aktuális 500, 600. Tehát akkor vmi nálam nem stimmel, ezt próbáltam már egy ideje megérteni. Persze a választ most sem tudom...
[Szerkesztve] -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2497 üzenetére
Nem tuningolni szeretnék, csak megérteni a kari működését...
Használsz Ati Tray Tools -t? Vagy a Core Centert nézted már? Légyszíves írd le nekem mit látsz Overclock módban. Mennyit ír az XT-nél. Vagy csak írd le mit látsz, lakatkiakasztás után - egyáltalán utánna Te vissza tudod zárni?
Nem a rangomat akarom növelni, hanem visszaadni a kártyát, ha nem jövök rá mi zavar benne...
[Szerkesztve] -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2476 üzenetére
Akkor itt lesz a kutya elásva... Én nem tudok állítani semmit a Catalystban - a csúszka nem mozdul, 650\775-ön áll és nem tudom mozdítani... De az aktuális 500\600. A Requested pedig 650\775.
És majd feledtem, volt a kari 930D (2Gb 800Mhz), 3700+ (512Mb 400Mhz) procival egy lap alatt is.
2005 930D 7400 pötty
2005 3700+ 8800 pötty
[Szerkesztve] -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2462 üzenetére
Azt mondod, hogy a proci miatt teljesít azonos szinten egy 1900GT 36Gb sávszél 256Mb 615\1300 - (ez nem biztos) mint egy 1900XTX 48Gb sávszél 512Mb 650\1550 -es kari???
Ezt nem tudom elfogadni... Akkor minek a sok ezer forint különbség???
Arról nem is beszélve, hogy egy 7900GTX 3000 ponttal többet csinál... Akkor a ph-s tesztek?
[Szerkesztve] -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2451 üzenetére
Hááát... felraktam .NET 2.0-át, Catalist 6.9-et. Everest ugyanúgy 500, 600 -at lát és a Control Center is... (jelenlegi 500\600 kérésre 650\775) ez áll pontosan itt.
Annyit értem el, ha a Centerben elindítom az autómata órajel konfigurálását, akkor amíg az fut - nyikorog a gpu - akkor felmennek az órajelek mindenhol... amint végez abban a pillanatban már a szokott kép 500\600Ja és max hő 60C GPU
Nem értem...
[Szerkesztve] -
tabrev
aktív tag
válasz
Travelos #2441 üzenetére
Szia!
A gyári drivert raktam fel - ami a cd-n van, mint írtam is. Nem raktam fel semmi mást. És a tegnapi nap 3db számgépben próbáltam ki esélytelenül...
Semmit nem kapcsoltam sehol.
Onnan veszem, hogy nem vált, hogy haverom 1900GT-je jobb eredményeket ad ugyanabban a konfigban mint ez, gondolom a magasabb órajelek miatt.
Üdv
[Szerkesztve] -
keratom
tag
válasz
Travelos #2410 üzenetére
Nálam is 1.840V a mem. fesz, szal létezik.
Nem is nagyon fogom feljebb húzni, mert ahogy néztem, a GPU hűtője ugyan rálóg a memóriákra is, de a hűtő alja és a modulok teteje között valami fehér szivacsdarabka van, ami nem a hővezetőképességéről híres. Nem kockáztatom a túlmelegedést. -
Pipó
őstag
válasz
Travelos #2410 üzenetére
Érdekes, mert nálam viszont 2.086 a mem, azonban a 2D-s default GPU csak 1,175V, ellentétben a fentebb írtakkal. A memóknál hallottam olyat, hogy nem mindegyik xt 1,1 ns-os rammal, hanem egy része 1,2-essel jött ki. Ha esetleg leveszed a hűtőt, majd nézd meg mi van a chipekre írva, vagy esetleg nézd meg a gyártó oldalán, esetleg írj nekik.
-
keratom
tag
válasz
Travelos #2394 üzenetére
A GPU fesz. 2D-ben 500-594MHz-nél 1.2V, 3D-ben 625-725MHz-nél 1.450V.
Itt volt nálam is a kutya elesve, ugyanis azért nem ment 70 fok fölé nálam a GPU mert az ATI Tray Tools-ban nem állítottam át a GPU fesz.-t mikor beállítottam a 625-725MHz értéket. Így kezdtem el egyből a Call of Juarezt nyomni órákon át és ment is minden gond nélkül. Utána feltelepítettem a 3DMarkokat egy kis tesztelésre, azokban viszont fagyogatott. Akkor kezdtem el agyalni mi lehet a gáz és akkor vettem észre, hogy bizony itt 1.450V-ot kell neki adni, amit meg is adtam neki. Így már mindjárt megvan nálam is a 80-85 fok.
Valamilyen szinten jó érzés, hogy az én kártyám sem lóg ki a ''meleg'' sorból -
PPSH
őstag
válasz
Travelos #2369 üzenetére
nezz be a Far Cry topicjaba es ott le van irva pontosan
de sztem a doom3-hoz nem keszult ilyen javitas
a Far Cry-ban az 1.4-es patchel megy a HDR
de leirom hogy kell bekapcsolni:belepsz a jatek mappajaba,megnyitod a system.cfg file-t(jegyzettombel)es ott lesz benne hogy ''r_HDRRendering= ''0'' es a 0-at at kell irni 1-9-ig valamelyikre.
ertelemszeruen a 9 a legdurvabb
-
Pipó
őstag
válasz
Travelos #2348 üzenetére
Roppant egyszerű. Atitool-al manuálisan beállítod a gyári 3D órajelre (ha ezen megy lent a taskbaron ha rámész az egérrel kiírja az aktuális) futtatsz egy 3DMark-ot. Kikapcsolod az atitoolt, újra futtatsz egy 3 DMark-ot és ha egyezik az eredmény, akkor műxik. Nálam egyébként -mivel külön van 3D profilom atitool-ban és ehhez külön beállított venti értékek- minden 3D alkalmazás indításakor felpörög a venti, mint indításkor.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Travelos #2330 üzenetére
Semmi gond, minden kártyával ez van. 2D-ben alapon járatja, oda nem kell a kraft és így nem is melegszik annyira.
Ha jól emlékszem klikk ''Run automated clocl configuration utility''
Ekkor unlockolja és utána aply, és onnantól kezdve már állítgathatod feljebb is a cuccost. -
várnarancs
addikt
válasz
Travelos #2332 üzenetére
PAssz. Milyen a driver? Sztem rakd újra az egészet, persze ha csak nem akadály. És hagyd a francba ezeket a driveres overlockingokat, mert nekem és sztem neked sem jön be! AtiTool az igazai!
Melyik AtiTool van fennt neked? A legújabb biztos támogatja! Talán az 0.0.25 avyg 0.0.26. De a Rivatuner biztos!
[Szerkesztve] -
Pipó
őstag
válasz
Travelos #2296 üzenetére
Hozzá kell szokni. Gyári hűtővel egy melegebb szobában még több is lehet. Én nem a gpu, hanem a feszültségszabályozó hőmérséklete miatt jobban aggódnék. Ha Atitool fent van, nézd meg a nyitólapon a legfelső hőmérséklet értéket. Én a kártya alá tettem oldalról döntve egy 9,2 cm-es ventit, ami a regulátorra nyomja a levegőt és legalább 10-15 fokkal csökkent a hőmérséklete. Senki nem tudja biztosan, de a korábban előfordult kártya elhalálozások (T-faild led) valszeg ezzel lehetnek összefüggésben.
-
Soak
veterán
válasz
Travelos #2306 üzenetére
Én személyszerint nem használom , csak tartós 75 felett lévéssel (de szép szó
) van jeléntősége szvsz , pl nekem Oblivionnál kellett egyedül mert nélküle eléggé hamar kifagyott (itt term nem volt 75 felett
) ,máshol nem észleltem még ,de mint tudjuk ATi- Nvidia az más állatfaj , ha neked a játékokban kell akkor használd,különben valóban nics sok értelme
Aktív témák
Hirdetés
- Update 07.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest