- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
Gaboman #27124 üzenetére
6870CF soha nem fog úgy menni mint egy 7970. Max szintetikus tesztekben, jó az CF.
1GB vram már eleve halott ügy, na meg az új játékok GCN-nek kedveznek. És akkor még meg se volt említve a CF rendszerrel járó sok kellemetlenség.
Nekem volt 3870CF és 7870CF is a gépemben. -
varmi2
nagyúr
válasz
Gaboman #27124 üzenetére
Nekem is 6870-m van, de az a baj a 6870 cf-l, hogy bár gpu teljesítményben lehet, hogy felveszi a versenyt, de elfogyik az 1Gb-t memória, a komolyabb játékoknál, és visszább kell venni a grafikát, hogy ne fogyjon el, akkor meg minek van 6870 cf, ha nem játszhatsz teljes grafon. Ez egy ördögi kör, aminek nincs megoldása, illetve egy 7850-7870 2Gb-s kari beszerzése.
-
aleister
veterán
válasz
Gaboman #22246 üzenetére
Nálam a Dragon Age 2 ment Fraps-szel. Last Remnant, Street Fighter, Stalker, Call of Juarez, Resident Evil, Devil May Cry, World in Conflict meg még valami ment a beépített bench-csel. Plusz a szokásos 3dmark06, Vantage, 3dmark11, Furmark volt a szintetikus tesztek közül.
Remélem tényleg meglesz a vga, és akkor kibővítem a cikket az 5870 adatokkal.
-
sakal83
addikt
válasz
Gaboman #22243 üzenetére
Teszteld le az 5870-et is az új driverekkel
, lehet, hogy annak is nagyobb lesz a teljesítménye. Ugye nem hiszed, hogy csak a 6870-et gyorsítaná.
Egyébként itt és itt össze lehet hasonlítani az újabb driverek hatását az ATI kártyákra!, nemcsak a 6870-é nőtt az Nvidiakhoz képest. Egymás közötti az Atik arányai nem változtak. Lásd a 6870, 5870, gtx560ti viszonyát.
-
aleister
veterán
válasz
Gaboman #22224 üzenetére
Nekem meg 5850-em volt, és van még mindig, mert még ezzel szemben sem győzött meg a 6870. Inkább vettem egy másik 5850-et, és most ott dorombolnak CF-ben.
Akkor vagy neked volt valami trágya 5870-ed, vagy nekem szerepelt túl jól a VTX3D 5850-em, vagy túl szarul a VTX3D 6870, de az tuti, hogy a fél napos használat után most ott pihen kihasználatlanul a polcon. Mind a hűtése, mind a tuningja felejtős, a teljesítménye meg csak egy kicsit van az 5850 fölött.
-
Alpachino
veterán
-
Alpachino
veterán
válasz
Gaboman #22216 üzenetére
Mikor utoljára teszteltem, akkor nem így alakultak az erednények
Ráadásul, most 990-en használom a 6870-et, igaz, az MSI GTX560 TI OC-al vetettem össze most, ami gyárilag nem kapott ekkora tuningot. De a lényeg, hogy erre már ráfogható, hogy hozza a 6870-en a GTX560 TI sebességét, új driver ide vagy oda..
Ebből kifolyólag az 5870 is befogva, a 6870 által
Turbolada II : A fogyasztás, most kivételesen segített a választásban a 6870 kapcsán mivel jelenleg egy ASUS 450W-al nyomom, aminek két 12V-os ága 14-15A ad le, ami már egy 170W-ot fogyasztó VGA-nál necces lenne...a 6870 meg sem kottyan neki....
Tehát egy tápcserét is egyelőre megúsztam.
-
Alister71
nagyúr
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Gaboman #19481 üzenetére
Nekem mind a kettő mag 90% fölött dolgozik, ha textúrákat leveszem mediumra, és fix 60 fps.
Közben nézelődtem, és a 6870x2nek a 12 voltos ágon 45 amper kell, én tápom meg csak 33 ampert tud leadni ott, hiába nem fogyaszt többet a rendszer mint amennyit a tápom kitudna szolgálni, az amper nincs meg, szóval most táp után nézek és meglátjuk
-
RVR400
veterán
válasz
Gaboman #19375 üzenetére
20-25 fps-től én is meghalok... Felrakom a héten megint, aztán kipróbázom, hátha az emlékeim csalnak.
De akkor mondajm azt, hogy kizárt, hogy CF-ben lag nélkül játszottál?
-
-
sakal83
addikt
válasz
Gaboman #19211 üzenetére
Azért érdekes, hogy már egy single 6870-hez is 2 gb az ajánlott.
Érdekes, lehet h. így van, de ez a teszt nem azt bizonyítja, hogy szükség lenne rá.
Érdekes még, mert a kínálatban is sovány a 2 gb-os választék, nem hiszem, hogy azért, mert annyival jobb is lenne.
Kérdezném, hogy volt alkalmad kipróbálni a 6870 2gb-os változatát is, vagy csak így gondolod. Pontos fps-ket légyszíves írj, ha igen. Ha nem akkor nem tudom miért emlegeted állandóan a fórumon, főleg úgy, hogy CF-d van. Ott már előfordulhat xtreme felbontásban, hogy kevéske lehet, mert ott már teljesítmény is van...
-
-
-
Andris837
senior tag
válasz
Gaboman #18968 üzenetére
Persze igazatok volt, ezt aláírom. Épp ezért cserélem is a kártyát mint a huzat.
- Ha a hibás termék helyett más típust szeretne, akkor egyedi elbírálás alapján lehetőség van a hibás termék értékcsökkenéssel történő beszámítására.
Erre a lehetőségemre nagyon kíváncsi leszek.
-
volvoguy
addikt
válasz
Gaboman #18879 üzenetére
Hmm...milyen - gondolom új - játékokra IGAZ a "kevés lesz"??
Pl. BF3, Mafia2, MW3, Witcher2, Assassin Creed részek, Rage, Need for Speed HP, Crysis2 és Batman....meg amik idén voltak....GTA4...
Vannak ugye a jól optimalizált játékok, ezekre is érvényes a "kevés lesz", avagy csak amikhez izom gép kell?
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
Gaboman #18869 üzenetére
nahh akkor a kövi az lesz. Mivel letettem róla vettem 1 SSD-t a CF "helyett", most már annyi pluszom sincs, hogy beruházzak még1 karira
De idővel...
2 kérdés ezzel kapcsolatban:
1: A lapom 2. pci csatija csak x4-es... ez mennyiben okozna teljesítmény csökkenést? Úgy tudom kettő esetében legalább a 8/8 az ajánlott.
2: A jelenlegi karim Gigabyte GV-R687OC-1GD. Jól tudom/gondolom, hogy nem feltétlenül kéne pont ugyan ilyet tenni mellé? Mert ha nem, akkor a 2. tuti Sapphire lenne. -
zoleeno1
veterán
válasz
Gaboman #18863 üzenetére
Olvasgatva amiket írsz/írtok a CF-ről, már én is bánom, hogy nem nagyobb tápot vettem nemrég, amikor konfigot újítottam. Én még ott tartottam, hogy CF-el csak a baj van, de mint látom ez már erősen eltolódott pozitív irányba. Megjött (volna) hozzá a kedvem, de tápot is vennem kéne, az úgy meg már sok
-
Andris837
senior tag
válasz
Gaboman #18731 üzenetére
Érdekes. De ha belegondolsz, nálad nem jött ki a hiba. Lehet, hogy más eszközzel nem fért össze az ő gépében? Nem tudom.
Ha gond lesz vele akkor visszaviszem. Egy helyen szerelik össze a komplett gépet, szal ha gáz van visszaviszek mindent és megnézik, hogy mi a gond. /Remélem azért erre nem kerül sor./
-
Andris837
senior tag
-
---Lasali---
Közösségépítő
-
válasz
Gaboman #18565 üzenetére
Khm... azért kérdés mit takar a "legtöbb kártya" titulus. 6870-est már nem fektetsz meg fullHD-nál kisebb felbontásban garantáltan semmilyen játékkal; az említettekkel semmiképp
de nem is szóltam, off ez is
Furkoo@ talán Vader emlegetett valami bios frissítést, ami segít a gondon, úgy rémlik...
-
Speed®
titán
válasz
Gaboman #18560 üzenetére
Csak nem látod a lényeget..ha gondod van, akkor mit érsz a CFel?
És nem azt mondtam, hogy elszállt igényeket is kielégítenek, hanem azt, hogy normális esetben az 1600x1200 semmi ezeknek a kariknak..de még a sokkal látványosabb wide fullhd sem igazán hatja meg őket.
Innentől fogva, ha átlag felhasználói szemmel néznéd, bőven jobb lenne..persze ha te extrém terheléses tesztek miatt tartod a gépet, akkor hajrá CF ;p
Egy húzott 570 pl. bő 1.5X gyorsabb a 6870nél, amit konstans megkapnál.
Igen, gyorsabb a CF, ha minden oké..de igen sokszor van, hogy nem oké..Mindegy, nem offolok inkább többet,
OFF. -
Speed®
titán
válasz
Gaboman #18555 üzenetére
Keresztbe veri..és picit visszább épp arról írsz, hogy skálázódási gondod van.
A 580 1.5X gyorsabb, mint a 6870..de ezt konstans tudja, ez a nem mindegy.
Egyébként nem igazán értem, mihez neked CF, 19"@1600x1200? Az jóféle..
Ha picit széttárnád a képet és mondjuk 1920x1200ról lenne szó, megértem..
De 1600x1200hoz egy szingli 480/570/6950 is bőven elég lenne, mindenhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged