- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wukiwo
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #8844 üzenetére
ha így nézzük én is 6xxx -röl váltottam 5xxx-re
Remélem ma már nem érzem többet azt az égett szagot....Más:Ismerős fel ajánlotta (kisírtam ) ,hogy ad pár linket és ha találok értelmes áron olyat amit idehaza nem lehet beszerezni de szükségem van rá akkor megveszi és postázza.
Ha valakinek esetleg szüksége lenne valamire szívesen rendelek neki is -
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8839 üzenetére
Még régebben szivárogtak ki hírek arról, hogy lesz 6750, meg 6770, de aztán 6850 és 6870 jött...
Wukiwo: Emlékszel még, mit mondtam a személyeskedésről?
szasanyi: Nyilván egy szérián belül hasonlíthatók össze a kártyák. Az 5xxx a többi hasonszűrűvel, a 6xxx-ek meg a hatosokkal.
-
szasanyi
félisten
válasz
///Krisz\\\ #8836 üzenetére
Az AMD is olyan elb*szott számozással kezdi ellátni a VGA-it mint az NV teszi, ezért egy új kiadású VGA-nál elsőre ránézésre nem tudhatja az ember pontosan mit is kap. Ez mér' jó?
-
válasz
///Krisz\\\ #8788 üzenetére
A "kicsit összenyomták a dolgokat és lecsippentettek" pont elég, hogy ne menjen rá a VGA blokk.
-
válasz
///Krisz\\\ #8786 üzenetére
Pont az előbb olvastam, hogy ez nem referencia.
-
szasanyi
félisten
válasz
///Krisz\\\ #8683 üzenetére
Asszem megnézem a PowerDVD 10 Ultra II Mark-ot mivel az mindent visz, és hw gyorsítás is van. Köszi!
-
TommyJ
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #8618 üzenetére
Még csak most szedem a játékot csak haverom már játszik vele és a 4890-én maximum grafikán akadás nélkül megy, amúgy nekem egy 965B-m van meg 4 giga kingston hiperx 1600-am az remélem kihajtja
#8619 Lord Vader: kíváncsi leszek nekem meddig melegszik fel
-
TommyJ
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #8613 üzenetére
Részvétem én nagyon parázok az elektrótól most OKJ-zek a rendszergazda dolgok egész jól mennek de a project management meg az elektró az nagyon para
-
Wukiwo
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #8610 üzenetére
-
Wukiwo
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #8606 üzenetére
meg
próbáltátok a Crysis 2-t? mennyi fps stb? Én most nem tudom kipróbálni
-
Bali27
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8560 üzenetére
no.---ugy látom itt is az 5. lesz a csodadriver. Ugy mint a 10.es nél is
-
jockas
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #8553 üzenetére
Nos...6870 nekem már sok lenne (miután Sandy Bridge-re is váltok közben). Maradnék egy egyszerű 6850-es változatnál.
A lényeg az, hogy semmi eyefinity...csak simán a kártyára 2 monitor rá, Windows asztal kiterjesztése és ennyi (most is így használom a két monitort a 3850-essel két DVI-vel). Az egyik 1680-as felbontáson menne (net, olvasás...stb), a másik meg 1920-as felbontás (filmek, tv, skype...stb).
Az hogy a kártyán DVI-I vagy DVI-D van elvileg lényegtelen, mert mind a két monitorom digitálisan csatlakozik már most is...így ha a DVI-ről lehet használni egyszerre két monitort asztal kiterjesztéssel, akkor annak mennie kell nálam is.icecave -nek is megy a két DVI együtt, így gondolom nálam is mennie kell attól függetlenül hogy melyik márkát választom (úgy rémlik, hogy a Sapphire-on két DVI-D van, az Asus-on meg az egyik DVI-I). Elvileg akkor nem kell az átalakító...hacsak nem mondjátok azt, hogy inkább menjek biztosra egy átalakítóval!
Így még mindig marad a kérdésem, hogy Asus vagy Sapphire? Melyik hűtése a jobb (hangra és teljesítményre is)?
-
Valdez
őstag
válasz
///Krisz\\\ #8560 üzenetére
Mondjuk kár, hogy nem a 11.2-höz hasonlították.
-
akira76
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #8556 üzenetére
Akkor jó
Majd kíváncsi leszek a 11.3-asra, bár tudom, hogy egy 6850-ből nem csinál 6990-et -
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #8548 üzenetére
Lemaradt az "is" szocska az analog utan.
Utalom a mobilnetet. Nem tudom szerkeszteni a hsz-t.
Most olvasom Icecave hsz-et. Targytalan az irasom.
-
Biga123
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8546 üzenetére
Mondasz valamit lehet engem azért zavart meg mert a monitor 5:4 es a tv meg 16:9 es .. na azon nem jött össze rendesen a clone csak az exteded desktop...
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #8546 üzenetére
Elviekben mukodne, mert ugyan a 2. dvi csatlakozo analog, de egy dvi-i kabelnek at kene vinnie a jelet. Sokan panaszkodtak ra, hogy nem megy a 2 monitoros megjelenites, es az amd foruman az egyik modi irta, hogy nincs tamogatva. Szamomra hihetetlen, de addig is az aktiv minidisplayport adapter ajanlhato.
-
Biga123
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8544 üzenetére
A tükrözött monitorhoz is azonos felbontás kell..
És elvileg nem megy egyszerre a két DVI kimenet...Vagy ezt rosszul tudom ?
-
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\ #8527 üzenetére
Igen, ez, mert másolgatni kell az egyszerű kattintás helyett, ezért meg sem néztem.
-
Wukiwo
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #8527 üzenetére
csak unatkozott:-D
-
TommyJ
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #8413 üzenetére
én is inkább asus párti vagyok nincs szükségem tuning kártyára nekem fontosabb hogy csöndes legyen és ne melegedjen ráadásul a jelenlegi konfigom nem tudom mennyire hajtana ki egy erősebb vidkarit
-
TommyJ
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #8401 üzenetére
Rossz a kártya
már harmadikra meghalt
mehet a gariztatási procedúra és akkor szerintetek mi legyen gigabyte 6850 OC vagy mondjam meg hogy mindegy mire cserélik gyak gygára ne?
-
TommyJ
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #8393 üzenetére
Furmark stability teszt már futott rajta kb 15percet akkor nem volt gond vele
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #8390 üzenetére
Okés.
Win 7- már tervbe volt,van ezen a héten.
CPU meg sajnos várat magára Juliig.Addig kénytelen vagyok ezzel beérni.
Aztán jöhet majd a Sandy valamelyik erősebb változata.
Imádom ezt a kártyát! -
lehel22
tag
válasz
///Krisz\\\ #8391 üzenetére
Szia Krisz,
Ezekszerint a felbontas nem jatszik kozre .En kissebb felbontason nem probaltam es akikkel beszeltem azok mind 1900x1080/1200 felbontasban hasznlatak. Amugy remelem semmi baja nincs a TommyJ kartyajnak. -
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8223 üzenetére
A nagyker visszakapja a kártyát, leteszteli, látja, hogy hibázik, cseréli. Nem kell ezen megbeszélni semmit a gyártóval.
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8212 üzenetére
De igen, visszaveszi a nagyker. Legalábbis én tudok konkrét esetről, amikor ez történt. Nem kell imádkoznia a kereskedőnek, meg holdöltekor éjfélkor fáláldoznia egy kecskét a nagy tónál, aztán hátraköpnie hármat.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #8218 üzenetére
Köszi.
Már küldtem neki privit.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #8212 üzenetére
Értem. Egyébként erről az MSI-ről van szó?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #8110 üzenetére
Értem. Köszi a felvilágosítást. Ha jól emlékszem wittman aláírásában láttam, hogy melyik kártyából mennyi volt rossz.
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8107 üzenetére
Tehát a nagyker benyelné? Mert én tudok olyan kereskedőt, aki szó nélkül visszavette a hibás gigát és visszaküldte a nagykernek a fenébe.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #8103 üzenetére
Köszi a választ. Bár a V1 CF szempontjából előnyösebb a tápcsatik száma miatt.
Még egy kérdésem lenne, hogy voltak itt gondok 6850-ekkel. A sima Gigabyte-ot kerülném(ha jól tudom OC-al nem volt gond), de a több gyártó esetén is voltak fellépő hibák? -
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8070 üzenetére
"Arról meg ne nyissunk vitát, hogy ki volt a görény a sztoriban." - ezt írtam az előbb.
Ha más boltok szó nélkül visszavették a kártyákat, akkor nyilván cseréltethető a vga az importőrnél. -
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #8064 üzenetére
Nem a giga küldött "igazolást", hanem a bolt adta be a derekát. Legalábbis úgy emlékszem. Arról meg ne nyissunk vitát, hogy ki volt a görény a sztoriban.
-
szasanyi
félisten
válasz
///Krisz\\\ #8055 üzenetére
Visszavette, azzal nem volt gond. De már visszament a boltba ahonnan elhoztam, nem veszek olyat ami nem kifogástalanul működik.
Lord Vader: azt nem próbáltam, két másik hivatalos AMD-ATI drivert (CCC-rel és anélkül is) igen, mind2 esetben csak addig volt alacsony fordulat és csend, míg a Win7 be nem töltött a driverrel együtt, amikor aztán teljes gázzal beindultak a ventik.
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #8034 üzenetére
Ha megengeded, annyiban javitanam, hogy nem feltetlenul kell displayport-os monitor, ezt egy displayport-dvi atalakitoval ki lehet kerulni, a lenyeg az, hogy a kabel aktiv legyen, tehat adapternek kell lennie rajta. Ez az adapter, ami qrva draga.
sNORh: Az egyik legjobb, ha nem a legjobb huto a piacon. Rosszul nem jarsz vele, az biztos.
-
szasanyi
félisten
válasz
///Krisz\\\ #8034 üzenetére
Köszi, így teljesen érthető a dolog. No hát egyrészről DVI+DP csatolós monitorom (Dell U2311H) van, másrészt nem akarok Eyefinity megjelenítést, úgyhogy ez abszolút semmilyen szerepet nem fog játszani a választásnál.
-
Byga007
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #8030 üzenetére
Azt honnan tudom pl az ipon oldalán amit kinéztem ott csak annyit ír hogy van dvi csatlakozója.[Ez]
-
Byga007
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #8004 üzenetére
Szia
Köszi szépen a választ -
Romvr
őstag
válasz
///Krisz\\\ #7996 üzenetére
Elolvastam. Csak az volt a baja hogy a mellékelt program rosszul olvasta a ventilátor sebességét. Egyszer 6 milliót írt ki, aztán meg 1400-at. De írja is hogy ettől függetlenül kussban van a szerkezet és még hűt is mint állat.
Szóval elmentettem az árgépes linket és majd fizukor berendelem a cuccot, mert így ebben a formában ez tetszik. Aztán remélem adnak mellé memóriára is sünit, meg azokat is hűti majd valamennyire. Még egyszer köszi.
-
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7939 üzenetére
-
Misua
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7931 üzenetére
Remélem mást nem örökült, mivel a módszeredet sajna nem ismerem
-
alibaba78
őstag
válasz
///Krisz\\\ #7924 üzenetére
Az osszes s1156-os proci maximum 95w-os tdp-vel rendelkezik, tehat nincs ertelme 130w-ra hitelesiteni egy lapot. Az am3-nal, s1366-nal mas a helyzet. Hogy mennyi energiat kepes atadni a 4pines cpu kabel, azt itt megnezheted, de ha nem tevedek, akkor 192W, aminek boven elegnek kell lennie. Persze extrem tuninghoz mar keves, de azert nezd meg ezt!
(#7922) rumkola: Ez elkepzelheto. Ki kell probalnom linx, es furmark egyideju futtatasaval.
(#7921) Milka 78: Ne almodozz, gyujtsd az uvegeket!
En is azt teszem.
Nalam tokeletesen mukodik az AB, ezzel nincs gond. Egyedul a benchmarkok nem mennek, de meg tesztelnem kell, hogy biztosan ki merjem jelenteni, mert Pug is bogarat tett a fulembe. Remelem, nemsokara ertekelheto eredmennyel jelentkezem.
Mindenkinek koszonom a segitseget!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #7924 üzenetére
Most nézem,hogy tényleg...
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #7776 üzenetére
Ugyan az : E8400 és 6850
-
Pancsermeste
őstag
válasz
///Krisz\\\ #7726 üzenetére
Ehh, mindegy, feladtam a bios módosítást!
Csak azért szerettem vna, hogy ATT-ben lehessen kis plusz feszt adni neki 3D extra profilban, de így marad a max. 1.15V.
Így is szépen teljesít a kártya, bőven megérte az árát! -
miresz
veterán
válasz
///Krisz\\\ #7722 üzenetére
3D11-ben 170 pontos.3DVantage-ben pedíg 300pontos a gyorsulás.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
///Krisz\\\ #7716 üzenetére
Én nem tapasztalok lassulást az F3_C biosszal! Pedig direkt azért raktam vissza az F3B-t, hogy meglessem mennyivel lesz gyorsabb, de semmivel....
Viszont szeretném szerkeszteni az F3B-t, de nem sikerül! Bármit módosítok rajta RBE-vel, mindig megáll a gép amikor betöltődik a driver. -
miresz
veterán
válasz
///Krisz\\\ #7716 üzenetére
Kereken 300 pontal kevesebb.
(#7717) Lord Vader: 1.210V
-
Wukiwo
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #7699 üzenetére
feltettem egy másik vantaget és van pont
-
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #7643 üzenetére
Milyen érdekes, hogy én nem találkoztam még azokkal a hibákkal amikről te itt mesélsz. Az új driverrel kifejezetten gyorsult a vga, hiba nélkül.
-
Dermesztő
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #7548 üzenetére
Köszönöm,akkor ő a nyerő
-
válasz
///Krisz\\\ #7471 üzenetére
Jaja a fajtákat vágom, csak az a baj, hogy nekem csak olyan DVI->VGA átalakítóm van, aminél a vízszintes vonalnál van négy pöcök, a videókártyán pedig ezeknek a pöcköknek nincsen hely
-
Pingvin1985
tag
válasz
///Krisz\\\ #7364 üzenetére
Nem semmi, hogy olyan kis tuningért ,amit otthon is lazán meg lehet csinálni, képesek elkérni pluszba 1-2 ezer Ft-ot.
Az új I3 2100 pariban van a 4 magos phenom kettővel játékok alatt: [link]
Még vívódok a videókártyát illetően. A bőség zavara.Állítólag az alap sapphire-nek is jó, halk hűtője van (ezt megerősíthetitek, illetve cáfolhatjátok is).
-
Pingvin1985
tag
válasz
///Krisz\\\ #7329 üzenetére
Köszi a linket, így már tiszta a hiba.
A sima gigát nem vállalom be, penge111 kollegának is black screenes a kártyája.
Ezeket az oc-s verziók az órajeleket feszültség emelés nélkül tudják? Mennyi teljesítménytöbbletet jelent az oc verzió a referenciához képest? Valószínűleg egy i3 2100 társaságában lesz egy 1680*1050-es felbontású monitorhoz.
A giga oc-je magasabb órajelen jár, mint az asusé. Akkor azon is 2 tápcsati van?
Bocsi a sok kérdés miatt, de mielőtt veszek valamit,annak alaposan utána szoktam járni (talán túlzottan is)
-
Pingvin1985
tag
válasz
///Krisz\\\ #7318 üzenetére
Elég szomorú ez a giga hiba, nekem eddig nem volt bajom a márkával (alaplap, vga).
Mi is volt a sima kari hibája pontosan? Ha jól értem, valami memória hiba. De azt hogy lehet új biossal javítani? Szerintem valamit félre értettem. Nyílván jobban bele kell ásnom magam a fórumba
Tehát akkor a giga oc csak elvétve hibás, és az is csak a venti szabályzásban jelentkezik?
Lehet, hogy veszek valami referencia hűtős példányt,(pedig a gigához húz a szívem) letesztelem, hogy tökéletes-e, és rárakom az s1-et egy 12 centis ventivel.
Azért szívesen fogadok javaslatokat kártyákra, hogy ne kelljen a hűtést szerelgetnem. -
wittman
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #7322 üzenetére
Szia Krisz!
Mint tudod 19-re húztam lapot, de 21-em lett! A Gigabyte GTX560Ti alapból OC-s változat (822MHz@900MHz)és ugyanaz a WindForce hűtés van rajta és teszi a dolgát csendesen és hűvösen.
2D-ben 23%-on mennek a ventik, a kártya pedig 27 fokos.
3D-ben 40-45%-on mennek a ventik, a kártya játékok közben 47 fokos, szóval egyáltalán nem meleg.Egy dologban különbözik a HD6850-es és GTX560Ti Windforce hűtése, hogy amíg a radeon kártyán ez a hűtő a memóriákat is hűti, addig az nvidia-án csak a GPU-t hűti.
Driver-t még csiszolgatják, mert még most jött ki egy új beta 267.26-os, amit ma tesztelek. Eddig egy januári driver van csak a GTX560-hoz.
Teljesítményével nincs gond.
Far Cry 2 benchmark hiba nélkül fut, Crysis is tökéletesen fut. Egyszóval megérte a harc a gigabyte techsupport-al
Flaming Cliffs 2 is tökéletesen fut vele.Az is igazsághoz tartozik, hogy az Abu85 által leírtakat "hozzájuk vágtam" egy kis körítéssel és egyből megadták a gar. cserét.
A hazai importőr is tud most már hivatalosan a dologról és nem fog menni azon a vonalon a köcsögölés meg a várakozás.
A másik kártyáról is essen szó. Szóval a másik kártya egy Sapphire HD6870-es lett, amelyen már nem a referencia hűtés van, hanem egy hőcsöves hűtés, amely a Vapor-X-en is. Ez a kártya is jól végzi a dolgát és tökéletesen működik.
Szóval röviden tömören: megérte a csata...és a várakozás. Így egy boldogabb ügyféllel gyarapodtam én is...
-
penge111
addikt
válasz
///Krisz\\\ #7322 üzenetére
thx neked is így megsasolom, hogy az én kis gigabyte 6850-esem nem hibás e, bár 3 napja nyuzom, de csak a Heroes of Newereth nevű Dota klónnal, aminek nincs nagy gépigénye egyáltalán
-
Pingvin1985
tag
válasz
///Krisz\\\ #7316 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor lehet, hogy veszek OC-s gigát, iponon 1k-val több a simánál, de még így is olcsóbb az asusnál. Bár feljebb olvastam, hogy az oc verziónál meg az idle venti fordulatszám magas. Ez gyakori hiba?
Érdekes,vajon miért raktak rá plusz tápcsatit? -
lehel22
tag
válasz
///Krisz\\\ #7313 üzenetére
Van ahol szo nelkul letesztelik de ha vissza lehet vinni 3 napon belul indok nelkul, akkor laza. .Maximum egy uttal tobb. Azert irtam a leteszteltetni boltba verziot, mert igy elkerulheti az esetleges ..hazamenni-geped szetszedni-kartyat instalani-bosszankodni- visszavinni ...sorozatot.
-
XaraX
addikt
válasz
///Krisz\\\ #7299 üzenetére
Igen, ez pl tökéletes megoldás lenne, azt hiszem, mivel ha le is szedem a biost, és jó is, akkor sem tudhatom, hogy a venti vezérlés is jó-e benne.
Szóval, ha valakinek Giga 6850 OC-ja van, és jó a venti vzérlése, azaz nem 47 % teker alapon, megkérném, a fentiekre. -
XaraX
addikt
válasz
///Krisz\\\ #7290 üzenetére
"Ha bátor vagy akkor szedd le a techpowerup-ról a bioszát hátha azzal jó"
Bátorság kell hozzá? -
Alister71
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #7290 üzenetére
Radeon Bios Editor?
aginor: nézd már meg hardcore-on!
advanced beállítás az 5670-nek való.
-
rocket
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #7138 üzenetére
Nem normalis, 150/300-nak kene lennie
-
lehel22
tag
válasz
///Krisz\\\ #6929 üzenetére
Kosz a valaszt . Akkor marad a tavalyi.Lassan ez is olyan mint a bor , minnel oregebb annal jobb
Egyeb panasz volt ra ? -
pete_21
addikt
válasz
///Krisz\\\ #6883 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van a gond.
Hát, ezekszerint ATI-nál normálisnak mondható. Viszont nVidiánál nem volt ilyen. Ahogy visszaváltottam a játékra, már ott is volt... Így kicsit nehéz átszokni. -
lsc
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #6845 üzenetére
Phenom I-es proci, tuningban és teljesítményben is gyenge. Egy phenom II-vel már más lenne a helyzet, 1440-re nem kicsit erős a 6850. Ráadásul még azt sem tudja mi lesz, lehet kap egy 4830-at.
-
pete_21
addikt
válasz
///Krisz\\\ #6621 üzenetére
Az lesz. Megnézem majd a 11.2-t, aztán meglátjuk azzal van-e idle bsod. Igen, 10.12-vel voltak gondok: ugye jobb felső sarkos bug, az egér szétesés, és az idle bsod. Egyértelműen az utolsó a legaggasztóbb.
Nekem feltűnt, még mielőtt írták volna, csak nem tudtam, hogy nálam rossz-e valami, nVidiás driver maradványa miatt van-e. De aztán láttam, hogy írták mások is, szóval nem egyéni gond.
Abban igazad van, hogy a hibajavításokkal nem tudja magát reklámozni, és abból nem lehet akkora hírt csinálni. Viszont ha a gyakori, sokak által tapasztalt bugokat nem javítják, azzal meg hatalmas negatív visszhang keletkezhet. Szóval ez meg azért nem célravezető.
Azért reménykedjünk. Azt mindig lehet.(#6623) polonic: Közben elolvastam az újításokat, 11.1a-ban is, és a 11.2-ben is. Tényleg van "néhány".
Az egér szétesés és a kurzor laggolás a sarokban engem is kevésbé érdekel, csak szimplán azt nem értem, miért nehéz kijavítani. Ezek még tényleg beleférnek az apróság kategóriába. Az idle bsod viszont már annál jobban érdekel, az tényleg komoly bug. De tesztelgetem majd az újat, reméljük ezzel nem jelentkezik.
Ha már szóbajött, kikérném a véleményeteket: szerintetek ez az idle bsod mitől lehet? Szerintem vagy attól, hogy a monitor automatikusan kikapcsol (Win7 energiagazdálkodási beállítás), és nem tudja a videokari "felébreszteni", vagy a Win7 kikapcsolja a GPU-t, és az nem tud feléledni? Azt hol lehet megnézni, hogy a GPU-t hány perc tétlenség után kapcsolja ki?
Előre is köszi a választ! -
pete_21
addikt
válasz
///Krisz\\\ #6619 üzenetére
Én sem látnám annyira borúsan a helyzetet, ha nem félnék még attól is, hogy otthagyjam a gépet üresjáratban, parázva attól, hogy idle bsod-t kapok-e vagy sem. 10.12-es igencsak szerette csinálni, és ha jól emlékszem a 10.10e is. Most 11.1a van, meglátjuk segít-e, de lecserélem majd a 11.2-re.
MOD: Végülis egyetértek veled, hogy jobban megéri inkább az újításokkal foglalkozni. De pl. a jobb felső sarkos bug eléggé szembetűnő, azt már illett volna kijavítani.
-
ati2
őstag
válasz
///Krisz\\\ #6565 üzenetére
Nekem régen volt ilyen jelenségem (BF2 + ATI9700PRO 64MB), akkor elfogyott a VRAM.
Próbáld meg visszavenni az AA-t, vagy kisebb felbontású textúrákat használj, hátha segít... -
wittman
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #6565 üzenetére
Szia Krisz!
Az AMD fórumán jelezték ez a hibát.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #6555 üzenetére
Akkor máshogy kérdezem: Másnál is előfordul ilyen?
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
///Krisz\\\ #6508 üzenetére
Feleslegesen jár 4 GHz-en, vagy akár fölötte, mert 0.28 fps-ért kár a hardver tűrőképességét feszegetni, pláne feszemelgetéssel. Talán még ha alacsonyabb felbontásról beszélnénk, lenne valami értelme, de HD-re például nem ezt a kártyát venném - nekem nem arra kellett, 1680x1050-en pedig tapasztalataim szerint 3.6 GHz-en az E8400 nem hajtja ki jobban ezt a vga-t, mint 3.2 GHz-en.
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #6341 üzenetére
Nem a levágástól ment tönkre egyrészt.
Nem a te dolgod eldönteni.Másrészt meg lehet, hogy neked van fölös 45ezer forintod (kb.), de nekem nincs szóval igen lenne pofám így vissza vinni
Ha nincs fölös 45ezred, akkor nem kezded el befaragni a kártyát a lapodba.Lehet, hogy nem ugyanaz a személy, de mégse vihetem el egy másik boltba, ha nem ott vettem.
Ha a homokozóban a szomszédpistike kicsavarta a kezedből a kislapátot, akkor nagycsoportosként belenyomod a rágódat a kisebbek hajába?Nem hiszem, hogy a hibás kártyákat újra eladják a boltok.
Zsolee arra próbált célozni, hogy ha te elvárod, hogy kicseréljék a megvágott nyákos kártyádat, akkor abban az esetben se lehetne egy szavad sem, ha te egy ugyanígy szétfaragott kártyát kapnál egy új áráért. Ha akkor hibátlan a kártya, amikor te vágod meg, akkor úgy is az, ha a boltos vágja meg.aginor: A referencia sem volt hangos, láthatod a tesztben is. Nem nehéz meghűteni egy 127W-os kártyát egy kétslotos hűtővel. Én még mindig a gigára szavazok, de sokan félnek tőle, mert hátha hibásat kapnak.
-
lsc
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #6344 üzenetére
A nagy multi nem az idióta dolgokra vállal garanciát, hanem a rendeltetésszerű használat mellettiekre. Ezt le kell nyelni ha egyszer hülye voltam, ennyi.
Ez a nagy multizás meg olyan jó, ha ennyire nem tetszenek ne vegyél tőlük semmit, van a számítógépen kívül rengeteg érdekes dolog, pl nők, sport, autók, repülők, csessz ki velük nehogy már rajtad akarjanak nyerészkedni.
Amikor megvásárolsz egy terméket kötsz velük egy szerződést, az első között van hogy fizikailag nem lehet sérült a cucc /nem csak videokártyánál van így/, ha szerződést szegtél akkor vinned kell a balhét, ennyi. Lehet ezt magyarázni, csak teljesen felesleges, vagy be lehet álllni a "sebesnyakúak" sorába. Még esetleg javasolhattad volna neki azt hogy adja el valakinek az aprón, sok már nem hiányzik hozzá.
-
zsole84
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #6344 üzenetére
Ezek szerint az a helyes hozzáállás, ha visszavisszük a megbuherált kártyát. Honnan tudod, milyen okból ment tönkre? Egyébként meg mindegy, mert világosan le van írva milyen esetekben jár a garancia. Szerintem a vevőtől is ugyanúgy elvárható a korrektség, mint az eladótól. Egyébként azért, mert te így jártál nem kellene általánosítani.
-
zsole84
senior tag
válasz
Ha később kiderül, hogy az alkalmazott sérült (jelen esetben ragasztott) kártyát vett vissza garanciába biztos nem fogják megdicsérni. Bár gondolom ez téged ilyen esetben nem érdekelne, mert örülnél az új kártyának, amit a saját hülyeséged miatt összegányolt rossz után kaptál ingyen. Így is lehet gondolkodni.
Egyébként nem is boltra gondoltam, hogy eladják a hibás kártyát, hanem magánszemélyre.
-
lsc
nagyúr
válasz
Ha a nagy multik gerinctelenek akkor nekem is annak kell lenni
? Van még hova fejlődnöd, igaz ez sajnos "tipikus" hozzáállás.
-
zsole84
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #6336 üzenetére
Kíváncsi lennék, ha neked eladnának egy ilyen kártyát és otthon vennéd észre a "ragasztást" mit szólnál! Szomorúnak tartom, hogy ilyen dolgok miatt rögtön az ügyeskedés megy.
RegiSVK: No comment...
Mod ///Krisz\\\: Ha veszek 45.000 Ft-ért egy videokártyát és nem tudom üzembe helyezni, akkor visszaviszem, biztos nem állok neki faragni. Ha meg igen, akkor így jártam.
-
RegiSVK
tag
válasz
Szervizes berakja letörik a darabka
hoppá !!! Nálam rendben volt minden nézel ártatlan képpel
(kicsit rászinészkdel )
-
Beri
addikt
válasz
Tehát ha pár boltos dilettáns, esetleg akkora gyökér, hogy szánt szándékkal hibátlannak akarja feltüntetni a hibás kártyát, akkor az a megoldás, hogy utolsó undorító patkány módjára visszataknyoljuk a nyák levágott darabját, majd visszavisszük a VGA-t és széttárt karokkal magyarázzuk, hogy "nem is tudom mitől lehet baja, egyszer csak nem indult már"? Pláne ha a gariztatást tíz perc furmark után elutasító boltos nem ugyanaz a személy, akinek a "módosított" kártyát visszavinnénk?
-
Beri
addikt
válasz
///Krisz\\\ #6332 üzenetére
Ne nézzünk már hülyének mindenkit... A kártya fizikailag sérült, ha gond van vele, akkor mehet a kukába.
-
Gabpassy19
csendes tag
válasz
///Krisz\\\ #6330 üzenetére
Nem lehet eltüntetni.
-
Kolev33
tag
válasz
///Krisz\\\ #5953 üzenetére
procit és alaplapot próbáltam vissza vinni.
Amd,Giga.
Csak úgy cserélik ki garanciába,ha ugyan azt adják.
A vásárlás 1 hónapja volt. -
Kolev33
tag
válasz
///Krisz\\\ #5949 üzenetére
Az kemény.
Nekem egy nagyon jó barátom dolgozik ott és ő mondta, hogy nem lehet. Csak akkor lehet másra cserélni ha az a hardver már nincs gyártásban. -
lsc
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #5923 üzenetére
Még egyszer, az a gpu memóriavezérlő részének a hőfoka. De ha logikusan belegondolsz memóriacsip van a kártyán egy pár darab, melyiket mérnék ? Nem tudok olyan kártyáról ahol mérik a memória hőmérsékletet.
Mod Kolev33 : Igazad van, egy dx11-es kártyát dx9-el kell tesztelni, hiszen biztosan arra fejlesztették
. A hatmagosnak ott lenne előnye ahol a program kihasználná mindegyiket, de még a 4-et sem túl sok használja. Mondjuk vásárlás előtt kellett volna tájékozódni.
-
lsc
nagyúr
válasz
///Krisz\\\ #5915 üzenetére
A memória hőmérsékletet Te hol látod ? Amit látsz az a gpu memóriavezérlő része.
-
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\ #5846 üzenetére
Ez jó hír midnenképp. Lehet, hogy tényleg normálisan letesztelték.
Az új kártyát kérd az amd partnergyártó kártyái közül. -
Bali27
addikt
válasz
///Krisz\\\ #5771 üzenetére
Rosszul szerintem feltenni sem lehet..
Meg valamennyit ehhez a részéhez értek... Uh nem csak install oszt kész van..
Hanem AHCi drivertől kezdve a Win7 manageren át a Winttolsnet beálitoprogi stb stb..Én is érthetetlenül állok itt előtte.. Annyit még megcsinálok hogy felteszem ujra a 7et, majd se intel se semmi .. hanem vga driver.. aztán smartdoctor.. Ha ugy se müxik akkor megy vissza a vista...
No.. majd jelentkezek egy fél ora mulva mi lett -
Bali27
addikt
válasz
///Krisz\\\ #5769 üzenetére
Ja azt elfelejtettem leirni hogy fel van téve az OPENCL driver... Még utólag kézzel is rátettem de nem jó...
Ujra feltezem a Win7 et... Kicsit 1-2 dolgot máshogy csinálok-- De ha ugy se megy akkor marad a jó öreg vista.. Ami mint egyre jobban kezd kiderülni nem is olyan szar... -
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\ #5767 üzenetére
Én sem tudom mi lehet.
De itt nem hiszem, hogy összefüggés lenne a két dolog között, holott leírva, annak tűnik. Az opencl az egy külön amd driver, ez meg egy asusos program valami funkciója. Ha kéne hozzá az opencl, akkor az fel lenne valahol tüntetve.
Én ezt gondolom erről. De persze lehet, hogy egyáltalán nincs igazam.(#5766) Bali27
Akkor meg tényleg nézd már meg az opencl drivert és hátha kiderül, hogy egyáltalán nem jól gondoltam.
-
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\ #5764 üzenetére
Nézz rá a képre és megérted.
Az egy asus programon belüli hyperdrive funkció, ami nincs most és kell neki. -
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\ #5762 üzenetére
Az opencl teljesen más.
(#5753) Bali27
Mit árul el az a kép, amit belinkeltél?
Nézd csak meg! Ott ahol be van szürkülve, azt írja, hogy kell az asus gamerosd. Próbáld meg azzal, hátha. -
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\ #5700 üzenetére
Nem egyenlőre!
Az egyenlőre ezt jelenti: = -
miresz
veterán
válasz
///Krisz\\\ #5658 üzenetére
-
miresz
veterán
válasz
///Krisz\\\ #5656 üzenetére
De! Ez már nekem is megfordult a fejemben.De fő az optimizmus!
Az Asus forumán olvastam,hogy ez a kártya amit szereztem(rev 2.) ezen már 2db 6 pines csatlakozó van a többi 6850-hez képest pont az említett blackscreen orvosolására.
-
miresz
veterán
válasz
///Krisz\\\ #5654 üzenetére
Mem. overclock -ra gondoltam.A samsung memóriák nem anyiran húzhatóak mint a hynix,ezért overclock alatt elég sokat hibáznak.
-
polonic
félisten
válasz
///Krisz\\\ #5581 üzenetére
Én, és még rajtam kívül, azt hiszem, ketten.
Nekem viszont szinte észrevehetetlen a jelenség. Ha nem szólnak, hogy figyeljek, akkor észre sem veszem magamtól. -
petike2014
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #5554 üzenetére
Szerencsére helybéli az ember és 1hét pénz visszában állapodtunk meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest