- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valdez
őstag
válasz
Malibutomi #13899 üzenetére
Pedig a Hawk sem egy ronda kártya
-
-
Valdez
őstag
Akinek MSI HAWK-ja van, az megtenné, hogy megnézi milyen BIOS van a kártyáján? Én áprlisban vettem, nem hiszem, hogy jött ki hozzá azóta újabb, de azért érdekelne. Thx.
-
Valdez
őstag
Próbáljátok kikapcsolni az AA-t, nálam sokkal jobban fut így.
-
Valdez
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #11040 üzenetére
Nem. A dual link dvi az a nagyon magas felbontásokhoz kell (>1920x1080@60hz).
-
Valdez
őstag
válasz
szab.tam #10896 üzenetére
jaja valószínűleg nincs benne neki rendesen a sínben.
Én is hasonlóan jártam az 6870-el, pedig előtte kifújkodtam rendesen, szal elvileg pormentes volt minden, beraktam, minden fasza, csak éppen windows telepítés közben állandóan lefagyott random helyeken. Nem tudtam mi lehet a baja, amíg ki nem vettem és újra be nem tettem a slotba. -
Valdez
őstag
válasz
SZKEBE75 #10646 üzenetére
Én alapban silentba kapcsoltam, így is felpörög amennyire kell, szóval nem tudom a másik módnak mennyire van értelme, az csak akkor lehet hasznos ha feszt is emelsz talán.
Bekapcsoláskor kb 1000 a fordulatszám és 36-37 fok (azután lett ennyi, hogy oldalra is tettem egy házventit, ami ráfújja a levegőt, azelőtt 1300 körül volt a fordulat és 37 fok körül).
Persze egésznapos használat során folyamatosan kúszik felfelé a fordulatszám, de kb olyan 1500-ig nem is nagyon hallani.
Aztán most mass effect 2 alól tudok értékeket mondani, mert azzal tolom, viszont az nem mérvadó, mert 62fps limit van ugye az ue3 engine-ben. De ezalatt 53 fok és olyan 1700 rpm körül mozog, így már azért van szélzaj de nem vészes. Nyilván fps limit nélküli játék alatt ennél még kicsivel hangosabb és talán maximum 60 fokot láttam eddig.Most alapfeszen (1.184) 1000/4800 (a másik két, memóriához kapcsolodó feszültség maxon az AB-ban), sajnos 4800 felett már hibázik.
Sajnos 1000 fölé már elég komoly +feszt kéne adnom, talán 1.3-al meglenne az 1050-en de nem próbáltam.Amúgy szerintem nagyon jó kis kari, kérdés, hogy megéri-e a felárat.
-
Valdez
őstag
Idle-ben hangtalan az msi, azért terhelve lehet hangja, pláne ha feszt is emel az ember. Bár egy nem zsúfolt házban, jól átgondolt házhűtéssel szerintem a load hangját is minimalizálni lehet.
-
Valdez
őstag
válasz
Permet Elek #10557 üzenetére
Szerintem jó az eredmény, ha artifaktokat és hibákat sem láttál több teszt után sem, akkor szerintem nem kell aggódnod.
Persze azért jáccál is ám -
Valdez
őstag
válasz
Permet Elek #10550 üzenetére
Egy performance presetet is mérj le, azzal szoktunk mérni.
-
Valdez
őstag
-
Valdez
őstag
Valaki ránézett már innen a Witcher 2-re? Hogy fut? Nvidián gondok vannak (alacsony gpu kihasználtság=alacsony fps).
-
Valdez
őstag
Ha tálcára van rakva az ff, akkor is fennáll a probléma?
-
Valdez
őstag
válasz
szőröscica #10312 üzenetére
10-15% különbség van a 2 kari között. Tuninggal talán még több is.
Pénztárcától függ a dolog. -
Valdez
őstag
válasz
DeckardCain #9959 üzenetére
Hehe, MSI
-
Valdez
őstag
válasz
kucseranor #9477 üzenetére
Ha a vga-ra gyanakszol, akkor miért a rendszermemóriát vizsgálgatod? Húzva van a vga?
-
-
Valdez
őstag
válasz
banderasz77 #9388 üzenetére
Kezdj el játszani huzamosabb ideig valami gépigényes cuccal és majd kiderül
Nyilván ha 990/1275 hibátlan a teszt alatt párszor lefuttatva is, akkor érdemes azokkal az órajelekkel elkezdeni játszani szerintem és úgy menni lejebb.
Legalábbis én így csináltam, tehát ez nem mérvadó feltétlenül (még mielőtt valaki belekötne). -
Valdez
őstag
válasz
Alister71 #9384 üzenetére
Azzal írtál hülyeséget, hogy nem érdekel ha 3dmark-ban artifaktol, úgysem azzal játszol. Ez szerintem hülyeség.
Nem volt semmiféle eszmefuttatásom, csak annyit írtam, hogyha 3dmarkban artifaktol akkor valószínűleg máshol is fog.
Szimplán kötekedős fajta vagy, ez tisztán látszik. -
Valdez
őstag
válasz
banderasz77 #9368 üzenetére
Az egy dolog, hogy lefut, de minden program alatt hibátlan így?
Nálam is lefut 1050/5000-en a 11 mindenféle hiba nélkül, amikor a vantage meg halálra artifaktolja és kékhalálozza magát. -
Valdez
őstag
válasz
IlilIiIlilI #9322 üzenetére
Nekem a 3dmark vantage elég jól bevált procira és vga-ra is. Pl cinebench vagy 3dmark11 gond nélkül lefutott akár többször is hiba nélkül, míg a vantage procitesztje egyből kékhalált dobott.
Vga-nál meg már a legelső teszt is artifaktolt, ha túl volt húzva. -
Valdez
őstag
válasz
///Krisz\\\ #9010 üzenetére
Hát a crysis már sajnos agyon van "optimalizálva" driverügyileg, nem hiszem hogy akármilyen driverrel el lehetne érni akármit is...
-
Valdez
őstag
válasz
///Krisz\\\ #9008 üzenetére
Ja bocs, a crysisnak nem kell 4 mag, azt hittem a 2. részét benchelted
Annál gpu limit van
-
Valdez
őstag
válasz
///Krisz\\\ #9000 üzenetére
Igen, valszeg mindegyiknél cpu limited van. Ezek közül mind igényelné a 4 magot legalább.
Más: durva 6870-es
[link] -
Valdez
őstag
Akinek hd6870-e van tudna nyilatkozni hol van a memória vége? Nekem 4800 a max, ahol nem hibázik, 4900 és 5000 sajnos már nem jó.
Valamint, hogy 1050-es gpu-hoz mekkora fesz kell nálatok. -
Valdez
őstag
Az enyém meg pirosan világít. Dehogy minek, úgyse látom.
-
Valdez
őstag
Hát először is olyan monitor kell, ami tudja a 48 vagy 72 hz-et. Sok monitor egyiket se tudja. Másodszor vagy írsz egy custom monitor drivert, amivel ki tudod választani a kívánt frissítést (erről ne kérdezz, mert sose csináltam), vagy felteszed a powerstripet és azon állítod be a kívánt értékeket.
Ez utóbbival csak az a gond, hogy nem kezeli a hd6800-akat rendesen, így akármit állítasz fekete kép fogad
de pl a korábbi hd3870-emmel simán be tudtam lőni a monitorom 71,928-ra. -
Valdez
őstag
Hozd szinkronba a monitorod frissítési frekvenciáját a film fps-ével.
Tehát egy blu ray film nagy valószínűséggel 23.976 fps-el fut, ami kerekítve 24fps. Tehát a monitorod 48 vagy 72 hz-re kell belőni. Ezt hívják 24p-s lejátszásnak.
Ha még pontosabbat akarsz, akkor ne a kerekített értékre lődd be, hanem a pontos értékre, tehát pl 23,976*3=71,928, ekkor _sosem_ lesz akadás.
-
Valdez
őstag
Nálam minden alapon 4112 az eredmény ha ez megnyugtat valakit
-
Valdez
őstag
válasz
///Krisz\\\ #8560 üzenetére
Mondjuk kár, hogy nem a 11.2-höz hasonlították.
-
Valdez
őstag
Na itt az új szerzeményem, MSI R6870 Hawk:
Még csak alapon tesztelgettem benchmarkokkal, később lesz majd tuning is
Eddig elégedett vagyok, hűvös, halk, gyors
-
Valdez
őstag
válasz
lajthabalazs #6013 üzenetére
A cpu minden felbontás alatt ugyanannyit dolgozik (mármint ugyanaz a dolga), kis felbontással és részletességel a gpu könnyedén megbírkózik, ezért a cpu-ra kell mindig várni, ekkor lesz 100%-os a cpu kihasználtsága, tehát ez a szűk keresztmetszet.
A felbontás és részletesség növelésével a gpu egyre többet fog dolgozni, addig, amíg több idő alatt végez a dolgával mint a cpu, ezért ekkor a gpu lesz a szűk keresztmetszet. -
Valdez
őstag
Sziasztok!
Nemsokára tervezek 6870-et venni (a gtx 560 sajna már nem fér bele a keretbe) és nem gyári hűtésűt szeretnék. Ahogy nézem az asus eah6870 directCU és a powercolor hd6870 pcs+ a legjobb, halkak, hűvösek, és jól is lehet őket tuningolni. Egy árban van mindkettő.
Ugye nem nagyon nyúlok mellé ha pl az asust választom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Linux kezdőknek
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Steam Deck
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest