- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djadji
senior tag
Egészen érdekes dolgora jöttem rá.
Akármit is csinálok, a VGA kártya indokolatlanul melegszik a gépben. 5-10 perc után forrónak lehet mondani, akkro ha csak a DOS-os RAM teszt megy.
ÉS: Ezt vettem észre mostanában: a gép akkro fagy le (de akkro 5-10 utén bármikor) ha a LAN kábel be van dugva. HA nincs bedugva, akkor vígan működik. Viszint ha nincs bedugva akkro a VGA sem melegszik fel, hanem ahogy az kell szépen langyos marad.
Na erre varrjon valaki gombot!!!!
Win= alatt van ez. WIN8at nem tudom feltenni, mert telepítéskor kér valmilyan háttétár drivert és akármit adok neki, nem eszi meg.
Leszedtem a legujabb LAN drivert, de azzal is kifagyott.
Most ezzel írom ezt a posztot.. még bírja. Kilöttem az energiatakarékos cuccot a WINből, hogy kikapcsolhatja a gép a kártyát,. Lehet hogy az volt baj?
Valakinek valami más ötlet, mit lehetne megpróbálnom???! -
djadji
senior tag
Köszönöm. ezt nem próbáltam még, de valami rémléik, hogy próbálkoztam mindent alapra rakni.
Viszont: AZt vettem észre, hoyg amíg megy egy Memtest86+ (ami ugye DOSBól fut) közben a VGA is nagyon forró. Win alatt.. és alapjéban véve minden alatt nagyon melegszik (miközben még rendesen telepíteni sem tudtam a gépet.. szval semmi nem fut ami terhelné).
Két VGA-val is tudtam tesztelni, az egyik ráadásul egy kicsi vacak passzív kártya... az is meleg, pedig annak nem kellene kicsit se.Találkozott már valaki ilyesmivel? Sztem az Alaplap slot hiba lehet... pci-e.
Vélemény, ötlet? -
djadji
senior tag
válasz
Victoryus #4223 üzenetére
Tuti...
Bekapcsolom, Win 7 elindul, aztán mondjuk 10-15 perc és fagy.
Alig-alig langyosak a cuccok. Egy 5670es VGA van benne.. az se eszik sokat...Nem tudom, hogy mi lehet a baj. Én a RAM-alaplap inkompatibilásra gondolok.
Abban a supported liatában nincs benne a teamgroup.. viszont az új (1.50??) Biosra azt írják, hogy támogatott RAMOkat is vettek bele..
SZval nem tudom mi lehet a baj... :-(Az a 4-8PINes tápcsati lehet a hiba szerintetek? Leírás szerint a 4es is jó... (csak akkro nem értem minek a 8as...)
Arra is gondoltam, hogy megemelem a DDR RAM táfeszültségét.. hátha az segít...
Vélemény? -
djadji
senior tag
Hello!
Most vettem egy Asrock 970 Pro3 lapot. VAn benne egy 6300as proci és 2x4Gb teamgroup RAM, 1600-as. Azonban fagy mint állat, RAM teszt lefutott, azokkat minden rendben van. Viszont nem tudom, hogy miért lehet a fagyás? A TÁPom egy pár éves 500Wos Bluestrom, ami elvitt egy Q8200as CPU-t, ugyanezzel a konfiggal. Nem gondolnám hogy az kevés hozzá. Viszont a 8PINes csatlakozó helyett csak 4es van, amit a leírás szerint lehet használni... de okozhat az ilyen hibát?
A másik amire gondolni tudok, hogy az alaplap honlapjén nem szerepel a teamGroup a suppert RAMoknál. Ez okozhat gondodt? Volt más pár Asrock-om, egyik se volt érzékeny a RAMokta (az EPOX az igen...)
Vélemény? Ötlet?
VAgy kifagy csontra, vagy kék haálál. Váltózó.
de képes kifagyni a WIN fiók belépésnél is. HA nem vagyok ott, 5-10 után ott is kifagy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest