Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Valaki108

csendes tag

válasz Victoryus #4928 üzenetére

Köszönöm, hogy segítesz!
    Sajnos ezek már megvoltak. Először kivettem az alaplapi elemet (bár igaz, hogy max 1 perc volt az), ettől nem lett jobb. Kézikönyvben megtaláltam a jumperes megoldást is, már azt is próbáltam, de semmi.
    Szerintem hardvereseknél bevizsgáltatom külön az alkatrészeket (VGA,alaplap,proci,táp) aztán meglátom, hogy mit mondanak rá.
    Ma mondta nekem egy haverom, hogy ő úgy járt, hogy egy kicsit kilazult az alaplapon lévő tápkábel (nem tudja, hogy hogyan) és emiatt kellett cserélnie az egész konfigot, a videókártyát is. Remélem, hogy nekem nem valami hasonló a probléma.

• Valaki108

csendes tag

válasz Victoryus #4924 üzenetére

Szia!

Köszönöm a választ! Sajnálom, hogy ilyen későn láttam. :(
    Hogyan tudnám a BIOSt resetelni? Mind a 4 RAM foglalatba próbáltam a ramot, nem ott lesz a gubanc.

• Valaki108

csendes tag

Sziasztok!

Konfig:
    Alaplap: Asrock 970 Extreme3
    CPU: AMD FX 6100
    VGA: Saphire HD7770 OC
    RAM: Corsair 8gb Cl11 1600mhz (új)
    Táp:FSP Hexa 500w

A következő problémával állok szembe: Garanciálisan cserélték a ramomat (vadonatúj), beraktam az alaplapba és elindítom a gépet. Szépen pörögnek a ventik, a lap nem sípol, de nincs kép (a monitor nem érzékeli, hogy jönne jel) és a vincseszter sem pörög (a piros led egyszer nem villant). Nem teljesen értettem, hogy ez miért lett. Mindent ellenőriztem, hogy jól össze van-e rakva és sehol sem volt gond. Újra elindítom a gépet, de megint ugyan az történt. Átraktam a monitort hdmi-ről dvi-d-re, hogy így hátha lesz képem és a BIOS-ban megnézhetem, hátha ott van valami galiba. (Közben lekapcsoltam a áramot a gépről.) Utána elindítom és sípolt! Nem változtattam semmin a gépházon belül, csak átraktam a monitort más csatlakozóra, meg le-föl kapcsoltam egyszer az áramot. Próbáltam több variációt is, de vagy sípolt, vagy nem történt semmi (1. eset).
    Mivel lehet a gond? Bedöglött volna az alaplapom? De akkor miért van az, hogy néha nem sípol?
    Minden alkatrész tökéletesen működött még a régi (hibás) rammal. Azt úgy használtam egy ideig, hogy windowson belül lekorlátoztam, hogy a hibás részeket ne használja. Ez a korlát még most is be van állítva, de nem ez lehet a hiba, mert akkor vinyó nélkül mennie kéne. (Az új ram ugyan olyan típusú mint a régi.)

Segítségeteket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák