- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valaki108
csendes tag
válasz
Victoryus #4928 üzenetére
Köszönöm, hogy segítesz!
Sajnos ezek már megvoltak. Először kivettem az alaplapi elemet (bár igaz, hogy max 1 perc volt az), ettől nem lett jobb. Kézikönyvben megtaláltam a jumperes megoldást is, már azt is próbáltam, de semmi.
Szerintem hardvereseknél bevizsgáltatom külön az alkatrészeket (VGA,alaplap,proci,táp) aztán meglátom, hogy mit mondanak rá.
Ma mondta nekem egy haverom, hogy ő úgy járt, hogy egy kicsit kilazult az alaplapon lévő tápkábel (nem tudja, hogy hogyan) és emiatt kellett cserélnie az egész konfigot, a videókártyát is. Remélem, hogy nekem nem valami hasonló a probléma. -
Valaki108
csendes tag
Sziasztok!
Konfig:
Alaplap: Asrock 970 Extreme3
CPU: AMD FX 6100
VGA: Saphire HD7770 OC
RAM: Corsair 8gb Cl11 1600mhz (új)
TápSP Hexa 500w
A következő problémával állok szembe: Garanciálisan cserélték a ramomat (vadonatúj), beraktam az alaplapba és elindítom a gépet. Szépen pörögnek a ventik, a lap nem sípol, de nincs kép (a monitor nem érzékeli, hogy jönne jel) és a vincseszter sem pörög (a piros led egyszer nem villant). Nem teljesen értettem, hogy ez miért lett. Mindent ellenőriztem, hogy jól össze van-e rakva és sehol sem volt gond. Újra elindítom a gépet, de megint ugyan az történt. Átraktam a monitort hdmi-ről dvi-d-re, hogy így hátha lesz képem és a BIOS-ban megnézhetem, hátha ott van valami galiba. (Közben lekapcsoltam a áramot a gépről.) Utána elindítom és sípolt! Nem változtattam semmin a gépházon belül, csak átraktam a monitort más csatlakozóra, meg le-föl kapcsoltam egyszer az áramot. Próbáltam több variációt is, de vagy sípolt, vagy nem történt semmi (1. eset).
Mivel lehet a gond? Bedöglött volna az alaplapom? De akkor miért van az, hogy néha nem sípol?
Minden alkatrész tökéletesen működött még a régi (hibás) rammal. Azt úgy használtam egy ideig, hogy windowson belül lekorlátoztam, hogy a hibás részeket ne használja. Ez a korlát még most is be van állítva, de nem ez lehet a hiba, mert akkor vinyó nélkül mennie kéne. (Az új ram ugyan olyan típusú mint a régi.)Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest