Új hozzászólás Aktív témák
-
Papabear195
tag
válasz
Victoryus #3688 üzenetére
Remélem hosszú távra megoldódott a problémád, az én lapomnak is vannak furcsaságai. Pl. nekem a jó öreg Audigy2 kártyámat nem szereti. Ha benne van a hangkártya random szerűen megáll a win7 bootolás közben, és csak a reset segít. Ha viszont betölt rendesen a win7, akkor tökéletesen működik benne a kártya...
-
Papabear195
tag
válasz
hackeeeee #1832 üzenetére
Talán a legtöbbünknek a ventivezérléssel van baja, nekem az a tapasztalatom, hogy a korábbi Giga lapom sokkal kisebb lépésekbe emelte a venti sebességét a melegedés függvényében mint ez, továbbá idle állapotban is alacsonyabb fordulaton ment a procihűtő. Ha jól emlékszem néhányan még billentyűzet inkompatibilitással is szívtak, de erről nem tudok mit mondani, mert nekem jól működik az 1000 éves Logitech billentyűzetemmel is.
-
-
Papabear195
tag
válasz
Victoryus #1494 üzenetére
A venti vezérlés tényleg primitív, a régi lapomban, mikor nem terheltem gyakorlatilag hangtalan volt a Freezerem, az elég nagy áldás volt az éjszakai letöltésnél. Most már ez a hiányosság engem jobban zavar, mintha nem lehetne tuningolni, mert abból már kinőttem. Egyébként ebben valahol az a vicces, hogy már az 1000 éves, fapados Nf3-as Giga lapom is szépen állítgatta a procihűtő sebességét
. Esetleg ha valakinek valamilyen program segítségével sikerült rendesen megcsinálni a venti vezérlést ossza meg.
-
Papabear195
tag
válasz
LobiDrg #1482 üzenetére
Én néhány hónapja egy Giga 770-es lap gariztatása után, jutottam hozzá, semmi különösebb negatívumot nem tapasztaltam vele. Az egyetlen dolog talán amiben jobb volt a Giga, hogy annak normálisabb volt a ventivezérlése (alapból is alacsonyabb fordulaton ment a procihűtő, és több fokozatban emelte a venti sebességét melegedés esetén), de minden másban jó ez a lap. Hibás példányok meg minden lapból vannak, bármelyik lap fórumában olvashatsz ilyenekről.
-
Papabear195
tag
válasz
stig330 #1478 üzenetére
Az instant bootnak több beállítása is van azokkal próbálj meg variálni, egyébként szerintem nem éri meg vele bajlódni.
Nem tudom másoknak mi a tapasztalat, de nekem valahogy az Asrock találmányai közül az Instant Boot és az XFast USB nem jöttek be. Az Isnstant Boot-ról már korábban írtam, az XFast USB meg ha jól működik tényleg gyorsít, de pl. a 8 Gb-os Kingston pendrive-on sokkal stabilabb nélküle. Az XFast Lannak legalább hátrányát nem tapasztaltam, de igazából előnyét sem. -
Papabear195
tag
válasz
stig330 #1476 üzenetére
Ha bekapcsolod az instant boot-ot, kikapcsoláskor nem áll le egyből a gép, hanem egy alkalommal újraindul, beállít ezt-azt és utána kapcsol ki (ezután jön a gyors indítás). A lényeg, hogy várj egy kicsit és leáll.
Egyébként szerintem ez az egész instant boot felesleges, nem hiszem hogy napjában valaki annyiszor ki be kapcsolja a gépet, hogy a bekapcsolási 1 percen veszít valamit, engem az újraindulgatás kikapcsoláskor jobban idegesített. -
Papabear195
tag
válasz
Victoryus #1452 üzenetére
Köszi a választ így már értem, nekem ez azért nem tűnt fel, mert a teszt progikat csak a stabilitás kitesztelésére szoktam használni. Én a Giga lapban csak azt szerettem jobban, hogy az nagyon szépen fokozatosan szabályozta a procihűtő ventijét.
Sajna az 1.3-as bios-ról nem tudok nyilatkozni, mert még nem raktam fel.
-
Papabear195
tag
-
Papabear195
tag
válasz
likeaRAINBOW #1351 üzenetére
Üdv!
Az Asrock Ext 3. (1.20 bios) nálam visszaveszi az órajelet és a feszt is kiegyensúlyozott energiasémában.
-
Papabear195
tag
válasz
Malibutomi #1265 üzenetére
Üdv!
Szerintem az nem mérvadó, hogy egy-két embernek volt gondja a lappal, egyrészt ha visszaolvasol a legtöbb gond az első szériás lapokkal volt, főleg a kiforratlan UEFI miatt, amin azóta sokat javítottak, másrészt ha kicsit olvasgatsz a PH-n más lapokról is, rá fogsz jönni, hogy olyan lap nincs aminek ne lenne valami nyűgje, vagy ne kellett volna belőlük gariztatni egy-két gyártási hibás darabot. Ha az Extreme 4 szolgáltatásai megfelelőek neked, vedd meg nyugodtan. Nekem 970 Extreme 3-asom van, eddig komolyabb gondom nem volt vele.
-
Papabear195
tag
Üdv!
Megnéztem nekem, hogy adagolja a lap a feszeket, és mérőprogramok szerint nekem is ugrál egy kicsit, úgyhogy szerintem nem hibás a tiéd, ezek a lapok ilyenek, vagy esetleg a mérőprogik is lehetnek pontatlanok. Bízzunk benne, hogy újabb UEFI-vel javulni fog a helyzet. Eddig nekem is Giga lapjaim voltak, de valahol égő, hogy a 9-es lapkészlettel már csak ők használnak hagyományos biost, és ráadásul azokról is olvasni hajmeresztő dolgokat.
-
Papabear195
tag
Én is csatlakoztam a klubhoz egy ASRock 970 Extreme3 lappal. Az első benyomásaim nagyon jók, az UEFI-ben a proci nem melegszik, és nem is tudom mikor volt utoljára ilyen lapom, hogy csak beledobáltam a hardvereket és mindenféle hangolás nélkül (ramok időzítése, feszültségek... stb.) stabilan működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Filmvilág
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Reklámblokkolók topikja
- Nyaralás topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest