- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Netfone
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz
mrThomi #2512 üzenetére
Kikapcsolod a béta frissítést és vársz! Nézed a híreket és mikor olvasod hogy megjelent a 17.4 végleges verziója bemész a beállítások általános szoftverfrissítés menüjébe és fel fogja ajánlani hogy frissíts a stabilra. Ennyi.
Jaaa és addig már nem csinálsz semmit nem frissítesz semmit. Még lesz egy rc verzio a végleges előtt de ha arra még frissítesz akkor a stabilt nem kapod meg. -
Zsolt,72
senior tag
-
-
törölt tag
válasz
mrThomi #2390 üzenetére
Még a 16 GB iPhone korszakban találkoztam egyszer olyannal, hogy belassult használhatatlanra, mivel elfogyott a tárhely. (tulaj nem használt iCloudot semmire, felesleges appok, csak lazán videózgatott amíg tudott) Gondolom egyik rendszer sem veszi jó néven, amikor már csak MB-ban mérhető a használható hely. Apple hivatalosan 1 GB-ot ír hagyjunk szabadon.
Másik ami eszembe jutott, hogy ha valaki már tíz éve csak költözik egyik iPhone-ról a másikra egymás mellé téve, talán érdemes szökőévente aktuális iOS-en újrahúzni, mikrolag és rejtélyes anomáliákat megoldhat. Amikor leadom szervizbe akkucserére, hiszen olyankor egyébként is üres telefont adok le, amikor visszakapom kábelen gépről reset és akkor teljesen friss rendszer, iCloudból visszajönnek az adatok.
Viszont az iOS, iCloud javára írom, hogy alapvetően milyen nagy királyság, hogy nem kocka emberek pl. iPhone 5s, majd 7, majd X, 13, 15 migrálást simán lehetett OTA és egymás mellé téve költözve, pedig az 5s és 15 között van 10 év. Emlékszem technikailag az is milyen nagy szó volt, hogy egy milliárd iPhone fájlrendszerét APFS-re váltáskor lecserélték egy frissítéssel probléma nélkül. Miközben Pixelnél a Google nem egyszer téglásító frissítést engedett ki. Ehhez képest semmi iPhone 15 és iOS 17.0 rajtnál elnéztek valamit és nem működött a költözés, de pár nap alatt kitolták a javítást és pár héten belül jöttek az app frissítések, amelyek a melegedés bugot okozták.
Igazából tartok attól, ahogy egyre több opció kerül az iOS-be, ezzel új bugok is, a készülék paletta is fragmentáltabb már, valamint az EU törvényeknek is meg kell felelni, amivel belenyúlnak a zárt rendszerbe, talán nem megy a minőség rovására.
Sajnos megszokott lett az utóbbi években, hogy iOS és Mac új rendszert is inkább csak a .4 alverzió körül érdemes telepíteni, aki tutira akar menni. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
mrThomi #2332 üzenetére
Használni tudod minden további nélkül az amerikai iPhone-t európai hálózatokon (annyi, hogy nincs bennük fizikai SIM részére foglalat, így ügyelni kell rá, hogy a szolgáltatód ad-e eSIM-et), viszont a jótállás már nem biztos.
Több beszélgetési szálban is láttam Apple fórumon, hogy nem tudják javítani az amerikai típusokat, az eltérő hardver miatt (jellemzően az 5G alkatrészek jönnek szóba, melyek eltérőek az ottani és itteni modellek esetén).
Példa: [kép]
[forrása] -
Zsolt,72
senior tag
válasz
mrThomi #2328 üzenetére
Két külön dolog a gyártó 1 éves, önként vállalt jótállása és a magyarországi jogszabály által biztosított sávos, akár 3 évig is tartó jótállás.
Az iPhone csak az Apple jótállást jelzi, de ez nincs befolyással a jogszabályi eredetű jótállásra. Azt a számla úgyis megmutatja, jogosult vagy-e rá. -
joey04
titán
válasz
mrThomi #2313 üzenetére
Ja értem. Ez is felhasználás függő, nekem pl. azért fontos a face id-s feloldás, mert így csak rápillantva a telefonra el tudom dönteni, hogy fontos-e annyira az üzenet, hogy most foglalkozzak vele, ha nem akkor törlöm, ha meg igen, akkor rányomok és az appban foglalkozok vele. Erre meg elég az első pár sor is.
-
joey04
titán
válasz
mrThomi #2301 üzenetére
Érdekes, én most pont azzal szenvedek droidon, hogy mennyire hiányzik a Face ID. Amellett, hogy gyorsabb és pontosabb mint az ujjlenyomat, kényelmesebb is. Imádom, hogy csak előveszem a készüléket és már látom az értesítések tartalmát, mert a feloldás már megtörténik ahogy emelem a telefont magam elé. Leolvasóval ez egyáltalán nem megy. Beraktam próbából arcfelismerést Samsungon is, de ez ugye gagyi, jóval lassabb és nem is biztonságos.
-
válasz
mrThomi #2301 üzenetére
Én a gboard-ot használom nagyon sok éve, és azt szomorúan vettem észre, hogy itt az is más, ha megnyomom a kis mikrofont, tehát beszéd alapú írást akarok külön oldalt nyit meg, ami nagyon gáz, és még vissza sem megy oda ahol küldeni akarom az üzenetet, plusz a számsort lehetett a betűk fölött egy sorban külön, itt azt sem lehet, nekem ez nagyon hiányzik..
-
jacis
nagyúr
válasz
mrThomi #2301 üzenetére
Érdekes olvasni amiket írsz mert ezek nekem is megvannak mint furcsaság 16 droid után. Én a foldot meg az i15PM-et nem első és másodtelóként használom hanem váltóban és így nekem nagyon bejön a két rendeszer párhuzamosan. Ha csak ios-t kellene használnom lehet nehezebb lenne. Viszont mikor kijött a 15-ös széria nagyon megtetszett hogy végre van usb-c és a titán keret meg végre a káva a kijelző körül is esztétikus és nem olyan ormótlan vastag. Összeségében nagyon megszerettem az iphone-t is.
-
osonte
őstag
válasz
mrThomi #2297 üzenetére
Magam miatt és a telefon miatt is. Akkor még úgy gondolkodtam, hogy nehogymár én alkalmazkodjak a telefonhoz, ezért nem akartam engedni az Android testreszabhatóságából. A telefon részéről pedig a 20 gramm különbség nekem nagyon sokat jelent (Betegség miatt, viccesnek tűnhet, de az már remegett a kezemben és fájt a karom, de ezt a súlyt bírja a 15PM-et. Sajnos fejhallgatót is úgy kell vennem, hogy nézem mennyi gramm, a nyakam miatt - izmok gyengék). Sokkal jobb a fogása a 15PM-nek, nem olyan éles az éleknél. Az USB-C számomra nagyon hasznos. Az 5x optikai zoom is jól jön. Abból csak 128GB-ost tudtam venni és az kevés volt offline zenehallgatásra (YT Music, Tidal), illetve sok képet tárolok a telefonon és azért valamennyi szabad hely is jól jön, itt meg külső meghajtót is lehet rátenni. Ilyen dolgok...
Amúgy tényleg jó telefon volt a 14PM, de ezek a plusz dolgok jól jönnek ahhoz, hogy letoljam a torkomon az iOS-t.
Szóval én is változtam és a jó telefon is még jobb lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Formula-1
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged