Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spe88
senior tag
A redmi 4x Dual Active?
Úgy szeretném használni, hogy 2 SIM-kártyés egy microSD. A 2. SIM-kártyát külső adapterrel lőném be.
Nem nagyon találtam erre irányuló releváns infót itt a fórumon, máshol meg írnak mindent!
Köszi
-
atee_13
őstag
Talán a meizu lesz az képernyőbe épített újlenyomatos ?
-
KamuMazsola
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
Van topikjában, ott a téma összefoglalóban is van.
-
Crytek
nagyúr
Redmi Note 4 Globalhoz tudnátok ajánlani olcsó tokot? (Sima feltehetős, gumi műanyag érdekelne inkább..ilyen kinyithatós izék nem) Ha esetleg tud valaki "csomagról" amibe van folia és vagy tempered glass az is jó.
-
tibcsi0407
félisten
Én már a product launch-nál mindenhol olvastam az OV-ről. Szerintem csak simán a tesztkészülékek kaptak IMX-et.
Eddigi tapasztalataim alapján az OV még hasonló specifikációkkal sem tudja hozni az IMX szintjét.
Ez gyakori húzás a gyártóknál, csak nem ebben a formában. IMX helyett Samsung szokott lenni, ott nem érzékelhető ennyire a különbség, bár a színekben ott is van. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Igazad van, viszont GSMarena se tévedett, kommentek alapján az első 5X széria tényleg IMX386-al jött, de utána jött Samsung és OV szenzorokkal is (pont mint Redmi Note 4 esetében, megy is a téma elég gyakran a fórumán). Ez eléggé gusztustalan húzás a Xiaomi részéről ...
-
tibcsi0407
félisten
Nem az van benne.
A rekeszérték pedig fényévekkel rosszabb. Semmi köze a Mi6 kamerájához, se a hardvernek, se a lencséknek.
Itt is leírják.
Itt is.
[link]
Igazából mindenhol a pontos érték van, kivéve a GSMArena-t. -
Ájvé
veterán
válasz
punky10
üzenetére
Igen, de most már eljutottunk oda, hogy közép kategóriában is találni olyan készüléket ami nappal legalább jól helytáll, felső kategóriában pedig már kicsit elvárás hogy rosszabb fényviszonyok között is tudjon értékelhető képet csinálni (nem ezeket a képeket fogod kinyomtatni, de mondjuk facebookra ki tudsz tenni ilyen képet mondjuk). Igen, csak néhány készülék képes erre, de úgy is ez lesz a trend, nem tudnak mit mutatni kamera téren már, valamit kell nyújtani hogy el tudják adni. Dupla kamera most megy, de én látok benne nagy potenciált, le fog ez is csengeni, vagy minden telefonon két kamera lesz lassan, persze minek.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Szóval ugyan az az IMX386 szenzor van benne, csak kicsit butított. Mármint a fő kamera, a tele kamerát nem nevesítik. Nappali fotókkal nincs baj A1 esetén se, ha nem is csinál annyira jó képet mint egy Honor 9, akkor is bőven használható. Ahol igazából elvérzik az a nem optimális fényviszonyok, ebben van a különbség.
-
monti0222w
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Így van, elég durván merített,
mondjuk ez nem számítana nálam, ha magyar nyelvet, vagy global romot csináltak volna hozzá! -
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w
üzenetére
De a Funtouch durván merített ihletet
VIDEO -
monti0222w
addikt
válasz
tibcsi0407
üzenetére
A többieké is az, iOS-ból merítettek ihletet.

-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ugyan az a kamera van a két készülékben, akkor mégis csak eléri azt a szintet?
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Itt látható egy összehasonlítás a Mi A1 és a Honor9 által készített képek között. (és felvettem még az összehasonlított telefonok listájába a Redmi Note 4-et is, mert azt sokan ismerik).
A Mi A1 kamerája valószínűleg nem éri el a Honor9 kameráját, de a közepes szintet szerintem eléri.
-
atee_13
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nem az én árkategóriám a Vivo de egyébként kipróbálnám, mert kb csak jókat lehet róluk olvasni. Elvileg a kamerájuk sem rossz.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Most találtam [link] Honor 9 vs Mi6 camera..
Szokásos Xiaomi betegség, a nappali felvételeken is sok a zaj. Ezt mondjuk képszerkesztővel 10mp korrigálni, de 100 képnél már nem vicces.

-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Mondjuk most már szívesen látnék a topikjában is user képeket a friss romokkal, de nem nagyon gyűlnek.. sőt.
Jó lenne, ha az Oppo is nyitna errefelé B20, magyar nyelv stb...
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Pedig jól látható, hogy a zajszűrés brutálisan elmossa a részleteket.
Ez már nem egy olcsó telefon, ahol ezt megengedheti magának a Xiaomi. Jók voltak pár éve a csúcskategóriában is kamerában.
A gond az, hogy leragadtak azon a szinten, míg a többiek fejlődtek.
Oppo R11 nagyon jó fotós. Pontosan ezért választottam a Oneplus 5-öt, mert ugyanaz a szenzor van benne. (meg ugye az Oppo is mögöttük van) -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
[link] Mondjuk szerintem semmi szégyenkezni valója sincs a Mi6-nak. De a fene se tudja ezeket a YT videókat.. A régi összehasonlítások jobban tetszettek, amikor berakták egymás alá a két képet, én meg letöltve vagy két külön tabon összehasonlítom őket..
Beltérben én is csináltam H9 vs Mi4C képet, nem láttam azt a hűdenagy különbséget. Még be is dobtam a topikba.
Múltkor néztem az Oppo R11 review-ját, annak a képei valami bitang mód tetszettek. Bár az a kiálló kameralencse a hátlapból mennyire jó ötlet.

-
monti0222w
addikt
válasz
atee_13
üzenetére
Köszi szépen a választ,
vártam Tibcsi0407 segítségét vagy valamelyik régi motorosét, legalább egy megerősítést, de mindegy! Nem volt még Vivo-m, csak amit olvasgattam róla, Sheratan ajánlotta mint jó dac-al rendelkező telefon gyártót. Viszont magyar nyelvel szeretném használni, az írt, ok miatt. Köszönöm mégegyszer, akkor várakozok még hátha lesz globál rom, vagy valami más megoldás. 
-
tibcsi0407
félisten
Az A1 sajnos a közepes szintet nem éri el. A közepes az a Mi6 környéke inkább. (beltéri fotó azzal is elképzelhetetlen töménytelen képzaj nélkül)
Ilyen erővel azt is mondhatnánk, hogy Te olvasol a gondolatokban, mert ugyanúgy kötöd az ebet a karóhoz, ahogy én.
Az fel sem tűnik Neked, hogy javasoltam egy alternatívát és Te is, kb ennyi a történet. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ennyi volt a kitétel:
Dual SIM
B20
Közepesnél azért jobb kamera
Ennek még pont megfelel az A1 is. Szóval nem írta hogy miről vált és milyen extra elvárásai vannak, én nem néztem az aláírását se. Ha meg van telefon 60-ért ami megfelel ennek a 3 kívánalomnak akkor minek írjak 100-ért. Persze mindenki másként gondolkodik, te még valószínűleg olvasol is gondolatokban. -
tibcsi0407
félisten
Biztosan velem van a baj, hogy nem akarok nagyságrendekkel sz@rabb telefont ajánlani, mint amennyi a keretösszegbe belefér. A Xiaomi-imádatot néha félre kell tenni, szemellenzőt levenni és kicsit határozottabban szétnézni a piacon.
Ha valaki 60k körül keres telefont, én is az A1-et szoktam javasolni, de magasabb áron keresőknek még csak Xiaomi-t sem ajánlok soha, de biztos velem van a baj. -
atee_13
őstag
válasz
monti0222w
üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy fel lehet rá tenni a google csomagot onnan elvileg mehet a more local és akkor nagyjából magyar lesz bár ehhez valaki megerősítése célszerű lenne, olyané akinek van/volt Vivo-ja
Ez volt az ahol láttam, nem mai, de valaki hátha tud aktuális készülékekről nyilatkozni.
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Ha Zuk Edge-ről van szó akkor a Honor 8 is visszalépést jelent, Honor 9 már említhető egy lapon vele, mellesleg semmilyen kitételt nem írt erre.
Egyébként meg a leírt feltételeknek bőven megfelel az A1 is és nem mindenki akar 110k-t költeni telefonra ha majdnem fele annyiért is kap megfelelő készüléket, de majd eldönti mi kell neki, legalább most már van miből válogatni. -
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Az igaz, de jóval drágábbak nála (93k a legolcsóbb amit én még megbízható boltnak neveznék).
Moto G5 Plusnak viszont már jobb a kamerája, de az is 90k körül van inkább.
Egyébként tessék, akkor mondjál neki készüléket a kategóriában. -
Ájvé
veterán
válasz
Nikaré
üzenetére
Így is bőven átlag feletti üzemidőről van szó (gsmarenán 80 órát kapott a Mi 5X, szóval gyakorlatilag ez a mobil), persze Redmi Note 4 még többet bír, de viszont más téren sokkal jobb nála (leginkább kamera terén).
Ha nem nyúzod olyan nagyon (játékok stb) akkor két nap is meglehet A1-el is. Egyébként meg külső akku segít.(#133854) espi38:
Nem tudom, nem dolgozom a Xiaominál
-
Nikaré
őstag
Köszi, megnézem az ajánlásod szerint. Jó ez a B20, de az akku kapacitás visszalépés, nem tetszik.
Keresek egy olyan telefont ami nem okoz gondot az itthoni használatban, lásd B20 és a 64GB RAM szükséges mert vagy egy SIM/memo kártya vagy két SIM és nincs bővítés. Ja és az akku, az jó lenne, ha bírna 2 napot.
Tudom ilyenkor jön, hogy mindenki másként használja a telefont, más más appok stb. kompromisszum.Neked is köszi DJGABI
-
Ájvé
veterán
válasz
Nikaré
üzenetére
Xiaomi első Android One projektes telefonja, ez azt jelenti hogy a kamera szoftveren kívül minden stock droid lesz rajta. Kamera egyébként az a dual camera lesz ami Mi6-ban is van, csak néhány funkcióval szegényebb annál, de kategóriában (65-ért lesz eustockon) így is bőven jó. 4GB RAM és 64GB ROM lesz benne, S625 a SoC. Akku viszont csak 3000 mAH-s. 5,5" FHD kijelző (elég nagy kávákkal). Ezen felül GG3 üveg, USB Type-C, HD Audio (dedikált hangchip), meg persze fém ház is alap (jó minőségben külföldi tesztek szerint). B20 támogatás is van, ez lesz az első ténylegesen globális terjesztésű Xiaomi telefon (Kelet Európába többek közt).
Egyébként egy az egyben Xiaomi Mi 5X, szóval ha arra rákeresel akkor ez ugyan az, csak stock droiddal és B20 támogatással. -
buca84
őstag
Sziasztok!
Milyen telefont ajánlanátok 60-110e Ft környékén?
Dual SIM
B20
Közepesnél azért jobb kamera -
viktorhu
veterán
válasz
espi38
üzenetére
Szoftverfüggő lehet inkább, lásd az én példámat, hogy a nougat frissítéstől kezdve tudta, előtte nem. Most nem találok nekem való telefont, az elephone p9000 180 dollárért tavaly nyáron túl jó vétel volt (nfc, vezeték nélküli töltés, gyors töltés után egész napot bíró akku, jó kamera, gyors pörgős rendszer, szép kijelző, 5,5"-hez képest kis méret és kis súly, 5ghz-es wifi). Viszont sima üveg volt a kijelző (nem is ígértek gorillát), mindkét alkalommal úgy tört el, hogy az eséskor az üveg nem érte a padlót, és volt rajta szilikon tok. Most egy p6000 pro tartaléktelefonról gépelek, igazi megbízható csataló tavalyi 80 dollárért, csak értékelhető kamera híján tényleg csak tartaléknak tudom használni.
Most akármit nézek, valamin minden bukik, az nfc-t már el is engedtem. Legközelebb egy mars pro megrendeléséhez jutottam, de ellentmondásosak a reviewk - egyik a kamerát szidja, másik szerint a legjobb kamera budget telefonban, viszont szerinte meg nem lehet hallani a hívó felet...
-
-
espi38
őstag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Így van a hd hanghoz elég a 3g.
Nem akartam ebből ekkorra viszályt kavarni, elnézést ha így sült el.
Tapasztalatok alapján azt tudom mondani hogy a snapdragon telefonok tudják többségben ezt a dolgot,hogy a második skót is támogatja a 3g ami úgy gondolom a 21.szazadban alap dolognak kellene lennie -
espi38
őstag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Szia,így van jól vágod a dolgot.Pentek este az egyik médiában voltam és atneztem az összes Huawei telót és szinte az egyik sem tudta a 2 simen a minimum a 3gt,ezt csak a Honor 9 tudja.ha ez egy simen megy a 4G hiába probalom átállítani a 2 simet 3 vagy 4g re, függetlenül attól,hogy megy e az egyes simen a 4g fel se ajánlja a 4g a telefon.
Nekem nem kell duál aktív telefon de ha nem megy az egyes Sopron a 4g akkor a kettes SIM tudja már a minimum 3gt😥😥😥😥 -
Ájvé
veterán
Na jó, 3G lefedettség elég kicsi két szolgáltató esetén is, szóval mindkét kártyán lehet 4G az előnyösebb.
Mellesleg szerintem egyszerre nem mehet 4G és 3G, akkor kellene még egy modem ami a SoC-ba van integrálva, szóval hiába két antenna, ha csak egy modem van, de javítsatok ki.
3G is HD azt nem tudtam, tesóm telefonján volt HD hívásom ami 4G-s, nekem csak 3G-s volt, bár mindig 2G-n használtam, lehet ezért nem volt sose HD hívásom
-
KamuMazsola
őstag
-
Ájvé
veterán
válasz
KamuMazsola
üzenetére
3G-n tudtommal nincs VoLTE, szóval HD hanghívás se. De mondjuk ha 4G-s kártyán telefonál másikon 3G-n mehetne, de ez se megy vagy ha dual active maximum akkor.
Szerintem az a baja, hogy csak az egyik kártyán tud HD hívást bonyolítani, én legalább is ezt vettem ki.
Igen Xiaomik tudnak mindkét kártyán 4G-t, én is ezt írtam (nyilván nem egyszerre, mivel nem dual active). Lehet 4X is tudja, utána kellene járni esetleg. -
KamuMazsola
őstag
Az eredeti kérdés az volt, hogy az egyik kártya 4G, másik pedig a HD hangot tudjon amihez kell a 3G. Nem kell neki duál aktív, csak ha hívás jön a nem netes kártyára az a HD hangot tudja. Én elsők között válaszoltam neki, hogy a Xiaomi Redmi Note 4 B20 ezt tudja. Nem kell neki egyszerre mindkét kártyán 4G. A nevezett készülék tudja mindkét sloton a 4G-t, persze nem egyszerre, de menüből állítható.
Ez a telefon neki túl nagy volt, azt utána ment el félre ez a téma. -
Ájvé
veterán
válasz
junkpod
üzenetére
Off, ilyet fel se teszek a telefonra, akkor inkább Viber vagy tudom is én.
De egyébként a témához ennek semmi köze, az eredeti probléma az volt, hogy nem tud mind a két kártyán 4G adatkapcsolatot létesíteni (nem egy időben, hanem külön-külön). Én egyébként Xiaomi tesztekben volt hogy olvastam tudnak mindkét kártyán 4G-t, de lehet tévedek. -
monti0222w
addikt
Sziasztok, egy kérdésem lenne felétek, gondolkodók Vivo telefon vételén a beépített dac miatt, a típus egyelőre még nincs meg, úgy hallottam csak Angol és kínai nyelv van benne, mivel hézagos az angol tudásom, szeretném magyarul használni, lehetséges ez valami rommal?
Vagy hagyjam a márkát és nézzek más után? -
buca84
őstag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Ahha. Köszi!
De dual aktiv telefont újonan 100e Ft -ért nem hiszem, hogy kapni fog. Vagy? -
svgyula
addikt
válasz
aytukabozs
üzenetére
Szia! Én végigkövettem a párbeszédet de már az elején sem értettem ezt a "hangminőség" gondot
Azt én még nem nagyon tapasztaltam, hogy a telefonon rosszul lehetett hallani(kivétel egy samu i700anno') inkább a túlterhelt hálózatokra lehet ezt visszavezetni. Viszont ha mindenki a 4G-t használja az ugyanúgy túl fog terhelődni és előjönnek a mostani VOIP szakadozó kimaradó hibák. Ismerősöm ahányszor felhív az USA-ból szinte mindig rossz a vonal pedig szinte biztos, hogy a szolgáltatója valamilyen netes rendszeren keresztül működik mert ahányszor hív mindig más és más számot ír ki német, olasz, angol, ír, belga, stb amelyik szerveren éppen van szabad vonal.
Én így vissza sem tudom hívni vagy elmenteni a számát
Persze van olyan is, hogy próbálkozik egy darabig mert a telómon le van tiltva a számkijelzés nélküli hívás. De szinte mindig két három hívás kell egy beszélgetés alatt mert pár perc után vagy megszakad vagy érthetetlen lesz. A telómon pedig ilyenkor tök mindegy, hogy 3G vagy 4G van. Persze ha valaki HI-FI átvitelt szeretne az más csak ahhoz meg szerintem egy fix hálózatot kellene bérelni...... -
aytukabozs
addikt
válasz
buca84
üzenetére
Ahogy nekem lejött mindegy neki hogy melyik slotban mi van.
Csak miközben megy a 4g az egyiken, a másikon legyen minimum 3g, mert az általa próbált telefonok mindegyike csak gsm kapcsolatra volt képes a másik slotban.
(mégegyszer, a másik slot nem fizikailag jelöl másikat, hanem azt ami épp nem 4g
) -
buca84
őstag
válasz
west76
üzenetére
A kérdéséből nem az jön le, hogy dual aktív telefont keres. Csak az, hogy tudja a második slotban a 3G -t.
Meg neki melyik a "második" slot?
Nálam (ZUK Edge), ha csak egy SIM van a telefonban, akkor az 4G -n megy. Ha kettő. Akkor a telefonálásra használt SIM 3G -n lóg a net kátya pedig 4G -n. De menüben tudom állítani melyikről menjen a net. -
west76
aktív tag
válasz
citkar
üzenetére
A huawei p9, honor8-ig dual active és mindkét sim kezeli a 4g-t, de nem egyszerre. Be kell állítani, hogy éppen melyiket akarod mobilnetre használni. A kérdés arra irányult annak idején, hogy van-e olyan telefin, ami egyszerre mindkét simen tudja kezelni a 4g-t mert a kérdezőnek nem felel meg a hangminőség telefonálás közben, ha nincs 4g. Röviden ez a szitu.
-
buca84
őstag
-
-
citkar
addikt
válasz
aytukabozs
üzenetére
Az továbbra sem egyértelmű számomra, hogy a Huawei-nél a második SIM slotban lévő SIM-nél egyáltalán nem kezeli 3/4G-t (szimplán váltogatni szeretné, hogy melyik SIM-ről netezik és ezt nem tudja), vagy ilyet tud alapvetően, csak akkor nem, ha az elsőn bizonyos módon (VoLTE-n) beszélgetést folytat.
-
viktorhu
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
De ez nem is egy klasszikus dual standby megoldás, mert mindkét sim tud a 4G netre csatlakozni, és nem szakad meg a net hívás közben:
Szóval valami köztes megoldást találhattak ki a dual aktív és a dual standby között, de ettől még a mai dual standby telefonok nem tudnak dual voltét, így a második simen jobb a 3G a 4G-nél, mert a híváshoz úgyis el kell dobnia a 4G hálózatot.
Szerk: az összes beszámoló nagyon a china mobile-t emlegeti a megoldás címzettjeként - elképzelhető, hogy ehhez aktív szolgáltatói támogatás is kell, és ezért célozták most egy szolgáltatóra a dolgot, mármint hogy megengedje a rendszer, hogy a simen a hívás beérkezése után épüljön fel a sip kapcsolat, vagyis úgyis volte-re tudja adni a hívást, hogy a fogadó kliens nincs bejelentkezve a szerverre - másképpen szerintem csak hívásindításra lehetne használni:
- 1. simen megy a net
- 2. simről hívást indítasz
- 1. sim eldobja a netet, második simen elindul a volte attach folyamat (sip uri, sip login)
- sip hívás felépül -
Somatom
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Tudom, hogy a portál nem egy tudományos etalon, de ez egy érdekes mondat:
"Emellett a chipek már a DSDS-t (Dual-SIM Dual-Standby) és a Dual VoLTE-t is támogatják, tehát a készülékekbe helyezett SIM-ek VoLTE támogatott hálózatokon egyszerre is aktívak lehetnek." -
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Egyszerre igen, de gondolom hívás esetén megszakítja a netet és HD hanghívást fogadja (VoLTE), szóval ha van mindkét kártyán 4G akkor mehetnek a hanghívások 4G-n, ha meg nem akkor egyiken csak 2G, másikon meg 4G. Utóbbi esetben 2G mellett mehet a net mondjuk, de nincs 4G hanghívás a 2G-s kártyán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T Pro 512GB (kék)
- Vadonatúj Blackshark 4 256GB full turbó mobilgamer csomag, kártyafüggetlen!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 PRO MAX 512GB deep purple KÁRTYAFÜGGETLEN! ÚJ gyári akkumlátor 100% os kapacitás!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- PS5 PlayStation 5 Slim (lemezes, 1TB) kiváló állapotban! 6 Hónap Jótállás
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mondjuk ez nem számítana nálam, ha magyar nyelvet, vagy global romot csináltak volna hozzá!

vártam Tibcsi0407 segítségét vagy valamelyik régi motorosét, legalább egy megerősítést, de mindegy! Nem volt még Vivo-m, csak amit olvasgattam róla, Sheratan ajánlotta mint jó dac-al rendelkező telefon gyártót. Viszont magyar nyelvel szeretném használni, az írt, ok miatt. Köszönöm mégegyszer, akkor várakozok még hátha lesz globál rom, vagy valami más megoldás.

Azt én még nem nagyon tapasztaltam, hogy a telefonon rosszul lehetett hallani(kivétel egy samu i700anno') inkább a túlterhelt hálózatokra lehet ezt visszavezetni. Viszont ha mindenki a 4G-t használja az ugyanúgy túl fog terhelődni és előjönnek a mostani VOIP szakadozó kimaradó hibák. Ismerősöm ahányszor felhív az USA-ból szinte mindig rossz a vonal pedig szinte biztos, hogy a szolgáltatója valamilyen netes rendszeren keresztül működik mert ahányszor hív mindig más és más számot ír ki német, olasz, angol, ír, belga, stb amelyik szerveren éppen van szabad vonal.