- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Beni2360 #90629 üzenetére
Youtube = te csöved, csatornád, röviden tecső
Alkalmazás ügyben itt Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik érdemes diskurálni. -
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #90547 üzenetére
factory reset, vagy gyári beállítások visszaállítása néven kéne keresni. elvileg a beállítások menüben is ott kéne lennie valahol
@kopi72
Ha Aliexpress Standard, vagy Aliexpress Saver shippingel rendelsz, akkor nem megy sehová sem, egyből hozzád jön, futár hozza, nem is a posta. Áfát eleve megfizeted már a kínainak, de persze a párszáz forintos sarcot még lehúzná rólad a posta. A fenti kettő posta közül válassz. -
-
válasz
Beni2360 #90460 üzenetére
Huawei MediaPad M3 Lite 8-at váltottam Lenovo M9-re [link] , nekem megérte: a kisebb felbontás miatt is nagyon gyors az újabb G80-as processzorral és a 4 gbyte memóriával, összesen 5 év garanciával vettem az Alzától.
Felbontás egy helyen volt eddig zavaró: hirkereső és hírlista oldalaknál, még nagyítás előtt az 1-2 mm-es hangyabetűket nem tudtam elolvasni, normál betűmérettel minden rendben volt.
Küldtek hozzá egy műanyag tokot és egy filmszerű fóliát, utóbbit ideiglenesen felraktam, Kínából rendeltem hozzá üvegfóliát.
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #90464 üzenetére
Neeem dehogyis. A Helio G80 2020-ban jelent meg, így durván 2 éves soc. Csak annyiban hasonlítottam a Mi Pad 4-hez, hogy azóta nem igazán jött használható hasonló méretben.
Ez meg ugyan újabb Soc, meg vadiúj a gép, de kb ugyanazt tudja stabil középcucc általános dolgokra, játék nélkül. Kisebb felbontással, gyengébb kamerával, kisebb akkuval. Cserébe friss android, garancia. -
kory24
őstag
válasz
Beni2360 #90013 üzenetére
Hard reseteltem már
kb 2 hetes tablet, nincs még használva , telepitve is csak pár app volt (főleg média Disney, prime, HBO, Plex, Google fotók ) ilyen Facebook meg más soc média semmiDe most majd egyesével próbálom feltenni appok és tesztelni ezt a merülést
köszi tippeket!
-
csongi
veterán
válasz
Beni2360 #89619 üzenetére
Chuwi Hipadx 140 dodo
Megrendelve. Tavasz unnep van kinaba, de ha megjon kiderul milyen.
Itthon teclast P40HD vettem, 63K.
Nem egy acelos SOC, de streem HBO, Netflix, 2K filmek, tartalom fogyasztasa nekem megfelel, szepen mukodik.
Kijelzo Ips, a szeleken van egy kis fenyszivargas, de elheto. A chuwi panlere kivancsi leszek milyen. -
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #89576 üzenetére
Be kell áldozni egy kábelt és ráakasztani egy multimétert. (már ha ez lehetséges)
Az ott mért átfolyó áram már biztosan valós érték lesz.
Nem feltételezem ,hogy a telefon vagy bármi elcsalja az értékeket , de azért na, benne van a pakliban ,hogy a gyártó azt hazudik firmware szinten ,amit csak akar. 😉
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #89559 üzenetére
Feszültség (V) * áramerősség (A) = teljesítmény (W)
4.172 V * 2.885 A = 12 W@ Chris_
Nem, annyit biztos nem téved persze.
Csak az áramfelvételt nehéz mérni úgy, hogy közben az ami méri is fogyaszt. Az előző példában a 2.885 A nem fetétlenül 100%-ban az akkuba vánszorog be, előfordulhat hogy a rendszer működésére is megy közvetlenül. Persze ez függ az elektronikától, hogy hogy van megoldva: én biztosan úgy csinálnék meg egy eszközt, hogyha van fix betápja, akkor onnan működtetném, és ami nem kell az tötené az akkut, feleslegesen nem használnám az akksit. De hogy az adott tabnál így csinálták-e meg, az ugye rejtély.
Illetve a mérési pont sem mindegy, hogy hol van, pont az előbbi miatt: pont az akkunál, vagy még a töltésvezérlő előtt? Az USB mérő biztosan a töltésvezérlő előtt lesz, így a teljes áramfelvétept méri (a rendszer fogyasztása + az akkuba befolyó áram mennyiség együtt). Ezzel pl ki lehet iktatni a rendszer fogyasztását, ha kikapcsolod a tabot, az úgy mért érték elvben csak az akkutöltésre megy.Persze egy kicsit elnagyoltan írtam, de a lényeg ez.
-
A Zéé
addikt
válasz
Beni2360 #89528 üzenetére
el kell felejteni ezt a kategóriát szerintem
Az egyetlen 8" körüli, 3-4 évig biztos használható tablet az iPad Mini. Vártam én is, hogy hátha a CES-en lesz valami bejelentés, de nem. Lassan már ott tartunk, hogy a 10-11" köztiek lesznek a kis méretű tabletek, így nekem is marad a barátkozás a 10,4"-al... -
Dr.NX
Topikgazda
-
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #87927 üzenetére
Nem feltétlenül. A tabletem csatlakozik egy Baseus BA01 BT adapterhez, az meg a fejegység aux bemenetéhez. Az USB port gyújtás nélkül is áram alatt van, tehát a BT hangátviteli kapcsolat aktív. Viszont a fejegység nem megy a gyújtáskapcsoló kikapcsolt állásában, tehát hang nincs.
De, bármilyen más automatizáció is lehetséges. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87764 üzenetére
elvileg igen, de nagyon nehéz felszedni.
damil vagy cérna kell, sarkánál alátenni, és elhúzni keresztben. de egyből megpróbál visszatapadni. feszíteni nem szabad, eltörik. utána alaposan tisztítani kell megint az üveget is, meg a kijelzőt is. elég nagy vesződség, szerintem nem lesz olyan, mintha újat raknál fel, de adott esetben lehet próbálkozni. -
Troy.
addikt
válasz
Beni2360 #87717 üzenetére
Megnéztem a Samsung Galaxy Tab A7 Lite-ot Media Markt-ban. Nem rossz, böngésző nem akadozott ahogy a youtube sem. Viszont a mérete kicsi sajnos.
Samsung Galaxy Tab A7 T505 10.4 -ről mi a vélemény? Azt is megnyomkodtam, igazság szerint nem éreztem rossznak azt sem.
-
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87617 üzenetére
Bármi jó, ha a kimenete olyan, mint amit az eszköz vár. A csatlakozó szokott általában problémás lenni, de ha DC jack, az jó, olyanból sokféle szerelhető kapható elektronikai boltokban, onnantól meg kicsi barkácsmunka.
A Volt értéke a lényegesebb nem odaillő adapter esetén, azért az inkább egyezzen meg. Az Ampernél arra kell figyelni, hogy az adapter legalább akkora legyen, mint amit az eszköz vár. Ha az adapter többet tud, az nem baj, mert a vezérlő az eszközben van, annyit vesz fel az adapterből ami neki kell, így ha 12V 2A az igénye, azt egy 12V 3A-es töltővel is simán megoldható (ellenben egy 12V 1A-essel már nem - tölteni fogja, de lassabban mint az elvárt, így erős használat párhuzamos töltés esetén is simán lehet hogy csökkenni fog az akkukapacitás)
(Én pl 3 ceruzaelemes (4.5V) ledes karácsonyi díszcsíkot simán átalakítottam, rátettem egy USB csatit, és telótöltővel (5V) üzemeltettem - kicsit erősebb lett a fénye a nagyobb fesz miatt. De persze ez egy 1 dolcsis ledcsík, egy műszaki eszköznél törekedni kell az azonos feszültségre) -
<Adamsky>
nagyúr
-
Somatom
veterán
válasz
Beni2360 #87477 üzenetére
A kamionban én is külön célhardvert (bal szélen) használok.
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #87299 üzenetére
Igen,a lényeg,hogy legyen tárhely.
És ugye mappákba vannak rendszerezve a torták, pl. esküvői, gyerek stb.
Én a keresőbe beírom,hogy kutya, akkor kiadja az összes kutyás tortát, amiből tud a kedves vendég választani. De van,hogy meglát egy másik tortát,amit korábban elkészítettünk már,és egy ugyanolyat fog rendelni, csak nem csoki ízűt,hanem eprest pl. -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87292 üzenetére
Ha a program azt mondaná, hogy azt csinálsz, amit akarsz, akkor nem kéne a program, többet nem futtatnád (nem jelenítene meg reklámot, vagy nem fizetnél a reklámmentes verzióért)
A android alkalmazások topicban is inkább azt vallják a hozzáértők, hogy a battery/memory/task/application manager/optimizer/cleaner stb appok nem csinálnak semmi olyat, ami nélkülözhetetlen. -
cidalain
veterán
válasz
Beni2360 #87289 üzenetére
Ezeknek a modem lítium akkuknak tökmindegy. A töltési ciklus szám ami a lényegesebb az élettartam szempontjából. Tehát ha egy akkut napi egyszer töltesz, egy másikat meg napi kétszer, akkor az első kétszer annyi ideig lesz használható élettartam szempontjából. Személyes tapasztalatom, hogy én még sose cseréltem lítium akkut ilyen kütyükben, van ami már 5+ éve megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nyaralás előtti hardverszemle
- iPhone topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Netfone
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Apple iPad mini 6. Generáció , 64 GB , Kártyafüggetlen
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest