- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaszu
senior tag
válasz
rothfb #93244 üzenetére
Én olyan kevés alkalmazást használok, hogy 1,5 oldalon elfér az összes, a többit (a google rendszer appok) pedig beraktam a főképernyőn egy mappába. Számomra ez így jobban átlátható, de ezen nem veszünk össze
Óra neked van kitéve widgetnek (vagy bármi más)?
Ha nincs, akkor megtennéd, hogy megpróbálod kitenni, hogy nálad működik-e? Mástól is szívesen fogadom ezt a tesztet -
gyulaszu
senior tag
válasz
rothfb #93240 üzenetére
"Rávettem magam" és átkapcsoltam drawer-re.
Megtaláltam a törlés opciót, az akkor jön elő, ha előtte kiteszek egy ikont a kezdő képernyőre, vagyis megduplázom.
Továbbra sem tetszik ez a launcher style, mert hiába teszek ki valamit, annak az ikonja a többi között is megmarad, ami így kevésbé áttekinthető.
Ezért visszatettem a standard módra megint.
Jó hír, hogy a dupla ikon megszűnt
Most pedig azzal szembesülök, hogy nem tudom kitenni az óra modult/widgetet, pedig az korábban már sikerült.
[link] -
cidalain
veterán
-
Rigormortiis
veterán
válasz
rothfb #92696 üzenetére
Ha szinkronizálja és eléri telefonnal is a jegyzeteket, miért ne?
Nem neked, de ha már Xiaomi tab 5. Olyan probléma is volt vele, hogy ha egy jegyzetalkalmazással vonalas "papírra" írtam, akkor mentés után elcsúsztatta, és nem a vonal fölött volt az írás, hanem belecsúszott a vonalba, vagy át is lógott rajta. Több appot is kipróbáltam.
-
-
cidalain
veterán
válasz
rothfb #92650 üzenetére
Én sem most vettem, hanem 4 éve, viszont nem sikerült kinőnöm, így minek vegyek újat, csak azért mert abban több az akármi. Azért írtam hogy nem vitázni akarok, de ha valaki általános feladatokra keres, és nem áll rendelkezére akármennyi zseton, akkor nem kell ragaszkodni a 4+ GB ramhoz.
A win más, a ramkezelése is más. Az 4 GB-tal tényleg egy fos, minden lassú. Bár munkahelyemen a gyártásban levő gépek i5 4GB ram win10-zel pörögnek mint az állat (oké csak helyi háló van, néhány spéci program, nincs frissítéssel szétverve a win). Szóval felhasználásfüggő. Mint ahogy az android is. Filmezős tabnak nem szükséges 4 gb ram. Mint ahogy hétvégi bevásárlós kocsinak sem kell 200+ LE. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
rothfb #92650 üzenetére
Kivéve hogy teljesen màs egy app és egy win program mérete, működése és persze a szoftverkörnyezet is. Àltalános felhasznàlásnál a játék a tabok szükebb keresztmetszete. Tartalomfogyasztáshoz elég a 4gb ram, ha a gyártó vette a fáradtságot a megfelelő optimalizálásra. (és nem ósdi a proci, igp)
-
boborján2
senior tag
válasz
rothfb #92604 üzenetére
Tudom sovány vigasz , de az még jó is.
Nekem a Samu A53 91mp amíg eljut kepapcsológombtól a pin kód kéréseg.
Droid 13 és most 14 alatt is.(Samu S7 Tab 30mp droid 13)
Régebbi sokkal gyorsabban induló telefonokat volt hogy kikapcsolgattam.
Beletettem 1-2 órát ,hogy ennek mi lehet az oka. Aztán megvilágosodtam, hogy bele kell .....ni , mert egyszerűbb bekapcsolva tartnani , mint a szabadidőből további 1 percet is erre fordítani.Nagyon sok, próbáld ki, amíg vársz.
Pontosan tudom mennyi az. Sok!
Csak gondolj bele hányszor 58mp -t raktál bele eddig és fogsz még belerakni ebbe a projektbe. (A végén sanszos hogy eredménytelenül.)
Pedig nulla energiával ezt a számot nullázhatod. Ettől jobb megoldás nincs ebben egyetérthetünk.Persze ezt már írtam és elutasítottad, amit megértek.
Így nem is kívánom ezt tovább "erőltetni". -
boborján2
senior tag
válasz
rothfb #92576 üzenetére
Csak ha végig gondolod .... ok és okozat.
A legjobb tipp az hogy ne kapcsolgasd. Ezzel csökkented a bootidőt.
+legalább hagyod a rendszernek megtanulni a felhasználói szokásokat és a héttérben ez jobb optimalizációt eredményez.Az meg hogy bekapcsolva tétlen állapotban töltöd vagy kikapcsolva , semmit nem számít.
-
gyulaszu
senior tag
válasz
rothfb #92576 üzenetére
Ugyanilyen készülék van az én tulajdonomban is napi használatban. Én az első bekapcsolás és a frissítések települése után sem mértem meg az újraindítás sebességét.
Amkor jött rá a frissítés, akkor írtam én is, hogy egy látszólag kis méretű csomaggal milyen sokat szöszmötöl, de ennél több figyelmet nem érdemelt és nem foglalkoztam vele...az én kanosszám a DuaSpeed
-
-
Beni2360
félisten
válasz
rothfb #92258 üzenetére
Hát a Lenovo Tab M9 LTE 4GB/64GB szürke + tok és fólia | alza.hu 57400 Ft és simmel rendelkezik és nem a mini duplája. Szvsz.
Ui: itthoni 2 év garival kaptam. -
Reynaldo
junior tag
válasz
rothfb #92238 üzenetére
Igazad van, de legalább már van ilyen is. Nekem is Iplay Mini Pro van, de aki csak itthonról akar venni ~8" méretben, annak mégis csak jobb ez az A9-es, mint egy elavult A7 Lite, vagy egy nagyobb, súlyosabb, és egy gyereknek azért jóval nehezebben kezelhető M10 például. A proci meg kb 2x jobb az Unisoc Tiger T610-nél, azért az se mindegy.
-
cidalain
veterán
válasz
rothfb #92224 üzenetére
ez így van, ne várj android verzióupgrade-et.
valamit valamiért. olcsó-jó hw-hosszú támogatás egyszerre nem megy.
Mivel egy ilyen készüléket kb 3-4 évre tervezel be, bőven jó az A12 akkor is@knoxhu
Alldocube iPlay 50 mini Pro EU raktárból.
esetleg ha csökkentenél még egy kicsit a költségeken, akkor erre a feladatra a kevésbé bika iPlay 50 mini is elegendő, és ez 100 USD körül már megvan. (viszont a Lite verzió nem javallott)
M10 jó lehet amúgy itthonról, de nem tudom mekkora a gyerek, de ez 10"-os, ami nagy és nehéz. -
Rigormortiis
veterán
válasz
rothfb #90627 üzenetére
Én már több topicban is lefutottam ezt a kört, már elengedtem. Családi csomagban kb 1 péksüti az ára, de sokan úgy vannak vele, hogy a YT-nak ingyenesnek kell lennie, mert csak, és amíg lehet, megkerülik a fizetést. Mondjuk engem ez sem zavar, csak furcsállom, hogy a Google miért nem lép fel határozottabban az ilyen megoldások ellen (gyanítom azért, mert imázsvesztés lenne belőle, de ők tudják).
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
rothfb #90568 üzenetére
Hát igen, a Lenovo mintha direkt akarná, hogy ne lehessen eligazodni a modellnevek között.
Három tök különböző P11:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone1=10686&idPhone2=11842&idPhone3=11091Bolic úgy tűnik, a régi P11-ről beszél, míg te az 5G-sről.
Az sem mindegy, hogy eMMC tárhely van benne vagy UFS. -
-
-
zagloba
aktív tag
válasz
rothfb #83118 üzenetére
Igen a kamionban töltöm, ott használnám!
Azért nem is írtam árat mert nem pénz kérdés! Annyira függ csak tőle ,h a 30e most veszem meg ha 80e meg a következő fizu után!
De én is nagyon jókat olvastam a Teclast-ról!
Igazából én ezt a rangsort állítottam fel magamtól:
1, Alldocube X Neo
2, Teclast P20HD
3, Lenovo Tab M10
4, Huawei T5
5, Alcor Comet
Tárhely szempontjából nem releváns mert nem fogom használni!Ugye akkor az Oled miatt a Alldocube kiesik!
És talán a legjobb választás a Teclast lesz! Főleg így első táblagépnek talán jó lesz! Ha van valakinek jobb ötlete szívesen várom!
Garanciával nem nagyon kellett idáig foglalkoznom! Bízom a jó szerencsémben! -
cidalain
veterán
-
Fernet
senior tag
válasz
rothfb #83069 üzenetére
Oké, akkor ez marad, 150 már nagyon túl van a kereten. Szerinted érdemes most megvenni emagtól ha csak novemberre kell? Vagy gyakran ennyi az ára? (black friday-ig nem akarok várni, az már késő és ki tudja ez lesz-éppen)
Nincs több kérdésem.
És köszönöm az eddigi válaszokat.
-
Fernet
senior tag
válasz
rothfb #83067 üzenetére
hmm.. akkor ezt még át kell gondolnom (novemberig van időm) P10 tűnt eddig befutónak. Jól gondolom, hogy a 80e-es ársávban nem igazán fogok találni olyan tabletet ami játékra is alkalmas? Sokkal többet nem költenék rá. Szóval sanszos, hogy ez marad.
Amúgy jól látom, hogy alig néhány helyen kapni? Emagnál van most akciózva 80-ra, edigitalnál 130e.
-
Fernet
senior tag
válasz
rothfb #83065 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos volt.
Még annyit, hogy a " játékra csak korlátozottan alkalmas" azt jelenti, hogy egyszerűbb játékokkal nincs gondja igaz? Nem menne rajta pubg meg hasonló játék, a legkomolyabb a minecraft amivel játszik (mellette még pl. animal jam amit szeret).
Vagy van esetleg olyan tablet 80e körüli áron (hazai fogalmazótól, LTE-s, 4/64, de minimum 3/32) ami ajánlott?
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
rothfb #82862 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat!
nextman: köszi, de az angol nyelvvel ennyire hadilábon nem állok, az értelmezése ment saját erőből is, sajnos a menübe belépve 3 opció kerül elő:
1.download latest version and recovery (ha ezt választom, csatlakozik a wifimre majd rövid tekerés után kiírja, hogy getting package info failed...innen vissza lehet térni a kezdő képernyőre #82858 hsz.)
2. reboot (értelemszerűen ismét a kezdő képernyőre jutok és akkor vagy az 1. pont, vagy 3. pont szerint járok el)
3. shutdown (problem solved...
)
egyébként hosszas kísérletezés után kiderült, hogy egy rövid gombnyomásra amúgy elindul a tablet, használható is, de minden indításkor, újrainduláskor ez a képernyő fogad, nem tudom eltűntetni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Asustor NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged