- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
Akkor akár a tablet, (de főként a monitor kapcsán érdekelne)
tulajdonképpen kommunikál a két eszköz egymással, és olyan a kimeneti fesz?
Akkor a monitorra se küld 5V-nál nagyobb feszültséget a töltő?"Igazából de, még ha az elektronikáknak van némi - pl. 10V vs. 12V - tűrésük is, hosszútávon nem köszönik meg. 5 Voltra 5 Volt való. A kivehető áramerősségre áll az, hogy annyit ad le a fej amennyit kér a töltendő eszköz."
Ez a vélemény más, mondjuk szerintem is fix 5V ajánlott a monitornak.
-
totron
addikt
Igazából de, még ha az elektronikáknak van némi - pl. 10V vs. 12V - tűrésük is, hosszútávon nem köszönik meg. 5 Voltra 5 Volt való. A kivehető áramerősségre áll az, hogy annyit ad le a fej amennyit kér a töltendő eszköz.
#95602Bogyó bá', köszönöm, így már sokkal jobban el tudom helyezni a véleményed. A fényerők növelésével szaporodtak meg a bajok, igaz. Erről az utólagos szűrésről tudsz bővebben is? Nálam eddig csak annyira voltak elegek, hogy az elején barátinak tűnjön a vibra, de később ugyanúgy, ha nem jobban beüt szépen aminek nem kell.
Írják a válaszidejéről, hogy nagy, azaz lassú a panel, ez milyen mértékű? Szövegek smooth scrollozása lenne fókuszban. -
kunberci
senior tag
Köszönöm.
A tablet töltője az maradna a tabletnél.
Inkább a 2db monitorhoz vennék töltőt.
Csak a gyors töltőknél ezt írják:
[link]
Kimeneti áram: 5V/3A, 9V/2A, 12V/1,5ANekem meg olyan kéne ami csak 5V-ot tud. Ezért néztem az
5V 2A-es töltőket, ott nem írnak nagyobb kimeneti feszt.pl: [link]
kimenet mindkét USB-hez egyszerre 5V/2.1ARhino666
Igazából ezt szeretném. -
Köszi, ránézek!
Egyébként megvan az M11 8GB. Először kicsit arcon ütött az, hogy a szűz rendszer is szaggatgat, akadva jött fel a billentyűzet, valamint egész sok a kezelési/vizuális glitch.
Egy kollégám tippjére lecseréltem az alap launchert a Niagarára, és egyrészt sokkal fluidabb lett az élmény, másrészt az alap kezelőfelületet nagyon szépen leegyszerűsíti, úgyhogy, ha valaki pl. nagyszülőnek akar egy tabletet bekonfigurálni, akkor érdemes lehet ránézni.
Összességében én magamnak nem vennék ilyen tabletet, szerintem a hivatalos ceruza is eléggé bénácska (de legalább annak köszönhetően megtudtam, hogy létezik AAAA elem), de nyilván sok múlik az igényeken, casual használatra tök jó lehet.
-
mika55555
csendes tag
Én ezt értem és köszönöm a választ.
Viszont az, hogy ezt nem lehet másképpen megoldani, kicsit hihetetlen.
Hány készüléket érinthet ez a probléma?
Tapasztaltam már redmi telefonoknál, hogy nem frissültek, de valami oknál fogva egyszer csak mégis elkezdtek rendeltetésszerűen működni.
Ezt a jelenséget mivel lehet magyarázni? -
mika55555
csendes tag
Kedves Dr.NX,
akkor máshogy mondom.
Tehát jelen esetben szemben állok egy hibajelenséggel, aminek szeretném tudni az okát.
Mi az, ami konkrétan ezt a hibajelenséget okozza?
Az már gyanús, hogy sem automatikusan nem frissül, sem pedig manuálisan nem fogadja el a frissítő csomagot.
Azt állítod, hogy "Máshogy nem fogod tudni megoldani, csak bootloader unlockkal."
De mégis miért, mi okozza ezt a hibát? -
-
mika55555
csendes tag
Kedves Dr. NX,
igen, követtem az instrukciókat, már többször volt dolgom ezzel a problémával Redmi telefonok esetében is.
Nekem Global verziós ROM van alapból a gépemen és természetesen a neki megfelelővel próbálkoztam.
Letöltöttem a lefrissebbet és miután nem fogadta el próbálkoztam a jelenleginél csak egy verzióval frissebb ROM-al is, de azt is visszautasította. -
Ja, h nincs ilyen opció, az is lehet?
Ehh...Egy telefonnál még ha nem is lehet állítani, nem gond, mert az ember oda tud nyúlni, max két centire van a két gomb egymástól, de egy ekkora tabletnél már 5-6 centivel kell arrébb tapicskolni, ez így rohadtul nem áll kézre, én nem tudom ki hogy van vele, de én rohadt sokat használom a vissza nyilat, és most átnyúlni a túloldalra már macerás. :/
De hát olcsó tabletnek híg a leve, akarom mondani ez balkezeseknek való akkor inkább.
-
-
Randomized
csendes tag
Miért olyan nagy probléma, hogy hazai beszerzéssel keresek?
De hogy megválaszoljam a kérdésed, azért szeretném itthon megvenni, mert így van arra is esélyem, hogy személyesen elmenjek érte.Köszönöm a linket, ezt én is láttam, az ajánlás után az volt az első, hogy hardverapro-n rákerestem. Azért ismételtem meg a kérdést, mert abban reménykedtem, hogy a
Samsung és a Redmi 10" alatti verziói
közül tudtok konkrét típust javasolni. -
ljs
tag
Igaz.
Más véleménye és tapasztalata csak iránymutatás lehet, de dönteni nekem kell.
A 2-in-1 laptop mellett a Win használhatósága szól, de nem tudom, hogy egy modern laptopon mennyire jó a kézírásfelismerés.
A Samu mellett az általam is megtapasztalt kézírásfelismerés szól, de ott csak 4 év támogatás van (telóra 7 év). Mi a hátránya egy tabletta esetében, ha a támogat megszűnik? -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megérkezett a Teclast M50 Pro tablet, viszont nem tudom bekapcsolni
Feldugtam tölteni a saját töltőjével, kábellel, 10 perc múlva megpróbáltam bekapcsolni, bejött a Teclast képernyő, majd hogy töltődik, de ennyi, gondoltam hagyom még. Hagytam 1 órát, ugyanez, hagytam egész éjszaka, ugyanez. Próbáltam más töltővel, kábellel, a szitu ugyanaz
Ez kuka, mehet vissza feladónak?
-
coolpet
senior tag
Na az van, hogy tényleg nincs értelmes tablet "szinte ingyért", ezért elkezdtem nézegetni a kínálatot, kezdve azzal amit mondtál.
Már kinn van friss 14-es androiddal az iPlay Mini 60 pro is, amin pótolták az előd hiányosságait, mind stereo speaker, Giro, OTG, controller support, touch ghosting stb.
Viszont így már kínából ~65K + vám, EU-ból meg 80+
Szóval eléggé bukott ez az ügy
-
CMR
tag
öööö, nekem valamiért nem enged rákattintani a show gombra, de megpróbáltam manuálisan... Redmi Pad Pro-t dobja még ki, azt is fogtam ma, elég jó kis tabletnek tünik, de ez 16:10-es képarányú, nincs annyira széles, mint az 5:3-as. Ráadásul az LTE funkció +40k rá, ami azért kicsit túlzás (bár tudom legtöbb gyártó ezt csinálja
)
Végül berendeltem a P11 gen2-t meglássuk milyen lesz -
mortalhand
csendes újonc
Köszönöm szépen a segítséget.
Még egy kis segítséget kérhetnék hogy esetleg az alábbi kettő közül melyiket ajánlanád inkább?
Xiaomi Redmi Pad SE 11 4GB+128GB
vagy
HONOR Pad X8a.Valamint nézegettem hogy ha kicsit pótolnék lenne még a Samsung Galaxy Tab A9+ , de elsősorban az első kettőn gondolkozok viszon ha ér plussz 20 ezret a samsung lehet átgondolnám?
-
bugizozi
őstag
Basszus, pedig esküszöm kerestem, kicsit görgettem is vissza, de csak most látom, hogy pár hozzászólással ezelőtt pont ez a téma
Akkor ezek körül választ majd az illető, kell-e neki magyar gari vagy nem:
Teclast M50 Pro
HONOR Pad X8a
Köszönöm! -
bugizozi
őstag
Szia!
Megnéztem, ott ezt a kettőt láttam 60-ért:
Teclast M40 Pro (2023) Unisoc T616 8GB RAM 128GB ROM 4G LTE 10.1" 1920x1200 Full HD 7000 mAh Android 12 (244*163*9.3 mm 540 g??) - 60 ezer Ft
Blackview Tab 16 Unisoc T616 8 GB RAM 256GB ROM 11" 2000x1200 7680 mAh Android 12 260*164*7.95 mm 533 g - 60 ezer Ft
De az első már nem kapható
-
mortalhand
csendes újonc
Sajnos nem nagyon vagyok otthon a tabletekben,
Esetleg konkrét típust tudsz javasolni amit itthon mondjuk Media marktban meg lehet venni akár ezek között amiket felsoroltál akár mást.
A HONOR X8A 11" sem jó minőségű?
(Igen ezt tudom én is csak sajnos attól félek hogy nehogy az legyen a sorsa hogy 1 hónap után a fiók aljára kerül és csak ritán lesz elő véve ezért sem szeretnék túl drágát venni) -
sefan67
aktív tag
Jogos, de android frissítés és hard reset után (3x is) már nem engedtem hálózatra, 0 frissített applikációval üzemeltem be fél órás pihenőidővel és így is akadt.
Ha frissített volna bármit is, akkor igen tudok róla, hogy kéne várni 1 napot, de így net nélkül kétlem hogy bármit is csinálna háttérben.
RAM pluszt kikapcsoltam, de az se segített. Ezen csak a OneUI 6.1.1. segíthet ha megkapja valaha. -
tybsen
addikt
+1 chromebook-ra!
Hasonló célra nálunk idősebb szülőknek évek óta bevált 2 db acer 314. Nekem egy újabb cx34 chromebook plus van (251€ éppen akciósan az amazonon), nagyon gyors és nagyon szeretem (kijelző és a billentyűzet anyaga lehetne jobb, de ezt leszámítva átlagos használatra kiváló szerintem, pláne ennyi pénzért nagyon jó ár-érték arányú).
-
dni
őstag
Átlag netezős, videós felhasználásra 60-as korosztálynak, aki Amúgy Samsung A54-es telefont használ, mennyire lehet jó ár-éték arányú választás egy S9 FE 5G?
Ajánlóban a + változatot láttam, de 5G-vel az már kereten kívül esik.
Vagy van esetleg kedvezőbb áron könnyen, megbízhatóan használható alternatíva? -
MadKet
tag
-
cidalain
veterán
Vagy itt a topicjába nézz körbe, hátha van ajánlás valami kínaira.
Múltkor keresztlányomnak kellett ipad stylus, de használtan is 25k. Aztán egyik ismerősének volt egy jófajta kínaija, berendeltek egy ugyanolyat, és jobb, mint a gyári. Minden megy vele, és kényelmesebb fogni mint a gyárit. Valami 15 k volt max. -
anonymus89
addikt
-
Dancii
tag
Köszi még egyszer a korábbi ajánlatot. végül vettem egy Alldocube iPlay 50 Mini Pro NFE-t, és valóban nagyon tetszetős kis jószág. A hangszórója elég meh, de azt leszámítva teljesen rendben van.
Ja meg egy kicsit ez a rózsaszínes beütése a gyári témának / színsémának furán hat, mindig azt hiszem valami baja van a kijelzőnek. Lehet valahogy valamit azzal csinálni? Valahol azt olvastam hogy az a szín a háttérképhez igazodik, lehet ha lecserélném ezt a gyári virágot akkor más lenne?
Más: az iPlay 60 mini pro-ból van már EU piacra szánt? Banggoodon vettem ezt az 50est, cseh raktárból, de a 60ból még csak kínai raktárból szállítanak, szerintem az még ázsiai. -
grigo
őstag
Dr.NX #94357
Köszönöm az ajánlást.
Mennyire felesleges a pro? Mert amúgy szívesen áldozok minőségért élettartamért használhatóságért annyit. Mondjuk az is igaz hogy a gyereknek teljesen mindegy, hogy pro vagy nem pro, csak a saját kütyüb.ziságomat etetném a vásárlással.
Ha jól látom erre már nem verik rá a vámot, maximum a vámkezelést.
ajapi #94358
Nem biztos, hogy sikerül, de meglátjuk. Elvenni még mindig el tudom.
Tegnap meglátta a wow-ot, és hogy akar csinálni egy karaktert amivel ugrálhat a réten
Hát csináltunk neki, 20 perc múlva mondta hogy menjünk biciklizni. Mondtam, hogy hétvégente ugrálhat így 20 percet ha elfogadja jó, ha nem akkor töröljük a karaktert. Azt mondta oké. Nyilván majd jön a kiskamasz kor, ami egy új gyerek gyakorlatilag. De ha addig csak azt elérem, hogy lehet mindent ha betartja a szabályokat akkor már megérte. Legalább is most így gondolom, aztán majd lehet szembe jön a valóság.
Amúgy ha van ilyen irányú tapasztalatod szívesen meghallgatom, akár privátban is -
-
Louro
őstag
Futópadon használom jelenleg is. Szóval nem egy 4K-s felbontást várok egy zsebkendőnyi területen
Akkor ezek szerint kevés lehet filmre ez az erőforrás?
De akkor, ha jól értem célszerűbb kicsit spórolni az alldocube-re, ha legalább 3-4 évre tervezek a tablettel.Oktatóvideók, podcast-ek, esetleg sorozatdarálások szoktak menni rajta különben.
-
ra^ven
senior tag
Az alábbi 2 kérdés fogalmazódott meg bennem:
Van hasonló alternatíva amihez toll is jár?
Generikus tollakból tudnál ajánlani valamit ami jó hozzá?Megkérdeztem tőle amúgy miért kell ceruza hozzá, válasz alapján vékonyabbak és foltmentesen szeretne vele működni.
Tehát egyelőre nem releváns a fenti funkció szerintem, de egy kicsit aggaszt hogy nehézkes beszerezni hozzá ilyet, illetve valóban drága..
Köszönöm.
-
Krajczi
tag
Most jutottam el oda, hogy vegyek egy új, de kicsi tabletet és ezért a Samsung Galaxy Tab A9 X110-re esett a választásom.
Viszont látok X115N altípust is.
Mi a különbség? Csak a több GB (4/64 helyett 6-8/128)?
Megéri a plusz 10-20e Ft-ot?
Én csak netezek rajta, semmi játék vagy sorozat.
Köszönöm. -
-
-
Soma01
veterán
Mert az túl nagy méretű és majdnem 100.000 forinttal drágább is.
Vagy melyik az a tablet, ami tud annyit legalább, mint a mostani S5E csak újabb és 200.000 ft alatt van? Monitorra legyen köthető, ujjlenyomat olvasó is kell és GPS is. 10-12 col között legyen. 128 MB hely minimum kell és ha lehet, 5G is. Android 17-et még kapja meg. -
Ez eleg furcsa. Elkepzelheto hogy piacfuggo, ezert nincs a listan, de szerencsere hozzam ujjlenyomat olvasos peldany kerult. Az Alza egyebkent ugy arulja, hogy van benne. Vissza is kuldtem volna maskulonben. A bekapcsolo gombba van integralva, ami nem a legszerencsesebb, de meg mindig jobb, mint egy 256 karakteres random generalt jelszot megjegyezni vagy akar begepelni...
-
-
Laca1212
őstag
Köszi!
Ez a háromból a használt kategória, de majd meglátom mennyire lelakottat küldenek....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- IPAD AIR 13" M3 WIFI 256GB KÉK
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest