- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bizsu1st #87831 üzenetére
"Teljesen smooth a gyári launcher ... " - azzal ritkán szokott gond lenni. Inkább azzal egyszerűek mint a szög (ld. "mellékelt ábra").
"Asszonykámé lett, őt nem zavarja!" - akkor nagyon nincs miről beszélni.
Simple Gallery: már nem rémlik, hogy miért vettem meg a Pro-t. Talán mert nem volt vészes az ára, és mivel betehető a "Family Library"-ba, ezért többen is tudjuk használni.#87834 Somatom
"Azonnal megy fel a Nova és máris otthon vagyok." +1
Az első telefonomon rengeteget ROM-oltam. Akkor szoktam rá, hogy kialakítsak egy megfelelő "környezetet" (launcher, képnéző, fájlkezelő, office, calendar app, értesítési hangok (!), stb.), amit bármilyen (Android-os) eszközre magammal tudok vinni.#87835 Gnor27
Valószínű "frp lock" van rajta. Ennek tudatában nézz szét a neten ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bizsu1st #87827 üzenetére
" ... létezik, hogy nincs gyári galéria app és a főképernyőről sehogys? tudom leimátkozni a google keresősávot?"
Minden lehetséges.Én azért nem tudom, mert Édesanyámnak vettem, és a bekapcsolást követően rögtön mentek rá a már megszokott dolgok (Nova Launcher, Simple Gallery Pro, stb.). Nem igazán izgat mi van egy droid-os eszközön. Sőt, én azt értékelem, ha minél kevesebb a bloatware.
Szóval szerintem dobj fel egy cust. launcher-t, és probléma megoldva. -
<Adamsky>
nagyúr
Nos: Realme egy kövér -1, GeeRic +1
Gugli fordítóval, mert annak ellenére, hogy angolul írtam (németül nem tudok), de mindig németül válaszoltak.
Szia, Sajnáljuk, hogy kellemetlen vásárlási élményeket okoztunk Önnek. Az Ön által feltett kérdéssel kapcsolatban, az üzemünkkel történt egyeztetést követően, A gyári visszajelzés szerint magának a Realme tabletnek nincs ébresztő funkciója. Így az sem fog működni, ha ébresztőmágnest adunk a tokhoz. Nagyon sajnáljuk, hogy címünk nem tért ki erre a részletre. Teljes visszatérítést adtunk Önnek, és nem kell visszaküldenie ezt a terméket. Remélem, hibáink nem okoztak kellemetlen érzéseket. Üdvözlettel. GeeRic... vagyis elvileg, ill. hamarosan kapok vissza 11 Eur-t.
Egyébként volt egy rossz érzésem, hogy nem a tokkal lesz gond. Az, ha nem is egy Louis Vuitton, de rendes iparosmunka, mágnesekkel. Ennek ellenére sem működött az auto on/off.
Szóval én elkönyveltem, hogy a Realme Pad-ben nincs "hall" érzékelő. És azt is, hogy bár - maga a készülék ennek ellenére nagyon rendben van - de gyári support (az EU-s legalábbis) egy kalap kaki, a szerviz (TMX) pedig hát ... lehet nem rossz, de a segítőkészséget hírből sem ismerik. -
<Adamsky>
nagyúr
Én nem adom fel ilyen könnyen. Rohadjon meg a gyártó és/vagy a tok készítője. Sajnos a service.eu@realme.com -on hülyék ülnek. Legutóbbi levelemre, melyben azt kértem, hogy mutassanak "tuti tokot", azt a választ kaptam hogy forduljak a "nearest service center"-hez. Na, mondom, OK. Írtam a TMX-nek, ahonnan azt a választ kaptam, hogy ők csak szervizeléssel foglalkoznak és nem ismerik a tokokat. Mondom, OK, de akkor azt erősítsék meg, hogy egyáltalán van-e benne "hall" érzékelő. Csak ismerik már az általuk szervizelt terméket. Várom a választ ...
Sajnos videózni még nem volt időm, de majd küldöm az eladónak is, amit kért. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87776 üzenetére
Köszi!
Van egy TB-8703F -em, ami szépen működik a dolog. Mármint képes úgy zárni-nyitni, hogy nincs is a tokban, csak a tok előlapját ráteszem a kijelzőre (majd leveszem). Gondolom a mágnesek helye a (nagyon) nem mindegy. Mert ugyanezzel a tokkal (igaz sokkal kisebb: 8" vs. 10") nem tudom "altatni" a Realme-t, valamint a Realme tokjával (ill. annak tetejével) sem a Lenovo-t. Jó lenne valahogy rájönni, hogy ki kamuzik ...
Közben írtam a tok eladójának, és videót kér. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog lépni, ha látja, hogy tényleg nem kapcsol ki-, ill. be vele a tab.
Kéne vm. app. ami legalább képes mutatni a hall sensor jelenlétét ... -
<Adamsky>
nagyúr
Én írtam a Realme-nek. Érdekes választ kaptam.
Thank you for reaching out to us. We really appreciate your time and patience. In response to your above-mentioned query; we have escalated the same to our concerned team and we will revert you back within 24 to 48 business hours.
Please feel free to write us back on the same email for more information.
Warm Regards,
Team realme EuropeVagyis elsőre a robot / human droid nem tudta a választ. Aztán ...
Thank you for reaching out to us. We would like to apologize for the inconvenience caused to you.
In response to your above mentioned query , check with different original available case on realme OW if still not working then please reach out to nearby service center
Please feel free to write us back on the same email for more information.
Warm Regards,
Team realme EuropeCsak én nem értem, hogy ez alatt mire gondolt a költő?
" ... check with different original available case on realme OW ... "
Én ugyanis sehol sem talál gyári tokot. Link-et persze nem adtak. Írtam is nekik vissza, hogy ennek fussanak neki még egyszer, és küldjenek egy olyan link-et, ahol szerintük olyan tok van, ami tuti kompatibilis a tablet-el.@All
Egyúttal kérdezném, hogy van-e mód a "hall sensor" tesztelésére, ill. mi kell(het) egy tokba (a mágneses záron kívül) ahhoz, hogy működjön az "ébresztés/altatás"? -
<Adamsky>
nagyúr
"Szintén zenész." - kicsi a világ.
" ... már nagyon döcögős volt ... " - csak emiatt nem cseréltük volna (Anyum nem panaszkodott), de a bluetooth-os mizéria (előbb a hangszóróval és a fülessel, majd a WIWE-al) betette a kaput. A végén még talán valami olyasmi volt, hogy a gyári (!) theme alkalmazást nem volt képes frissíteni, mert kiírta, hogy ezzel az eszközzel már (?) nem kompatibilis az app."Szerintem nincs a tabletben hall sensor." - na, ezt nem tudtam, hogy ez az auto on/off mivel is van megoldva (milyen szenzort használ) ...
Hmm... itt az írják, hogy van benne. Sensors: Light Sensor, Acceleration Sensor, Hall Sensor, Gyro-meter. Te itthon vetted a tabot is és a tokot is? Az enyém amazon-os beszerzés, de most már Isten bizony írok az eladónak, hogy akkor most mi van. -
<Adamsky>
nagyúr
Realme Pad első benyomások.
Szülőknek netezésre, videó nézésre, zenehallgatásra bőven tökéletes. Igazából nekem is megfelelne (ha szükségem lenne most tablet-re), mivel játszani abszolút nem játszok.
Az előd egy Huawei MediaPad T5 10.1, ami igazából azért lett leváltva, mert a bluetooth eszközökkel (hangszóró és egy szerintem bluetooth LE-t használó ECG) nem volt "kibékülve" (sajnos ez Huawei betegség bizonyos Emui verziók esetén ...).
Szóval ezzel itt nincs gond. Szépen kapcsolódik a WIWE-hoz, és az Édesanyám által használt kis bt.-s hangszóró esetén is működik a bt. absolute volume.
A készülék egyébként nagyon szép, letisztult a kijelző is rendben van (én mondjuk nem vagyok barátja a sarkok lekerekítésének ...).
Két dolog zavar picit. Az egyik, hogy a navigációs gombok sorrendjét nem lehet megváltoztatni (naná, hogy a Huawei-en pont az ellenkező (bal) oldalon volt a vissza), így az némi meg-, ill. átszokást igényel.
A másik, hogy a hozzá vásárolt elvileg "smart" tok nem kapcsolja ki-be a készüléket. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ez a tok hibája-e, vagy a tablet nem tudja igazából ezt a funkciót. Nagyon kevés (értsd: nulla) infót találtam eddig ezzel kapcsolatban.
Szerencsére van "dupla koppos" ébresztés, és szoftveresen (kitettem Anyumnak egy gombot a home screen-re) pedig ki tudjuk kapcsolni, szóval a power gombhoz ritkán kell majd nyúlni.
Amit még kíváncsiságból meg fogok nézni az az OTG (pl. milyen fájlrendszert támogat).
Maga a rendszer egyébként egészen "stock droid like". Minimális a bloatware-ek száma, és azok közül is a döntő többségük eltávolítható (a maradék tiltható). Az egyetlen "extra", amit idáig felfedeztem az "dolby" hangzásjavító. Viszont ez nem olyan szofisztikált, mint mondjuk egyes Lenovo tablet-ek esetén (nincs pl. custom EQ).
Mindent egybevéve, nem bántam meg. A célnak (Édesanyámnak) tökéletesen megfelel, ár/teljesítmény viszonyban hibátlan. A fent említett "hibák" ismeretében másnak is bátran ajánlom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#42308056 #87684 üzenetére
Hááát, hogy az +5 cm jelentős-e, nézőpont kérdése.
Ahogy írtam, én igazából arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy tablet lehetne akár sokkal nagyobb vagy (!) a telefon kisebb (és spec. ennek örülnék igazán).#87685 blueye
6,4" vs. 10,4" igen, ennek már van értelme, de az a 10" lehetne akár 12" (nekem pl. ilyen méretű a kis notebook-om). Számomra az élvezetes filmnézéshez a 10-12" az ideális.#87686 Somatom
"Ne csak az átlót nézd, hanem a képarányt is!"
Jogos! Én mondjuk épp ezért visszahoznám nem csak a kisebb telefonokat, de a 16:9-et is (imádom a Sony telefonok design-ját, de a hülye képarány miatt valószínű sose vennék)"Sokkal szívesebben használnék teló helyett egy 7-8" -os tabletet."
De, nem feltétlen kellene vagy-vagy dönteni egyik, vagy másik mellett. Alapvetően mire lenne való egy telefon? Navigálás, zenehallgatás, fizetés, egy-egy információ gyors megkeresése (amire "út közben" szükség lehet). Mindemellett fontos kéne, hogy legyen (szerintem), hogy kicsi, hordozható, "észrevétlen" legyen. Ezzel szemben ma mindent is a telefonnal akarunk megcsinálni, miközben sokaknak még a tetejében ott egy 8-10" tablet is.#87687 Dr.NX
"Korábban mutattam képet a különböző ... "
Na, ebből a listából én az elsőnek és mondjuk az utolsó előttinek vagy az utolsónak látom értelmét. A Lenovo Tab V7 (6.95"), Huawei MediaPad M5 Lite 8 (8") és a Lenovo Tab3 8 Plus (8") -nak (pedig ilyen van nekem is) nem sok értelmét látom a mai 6,5-7" telefonok világában. -
<Adamsky>
nagyúr
6,92" vs. 8,8"
Nem akarok flame-et indítani, de tényleg érdekelne. Vajon van olyan, aki ezt a két terméket egyszerre megveszi? Vagy, ha nem, csak mondjuk a tablet-et, akkor annak milyen méretű telefonja van?
Oda szeretnék kilyukadni, hogy kezd összeér a két termékvonal (telefon vs. tablet), vagy már össze is ért. Ez nézőpont kérdése.
Nekem van egy 8"-as tabletem és 5,1"-es telefonom. Így szvsz. talán kijelenthető, hogy van értelme két eszközt tartani. De, ha majd cserélem a jelenlegi telefonom, akkor 6" alá - ha megfeszülök se - tudok menni.
Szóval sokak (ellen)véleménye ellenére, szerintem igenis kellenének kis(ebb) telefonok már csak azért, hogy jobban elkülönüljenek az egyes kategóriák, másfelől, hogy tényleges választékról beszélhessünk ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
viztelen #87659 üzenetére
Szerintem munkára még mindig nem a legjobb választás egy tablet. Arra legalábbis szvsz. nem, amire te szeretnéd használni (rajzolás). Pontosabban, méregdrágán lehet kapnál olyat, amihez van toll, amit be tudsz kalibrálni, hogy jó legyen, de erre szerintem (igaz én nem vagyok "pro" csak néha rajzolgatok CorelDraw-ba) még mindig jobb egy rendes PC vagy laptop.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... Google certified kellene mennie Netflix-nek HD ... "
Nem, a kettő nem ugyanaz. Sőt a Widevine L1 sem feltétlen jelenti azt, hogy a Netflix "teljes pompájában" fog majd rajta megjelenni.#87651 Dr.NX
" ... a hozzászólások szerint (jelenleg) nem tudja az L1 Netflix HD-t."
Félve kérdezem: volt már olyan, hogy egy ilyen "B kategóriás" tablet az elején még nem, aztán egyszer csak Netflix certified lett? -
<Adamsky>
nagyúr
Ezért kell ilyen esetben mindig unboxing videót készíteni. Legfőképp, ha a csomagolás sérült. Itt márpedig annak kellett lennie. Ha, nem, akkor küldtek neked egy törött kijelzős tablet-et...
Nem akarlak lelombozni - még jobban - de ahogy itt előttem is írták - kutya nehéz ehhez kijelzőt találni (én is próbáltam). Rohadt nagy a kavarás. Én már csak ezért is kerülöm az ilyen "B" vagy "C" kategóriás márkákat, mert kb. nincs két egyforma termékük (mindig azt rakják bele, ami épp kéznél van). Support / alkatrész nincs, vagy ha mégis, korlátolt ideig.
Egyébként legalább bekapcsol, működik?#87632 PitLee
Ezt néztem én is, de már ott bukott a dolog, hogy nem jó oldalon van az önimádó kamera lyuka... szóval, ja, ez sem az ALLDOCUBE-hoz való. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tpeter77 #87603 üzenetére
Ahogy korábban is írtam, jó lenne megtudni, hogy milyen alkatrész hiányzott. Mert így simán belefuthatsz abba, hogy elviszed valahová, szétszedik, bevizsgálják, aztán kiderül, hogy nekik sincs az a bizonyos alkatrész, és akkor fizethetsz a semmiért.
Próbáltad valamelyik leírást? A QFIL Flash Tool nem látja?
-
<Adamsky>
nagyúr
Az a baj, hogy egy kijelző + digitizer: ~100$.← bocsi, most nézem, hogy ez nem is hozzávaló.
Utána vagy megpróbálod te cserélni (talán van fönn a YT-n videó róla) vagy keresel egy ügyes kezű szakit (általában minden városban akad egy-kettő).
... de akkor is könnyen lehet, hogy 1/3-át, felét elköltöd a javításra (kijelző + 1 óra óradíja). -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Somatom #87558 üzenetére
" ... 11 -től alapból aktív a wifi ADB ... "
Úgy érted, ha bekapcsolod, akkor aktív tud maradni (nem kell legközelebb megint előbb kábelezni)? Vagy by default az?
Egyébként jó ideje használok én is wireless ADB. Ha elég jó a wifi, akkor a képernyőmegosztással sincs gond." ... amiben a szerver és a kliens is a droidon fut, így osztott ablakos módban tulképp önmagának tud utasításokat adni ... "
Ez nice fícsör, bár én pont azt szeretem az ADB-s kapcsolatban, hogy nem a telefonon / tablet-en kell bohóckodni, hanem a gépem előtt ülve, nagy monitoron.
Mondjuk, ha épp az ember nincs otthon és/vagy csak egy parancsot szeretne lefuttatni, akkor jól jöhet." ... Macrodroid ... " - erről eddig nem is hallottam (én Tasker-ezek néha). Jó, esetleg van tapasztalatod a Tasker-el összehasonlítva?
#87559 bolic
"Nem néztem a számot ... "
Megnéznéd kérlek? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rtitusz #87460 üzenetére
Bocsi, még egy kérdés
Milyennek érzed a wifi vételi képességeit a Realme Pad, más készülékekkel összehasonlítva (mondjuk a router-től 2-3 szobányira)?
Az éppen aktuális két esélyest hasonlítgatva az tűnt fel, hogy a Realme esetén szinte az egész ház fém (csak pár antenna csík van), míg a Lenovo Tab P11 esetén a hátlap egy jelentős része (ld. képen: ~1/3) műanyag.
Korábban - igaz az ezekhez képest egy noname cucc volt - egyszer már megjártam egy tablet-el ... nagyon csini fémház, rém gyenge wifi. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Balanna #87542 üzenetére
Nekem is az a tapasztalatom, hogy - hacsak nem gamer vagy, esetleg extrém elvárásaid vannak a multitask működésével kapcsolatban - 4 Gbyte kb. mindenre elég kell, hogy legyen. Az, amit te tapasztalhattál a - ahogy előttem is írták - sok mindenből adódhatott, de én legkevésbé a kevés memóriára gyanakodnék (sokkal inkább az optimalizálás hiányára).
A lassúságot és a meg-meg akadást is érdemes szétválasztani. Amilyen SoC-okról itt most szó van (G80, S662, T618) egyiktől sem várja szerintem senki a csúcs lapkák "snappy" működését, azt viszont igen, hogy konstans sebességet hozzon (ne legyenek alig érezhető, ne adj isten látványos megakadások mondjuk görgetés vagy a GUI effektjei között). -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Talala #87537 üzenetére
Ezen már 11-es droid van?
A "tb-j606f_rf01_210923"-re rákeresve ezt találtam."Mikor ajánlották itt, volt róla szó hogy kellhet régiós frissítést ... "
Esetleg próbáld meg visszakeresni, hogy ki írta ...
... de szvsz. ezen már nem kell semmit frissíteni, mert nekem ez global verziónak tűnik (gondolom Play! van rajta). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Talala #87535 üzenetére
Ezt rendelted? Áfa nem jött rá (nem kéne, de mióta beszigorítottak, nem rendeltem a Banggood-ról, ezért kérdem)?
"Kell régiós updatet csinálnom ... " - bocsi, de nem teljesen értem, hogy mire is gondolsz. Ez így nekem rendben lévőnek tűnik. P11-nek azonosítja magát, nyelv magyar ...
... mi kellene még? -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
tpeter77 #87509 üzenetére
A TMX-nél egyébként nem mondták, hogy mi a baja (mijük nincs)?
Ugyan nem ilyen Lenovo-m van (), de elég sokat "játszadoztam" vele , így egy párszor újra kellett flash-elni (QFil Flash Tool / QPST). A módszer gondolom ennél is ugyanaz. Szóval megpróbálkozhatsz egy re-flash-el.
Keress rá a gyári fw.-re (TB-X505F stock factory firmware). Pl.: link1, link2
... aztán hajrá!#87510 Dr.NX
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87506 üzenetére
Köszi! Az a helyzet, hogy ha rendelem, akkor a haver osztrák címére ...
... így 201,66 Eur (úgy, hogy már vettem hozzá egy ~10 Eur-os tokot, ami itthon szintén drágább v. nincs). Ez kb. 72e Ft.
Ezzel szemben úgy látom, hogy ~85e Ft (Alza, PCX) lenne csak a tab.Ha tudsz itthoni olcsóbb árat, pls. link-eld be.O.K. találtam (kár, hogy tok nincs hozzá, ill. azt ugye még külön kell megvenni ...). MInd1, alszok rá egyet(-kettőt). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
HornedReaper #87504 üzenetére
"Snapdragon mindig szimpibb volt.."
Régen nekem is. De, mióta kb. csak a SoC órajelet / "fűtési teljesítményét" tudják növelni, azóta egyre kevésbé. Az MTK közben szép lassan, de biztosan jön fen, és olcsóbb. Ráadásul nem annyival amennyivel esetleg lassabb.A sztori másik fele, hogy Ali. Van X nap (ezt most fejből nem tudom mennyi), ameddig "Mr. Ali" intézi a dolgokat. Addig fain a történet. Utána viszont a gariztatás igen körülményes tud lenni. Nálam most a Realme Pad van a mérleg másik serpenyőjében, ami most kb. így néz ki:
Realme Pad
• amazon.de → gyorsabban itt lenne
• gariztatás egyszerűbb / biztosabb
• alapból 11-es droid-al jön, és jó esély van a 12-re
• olcsóbb (ha az amazon-os árakat vetem össze, ha amazon vs. ali, akkor kb. egál: ~190 Eur)
Lenovo XiaoXin Pad (P11)
• fejlettebb (de nem sokkal jobb) SoC
• nagyobb fényerejű képernyő (360 vs. 400 nits)
• nagyobb akksi (7100 vs. 7700 mAh) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cserewarrior #87491 üzenetére
Tehát a tablet-en szeretnél netezni úgy, hogy az iPhone-odról osztod meg (hotspot) azt.
Sajnos az almákhoz nem értek. Ezt fusd át, hátha sikerül rájönnöd mit szúrtál el.
Egyébként gondolom iOS alatt sem egy ördöngösség egy hotspot létrehozása: megadod a hotspot nevét (ez lesz majd a wifi, amihez csatlakoznod kell), a titkosítást (pl: WPA2-PSK), és a jelszót. Utána már csak be kell kapcsolni a telefonon, a tablet-en pedig csatlakozni az előbb említett wifi-hez. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cserewarrior #87489 üzenetére
"Csatlakozni szeretnék a tabletre iPhone-ról Hotspot-on keresztül ... "
Én ezt nem, értem (de lehet más se fogja). Mit szeretnél?
a) netezni a tablet-en az iPhone hotspot-jával
b) átmásolni valamit a két eszköz közöttÉn esetleg itt próbálkoznék (mert ez itt tényleg OFF), de én sose vagyok semmi jó elrontója (hátha meg tudjuk oldani pár OFF-os hsz.-el)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87483 üzenetére
Igen, kissé bonyolultan kezdtem neki a kérdés felvezetésének, aztán arra jutottam, hogy egyszerűbb kevésbé szakmai irányból közelíteni. Ahhoz nem kell semmilyen szakértelem / tesztprogram, hogy egy-két nap v. pár hét után az ember el tudja dönteni, hogy jó-e az adott eszköz memóriakezelése vagy sem.
"A Smart Covereknél kell hardveres támogatás ... " - ja, vágom, csak az én filléres szürke importos (ma is hibátlanul működő Lenovo Tab3 8Plus (TB-8703F) tablet-em tudja), míg a korábban említett - jóval drágább / nagyobb Huawei nem. És sajnos ez az egyik olyan paraméter, amiről nagyon kevés infó lelhető fel a neten. Én spec. nem találtam a Realme Pad-al és a Lenovo Tab M10 FHD Plus-al kapcsolatban ilyet. Ha, te igen, megköszönném.
#87484 helixP
"Nehogy már 6-8 GB ne legyen elég ... " - hö-hö. Nem is olyan rég még azt írtuk, hogy nehogy már 2-3 Gbyte ne legyen elég.Egyébként a kiszemelt tablet-ek "csak" 4 Gbyte-osak, szóval nagy a para, hogy ez mire lesz elég
#87485 HornedReaper
Hmm... ha jól értem, akkor ez egy kínai verziós P11, amire előbbi szoftverjét flash-elik rá. Így lesz "international". Elég jó az ár ... elgondolkoztató ... még nekem is.
Vajon a "unlocked" alatt az értik, hogy a bootloader van nyitva vagy azt, hogy "független"? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87468 üzenetére
"A memória azért van, hogy tele legyen."
"More or less ... " - inkább úgy fogalmaznék, hogy az a jó ha "idle" (ez most legyen az, amikor "csak" a rendszer fut, nincsenek user app-ok) állapotban azért van hely, és mikor elkezd fogyni a memória, akkor nem az éppen futó böngésző legrégebbi tab-jait "eszi meg" a rendszer, hanem hibernál pár még régebben nyitott alkalmazást.
Azért szerintem mindannyian láttunk már olyan rendszert, aminek a világ össze memóriája sem elég, és/vagy mindig épp azt zárja be, amit k*rvára nem kéne.#87469 HoTaZo
Részemről elengedhetjük a GPS dolgot, mert engem annyira nem érdekel (csak gondoltak segítek...)
Viszont ha legközelebb a gyerkőc / tablet közelében jársz, akkor esetleg kérdezz már rá légy szíves, hogy milyennek érzi a srácod a memóriakezelést. Ha, nagyon esetleg akad otthon OTG csati, akkor esetleg az NTFS file support-ot is megnézhetnéd (előre is köszi)
... és amit majdnem mindig elfelejtek: tokot használtok hozzá? Ha, igen, milyet (ki-be kapcsolja a tablet-et)? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rtitusz #87460 üzenetére
" ... több bejegyzést is írtam a tabról." - igen, láttam, olvastam őket.
Még annyi, hogy egész véletlenül nincs valamilyen Bluetooth LE-s cuccod? Óra, mellkaspánt, stb., bármi amivel tudnád tesztelni az ilyen típusú kapcsolatot? Nálunk ugyanis az a fő gond, hogy Édesanyám (neki lenne a tablet) Huawei MediaPad T5 10.1-es tablet-je nagyon nehezen kapcsolódik a nemrég vásárolt WIWE-hoz.
Előtte is szívtam a Huawei féle bluetooth "implementációval", de kb. most lett belőle (és a márkából is) elegem, ezért agyalok a cserén.
Ja, még egy dolog! Memória kezelés. Mennyi szokott maradni a 4 Gbyte-ból? Mennyire szereti, ha több minden (böngésző 3-6 tab-al, PDF viewer, zenelejátszó) van nyitva? Másképp: éreztétek-e valaha is, hogy nagyon agresszív lenne a memóriakezelése?#87459 Somatom
" ... akkor Paragon -nal minden droid ... "
Ismerem - nagyon régen - muszájból használtam is (lehet nem pont ezt, mert úgy rémlik az valamilyen TC-s plugin volt, de az is lehet, hogy ennek az elődje), de utóbbi időben nem volt rá szükségem, mert a tablet-em (fűzött ROM-al biztos), és a telefonom is tudja.
Nem dealbreaker az NTFS támogatás, de jó ha tudja ...#87461 HoTaZo
Nem tudom, hogy ez milyen app, de esetleg próbáld meg a GPS Status-al (abban lehet az A-GPS cache-t üríteni (és ezáltal cold start--ot csinálni).Egyébként, hol és mennyiért vetted, ha nem titok? Ez a Gen2-es?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
rtitusz #87288 üzenetére
Szevasz rtitusz!
Mi sem "gamer" tablet-et keresünk. Vagyis: netezés, filmnézés, zenehallgatás. Szempont az ilyen téren elvárható "pörgő" működés (weblapok görgetés, váltás), a kellően nagy, és jó minőségű kijelző.
Tokod van hozzá? Tudsz-e olyan tokról, amivel képes "magától" ki-be kapcsolni? Amolyan "magic" tok, amit, ha kinyit az ember, akkor feléled a kijelző (becsukáskor pedig ki).
Az USB-je OTG-s? Lehet rá kötni küldős tárhelyet (NTFS?), billentyűzetet, egeret?
Frissítések (sec. patch) milyen gyakran jön rá? -
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Itt is feltenném a kérdést, mert a topic-jában csak a tücsökciripelés hallatszik.
Nézegetem a "Tab M10 FHD Plus"-t (4/64 Gbyte, wifi only) ...
Kérdéseim:
• Jól látom, hogy a Gen1: ZA5T0081CZ, míg a Gen2: ZA5T0302SE?
• Mi a különbség a Gen1 és a Gen2 között?
• Meglepő módon több helyen is azt látom, hogy a Gen2 HD-n Android 10 van, míg a Gen2 FHD-n Android 9. Tényleg így van, ill. lehet-e az FHD-s verziót is 10-esre frissíteni?
• Mikori az utolsó sec. patch?Közben felkeltette az érdeklődésemet a Realme Pad. Ahogy elnézem, lehet jobb választás lenne, mint az M10 FHD (Gen2). Esetleg egy Lenovo TAB P11? Bár át/teljestíményben szvsz. a Realme jobbnak tűnik.
A felhasználási terület: netezés, filmnézés, zenehallgatás. Játszani nem játszanánk rajta. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Somatom #78947 üzenetére
"Szted ezt itt tudja vki?" - sose lehet tudni! Ez egy fórum, ahol bármi előfordulhat. Még az is, hogy valakinek mindkét modellel / gyártóval van tapasztalata.
Azóta megnéztem a TECHTablets-en mindkettőről (Hi9 Air és T10) a videós review-t. Az alapján a Teclast Master T10 jobbnak tűnik. A wifi-vel - elvileg - egyik típusnál sincs gond.
" ... neked mi hiányzik, ami nincs a Nugátban ... "
Igazából azt se bánnám, hogy csak Nougat van rajta, de jó lenne, ha csordogálnának még rá sec. frissítések. Sajna a korábbi X98 Air III-ra nem jött semmi ...
Szóval a frisebb oprendszer - talán - hosszabb távú support-ot, időtállóságot jelent. Mondjuk, ezért.Egyébként most bekerült a kalapba a "Lenovo Tab4 10" is, ami nagyon más liga, viszont ezen is van Oreo (Nougat-al indult) és a gyengébb SoC ellenére a rendszer "fluidabb" (köszönhető ez persze a kisebb felbontásnak is).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Somatom #78922 üzenetére
Köszi a választ!
Közben találta még két - szerintem - megfontolásra érdemes darabot.
Chuwi Hipad Tablet PC Helio X27: a design nem a szívem csücske, de úgy egyébként elég rendben van, és legalább nyócas droidvan rajta.
Szintén Oreo-s, de itt már van B20-at is tudom 4G modem (nem mintha kellene, de ha már "adják"...): CHUWI Hi9 Air 64GB MT6797D X23
Szerinted?
.. és vajon a "Priority Direct Mail" tudja ugyanazt mint mondjuk a Gearbest-nél a "Priority Line"? -
<Adamsky>
nagyúr
Egy gyors "piackutatás" után eddig két esélyes van (akinek lenne pluszba ötlete, ne tartsa magába
)
Teclast Master T10
Chuwi Hi9 Air CWI533
Pro és kontra várnám a véleményeket, esetleg tapasztalatokat.
Konkrét kérdések:
- A T10 megrekedt 7-es droid-on vagy esetleg van / lesz rá újabb?
- 3rd party ROM-ok? Melyik, hogy áll?
- MT6797 vs MT8176. Van komoly különbség?
- Wifi. Huh, ez bazi fontos. Sajnos a kínai tablet-ek wifi-jével kapcs. elég rosszak a tapasztalataim. Mire lehet ezeknél számítani?Felhasználási terület: böngészés, zenehallgatás, filmezés. Játék nem lesz rajta, szóval nem kell, hogy nagyon izmos legyen, de a GUI azért "pörögjön".
Válaszokat előre is köszi!
ui: A 3G/4G modem nem feltétel. Chuwi-ból nincs "wifi only" verzió?
-
<Adamsky>
nagyúr
+1
Bár, a Magisk-nek akkor jön elő az előnye, ha
- (nagyon) kevés a system partíción a hely, és már nem fér el egy Viper4Android vagy egy nagyobb host file
- szeretnénk, hogy megmaradjon a SafetyNet kompatibilitás (tartok tőle, hogy az említett CM rom már nem az)
Ellenkező esetben mehet a SuperSu is, ha szükséges. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
FLATRONW #75731 üzenetére
Kapcsold be a "developer options"-t, és elképzelhető, hogy azon belül lesz root engedélyezési lehetőség. Vagyis nem feltétlen kell SuperSu.
ROM cseréhez - most már - nem kell root. Ha a TWRP fenn van, akkor onnan bármikor tehetsz fel új rendszert. A SafetyNet Test egyébként mit mond most a tab-odra? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Henker2 #75691 üzenetére
Először kellene egy pontos típus, aztán meg kéne nézni, hogy be tudsz-e lépni recovery-be (...google kereső), és / vagy fastboot módban látja-e a számítógéped. Ha, szerencséd van, akkor újra lehet flash-elni, ha nem, akkor szerviz vagy kuka ... szerintem.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
AndrewBlase #75660 üzenetére
Az, hogy "pofázik"-e, nem függ össze a GPS vételi képességekkel. A programot, amit írsz egyébként nem próbáltam, de jónak tűnik. Lehet megnézem majd én is, és akkor még konkrétabb választ tudok adni. Addig esetleg azt próbáld meg, hogy felteszed / beállítod a Google TTS-t. Úgy látom, hogy kezel TTS hangot.
Te régóta használod? Tényleg ennyire jó (4.7-es értékelés)? Mi az ami free, és mi az, amiért fizetni kell (in-app purchase)"Azt be lehet valahogy állítani, hogy az értesítő sávot lehúzva egyból beadja gyorselérés... "
Sajnos nem, de 3rd party launcher-rel (én pl. minden készülékemen Novát használok) ezt is meg lehet oldani. Nem éppen úgy, ahogy írod (jobb oldalt lehúzással), de mondhatni még kényelmesebb / elegánsabb módon.ROM: nem nagyon láttam még mást rá (szóval, ilyen szempontból tök mindegy, hogy van-e root), de szerintem nem is kell (egyelőre). Satbil, gyors. Bízzunk benne, hogy idővel valaki majd át-portolja a Tab4-es 7-es droid alapú rendszerét.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bghistvan #75658 üzenetére
Ha, nem akarsz Tasker-rel vagy más hasonló programmal vacakolni, akkor esetleg a Wi-Fi sleep policy-ját úgy beállítani, hogy kikapcsolt képernyőnél kapcsoljon le. Ezzel lehet némi energiát spórolni, és talán nem kell állandóan ki-be kapcsolni a készüléket.
"Viszont tableteknél van valamilyen "reset" funkció,ha megakad vagy kifagy a rendszer?"
Egy ideje a legtöbb készülékeknél a power gomb vette át ezt a funkciót. Hosszan nyomva tartva egy "csonttá fagyott" készüléknek is újra kell indulnia. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
TripleB #75648 üzenetére
Nem a root, ill. a módosított recovery miatt akadt meg? Én mondjuk ezt is kipróbáltam, és annyi történt, hogy az újraindítás után nem történt meg a frissítés. Miután betöltött a rendszer, újra jelezte, hogy frissítés van.
Sajnos root esetén nem megy az OTA. Jelzi, hogy van frissítés, de nem tudja feltenni. Módosítatlan rendszer esetén nekem egyszer sem volt gondom. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kiskkas #75645 üzenetére
Mit kellett megvenni? Nem értem. Én spec. ingyen töltöttem le (talán az XDA-n talált link-ről). Mivel én root-oltam is, ill. nem ment minden elsőre zökkenőmentesen, ezért már nem egyszer flash-eltem újra az egészet.
A frissítéseket - ennél a konkrét készüléknél - elég nehéz ignorálni. Én legalábbis nem láttam rá módot, hogy az update-re való figyelmeztetést kikapcsolhassam. Normál esetben nem is kell, ill. nem is szabad. Ezzel jönnek a javítások, pacth-ek, amiktől jobb, biztonságosabb lesz a rendszer.Meg is találtam. Azt hiszem, ez van meg nekem is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bghistvan #75632 üzenetére
Nem ilyen tablet-em van, de szvsz. ez a szellem a gépben effektus (talán már PC-vel is jártál így). Ha nem előidézhető, ill. nem ismétlődik meg, akkor nem kell vele foglalkozni.
Egyébként nem tudom, hogy milyen gyakran használjátok a készüléket, de szerintem tök felesleges kikapcsolni. Ha az ember kilövi a szinkronizációt és/vagy lekapcsolja a wifi-t (ha van, a GPS-t is), akkor ezek a kütyük nem fogyasztanak szinte semmit. Nekem az előbbi állapotban, 8 óra alatt kb 1%-ot esik a fogyasztás. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kiskkas #75481 üzenetére
Lenovo P8 (Tab3 8 Plus, TB-8703F) -ról beszélünk? Nekem még az elején - rögtön a bekapcsoláskor - jött 2-3 frissítés, utána nagy szünet után egy, majd tegnap még egy. De, szerintem egyik sem volt ilyen több 100 Mbyte-os...
Egyébként QPST / QFIL -el újra lehet flash-elni, ha a factory reset sem segít. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #75275 üzenetére
Értelmét én se látom, de mégis, azok a készülékek, amikkel én találkoztam a FAT32-t támogatták csak. Talán, ha internal storage-nak engeded átalakítani a kártyát, akkor formázza másnak (Ext2 ... Ext4?). Ezt még nem próbáltam. Neked mid van, és az milyen "file system"-et olvas (ír)?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
petymek #75271 üzenetére
Hááát, tapasztalatom szerint nagyon nem ez a jellemző (sajnos). A legáltalánosabb az, hogy FAT32-t támogat, oszt' csókolom (egy exFAT támogatás hasznos lenne...). Én eddig csak főzött rom-okban találkoztam NTFS támogatással. Ha, nálad pont fordítva van, az érdekes ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
petymek #75258 üzenetére
A(z) ZAB0059BG-ben kellene, hogy legyen GPS. Elvileg nagyon keresni se kéne, hogy hol kell bekapcsolni, mert ha pl. elindítod a Maps-et és lekéred a pozíciódat (egy ilyen kis "célkereszt" jobb oldalon, lenn) - és nincs bekapcsolva a GPS - akkor fel kéne, hogy dobjon egy kis ablakot, amiben a GPS bekapcsolását kéri, és oda is vezet a megfelelő beállításhoz.
Egyébként a "Settings" alatt keresd a "Location"-t és "High accuracy"-ra ... -
<Adamsky>
nagyúr
Miért ragaszkodsz az EU forráshoz? Úgy látom a GearBest-nél (Netherlands Registered, EU Registered, Belgium Registered) és a Geekbuying-nál (EU Priority Line) is van "EU-s szállítási mód"....
(#75213) height
Nekem az elődje van, de az nem témázható. A stock, vagy ahhoz közeli Android-ok egyébként sem támogatják az ilyet (ha jól tudom). A CM, Miui, Emui (?) rom-ok témázhatók ... gyárilag. Gondolom root után itt is megoldható. Ennek jobban utána kéne nézni / olvasni. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bizonytalan #75116 üzenetére
Klassz! Igazán örülök.
Végül melyiket tetted fel? Amit link-eltem, vagy amit Te találtál (és azt hol)? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bizonytalan #75107 üzenetére
" ... az Acer szerviz szerint ez a rendszer ... "
A leírás alapján (ami az oldalon van) tényleg azt lehet hinni, hogy ez a rendszer. De méretéből fakadóan tuti nem az. Utóbbit esetleg jelezhetnéd nekik. Kíváncsi lennék, hogy mit reagálnak.
Egyébként marha kevés infót találni erről a készülékről a neten (vagy csak nekem nem volt szerencsém). Kb. ugyanazt megtaláltam még 1x, amit már elküldtem (itt nem említik az akkumulátor kivételt, mivel az gondlom egyébként se lehet).Ááá... most nézem / olvasom, hogy az A1-830 Intel-es. No, akkor - jó eséllyel - mindkét leírás egy kalap ... mivel az SP Flash tool, MTK-s SoC-hoz van...
Na, talán ez: "7. Acer Iconia A1-830 Link (Guide – Link)"
Utóbbi legalábbis Intel-es chipset-hez való.Azt a ROM-ot hol találtad? És, hogy próbáld feltenni? Gyári recovery?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bizonytalan #75104 üzenetére
Ezzel próbálkozol? Nekem ez - mivel kb. 72 Mbyte csupán - sokkal inkább tűnik frissítésnek, mintsem egy komplett rendszernek. Aztán ott van ez a "GEN1". Lehet van "GEN2" is? A tiéd vajon melyik lehet?
Gugliztam kicsit: gyári ROM flash (van benne letölthető ROM: ~ 1 Gbyte). Fusd át, hátha segít. -
<Adamsky>
nagyúr
Nálunk van egy Teclast a családban. Anno az is nagyon jó vétel volt, de ma már lehet más márkára tenném a voksom. A gyönyörű és nagy felbontású kijelző mellett sajnos akad pár negatívum:
- wifi: ez szinte mindegyik kínai / noname tablet rákfenéje
- wifi vs. bt.: összeakadnak. Nem tudom, hogy miért és, hogy de, ha a bt megy (mondjuk "lóg rajta" egy speaker), akkor a wifi vételi képessége drasztikusan meggyengül.
- utóbbi időben sehogy sem tudom 100%-ig tölteni az amúgy is kicsit gyengébben muzsikáló akksit
- semmilyen frissítés nem jött rá (sec. patch sem). Nem is tudott, mert OTA frissítési lehetőségnek nyomát sem láttamLehet ez már más, de a lényeg: óvatosan!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bdanyy #75052 üzenetére
"A másikra várható még update?"
A "Huawei MediaPad T3 10"-re gondolsz? Sajnos ezt nem tudom. Viszont azon úgy látom már eleve Nougat van és a GSMArena szerint létezik belőle 3 Gbyte-os verzió (mondjuk utóbbiból nem nagyon láttam még a magyar piacon). Ja, és ott a 4G modem. Szóval nagyon más, mint a P8, ami a 625-ös ill. az Adreno 506 miatt viszont erősebb. Neked kell eldönteni, hogy mi a fontos. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Pzoli2 #75049 üzenetére
Én is válaszoltam már neki, de még nem jelzett vissza, hogy mire jutott.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bdanyy #75029 üzenetére
A P8 szerintem egy igen jó masina. Neked eddig azért nem mertem ajánlani mert a korábbi Nexus-okkal azért nem összemérhető. Erre ugyanis jó eséllyel már nem lesz új (7-es, 8-as ...stb.) Android (OTA-k azért jövögetnek rá). Ezt leszámítva nagyon jó ár/teljesítményű cuccról beszélhetünk. Sajnos most visszakúszott az ára 150-160$-ra, de volt ez 121$ is. Ha nem sürgős, akkor érdemes figyelni, és a megfelelő pillanatban rácsapni egyre.
-
<Adamsky>
nagyúr
Lenovo P8 (TAB3 8 Plus vagy TB-8703F) tulajoknak mondanám, hogy a tegnapi / ami frissítéssel javítva lett az OTP-s SmartBank-al való kompatibilitás. Sajnos arról nincs infóm, hogy még mi frissült. Szemlátomást nem sok minden, mert pl. a sec. patch level marad...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
KubanitoS #74986 üzenetére
Látni kellene, bár ha Neked kicsi, akkor kicsi. Két megoldás van:
- veszel egy sokkal nagyobb tablet-et
- root-olod és vm. "dpi changer" progival megkeresed a számodra megfelelő beállítást. -
<Adamsky>
nagyúr
Mi van? Én ebből egy szót se értek. Hogy függ össze a betű méret azzal, hogy képes-e valaki egyszerre két eszközön használni (Android) a Viber-t? A Viber-el egyébként az a bajom, hogy tablet-re nem tudom átvinni az előzményeket. A gyári backup (telefon), restore (tablet) nem működik, mert utóbbin nincs restore lehetőség, és a Titanium Backup sem segít (restore után FC-ol a Viber, és alap állapotba áll).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kem001 #74936 üzenetére
A MiPad3-at szerintem kihúzhatod a listáról. A Xiaomi nagyon mostoha módon kezeli a tablet-jeit...
A másik kettővel kapcsolatban szerintem ember nincs aki biztosat tudna mondani. A Google szerint mindkettőre van Nougat, de a Lenovo az újabb. Szerintem vedd azt, amelyik olcsóbb / szimpatikusabb. -
<Adamsky>
nagyúr
Én ez alapján csináltam, mivel az olvastam, hogy a bootloader-je zárt, vagyis a "fastboot oem unlock" nem működik, ill. utána nem tudod csak úgy recovery-t flash-elni. Próbáld ki, aztán, ha nem megy, akkor marad az, amit link-eltem. Majd azért légy szíves jelezz, hogy mire jutottál, mert kíváncsi vagyok...
Ja, és ha már van TWRP, akkor én a Magisk-et ajánlom a root-hoz. Használatával a root rejthető...
... a reklámok ellen pedig majd ezt (hogy az adblock is systemless legyen) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #74923 üzenetére
Mivel nincs ilyen tablet-em, ill. sose frissítettem Odin-al, ezért 100% bizonyossággal nem merem állítani, de szerintem elég korrekt és részletes a leírás. Esetleg nézz még szét itt. Telefon / tablet bütykölés témában ennél nagyobb tudásbázis nincs.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Fredo78 #74915 üzenetére
Pontos típus? Amennyiben Qualcomm-os, akkor van rá esély, hogy a QPST Flash Tool-al rendbe lehet tenni. Persze ehhez keresni kell egy rá való gyári image-et.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#32711680 #74900 üzenetére
Ha, nem Karácsonyra kell, ill. játszik a kínai rendelés, akkor érdemes várni a Lenovo P8-ra (vagy pontos típus szerint TB-8703F). Kis szerencsével megcsíphető 130$ alatt ("tokkal-vonóval"), és ennyi pénzért szerintem nincs erősebb / jobb.
#74902 gyuszmó
"Én a garanciára gondoltam elsősorban korrekt ?"
Ez szerintem tök szubjektív. Hogy, kinek, mennyit ér a plusz vagy épp kevesebb garancia személyfüggő. Pl. ha rögtön nekiesel és root-olsz (mint általában én), akkor kb. mind1. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gyuszmó #74889 üzenetére
FYI: (#72754) nünüke1975
-
<Adamsky>
nagyúr
Épp ma néztem ezt a kártyát (ill. a 128 Gbyte-os verziót). Alapvetően nekem is elég lenne a 64-es (sőt a 32-es is). Majd ha kezdek kifogyni a helyből (most még úgy is van 3 Gbyte-om, hogy fenn van egy 3 GB-s NAND backup és ~1 Gbyte méretű Titanium Backup mentés) akkor én is berendelek egyet. Köszi az infót!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Wolfskin #74851 üzenetére
... lejárt a szerkesztési időm.
Egy nagyon rövid guglizás után ezt találtam. Én úgy látom itt van minden, ami kellhet ...
Más kérdés, hogy én lehet nem bohóckodnék vele a helyedben, hanem azt mondanám az eladónak, hogy tegye ő rendbe a cuccot vagy adja vissza a pénzt. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
nimfas #74850 üzenetére
Van rá lehetőség, de nem próbáltam (nincs most olyan szabad és kellően gyors kártyám, amivel érdemes lenne próbálkozni). 32 Gbyte-os szerintem nincs.
(#74856) Wolfskin
" ... egy eszközzel nem kompatibilis android okozhatja-e egyes hardveregységek kiesését ... "
Mi az, hogy! Új, "beta"-s főzött ROM-oknál tök gyakori, hogy bizonyos szolgáltatás (nem működik a GPS, fagy a kamera, stb.) egyszerűen nem megy. -
<Adamsky>
nagyúr
Ha elég gyors a kártyád (ezt valamivel le kellene mérni, és összehasonlítani a belső tárolóval), akkor érdemes az első verzióban gondolkodni. A második verzió sem lenne rossz, de 5.1 óta elég szigorúan van kezelve a programok hozzáférése (írási joga) az SD-kártyához. Ma pl. szívtam vele egy kicsit, mert nem sikerült az előbbi korlátozást feloldanom (a Titanium Backup könyvtárát szerettem volna átmozgatni, de a kártyán már nem volt hozzá írási joga). Majd azért még próbálkozom ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Apucy01 #74840 üzenetére
6-os Android óta elvileg van rá lehetőség, hogy a készülékbe dugott SD-kártyát a rendszer "internal storage"-ként kezelje. A funkció megléte viszont gyártó függő (a P8-am pl. lehetőséget ad rá, de nem próbáltam). Szóval, ha a kártya bedugását követően megjelenik egy ilyen üzenet, akkor szerencséd van, megpróbálkozhatsz a belső tárhely bővítésével. Ha, nem, akkor marad a root és a "henkölés".
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
kem001 #74837 üzenetére
Őszinte leszek, nem tudom mire elég a Qualcomm 435-ös (M3 Lite 8), de a 3 Gbyte RAM miatt én nem aggódnék, ill. szerintem a SoC is elég lesz abban az esetben, ha nem játékra szánod.
Viszont, ha a keret 100e Ft, akkor nézd meg a nem Lite verziót: Huawei MediaPad M3 8.0 32GB
Esetleg:
- ASUS ZenPad 3 8.0 (bár ez "csak" 2 Gbyte RAM-al rendelkezik) vagy
- Lenovo Tab4 8 Plus (ez már 4/64-es) -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #74812 üzenetére
Ennyire nem néztem utána, de gondolom, hogy ők "Google certified" rendszerre fejlesztenek, aminek része ez a library. Ez olyannyira így lehet, hogy a szükséges fájlokat az Android Studio emulátorából szedtem ki, amin még Play! se volt. Az OTP-s app. viszont települt, és elindult.
Azt sem szabad elfelejteni, hogy - ha jól tudom - ez a P8 alapvetően egy kínai piacos cucc. Szóval csoda, hogy egyáltalán van rajta gapps. -
<Adamsky>
nagyúr
... és @Beni2360
Van egy jó és egy rossz hírem.
A jó, hogy megy az OTP SmartBank. A rossz, hogy root kell hozzá. Igen, root ...
Mert a Lenovo-s fejlesztők (vagy a kínai ROM barkácsolók) kihagytak egy library-t a rendszerből. A megoldást a logcat átbogarászása és némi guglizás szolgáltatta. Itt van egy ZIP, amiben benne van a két szükséges fájl és egy txt, hogy mit, hová kell tenni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Beni2360 #74765 üzenetére
Na, írtam nekik. Meg is jött a "válasz":
Köszönettel vettük bankunkhoz küldött levelét.
OTPdirekt SmarBank szolgáltatás igénybevétele során fontos figyelembe venni, hogy a feltételeket ugyan nagyon sok androidos készülék teljesítheti azonban különböző gyártók, különböző megoldásai, egyedi szabványai miatt természetesen közel sem jelenthető ki, hogy ezeken a készülékeken teljes mértékben letölthető/elérhető SmartBank szolgáltatásunk. Az android platform nyílt forráskódú operációs rendszerként került kialakításra, melynek alapján a készülékgyártók egyedi - az alapszabványtól akár teljesen eltérő - programot alakítanak ki készülékeiknek, mely csak programozási nyelvében viseli az android nevet, azonban a készülék hardverelemeinek, illetve firmeware-ének megfelelően került kialakításra. Bankunk az alkalmazás elkészítése során az úgymond „standard androidnak” megfelelően alakította ki alkalmazásait a lehető legnagyobb biztonsági kritériumok figyelembevételével.
A fent leírtak alapján bankunk nem nyújt „gyártónkénti” alkalmazás elérhetőséget Ügyfelei részére, melytől biztonsági okokból sem áll módjában eltekinteni.
Amennyiben az alkalmazás az Ön készüléken nem futtatható, úgy azt javasoljuk, hogy hagyományos - mobiltelefonra optimalizált - felületünket szíveskedjen használni.
Az OTP Bank Nyrt. szolgáltatásaival a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére.
Ezúton kérnék mindenkit, hogy próbálja már meg feltelepíteni az OTP SmartBank app-ot (még ha nem is OTP-s). Nem kell elindítani! Csupán arra lennék kíváncsi, hogy mire engedik telepíteni és mire nem. Szóval aki kipróbálta pls. írja meg, hogy milyen készüléken tette és milyen eredménnyel.
ui: más, - a P8-tól eltérő - Lenovo tablet eredményére különösen kíváncsi lennék ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #74762 üzenetére
"Mi köze a filmlejátszásnak az OTP-hez?"
Mi van, kételkedsz a szakmai tudásomban?Komolyra fordítva: bocsi, félre nyomtam! Beni2360-nak szántam a #74755-re
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
spileraaa #74760 üzenetére
Az "álmoskönyv" szerint 20% és 80-90% között kell tartani az akksit. Ebből én a 20%-ra oda szoktam figyelni, de a 80-90%-ra már nem (100-ig szoktam tölteni). Elég jól bírják a cuccaim.
Más kérdés, hogy ha nincs szerencséd, akkor még ha minden töltés alkalmával megsimogatod, az se fog segíteni. Vagyis, ha gyenge minőségű az akkumulátor, akkor a sorsod előre meg van írva. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #74756 üzenetére
Esetleg, ha - most (én csak este tudom majd) - ki tudod próbálni, akkor itt van az APK.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Vigneau interaktív lokálblogja
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged