- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #91172 üzenetére
Bármi más is? Tárhelybővítés, navigáció, képkimenet?
-
Somatom
veterán
válasz
Öcsielvtárs #91137 üzenetére
Mindkettőn múlik. A tokban kell legyen egy mágnes, a tabletben pedig ugyanott egy érzékelő.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #91123 üzenetére
Nem szoktam ilyeneket tudakolni. Ha kell, hát kell.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #91121 üzenetére
Az a kijelzőt kapcsolja, nem a tabot.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #90927 üzenetére
Nálam a 13 tudja, de kiegészíteném a kérdésedet.
Mi használja és mi mutatatja, hogy mennyi van belőle használatban? Feltoltam 6GB -ra. Így most 12 van elvileg, de semmilyen különbséget sem tapasztalok és a gyári monitorozó is csak 6 -ból számol. Ha semmi sem használja a virtuális RAM -ot, akkor értelmetlen feature. -
Somatom
veterán
válasz
Des1gnR #90748 üzenetére
Lehetséges. Meg, gyenge töltés is. Én bementem az Alza -hoz a tablettel, töltővel, 4G routerrel és a készleten levő replikátorokat addig cserélgettem elállási joggal, amíg az egyiken működött rendesen a töltés, meg a Lan.
Baseus 9 in 1 lett a győztes, de ez is HDMI 1.4 (4K 30Hz). Nekem 1080p a tévém, úgyhogy tök mindegy. -
Somatom
veterán
válasz
newmoonlight #90687 üzenetére
S7 már nincs újonnan, az S8 -ból az alap (8/128) Wifis 260 körül van. A tied 525gr, az S8 pedig 503gr.
Sztem erre a felhasználásra egy Samu S8 overkill. Samunál újban nincs most olyan, ami számodra jó ár/érték arányú lenne. -
Somatom
veterán
válasz
kory24 #90587 üzenetére
Igen. A 4K30Hz vs. 4K60Hz az tulképp HDMI 1.4 vs. HDMI 2.0
1080 -as megjelenítőnél nincs jelentősége.
Mivel nem 16:9 -es az arány, ezért vágás nélkül biztos, hogy "gyászkeretes" lesz a kép a tévén. Az én Samumé is az, ha síma képernyőtükrözést használok DeX helyett. A DeX egy külön, 16:9 -ben leképezett felület. -
Somatom
veterán
válasz
kory24 #90585 üzenetére
Igen, de nem ajánlom. Jobb egy olyan adapter, ami tápot is tud adni közben. Nekem egy Baseus 9-1 van, de van ilyenből szimplább/olcsóbb. A lényeg, hogy tudja közben tölteni a tabot.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90478 üzenetére
Pl. kirakod gyorspanelre. Roló lehúz, DeX aktivál. Elvileg rutinnal az is megoldható, hogy ha egérhez csatlakozik, akkor automatikusan aktiválja a DeX -et, de ezt még nem próbáltam a gyakorlatban.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90476 üzenetére
Persze, hogy működik! Én hanyattegérrel használom, amikor TV -re van dugva.
Igen, a tab kijelzőjén is aktiválható a DeX felület. -
Somatom
veterán
válasz
jegenye77 #90378 üzenetére
Kényszeríteni kell a fekvő nézetet. Vannak erre appok, amikben meg tudod adni, hogy mely appoknál kényszerítsen. Ezzel a módszerrel az a bibi, hogy a kényszerítendő app indulására reagálnak és az már késő. Én Macrodroiddal csinálom. Van egy "forgatás" és egy "fix fekvő" parancsikonom. Amelyikre rábökök, azt a nézetet állítja be a MD.
Beni2360:
A PH app remek példa. A fejlesztő nem készített fekvő nézetet, de kényszerítve tökéletesen működik fekvőben. Évekkel ezelőtt írtam a fejlesztőnek, de nem csinálta meg. Nem tudom, hogy azóta történt-e változás. -
Somatom
veterán
válasz
hubber1 #90370 üzenetére
Egyszer, nyáron a motorom tanktáskájának a GPS tartójában hagytam a navimat. Ugyanígy fólia volt rajta. Úgy átforrósodott, hogy eldeformálódott a műanyag háza. Azóta én nem szeretem, ha szellőtlen, fóliával takart helyen van a telóm, tabom. Toábbá nem állítható a szöge, a fólia rontja az érintésbevitelt és a képet is. Sztem rossz helyen is van (nagyon lent). Nem véletlenül építik a fejtámlákba a monitorokat. Több éven keresztül, havonta kisbuszoztam Németországba, meg vissza. Tapasztalat, amiket írtam.
-
Somatom
veterán
válasz
lipido #90361 üzenetére
A Samsung az új tabokra 4 verziófrissítést ígér és nemtom, hogy még mennyi biztonsági frissítést. Ami a tényleges használatot illeti, a Play Store -hoz asszem 4.4 a belépő. A legtöbb banki alkalmazás min. 7 -es Androidot követel meg, vagyis egy hat éves oprendszer ma még használható. Ha ezt összeadjuk, akkor kb. 10 év jön ki. Szvsz. nem ez fogja jelenteni a korlátot a használatban. Pláne filmnézéshez.
-
Somatom
veterán
válasz
lipido #90358 üzenetére
Csodák nincsenek, a nagyobb tudást Androidon is meg kell fizetni. Én másra is használom a tabot a kamionban. Amikor keresgéltem, akkor kiderült, hogy almáéknál GPS csak a SIM -es verziókban van, ami szintén nagyot dobott volna az áron. Nyáron lesz két éves az S7+. Amikor ki kellett fizetni, az olyan volt, mintha a fogamat húznák, de így utólag úgy érzem, hogy megérte. Mondjuk, én otthon is használom. Ez a PC -m, ezen nézek otthon tévét, stb.
-
Somatom
veterán
válasz
bostone #90356 üzenetére
Ez relatív. A telóm is használható, csak hát ...
Azon kívül az S6 Amoled, mig az iPad IPS. Az ár sem mindegy. Pl. az Apple elég drágán méri a tárhelyet és ugyebár nem bővíthető, míg a Samuba cirka egy huszasért tolhatsz +512GB -ot. Ha nem csak streamen nézel filmeket, akkor jól jön. -
Somatom
veterán
válasz
bostone #90353 üzenetére
Valami nem stimmel. Úgy látom, hogy ez ugyanaz a képkocka. A bal oldali jobb szélén repülő izé mellett több hely van, mint a jobb oldalin. Azonos beállításnál ugyanazt a képet kéne lássuk, csak a jobb oldalin kisebben. Miért különböző a két kép tartalma? Ilyen akkor van, ha nem azonos a beállítás, az egyik nem az eredeti képarányhoz igazodik.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90221 üzenetére
Mert az alapjául szolgáló A52s 5G -vel ellentétben, ezen 3.2 -es az USB és tudja a DeX -et. Nem csak Wireless, hanem HDMI -n is.
Csak a Flow -ban nem jelenik meg a tab, mint lehetséges megjelenítő eszköz. -
Somatom
veterán
válasz
Akellla #90214 üzenetére
Arra elég lesz. Az akku a necces, de a Samukban van opció a gyorstöltés kikapcsolására és az akkukímélő módra (max. 85% -ig tölt). Ennél többet nem nagyon lehet tenni az akku kíméléséhez.
Az új gyártói ficsőrökről fogsz lemaradni, mert azok az OneUI frissítésekkel szoktak jönni, amiket az S7 már nem fog kapni. Nekem pl. hiányzik, hogy a tabom lehessen a telóm DeX -e. -
Somatom
veterán
válasz
Akellla #90212 üzenetére
Hááát... Attól függ, hogy mire. A 6GB RAM hosszú távon lehet szűk keresztmetszet, de általános felhasználásra elég lesz. Létezik belőle 8/256, de azt nálunk hivatalosan nem forgalmazták. Az S8 széria min. 8GB RAM -os és a 4 verziófrissítés bejelentése után jött ki, tehát több frissítést kap, mint amennyit az S7 sorozat kapott.
Maga a tab nagyon király. Én teljesen beleszerettem a Samsung ökoszisztémába (teló, tab, TV). Sztem most a leginnovatívabb gyártó. -
Somatom
veterán
válasz
d3tox1c #90200 üzenetére
Olyan USB HUB, aminek tápot kell adni és a portokon csak a vezérlőjel megy az eszközről, a portokra dugott perifériák áramellátását a HUB tápja biztosítja. Nekem egy TP-Link UH720 -am van, de ettől biztosan vannak már modernebb kütyük is.
-
Somatom
veterán
Igen, wipe után is kérni fogja, mert az FRP védelem nem a tabon, hanem a Gugli szerverein van.
-Visszaviszed az előző tulajhoz, hogy csinálja meg a bejelentkezést/leválasztást.
-Megváltoztatja a jelszavát, megadja az újat, Te bejelentkezel vele, aztán újra megváltoztatja.
-Szervíz.
Ezek a legális lehetőségek. Tulképp neki kellett volna leválasztania a fiókjait, mielőtt eladta neked. -
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90040 üzenetére
Köszi! Nem mondom, hogy 7+ 5G -ről mindenképpen váltottam volna, de a lelki békém érdekében jobb, ha nem tudom.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #89973 üzenetére
De, ha átlót megadnak hosszmértékegységben, akkor hosszt, szélességet miért nem? A pixelszám a felbontását adja meg, nem a fizikai méreteit.
Írtam korábban, hogy a meglevő adatokból kiszámolható. De, ez nem jelenti azt, hogy én ki szeretném számolni.Nekem meg sem fordulna a fejemben egy iPad, mint opció.
-
Somatom
veterán
válasz
this is life #89898 üzenetére
Azért vannak ezekre a HMS -nek is megoldásai. Amúgy meg anno a Symbian fejlesztői is azt gondolták, hogy letaszíthatatlanok. Egyáltalán nincs ez kőbe vésve. Amire az átlag használ egy tabot, arra jó a HMS is.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #89833 üzenetére
Engem a Samsung megvett dekára.
Ha kéne nagyobb, akkor S8 Ultrát vennék. De, az S7+ -t tartom most is számomra ideális méretnek. Tokkal együtt A4 -es méret. Kényelmesen becuppan a motorom tanktáskájába és filmnézéshez sem tűnik kicsinek. Tökéletesen elégedett lennék vele, ha a Samsung faragna még egy kicsit az ökoszisztéma kompatibilitásain.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #89829 üzenetére
Jól megnőtt. 14,5", 740gr. Ez már laptop szint.
-
Somatom
veterán
válasz
this is life #89770 üzenetére
Így van. Van egy PC -m, de legutóbb akkor használtam, amikor a Note -ra raktam Odinnal a 9 -es droidot. Ez kb. két éve volt.
-
Somatom
veterán
válasz
this is life #89766 üzenetére
Android 11 -től alapértelmezetten engedélyezett a Wifi ADB. Nem kell másik eszköz, a tabon is ki lehet adni a tabnak az ADB utasításokat. Talán ez most furán hangzott, de így van. Próbáltam, müxik.
-
Somatom
veterán
válasz
this is life #89749 üzenetére
Meg, az alkalmazások fejlesztőinek is meg kéne ismerniük a lehetőségeiket, mert a 10 -es Android óta van Multi Resume.
-
Somatom
veterán
Köszi! Akkor még nyomozom, hogy mi lehet nálam a hiba. Ma visszavittem a HUB -ot, mert csak USB töltésre volt képes, amitől merült a tab. Holnap beköltözöm az Alza -hoz egy táppal, meg egy routerrel és addig fogják csereberélni a HUB -okat, amíg lesz egy olyan, amivel megy a töltés, meg a LAN.
-
Somatom
veterán
válasz
#42308056 #89728 üzenetére
Minden variációban próbáltam. Elhagytam a régi HUB -omat, tegnap vettem egy másikat. De, nem akar működni. Próbáltam úgy is, hogy bedugok egy pen -t és utána a kártyát. Feldobálja az USB tárolót, de aztán eltűnik. Az értesítés a beállítások menübe visz, ahol választható, hogy mire akarom használni az eszközt. Minden opció szürke.
Próbáltam egy külön kártyaolvasóval, azzal is ugyanez. A telóm mindkét eszközt kezeli, tehát nem valószínű, hogy a perifériákban lenne a hiba. -
Somatom
veterán
Megint ráb...tam a frissítéssel.
Ezért nem szeretek külön ok nélkül frissítgetni. Használt vki Android 13 -as Samsung tabbal USB kártyaolvasót? A pendrive -ot lekezeli, de a kártyaolvasót tölteni szeretné és a menüben nem engedi átkapcsolni. Ugyanez a kártyaolvasó az Android 9 -et futtató Note 9 -emben rendesen működik, a teló csont nélkül olvassa, írja a kártyát.
-
Somatom
veterán
Sajnos, a Samu tabom topikjában nem jött válasz. Készülve az érkező, új telómmal való kapcsolatteremtésre, frissítettem a tabot 13 -ra. Lett egy fölösleges dátum értesítésem. Hogy lehet azt eltűntetni az értesítési sávról?
Szerk.: Megvan! Beállítások » Értesítések » Speciális beállítások » Dátum mutatása.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #89723 üzenetére
Nekem ez is az érdeklődési köröm, fogékony vagyok rá. De, erősen túlbecsülöd a kamionos kollégák IT ismereteit. Olyan misztifikumokkal, mint FTP, IP, vagy port, teljesen fölösleges traktálni őket. Hidd el, hogy sokkal egyszerűbb, ha odaadják azt a háttértárat, amire egyébként a gyerekük, haverjuk másolta fel helyettük a filmeket.
-
Somatom
veterán
válasz
®abstract® #89714 üzenetére
Ezeknek a színes - szagos fájlküldő appoknak az alapjai kutyaközönséges, szabványos fájlátviteli protokollok. SMB, FTP, WebDAV, stb. Akkor inkább közvetlenül ezeket használom, mert ezeket Android, Win, Linux, stb. alatt minden normális fájlkezelő, böngésző, médialejátszó app ismeri.
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #89710 üzenetére
Azt hittem, hogy minden ilyen lehetőséget ismerek, de ez most új. Szóval, kapok egy NTFS háttértárat, meg van a tabom, benne egy 512 -es kártyával, amire másolnám a háttértárról a filmeket. Hogyan is kéne konfigolni azt a szervert/klienst, hogy a háttértárról átkerüljenek az adatok a tabban levő kártyára? Én csak azt a hagyományos módszert ismerem, hogy egy Y kábellel megtápolom a tárat és OTG -n másolok.
Igazából nem vágom, hogy ehelyett miért lenne jobb bármilyen wireless szerver/kliens kapcsolat. -
Somatom
veterán
válasz
#42308056 #89706 üzenetére
A GSM arena szerint a Tab S7+ 3.2 -es. Nekem nem az elméleti sebessége számít, hanem az, hogy mennyi idő alatt másol át egy filmet. Tudom, hogy ebbe a külső tár vezérlőjének és portjának átviteli képességétől, a memóriakezelés szálainak számán át, a microSD slot buszsebességéig sokminden beleszólhat. A lényeg az, amire cidalain is utalt. Pár percért nem érdemes laborkörülményekre költeni (lehet, hogy fölöslegesen).
-
Somatom
veterán
válasz
bostone #89664 üzenetére
Sokféle matek van. Drága volt a tabom, de nincs szükségem PC -re, laptopra, nincs otthon külön TV előfizetésem és a tab előtt vásárolt flagship telómat, most elég egy közepesre cserélnem, egy mostani flagship árának feléért. Nyilván ez felhasználói módtól függ, de úgy érzem, hogy nekem jó bíznisz volt.
-
Somatom
veterán
válasz
this is life #89660 üzenetére
De, minek a Win?
-
Somatom
veterán
válasz
this is life #89658 üzenetére
Leginkább a felhasználó kapja be. Mikor hallottál utóljára Droid/Win dual bootos tabletről? Hányas droid futott azokon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Apple Ipad 10.generáció
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest