- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
rtitusz
őstag
Jött új frissítés a Realme Padre. Nekem úgy tűnik, hogy semmi extra, csak szokásos stabilitás és biztonság javítás.
Ez az első frissítés amit a tab kapott amióta megvan (január közepe).
-
rtitusz
őstag
válasz
<Adamsky> #87576 üzenetére
-55 és -85dBm között mért a tab a lakásban sétálgatva, a telefonom -45 és -75, de a telefonom -75 után elvesztette a jelet az egyik sarokban, a Realme Tab még kapaszkodott ott is -85dBm értékkel. 2.4Ghz-et tudtam csak tesztelni.
Alapvetően volt ahol a telefonom fogott erősebb jelet, volt ahol a Realme. Olyan is volt, hogy a telefonom gyengébb jelet érzett, de a kapcsolat sebességét magasabbank írta.
-
rtitusz
őstag
válasz
<Adamsky> #87458 üzenetére
Szia, több bejegyzést is írtam a tabról. Pl itt: https://prohardver.hu/tema/android-os_tablet-ek/hsz_87239-87239.html
meg itt:
https://prohardver.hu/tema/android-os_tablet-ek/hsz_87399-87399.htmlArra használjuk amire te is keresel, eddig megelégedéssel. Általános internetezős, jegyzetelős gép kellett, ami könnyen előkapható és rögtön rendelkezésre áll. Alap elvárás, hogy ezt az alapvető funkcióit viszont gördülékenyen végezze. Ne kelljen hosszú, végtelen másodpercekig várni míg megnyitja a böngészőt, vagy egy weboldalt, esetleg egy google docs fájlt.
Volt olyan tévinfó, hogy nem lesz rá frissebb android, de aztán kiderült, hogy az nem igaz. Nyár végén jön a 12L a gépre, ha minden igaz. Alap frissítéseket párhavonta adnak ki hozzá, arra ne számítson senki, hogy ebben a kategóriánan havonta kap frissítést.
Tokot még nem sikerült venni, mert nem volt időm ezzel foglalkozni, de már magyar webshopban is lehet hozzá kapni, és a leírás szerint zárja/feloldja a kijelzőt.
OTG van rajta, és megy is rendesen, annyi hogy a beállításokban be kell kapcsolni. Valószínűleg ez a tablet is azok táborát erősíti, ahol ugyan usb-c a csati, de régebbi a mögöttes hardver, és nem tudja magától bekapcsolni az OTG-t. Bár azt nem próbáltam ki, hogy mi van akkor, ha bekapcsolva hagyom az opciót, hogy akkor pl tölthető-e, vagy a PC felismeri-e. Egér-billentyűzet kombóval próbáltam, teljesen jól használható, még a magyar billentyűkiosztást és az extra funkciógombokat is kezelte. A vezetékes xbox360 controller is megy rajta. Fat32 pendrive simán megy, exfat és ntfs-t nem próbáltam, de ahogy írták előttem is, a paragonnal ez nem gond és pótolható.
-
rtitusz
őstag
válasz
#42308056 #87398 üzenetére
IPS, úgyhogy aki amoledethez szokott, annak lehet kiábrándító, de szerintem teljesen rendben van. Sokkal jobb, mint a laptop kijelzője volt, de nincs olyan szép, mint a QLED tv-nk (ami ugye szintén lcd). Fényereje nem túl bika, de mivel otthon használjuk csak beltérben így untig elég. Betekintési szöge normál használat mellett szerintem jó, de ha nem szemből nézed akkor ezen is látszik, hogy eltolódnak kicsit a színek vagy a gamma (mint minden nem oled kijelzőnél kb).
-
rtitusz
őstag
Köszi az infót. Nem tudom, hogy ennek most tényleg örüljek-e. Részemről nem panaszkodtam korábban sem, számomra a biztonsági frissítések elegek lettek volna. Az Android 12 nekem olyan utánérzés, mint a win xp után a Vista. Csili-vili, de nehezebben használható. Megszoktam már, lassan fél éve használom a telefonomon, de nem nyerte el a tetszésem. Az egyedüli dolog ami határozottan tetszik benne, az a nagy óra a záró képernyőn. Lassan itt van az A13 béta, lehet arra benevezek egy körre, ha az első hírek bíztatóak.
-
rtitusz
őstag
Emagon van most 84 ezerért Realme. Egy 80 ezres A7-nél szerintem jobb vétel. Lenovo már nem mai darab. A Realme A11-en van, és csak biztonsági frissítéseket fog kapni állítólag, frissebb oprendszer nem. Én vettem egyet pár hete, eddig meg vagyunk vele elégedve. Ugyan arra vettem, mint amire te keresel. Böngészés, kommunikáció (Zoom, Teams, Google Duo, FB Messenger), Netflix, HBO Go, Youtube, Google Docs.
-
rtitusz
őstag
Egy ideje már gyűrjük itthon a Realme Pad-et, és azt kell mondjam, átlag felhasználásra nagyon jó kis gép.
Nemsokára kap egy borítós tokot, mert nem szeretném kipróbálni mit tud ha eldobja a feleségem anélkül. Kár hogy nincsen magyar billenytűzetes tok, mert azt azért adnám. Angollal magyarul írni egy nyűg, olyat nem akarok. Van cserébe egy bluetoothos billenytűzet+touchpad kombónk, azzal nagyon jól megy.
Amit kiemelnék, bár ez lehet csak laptop világból jőve kiemelendő, de az akkuja nagyon jó. Egy 4 órás Zoom előadás alatt 100%-ról csak 69-re merült (közepes fényerő mellett).
Úgyhogy továbbra is úgy gondolom, mint amit bő egy hete az első benyomások után írtam, nekünk, a mi felhasználásunkra tökéletes a gép.
-
rtitusz
őstag
Durva, hogy elszállt a Realme Pad ára is. Én még 73 ezerért vettem 2 hete, most meg 87-ért adja az Alza...
-
rtitusz
őstag
válasz
Oldman2 #87251 üzenetére
Elviekben tudnia kéne minden 5.0 Lollipop, vagy afeletti androidot futtató rendszernek, de azért csak elviekben, mert sok gyártó kiveszi a szoftverből. De pl a Realme Tab is tudja.
Külön profil pont olyan, mint Windowsnál. Saját bejelentkezés, saját google fiók, saját alkalmazások, saját beállítások, fájlok, üzenetek, stb. Háromféle típusa van: admin (tulajdonos), felhasználó, vendég.
Az alábbiak minden profil alatt közösek:
- Alkalmazásfrissítések a gyakori alkalmazásokhoz
- Bejövő telefonhívások
- Tárhely használat
- Adat használatAz alábbiak nincsenek megosztva a profilok között:
- Fájlok (fényképek, videók, zenék stb.)
- Telepített alkalmazások
- Alkalmazásadatok, például csevegések, előzmények stb.
- Értesítések
- SMS
- Kapcsolatok és híváslistaVegyünk egy példát: a Netflixet a saját profilodra telepíted. Ettől még az nem lesz elérhető más profilokon. Ha azonban egy másik felhasználó is telepíti a Netflixet, akkor mindketten frissíthetik az alkalmazást, mivel valójában a második felhasználó nem telepíti, csak engedélyt kap rá, hogy lássa a telepítést. Saját adatokat és cache-t használ mellé, azaz ez nem jelenti azt, hogy a Netflix nézési előzményei elérhetőek lesznek a többi felhasználó számára is. Hasonlóképpen, a Netflix eltávolítása a saját profilodról nem fogja eltávolítani azt más felhasználók számára.
Az admin felhasználó korlátozhat hozzáféréseket a felhasználóknak. Gyerek profil esetében ez hasznos lehet.
Hogy mi a hátránya? Mint az a fentiekből érezhető, minden profil külön helyet foglal az alkalmazásokadatok és a fájlok számára. Tehát a több felhasználó exponenciálisan fogyó tárhelyet eredményez, ami viszont kihat a készülék teljesítményére. Ráadásul az összes profil egyszerre fut a háttérben, ami szintén hatással van a tablet sebességére.
-
rtitusz
őstag
válasz
rtitusz #87151 üzenetére
Péntek óta nyomogatjuk a Realme Pad-et és abszolút hozza amire számítottam. Se többet, se kevesebbet. A bloatware mentes gyári Android nálam plussz pont (évek óta Nexus, majd Pixel telefonjaim voltak).
Kijelzője szerintem nem oled kategóriában igen jónak mondható, színei szemre jók, betekintési szöge is, kontrasztja persze elmarad egy oled paneltől, de azzal még a FALD-os QLED TV-m se vetekedhet.
Netflix szépen megy HD-ban (Widevine L1 van rajta és fel is ismeri), de kijelző miatt HDR-re ne is számítson senki. Hangja egész jó, hozza kb amit a régi laptop tudott, de egy 30-40 ezres JBL Flip hangszóró hangzását senki ne várja tőle.
Netezésre, Netflixre, Plants vs Zombira tökéletes.
Állítólag frissebb Android nem lesz rá, és csak a rajta lévő A11 kap majd frissítéseket. De az igazat megvallva, ennek inkább örülök, mert az A12 eléggé trágya lett (október óta használom a telefonomon). -
rtitusz
őstag
válasz
#42308056 #87149 üzenetére
Mint írtam, hétköznapi netes teendők kezelésére kellett, melyet az ember nem szívesen csinál a telefonon, mert kicsi a kijelzője. Ezeket eddig a céges laptopján intézte párom, de azt nemsokára vissza kell adnia. A saját laptopja lassan gimnáziumba is mehetne, az már inkább csak porfogó. Van egy bitang erős asztali gépünk, de az egy kinyitható szekrényben van, és ha nem konkrétan játszani vagy dolgozni akar rajta az ember, akkor felesleges macera kinyitni a szekrényt, kicsúsztatni a monitor, felnyitni az asztalt. Ugyan ez igaz áttételesen a TV-re is. Netflix, HBO Go, Youtube azon is van, de nem minden esetben azon a legkényelmesebb nézni (főleg a youtube-ot). Általános internetezős, jegyzetelős gép kellett, ami könnyen előkapható és rögtön rendelkezésre áll. Alap elvárás, hogy ezt az alapvető funkcióit viszont gördülékenyen végezze. Ne kelljen hosszú, végtelen másodpercekig várni míg megnyitja a böngészőt, vagy egy weboldalt, esetleg egy google docs fájlt. Mindenkinek mások az igényei.
-
rtitusz
őstag
válasz
cidalain #87129 üzenetére
A Xiaomit néztem, de nem tudom, hogy a Netflix megy-e rajta HD-ban, mert a honlapon nem írja, hiába tudja állítólag a gép a Widewine L1-et.
A Lenovo P11-el (sima, nem pro) szintén szemezgettem, de abba a tabletbe még nem ástam bele magam annyira. Jobban körüljárom, köszi a tippet.
-
rtitusz
őstag
válasz
kovacs65 #87127 üzenetére
Nézegettem a Galaxy Tab S6 Light-ot is. Próbálnék jó ár érték arányban venni. Nem baj, ha gyengébb, de legyen akkor annyival olcsóbb is. Egy A7 nem ér szerintem 80 ezret, mint amennyiért adják, ha 60 lenne, nem is igazán gondolkoznék tovább. Az S6 Light jobb, igen, de messze nem kétszer. Ez az én problémám.
-
rtitusz
őstag
Sziasztok!
Tabletet keresek, mely kiváltja otthon a laptopot a hétköznapi dolgokban. A mostani laptop már nagyon lassú, az erős asztali gépet meg nem mindig kapcsolná be az ember, ha kicsit ezt-azt megnézne.
Leginkább böngészés, netflix/hbo/youtube, google docs. Játék maximum a szókereső, vagy hasonlóan "hardverigényes" app.
A lényeg, hogy nagyobb kijelző mint a telefon, hogy kényelmes legyen. 10" körül nézelődtem.
Eléggé elkeserítő a helyzet; árak az egekben, hardver a béka segge alatt. Olyan tableteket adnak 100-120 körül ami hardverért 6-7 éve fizettem annyit telefonban (OnePlus One 3GB RAM, 64GB ROM, SD801 soc). Néztem a Galax Tab A7-et, meg a Galax Tab S7 FE-t. Az A7 nagyon gyengének tűnik ahhoz, hogy 5-6 évig elketyegjen nagyobb akadozás nélkül, az FE meg még mindig nem tűnik annyival erősebbnek, mint amennyivel drágább. 300-ért nem fogok tabletet venni. Komolyan elgondolkoztam egy 9-es iPaden is már, pedig gyűlölöm az iOS-t, de 130 körül eléggé csábító...Értem én, hogy chiphiány van, de az az érzésem, hogy drágábban lehet kapni rosszabbat hardverben, mint pár éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest