- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Rigormortiis #95503 üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni. Másik topicban még a YouCut nevű programot is ajánlották.
Aliról rendeltem a leendő tablethez szilikon védőhátlapot, és filc teljes tokot. A kettő együtt volt 4000,- forint szállítással együtt (2 hét múlva várható).
[kép]
A (még windowsos) tabletet minden nap esti 2-3 óra ágyban könyvolvasáshoz, netezéshez használom, illetve évi 4-5-6 alkalommal nyaraláson, kiránduláson stb. fotó- és video vágáshoz, azonnali feltöltéshez is. Ez utóbbihoz kényelmes a mobilnet, a Maraton 4 ezer forintért 5 GB-ot ad, nekem az egy évig elég szokott lenni, nem vész el, amíg érvényes a SIM-kártyám. Megszoktam, na, és amúgy is Dominós vagyok telón is (azon is Maratonnal netezek).
-
gabor9991
addikt
válasz
Rigormortiis #94362 üzenetére
4.5 év után így, hogy nem vagyok hajlandó akkuvédőkkel meg semmi ilyesmivel foglalkozni, szerintem nem rossz amit tud
5 ezer forint egy új ilyen akku amiről beszélünk, nagy baj lenne ha erre kellene figyelnem hogy megóvjam az állapotát.
De persze akinek erre van ideje, figyelgesse, nehogy 20 százalék alá vagy 80 fölé menjen a töltöttség, hátha nem megy trönkre csak fél évvel később mintha sose figyelt volna ilyesmire. -
gabor9991
addikt
válasz
Rigormortiis #94352 üzenetére
Segítek
Ma nem nyomkodtam túl sokat így 10+ óra alatt merült 32 százalékot, de látod az elején egyből leesett az említett 2 százalék[kép]
#94359 cidalainÉn s így tapasztalom, hogy gyakorlatilag nem ártott eddig neki túl sokat az 1000+ gyorstöltés plusz a hosszú órakon kersztül töltőn tartás miután feltöltődött, ezért írtam amit olvashattál fentebb
-
blueye
veterán
válasz
Rigormortiis #94228 üzenetére
Salamoni döntést hoztam: beszereztem egy Pad 6ot az 5ös helyett 😊
-
blueye
veterán
válasz
Rigormortiis #94231 üzenetére
Megneztem egy telekomban. Meggyőző 😊
-
blueye
veterán
válasz
Rigormortiis #94228 üzenetére
Én így vagyok a mostani Asus laptopommal. Megyek is, megnezek egy ilyen Samsungot 👍😊
-
blueye
veterán
válasz
Rigormortiis #94226 üzenetére
Igen, igazad van de már a pad 5 képernyője is megfelel nekem, ez pedig még jobb. Én elgondolkodtam rajta.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Rigormortiis #94214 üzenetére
-
RicsiSuly
aktív tag
válasz
Rigormortiis #93889 üzenetére
Akkor ezt jól éreztem, 4gb-ramos tableteket elengedem
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Rigormortiis #93852 üzenetére
Na akkor mégis van egykezes üzemmód is?
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Rigormortiis #93850 üzenetére
Csak kíváncsiságból...
Amikor két kézzel tartod, akkor hogyan írsz például? Átéred a két hüvelykujjaddal? -
boborján2
senior tag
válasz
Rigormortiis #93763 üzenetére
A sima led xar ,de ez alap. Nekem közép-felső mini led van. Hibátlan.
Annyi meg nincs a film és tv világában hogy oledet vegyek. -
boborján2
senior tag
válasz
Rigormortiis #93761 üzenetére
Úgy nagy átlagban kb. mindenről elmondható ,hogy jobbat kapsz 3x annyi pénzért.
-
eshe
tag
válasz
Rigormortiis #93691 üzenetére
Azért ez méretben az s9+ kategóriája,ami inkább 400 környéke.Szerintem mindkettő túlárazott.Bár ha a mostani csúcstelefon árakat nézzük....
-
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #93593 üzenetére
Azért nem mindegy, mert én pl vettem egy 30W Baseust 3 csatival (1xTypeC, 2xUSB-A) tök jó, ha egy eszközt töltesz, ha hármat akkor 5V 2A, mezei töltés. Mondjuk nyaralásra elég elvinni egy töltőt, aztán kész.
Aztán persze asszony telója 33W-os töltős, a 30-as Baseus azt nem tudja, de persze azért jobb, mint a sima 2A-es.
Vegyek 100W-os töltőt? Oké, ha akkora lesz mint a kicsik. Amíg BT hangfal méretűek, felejtsük el...Punky10:
Mostani kábelek? Milyen kábelek? A C-C madzag drágább, mint az A-C. Gyári kábeleket ki sem veszem a csomagból, Blitzvolf/Baseus/Ugreen madzagokat használok. -
hito
nagyúr
válasz
Rigormortiis #93555 üzenetére
Köszi! Remélem nem nyúltak ehhez hozzá.
-
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #93406 üzenetére
Félreérted. Nincs Ethernet kábel a képletben ennél az esetnél.
Nyilván az simán megy, mert az az Ethernet csati rendelkezik hálózati kártya áramkörrel. Lényegében egy USB-C csatis madzagos hálókártya.Itt viszont van egy teló (nettel), és egy tablet (net nélkül). A kérdés az, hogy a kettőt összedugva Type-C madzaggal (!) átvihető-e a net az egyikről a másikra. Kifelé van ilyen opció, tudják a telók. Windowssal megy (teszteltem). Az így gépre kötött telefon madzaggal (sima USB kábel, amit a teló töltésére is használok) át tudja adni. A teló ilyenkor a Win-ben Remote NDIS based internet sharing device-ként látható a hálózati kártyák között. Tehát a Win fel van készítve hogy USB porton csatolt telót egyfajta hálókártyaként kezelje, ha az új van konfigurálva.
Kérdés, hogy egy másik Android eszköz is képes-e erre. Ezt a gyors próbálkozásaim alatt nem sikerült összehoznom. Valószínűleg nem bennem van a hiba, hanem egyszerűen egy android eszköz erre nincs felkészítve.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Rigormortiis #93321 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből...tehát szintén a 256osra szeretnék lecsapni, de nekem sem megy a lekuponozás
-
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #93321 üzenetére
130$ alatt nem szokott lenni. de inkább 150 a 256-os.
-
snooze
veterán
válasz
Rigormortiis #93280 üzenetére
nem olyan..gyors kis gép..8gb rammal..
-
Freiherr
őstag
válasz
Rigormortiis #93120 üzenetére
+ 120 hz képernyő, én már semmit nem vennék enélkül, se telót, semmit
-
Bornie127
aktív tag
válasz
Rigormortiis #93064 üzenetére
Jogos, elírtam.
-
notmiami
tag
válasz
Rigormortiis #92889 üzenetére
Köszönöm a részletes választ én is hasonló véleményen vagyok, tehát most jelenleg jobbnak és fontosabbnak tartom a smooth Samsung One UI és egyéb Samsung készülékkel való kapcsolatot (pont S22-m van) és pl a Xiaomi Home-nál is a falra mászok hogy néha van amikor kínai betűket látok, mert ott maradt, vagy reklámok kínaiak.
Arról nem tudsz valamit, hogy mi volt a Xiaomi vs Google Play Store-al? Mert sztem ez csak talán USA-ban lett betiltva, itthoni videókban azt látom, hogy gond nélkül fent van a Play Áruház magyarul, nem kell ráhekkelni.
-
Reynaldo
junior tag
válasz
Rigormortiis #92761 üzenetére
Azt nem ismerem, és milyen hangtartományt tud Hz-ben?
Mondjuk kb. 300000-ért már szólhatna rendesen is, bár adhatnának hozzá kapásból egy Soundbart is. Vagy lehet, hogy még mély hangokat is tud a ~0,6 cm-es hangkeltőivel? Azért majd próbáld ki egy Soundbarral vagy más jobb külső, akár Samsung, Anker Soundcore, Tronsmart,stb.,... eszközzel is, ha van kéznél. Meg hát az is számít, hogy kinek mi a rossz vagy nagyon nem rossz, ha már így mondtad, és az is számít, hogy mihez képest, ugye. Tapasztalatom alapján elég sok YT-os beszélgetős videónak még a hangereje is nagyon kicsi egy laptopon is, nemhogy tableten. -
Spec
őstag
válasz
Rigormortiis #92693 üzenetére
Nem írta, hogy a rajzolás a lényeg, csak azt hogy legyen hozzá érintő ceruza. Amúgy egy 11 éves lánynak a rajzolgatáshoz nem kell olyan cucc, amit egy grafikus használ. Arra hogy pár nap alatt rájöjjön, hogy teljesen felesleges fícsör az érintő ceruza, arra a 3000 Ft-os Ali-s is tökéletes.
-
válasz
Rigormortiis #91998 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Rigormortiis #91866 üzenetére
HBO Max nálam jó rajta eddig. 4K viszont szerintem nincs. Legalábbis a cápás film tuti nem Dolby Vision volt.
-
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #91598 üzenetére
Mert ágyban fekve, lazulva a kanapén általában nincs floating table előttem, amire letámaszthatom.
Otthon meg a tököm ül egy asztal előtt tabletet bámulva, mikor ugyanezt csinálom a munkahelyen 8 órán keresztül (csak ott PC-t nyomogatok)
De ez tényleg egyéni preferencia. Én pont azt szeretem a tabletben hogy felkapom, ölembe veszem, vagy fekve a fejem elé tartom... ilyen esetben meg lényeges a súly. A méret meg kevésbé, mert 50 centire van a szememtől a kijelző. -
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #91172 üzenetére
Bármi más is? Tárhelybővítés, navigáció, képkimenet?
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Rigormortiis #91172 üzenetére
A Xiaominál, hogy lehet áthidalni a sd kártya olvasó hiányát? Mire érted a bármi mást? Mivel jobb a Xiaomi?
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Rigormortiis #91169 üzenetére
Akkor szted Xiaomi Pad 6 Tollal 400 euroért, vagy Lenovo Tab P11 Pro Gen 2 Toll nélkül, 440 euro?
-
Dareiosss
senior tag
válasz
Rigormortiis #91167 üzenetére
Köszi. Viszont egyre jobban piszkálja a fantáziám a Lenovo Tab P11 Pro Gen 2, játszani nem fogok a tableten. Viszont az Oled kijelző meg a sd kártya slot nagyon jól jönne, nem is beszélve a 256 os tárhelyről. Mi a gond a Lenovoval? Mert majdnem egyárban vannak a Xiaomival mégis sokkal többet tud.
-
kiskkas
tag
válasz
Rigormortiis #91121 üzenetére
A tablet kikapcsolására vagy újraindítására a gombot használom, de a napi használatban képernyő ki-bekapcsolásra szeretnék duplakoppos vagy hasonló megoldást, ha már nem lehet olyan tokot kapni ami ezt megoldja.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #91123 üzenetére
Nem szoktam ilyeneket tudakolni. Ha kell, hát kell.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #91121 üzenetére
Az a kijelzőt kapcsolja, nem a tabot.
-
törölt tag
válasz
Rigormortiis #91018 üzenetére
Kit érdekelnek a gyártók? A fenntarthatóság lassan fontossá kéne hogy váljon. Ezzel ki lehetne tolni sok eszköz élettartamát.
-
törölt tag
válasz
Rigormortiis #91016 üzenetére
Jó lenne amúgy ha a biztonsági frissítéseket a Google kezelné és azok jönnének 5-10 évig is akár.
-
solti
senior tag
válasz
Rigormortiis #90949 üzenetére
nincs semmi trükköm, arukereson megkeresném az első általam megbízhatónak található boltot és ott venném.
@this is life: köszi! -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Rigormortiis #90695 üzenetére
Pontosan. Sajnos. Pedig mi családilag szeretjük a Samsungot, a fiam is s23 Plust kért az s21, meg S10e, stb. után, nekem is Samsung van, de tabletből (nekem) nem kell S8 szintű/árú, középen meg meg semmi nincs tőlük.
-
Beni2360
félisten
válasz
Rigormortiis #90621 üzenetére
En telepitettem es az ikonra klikk a web oldalra visz vissza
-
TeebyKay
őstag
válasz
Rigormortiis #90601 üzenetére
No offense, de számomra ez természetesen
-
Beni2360
félisten
válasz
Rigormortiis #90606 üzenetére
És ezek 8"-k?
Mert ott erről volt szó. -
cidalain
veterán
válasz
Rigormortiis #90603 üzenetére
Sajnos nincs időtálló 8"-os tab fullHD felbontással 50 alatt
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
Rigormortiis #90594 üzenetére
Pont azt írja, hogy most lehet válogatni (módjával), de hamarosan megint nem.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90478 üzenetére
Pl. kirakod gyorspanelre. Roló lehúz, DeX aktivál. Elvileg rutinnal az is megoldható, hogy ha egérhez csatlakozik, akkor automatikusan aktiválja a DeX -et, de ezt még nem próbáltam a gyakorlatban.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90476 üzenetére
Persze, hogy működik! Én hanyattegérrel használom, amikor TV -re van dugva.
Igen, a tab kijelzőjén is aktiválható a DeX felület. -
törölt tag
válasz
Rigormortiis #90433 üzenetére
Ki beszélt kínai rendelésről?
-
marci1250
tag
válasz
Rigormortiis #90252 üzenetére
Köszi! Nekem is szimpi a Lenovo TB132FU, de tudsz segíteni honnan tudom a billentyűzette és a tollat beszerezni hozzá?
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90221 üzenetére
Mert az alapjául szolgáló A52s 5G -vel ellentétben, ezen 3.2 -es az USB és tudja a DeX -et. Nem csak Wireless, hanem HDMI -n is.
Csak a Flow -ban nem jelenik meg a tab, mint lehetséges megjelenítő eszköz. -
Lala6
őstag
válasz
Rigormortiis #90206 üzenetére
Nekem is Pad 5 volt előtte, jegyzetelésre használtam, de tény, hogy nagy volt a válaszideje.
A Lenovo Precision Pen 3-ról néztem videókat, sőt találtam Samsung összehasonlítást is, ott nem tűnik nagynak a válaszidő, és egészen jókat mondanak róla, de a Samsung-ot hozzák ki jobbnak.
https://youtu.be/MNrLEXKgGag
https://youtu.be/qjWD_cFm6m0Mindenesetre, ha megkapom a tollat majd megírom, hogy milyen.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
Rigormortiis #90143 üzenetére
Ja és azt is vedd figyelembe, hogy landacape módban (hosszában) vagy a rövid oldalon van-e a kamera. Nem is értem, miért teszik a rövid oldalra a legtöbben. Ha zoomozik/videocsetel az ember, azt nyilván fektetve, a tokkal kitámasztva teszi. Gyakorlatilag szerintem csak erre jó egy tablet szelfi kamerája. Számomra ez egy örök misztérium
-
hubber1
kezdő
válasz
Rigormortiis #90111 üzenetére
Megrendeltem már a Xiaomi Pad 5-öt, noha úgy gondolom még simán lemondható. (átutalásos, nem kártyás vásárlás)
Akkor a diffi a két gép között, tényleg? OLED vs 120hz IPS?
Úgy nézem itt van a legjobb deal rá. Ahogy látom ram is 8GB vs 6GB.
És akkor ez 100% Widevine L1, stabilan - nem ugrál vissza L3-ra?
Használ itt valaki ilyen Lenovo P11 Pro 2nd gen-t? (Netflix, HBO Max, Disney+)Köszönöm
-
hubber1
kezdő
válasz
Rigormortiis #90106 üzenetére
Értem, közben láttam a korábbi bejegyzésedet. Hát elég "Twin Peaks" ez az L3-ra visszaugrás... Hmm.
Melyik ez a "nem sokkal többért" Snapi 870 Lenovo? Adsz egy linket hozzá, kérlek?
Köszönöm -
hubber1
kezdő
válasz
Rigormortiis #90103 üzenetére
Épp a Netflix miatt érdekel, mert van itt a kézben olyan tablet ami DRM Info szerint is L1 - de Netflix továbbra is L3-nak érzékeli. Honnan lehetek biztos benne, hogy vinni fogja az L1-et ha itthon venném?
Más is mást ír : "A mi pad 5 rendelkezik L1 tanúsítvánnyal, itthon global rommal forgalmazzák. Hazai forrásból, az árkategória ajánlott tablete."Épp a Netflix miatt lenne nagyon fontos. [link] Kérdés náluk mi, melyik van?
-
törölt tag
válasz
Rigormortiis #90093 üzenetére
Csak Netflixnél vagy más streaming appnál is?
Pedig Snapdragon alapú tab, azt se lehet mondani hogy valami csimicsanga csip van benne.
-
törölt tag
válasz
Rigormortiis #90091 üzenetére
Ez mi hogy visszaugrik L3-ra? És hogy lehet javítani?
-
borbar
tag
válasz
Rigormortiis #90072 üzenetére
A Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2022 tablet globális változata a P11 Pro Gen2 kicsit gyengébb hardverrel.
A kínai alis eladók tesznek rá más firmware-t, ha kéri a vevő, de nem ajánlom, mert akkor nincs, nem érkezik rá OTA frissítés. -
milkabrams
őstag
válasz
Rigormortiis #90032 üzenetére
Egy tab s7 váltotta az air4-et, de nem bántam meg, ezt majd egy s9+ vagy 10+ váltja.
-
Somatom
veterán
válasz
Rigormortiis #90040 üzenetére
Köszi! Nem mondom, hogy 7+ 5G -ről mindenképpen váltottam volna, de a lelki békém érdekében jobb, ha nem tudom.
-
Lala6
őstag
válasz
Rigormortiis #90034 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem, hogy mennyibe került így a tablet?
-
törölt tag
válasz
Rigormortiis #90032 üzenetére
Megint lehet kupont halmozni? Amúgy nem meglepő hogy egy S8 ütősebb mint a fele annyiba kerülő Xiaomi. Főleg munkára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad 10th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4281
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest