- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Nem mindegy azért hogy mivel van 100% -ra leterhelve.....
PL renderelés alatt még az én játékvizem is megfogja 70-72 fokon ,viszont Prime95 Small FFT -n már 83-84 -re is felmegy. 1,350V körül adja neki ilyenkor all core alatt.
Azért nem mondanám hogy ezek olyan hú de magas hőfokok! játékok alatt meg 55-60fok. -
törölt tag
SECTORnooB-tól lestem a taktikát, hogy 200GE-vel kínozzam magam a 3.gen. váltás miatt, azután minden megváltás. Ahogy írtam a 3600-at nem sokat használtam az elbénázott msi b350m mortar bios miatt, de utána érzetre nem volt érdemi különbség a rendszer sebességét illetően, 60 hz freesync játék alatt kb lehetetlen észrevenni. Szóval 60 hz játékra szerintem bőven jó az első gen, a 3. gen viszont nagyjából egálban van 100 hz fölött az intellel. Itt is látszik az fps értékeken, hogy játék alatt sokat fejlődött.
-
hokuszpk
nagyúr
"ha mindent autón hagytam, akkor meg úgy elküldte automatán (!) a hőfokokat, hogy a boot után 75 fokba is belevert a processzor. "
egyreszt 75 fok még nem veszes, a 3xxx -et nemtudom, de az 1xxx/2xxx teteje 95 volt, szoval van benne tarcsi. masreszt meg mar parszor megallapitast nyert, hogy az XFR/PBO egyik fo targete a homerseklet, szoval ez ilyen, ha raksz ra peltier elemet, akkoris felhuzza magat, hogy nefazzon annyira.
-
A RAM-ok elvileg támogatottak. Jó lenne két modulra váltani, de ha a húgy PC MATE lapban nem okozott gondot, akkor a másfélszer annyiba kerülő ROGSTRIXGÁMERKUTYAF@SZA lapban ne legyen már ez a bottleneck.
Hát pedig a ryzen memóriavezérlője nem csípi a 4 ramot egyszerre sajnos. Erről volt annó szó a ryzen topikban. Azért a helyedben megnézném 2 memóriával is a rendszert. -
Hali!
Nem vagyok tuning fan, de a bios legújabb van fent?
A ramokat ha lecserélnéd 2x8 vagy 2x16 gigára? Úgy tudom, hogy maradt a 2 csatornás memória vezérlő, így nálad a 4 ram lehet tud gubnacot okozni.
A 3600-os proci megy a ramokkal? Mert nem találok listát a 3xxx-es szériáról, csak az egy, kettőről.
Vagyis arról listát, hogy a 3xxx-nek mik a támogatott ramjai, amivel biztos mennek. -
SECTORnooB
addikt
Én megvagyok elégedve az MSI Tomahawkal, de az elmúlt időben elég sok Ryzen konfigot lőttem be és már egyértelműen kijelenthetem, hogy a legszimpatikusabb alaplapgyártó számomra az Asrock, egyrészt, hogy mindenevő és olcsó is és a tuningnál sem mond csütörtököt, no meg a BIOS-a egyszerű és letisztult.
-
wassabi11
senior tag
Sajnálatos hallani hogy te mennyire rosszul jártál komolyan, 1 hónapja vettem a vasam, és pöc röf volt
igaz voltak kisebb gondok, de most k.. gyorsan bootol SSD nélkül is... és semmi gondom nincs, kopp kopp. Tényleg rossz látni hogy kb te vagy az egyetlen elégedetlen Ryzenes
-
SECTORnooB
addikt
-
nkmedve
őstag
Ez nem kizárólagosan Ryzen gond, és ott sem mindenkinél jelentkezik.
Nálam az előző P55-ös lapnál (az is pont annyira első generációs volt mint most a Ryzen) is beletelt kb. 5mp-be amíg képet adott, majd utána még több időbe amíg az OS elkezdett betölteni (komolyan, kb. 15 mp-t tökölt a SATA eszközök ellenőrzésével, pedig 2-3 eszköznél soha nem volt több a gépben).Nekem az elején a B350 Tomahawk-nak 20-25 mp kellet, a legújabb BIOS-al kb. 10-12mp (a jövőben még simán javulhat), ami után még 10 mp és az asztalon vagyok egy egyszerű SATA-s SSD-vel. Ha ez valakinek olyan nagy érvágás akkor tényleg jobb ha kihagyja ezt a Ryzen generációt és Intel-t vesz (vagy esetleg használja a sleep funkciót).
Aki kicsit is otthon van a hardverekben az tudja, hogy egy első generációs rendszernél az ilyen "gondok" teljesen megszokottak. Early adopter-ként azt mondom, hogy ez legyen a legnagyobb gond a géppel (nálam szerencsére nincs is más)...Amúgy nem túl korrekt notebookot asztali géphez hasonlítani, köztudott, hogy a a notik jóval hamarabb POST-olnak. Kevesebb, gyártó által alaposan tesztelt komponens, sokkal kevesebb BIOS beállítás, általában nincs semmiféle tuninglehetőség (XMP-t is beleértve), stb... Az én Haswell-es notim is kb, 10 mp alatt feláll, de ettől eltekintve szinte soha nincs kikapcsolva (sleep és kész).
-
hokuszpk
nagyúr
MSI Tomahawk B350
sokat szenvedtem vele, de asszem most jol van belove. meg nincs semmi fekezo ize feltolva a windowsra.az intelburn high peldanak okaert 3.6Ghz -n a 2.8 -on ketyego corsair rammal. 160 GFlops koruli erteket ad, a Kaby topikban mintha az 5.1 -re huzott 7700K 154 -nel allna meg.
ha van ra igeny, este tudok screenshotot csinalni rola. -
törölt tag
A leírása alapján MSI, a boot idő nálam nagyjából ~5mp-el több, mint az intel konfigom esetében MSI deszka mindkettő. Én ezt a különbséget nem tartom számottevőnek, addig kiveszek egy rágót a zsebemből és megeszem, talán az még egy kicsit több idő is, majd lemérem kijön e az is. 😂😀
-
Leon77
őstag
-
törölt tag
Haveromnak ilyen deszkával raktam össze egy konfigot, ami neked van. A ventikezelési problematika megoldódott, hogy PWM-ről átállítottuk DC-re a vezérlést, a diagrammos beállításban mindent úgy kezl, mint a PWM esetében, de nem dobja el a beállítást. Hwinfo segítségével nézd meg a soc feszt, ha auton van, illetve a ram feszt, ha auton van mennyit adogat neki. A soc esetében felvittük 1,1250v értékre a feszt, a ram meg kapott 1,36v feszt. Jól működik minden. Javaslom, a jó profilok azonnali mentését a romba, ha azt oda beégeted egy cmos reset után is két kattintással visszaállítható a működő profil. Remélem tudtam segíteni.
-
hokuszpk
nagyúr
tegnap betoltam egy osregi halokartyat a lapomba, onnantol kezdve se kep se hang. kivettem, es ujra mukodik minden.
a kartya jo, a phenomos gepbe atrakva minden tokfranko, 100Mbit/s megy ahogy anno a tervezo megalmodta.
kerdesem a kovetkezo : nincs valami hasonlo cucc esetleg a pci slotban, ami miatt lassu lehet a mate ? -
Leon77
őstag
Amoóta én ezt a fórumot olvasom, azóta nonstop nyomod, hogy milyen szar az alaplapod. Most ez nálad valami pervrz igény?
(mármint, hogy szídd a PC Mate lapot, ami neked nem működik jól, de itt sok elégedett tulaj is van)
Komolyan, ne vedd személyeskedésnek, de miért nem cseréled le?
-
ovics
aktív tag
nálam elsőre is jól ment a pc mate, csak akkor küszködtem vele ha elcsesztem a tuningot és be se bootolt, de ez abból adódik hogy eléggé kezdő tuningos vagyok.
alpjáraton semmi gáz nincsen vele, tuningolni is lehet, az más kérdés hogy nem ástam bele magam, de az adatlapomon látható mit hoztam ki stabilra kb fél óra alatt -
JanR
addikt
Azert nem ennyire borus a helyzet, hogy vagy asus deszkat vesz ala, vagy akkor 7700K.. Neked nem sikerult, de sokmindenki masnak igen. Mi az, hogy elhanyagolhato, hogy dragabb es kihaloban levo platform? Szamomra peldaul sokat jelent, hogy uj es olcsobb.. Raadasul 6, illetve 8 mag.
(#14117) DarkByte: 3000 Mhz kornyeken docogos a ryzen olykor, ha nem qvl listabol valasztasz memoriat, de 2400 Mhz-el nem lesz gondod
Corsairt es G.Skill-t is probaltam mar, az utobbi ajanlanam!
-
360xbox360
tag
Barki kerdezi itt a topickba en barkinek ajanlanam a b350 pc matem. Egyszer sem volt vele bajom, memoriat viszi, ventiket tudtam szabalyozni, proci tuning ment vele siman. Nekem ennyi eleg tole
Es ha masnak sincsenek nagyobb elvarasai akkor ennyi penzert szerintem jo vetel.
-
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Szerintem egy hibás lapot fogtál ki (ha a lap produkálja ezeket, nem pedig valami más alkatrész...), én ugyan ilyen véleményen vagyok ASUS-ról (én is kifogtam egy hulladékot az állítólagos "flagshit"-jükből). Noha fiam eddig (kopp-kopp) C6H-t használ, alapjában meg van vele elégedve (azért múlt héten az RGB ramok SPD-it újra kellett írnia (nem feltétlenül lap hiba)). Nekem MSI X370 GPC van, abszolúte (szintén kopp-kopp) meg vagyok elégedve vele, igaz Flarex memóriákkal használom, semmi problem, POST sem hosszú (mihez képest?). Szóval mindenhol vannak "gondok", ez is relatív, pár hónapja FX-et használtam 1866-os RAM-al, és most, ha például nem megy "csak" 2933-on, akkor már sz@r. Ez egy új platform, kékeknél sem megy minden zökkenő mentesen (esetleg a memória, mivel az XMP saját szabványuk...milyen érdekes, hogy RYZEN nem viszi oly símán...).
Üdv
-
pengwin
addikt
Hülyeséget írt, nincs integrált VGA egyik AM4-es lapban sem.
Azért vannak rajtuk videókimenetek, mert már most is vannak modulos Carrizo APU-k AM4-re (csak idehaza nem lehet őket kapni), és érkeznek a Ryzen APU-k is hamarosan, ezeket pedig mind támogatni fogják a mostani AM4-es alaplapok.
Úgy emlékszem még AM3+-os lapok között volt olyan amin volt kis integrált Radeon, hogy az FX CPU-k használhatóak legyenek dVGA nélkül is. -
dewil666
őstag
Egy ram van benne, kivettem áttettem a másik slotba de semmi visszatettem semmi. Mindent kivettem ismét vissza semmi. 1500X proci. Próbáltam 8-as csatival akkor is semmi (elemet is kivettem, jumpereltem is). Az a lényeg a lap szépen világít a fene vigye el
Lövésem sincs így jövő héten megy gariba (sajnos biztos nem lesz rövid idő).
De még kipróbálom az én ramjaimat 2100Mhz veszteni nem vesztek vele semmit. -
IstvánLászló
őstag
Ne köszönd a tippet, mert sajnos nem is jártunk sikerrel és szívesen segítettem.
" de teljesen új, jó minőségű elemre cseréltem már korábban, és sajnos nem változott semmi. "
Azt a kutyafáját, már bocsánat a szóhasználatomért itt mindenkitől.
A lényeg lehetséges hogy az alaplap a ludas, vagy a ram-miatt esetleg hibázik a bios és ezért van az hogy törölt CMOS fogadott.
A lényeg ha van is ismerősöd vagy boltban és lehetőséged is rá, nem is ártana a procit és a rammot is tesztelni egy ugyanilyen lapban, vagy kölcsönkérni rammot és tesztelni hogy mit is csinál, szerintem egy próbát még megér.A lényeg most csak drukkolok hogy sikerrel is járjál.
-
wsanyi
aktív tag
Jó, hogy megosztottad, azért nem ár összenézni a RAM-ot a lappal, mielőtt megveszed...
+1 észrevétel. Ha valamit leírsz, kérlek szépen, úgy tedd meg, hogy azt mások is olvassák, és nem biztos, hogy a fogalmazásod módjával, és stílusával tudnak azonosulni. Előre is köszönöm, ha tekintettel vagy rájuk!
Szép napot!
-
komi77
senior tag
Kösz a jóindulatú figyelmeztetést. Egyelőre a kifakadásomra segítő és támogató szándékú hsz-ek jöttek. Nem gondolom, hogy megköveznek a probléma felvetésért. Ha mégis akkor így jártam. Egyébként meg nem lovagolok rajta tovább. Újabb segítségek, újabb próbák és csodavárás. Szerintem megoldódik - fő a pozitív hozzáállás. Ennyi segítség és tapasztalat átadás mellett mennie kell - amit csak köszönni tudok
-
TheProb
veterán
POST-tal semmi bajom nem volt személy szerint. Volt hogy a tv-t mire bekapcsoltam és hdmi-re váltottam már rég a win login screen-en volt a gép. Memória gond meg nem gond volt, csak nem tudtam, hogy külön be kell állítani, hogy 3200n menjenek a RAM-ok. Viszont a többi leírt jelenség K idegesítő, főleg a szó nélküli videojel megszűnés. Bár fura, mióta nem akarom kalibráltatni a ventiket AI Suite-ból, meg újrapakoltam a win-t, azóta nem csinálta.
-
nyul105
senior tag
nálam tomahawk, sima sata3 winyóval win10 36 secnél tölt be. 16 secnél látom az msi logót, már a pörgő töltéssel, addig keresi a displayportot a monitorom.
Lehet, hgoy biosban kéne kikapcsolni az üdvözlőképet és más lenne. Én azt hittem eddig, hogy a 36 másodperces bootidő kevésnek számít. :S -
Molyzsa
aktív tag
Hali!
A 8 másodperces POST idő szerintem már azért elfogadható. Nekem is 7 - 8 másodperc a Gaming 3-al.
Kb. a 4 - 5. másodpercnél a ventiket beállítja a BIOS-ban beállított profil szerint, majd 2 - 3 másodperc után sippan.A memóriát mindig csak a XMP profillal együtt próbáltad beállítani?
Mert én konkrétan nem használom.
Megadom kézzel a frekvenciát, a fő időzítéseket és a ram feszültséget.Ha most így 2800-on megszűnne ez a heti egyszer nem indulok el téma, akkor lehet még nem veszett ügy..
Egyébként én első sorban a RAM számlájára írnám ezeket a problémákat. (nem is értem arra miért nem haragszol
)
-
Madmax81
aktív tag
MSI B350M Mortar AM4 Motherboard Review
-
sb
veterán
Erről sem felesleges beszélni szerintem, mert a win töltés is lehet lassú eszközkezelés miatt is akár. Persze azok már sw-sen javíthatóak, de lehet köze a laphoz, bioshoz. De ha ott nincs gond az már jó.
Világos, hogy a posttal van akkor baj. Ott már csak ez az uefi/legacy dolog kavarhat be, ami OS függő és nem csak a lapon múlik. De itt már esélyesebb, hogy bios frissítésen kívül más nagyon nem fog rajta segíteni. Vagy az se.
Nem tudom egyébként mit tökölnek ezzel a gyártók. HTPC-nél AMD-n nekem is lassú volt, de az még ősrégi lap volt. Azóta Intellel tök jó, hogy villámgyorsan indul a gép. Legutóbb meg Intel notin futottam bele ebbe a 10mp-s post-ba. Ráadásul minőségi is, mert Dell és üzleti noti. Bosszantó...
ON: Köszönöm mindenkinek az SSD-s méréseket. Ez alapján vegyes a kép, de van akinél egyáltalán nincs lemaradva 4k-ban sem a platform.
A többi kérdésem átfordítom kicsit:
Ki milyen beállítást használ: Win10: HPET On/Off? OC? Power schema melyik? -
sb
veterán
A Windows fast startup-jára gondoltam.
A win betöltésnél azért nálam bőven hozzádob 5-10mp-t érzésre ha ki van kapcsolva. És ilyenkor nem ugyanaz a restart és cold start. Normál shutdown+bekapcs-nál a rendszer ilyenkor hibernálódik, a restart pedig egy teljes, normál újraindulás, ami ugye lassabb. A win betöltés igazán gyors (4-5mp) csak ezzel volt nálam, Intelen is. Az más kérdés, hogy USB wake up miatt nálam off egy ideje...
Ha csak a post-ról beszélünk az nyilván más. Én sem mérem, de elég jól látszik amikor 1-2mp és a gyakorlatban a monitor nem kapcsol be, hogy lássam a post screent... vagy 7-8mp tökölés.
Intel lapom is volt mindkét féle. Sőt, Asrockon két lapon is azt vettem észre, hogy legacy-ban 1-2mp, UEFI bootnál meg 7-8mp-t állt. Pedig ugye az UEFI lényege lenne, hogy a lap bios post-ját átugorhatja. Itt mondjuk még számít, hogy bios-ban mi van beállítva, mert UEFI mellett is engedélyezni lehet, hogy mit élesszen fel előtte, USB portok, stb... ettől nyilván UEFI alatt is nyúlhat a post screen. De volt olyan lap aminél UEFI-vel fast beállításban is ugyanúgy pihent egy csomó időt, míg legacy boot-nál azonnal ugrott.
szerk: Még ráaggatott USB kütyük tudják megfogni esetleg.
-
Omli85
őstag
Ezért tettem idézőjelbe
. Amég alapvető dolgokhoz mókolás kell meg bele kell matatni beállításokba manuálisan hogy stabil legyen hiába "final" verzió nekem az csak egy kicisnosított béta mondhatnak akármit
.
Amúgy C6H-hoz van új "final" bios akit érint. Mindjárt meg is lesem mennyire final
CROSSHAIR VI HERO BIOS 1403
1. Update AGESA code to 1.0.0.6
2. Improve system stability -
-
pitiless
senior tag
Sógorom múltkor vett valami alaplapot 2 db 6 magos Opteronnal és 32 GB memóriával. Ott percekig tart amíg leszámolja a ramot és minden alkalommal leszámolja. Ott inkább lehetett beszélni hosszú percekről, mint másodpercekről. Nyilván nem otthoni felhasználásra szánták eredetileg, de ezen jól meglepődtem.
-
sb
veterán
-
Molyzsa
aktív tag
-
Jacktor
aktív tag
Béta, mint ahogy itt is írva vagyon.
-
Jacktor
aktív tag
Ezt olvastad?
"In the BIOS, go to Settings > Boot. Under the "Boot Config" section, Disable "Full Screen Logo Display.
I'd seen a lot of people complaining about the MSI BIOS screen taking longer to load than the computer's actual boot time, especially when using an SSD. The 10-15 second wait didn't really bother me but when I was fiddling around in the BIOS I noticed this setting. Disabling that startup screen dropped the load time to literally less than a second.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hardcore café
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest