- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
cstom
aktív tag
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
chopin42 #25255 üzenetére
Gondoltam rá, teszteket bújtam és minden ami kell, de nem győzött meg, ahhoz hogy érdemben továbblépjék 8700K kell és az én felhasználási területemben és a tutyimutyi 1060 as mellé nem ért volna meg 165e beruházást,inkább várok a Zen+ ra ha nem is lesz még olyan acélos az IPC, de beváltja a javított C/C teljesítményt és a 4,3-4,4Ghzs határt akkor már jó leszek. Kávéval 4,6 körül lett volna vége kb a Windale 6 os legyezővel delid nélkül. és az X470-be meg ha szűk lesz a keresztmetszet még beletehetek egy 8 magos 2700X-et
-
válasz
chopin42 #20812 üzenetére
Már megvan a lap és egyelőre nem fogom cserélni.
Igen, kompakt hűtés van a procin + 5 db 12-es venti van a gépben.
Az asrock ab350-nek sincs hűtve...
Na mindegy, lapot nem cserélek. Ha meg az 1700 nem menne bele, akkor meg nem lenne támogatva ez miatt, amit írtál...Ha meg megdöglik, akkor gari, vagy akkor egy másik. Egyelőre ennyi. Meglátjuk majd mi lesz.
-
wassabi11
senior tag
válasz
chopin42 #20812 üzenetére
Nekem ismerősöm rágta ez miatt a fülem, ha veszek egy jó procit akkor ne spóroljak az alaplapon, és egyáltalán nem bántam meg az a B350-es lapot, sőt kimondottan örülök neki hogy ezt vettem és nem egy fapados poton pénzért kapható lapot. És teljesen egyet értek veled, ha már 90k a proci az alaplap ne legyen már pár ezer forintos... olcsó húsnak híg a leve..
-
wassabi11
senior tag
válasz
chopin42 #19181 üzenetére
Igen, én is láttam ezt a vidit tőle, múltkor még azt is hangoztatta hogy mennyivel nagyobb a szaktudása mikor minden i7 alá (1151) alá egy giga lapot ajánl, múltkor meg figyeltem h csak ezt tudja ajánlani mert azt árakat nézi, és semmi szakmai érve nincs h miért azt csak az hogy " már 33 ezertől kapható"
. Elnézést h egy ilyen kérdést az előbb fel tettem, csak most már egy ideje figyelgetem h mit mond a vidibe, és hát... tőletek 1 nap alatt 100000x több szakmai választ kaptam
( még ha zöldfülű is vagyok a témában , de ezért vagyok itt h tanuljak). Az tény h a Ryzen nem hoz akkora fps-t mint az intel sok tesztet nézek mai napig én is, de szerintem nem is szar... most az h valahol 10 fps a különbség kit érdekel? 60 fölött úgyse veszi észre az ember, meg felelő monitor nélkül, szerintem.
-
alton1978
tag
válasz
chopin42 #19022 üzenetére
Éppen lapokat "turkálok", s pont ezen az ASUS-on merengtem el. Az ára sem vészes. Talán erre cserélném az enyémet, de az is igaz, hogy nekem két dolog számít, s az a memória mennyisége és a processzor nyers ereje és stabilitása. A többi nem igazán. Most vagy lapot cserélek hirtelen felindulásból, vagy idővel veszek - zen2-őt esetleg TR-t - egy komplett új konfigot, s a jelenlegi marad egy render node-nak/tartalék gépnek...
Talán inkább alszok rá még 1-et!
Mindenesetre köszi az infót!
-
válasz
chopin42 #18701 üzenetére
Lap esetén maradok Asrock vonalon.
Előző 2 lapom is Asrock volt, és csak pozitív tapasztalataim vannak, így nem is néznék más márkát
Igazából most nézem, hogy ott a x370 Gaming X az arany középút lehet.
Nincsenek számomra felesleges sallangok, és itt a B350 9 fázisához képest már 12 van. (igaz még mindig nem 16 mint a Prof Gaming esetén) -
Imi33
csendes újonc
válasz
chopin42 #16882 üzenetére
Igen a legújabb van rajta. Én is hittem, hogy menni fognak szépen de ez már a második kit-em tőlük így egy kicsit talán jogosan lehet dühös. Sok embernek nincs vele gondja én pont ilyen pech-es voltam.
Köszönöm a segítségét mindenkinek remélem az új kiszemeltjeimmel sikerrel járok.
-
Anolulu
kezdő
válasz
chopin42 #16772 üzenetére
Itt sztem nem a hynix van szidva.
Hanem csak pusztán arról van szó hogy mit támogat az alaplap!! Főleg a 350eseknél
MSI lapok legtöbbje nem támogatja a te ramodat!
De ez total lap függő, van olyan ram amiből a samsungosat és van olyan amiből a SK hynixeset támogat ugyanaz az alaplap.
Irok 1 példát MSI B350 gaming plus:
a 3200as samsung chipsetes corsairt támogatja
a 3000es SK hynixes G.skillt támogatjaEmellett a te x370-pro-d 1csucskategóriás lap, nyilván több mindent is támogat!
Itt inkább a 350eseknél kell ügyelni h melyik pontosan milyen kombinaciót supportol. -
mzso
veterán
válasz
chopin42 #14692 üzenetére
??
A Prime 350 az ATX-es nem mikro vagy egyebek. Vagy nem tudom mire gondolsz."Nézd meg a memory qvl listát, onnan válasz egy ramot a 3200-on támogatottak közül,"
Mármint az alaplapét? (A procinak is van ilyen?)"onnan válasz egy ramot a 3200-on támogatottak közül, nézz utána van-e gond, vagy kérdezz rá itt, majd csekkold az árát (sorrend variálható). Ha minden ok, rendeld
G-skill flare x, trident z, illetve a a többi samsung b-die chipes ram általában jól támogatott magasabb frekvencián is."Eddig a két legolcsóbb G.Skill-t néztem:
G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
G.SKILL RipjawsV 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVK
vagy 8GB-ban:
G.SKILL Ripjaws4 8GB (2x4GB) DDR4 3200Mhz F4-3200C16D-8GRB
G.SKILL RipjawsV 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKEzeket akkor inkább ezeket mellőzzem? Az tuti, hogy én nem fogom megállapítani, hogy milyen csip van melyik memórián. Esetleg melyek még a "legjobb" csipesek?
-
Simi37
őstag
válasz
chopin42 #14307 üzenetére
Ohh ugyan. AVXel simán benne vagy a 80ba 1,4 alatt is. Habár az enyém 8 magos egy mezei cinebench alatt 96wattot kajál. Illetve 65 fokra melegszik pedig nem szar hűtő van rajta.
ed: Néztem egy aida FPU onlyt is. Na ez 5-6 wattal eszik többet de 73 fokos a proci és belenyal a 80ba néha tüskében. Illetve még valami. Ez már az az érték amiben a 20fok eltolás nincs benne.
-
bandika0626
senior tag
válasz
chopin42 #13012 üzenetére
Szerintem rakd újra a rendszert.
Nálam is bolondozott a Win10 mikor összeszerelés után elindítottam. Először még eljutott az asztalig utána már nem, majd kétszeri újraindulás után a redszerdiagnosztikai kép fogadott mert nem indult el a win. Ekkor még az inteles gépből visszamaradt oprendszer volt fent. Újratelepítettem és azóta semmi gond. Nem egy tuningos példány az enyém mert 3600-at 1.265V hajlandó csak vinni. 3700-hoz meg 1.32@ kell. 3800-hoz meg 1.4+V. Ennek meg már semmi értelme. Még a 3700-et majd belövöm és annyi. -
GFerr56
aktív tag
válasz
chopin42 #12998 üzenetére
Hay!
A clear cmos teljesen alaphelyzetbe állítja vissza a biost, a load defaults nem. Én múlt héten jártam úgy, hogy 1700x helyett 1600x lett átrakva az enyémbe, azt hittem, elég lesz a default, de csak maradt valami az agyában, mert össze-vissza ugrált a hőfok, ventik pörögtek...szóval a reset cmos segített, azóta teljesen korrekt.
Üdv
-
GFerr56
aktív tag
válasz
chopin42 #12985 üzenetére
Hay!
Szerintem elég nehéz szétk&rni a procit, csak szándékosan lehetne, esetleg egy clear cmos? AiSuite előtte esetleg uninstall (én valami telepítés felügyelővel tenném, ami teljesen leszed mindent). Táp - csatlakozások? Ne futtas minden felügyelő-monitorozó programot egyszerre.
Üdv
-
-
GFerr56
aktív tag
válasz
chopin42 #12965 üzenetére
Hay!
Nem biztos, hogy ez a probléma, de AiSuite elég kavarós. Pl. fiamnál, ha fut CorsairLink, a fan optimalizálást nem hajlandó normálisan megcsinálni, még akkor sem, ha leállítja CL-et, csak restart után, CL nem autostart-al. Szóval nem kell mindent egyszerre felpakolni, ezek keresztbe megkavarják egymást. Win-t alapbeállításokkal (load opt defaults...clear Cmos) telepítetted? Egyébként memóriára gyanakszom (órajel - időzítés).Kérdés, hogy fagyáson mit értesz, program megfagy...win újraindítja magát...fekete képernyő? Debug LED, beep?
Üdv
+ AiSuite átállítja esetleg az energiaprofilt teljesítmény centrikusra? RyzenBalanced...ezek beállításai (min. - max. ...stb)
-
Szinyák
őstag
válasz
chopin42 #12816 üzenetére
memtest86+ mehet rajta éjszaka , nem fog belefagyni , de ha hibás akkor tele lesz szép piros kockákkal a képernyő reggelre
Prime 95 2-3h megy hiba nélkül akkor tekintheted stabilnak , ha napi használat során is az maradt. Mert mindezek, ha lemennek hiba nélkül még azért pl : bf1 simán kimeredhet ....
-
Torry
addikt
válasz
chopin42 #12797 üzenetére
Először is, BIOS update! Már kint a 0810 is.
Nem írtad milyen ramod van, de, azokat hagyd alapon, először CPU-t lődd be:CPU fesz max 1.30-1.35, advanced optionsnál a CPU phase settingseket állítsd extreme-re (ne félj tőle, igazából alacsonyabb hőmérsékletet eredményez), LLC 3 vagy LLC5 (ez folyamatosan tartja elvileg a cpu feszt, nem ingadozik, de én az LLC 3-t ajánlom)
Ess neki úgy, hog 1.3-ra belövöd a cpu-t, extreme phase settings, LLC3 és mondjuk 4Ghz. Itt valszeg elhasal, 100MHz-ként menj le és teszteld amivel jónak látod.
Ha a ram nem akar stabilan menni, akkor SOC fesz 1.1 és a SOC phase settings-t is állítsd extreme-re.
Ha az angol nem para, akkor ITT rengeteg info, de át kell rágnod rajta magad.
-
M@cika
őstag
válasz
chopin42 #12424 üzenetére
Nekem most 1.35V-on megy 3800-on, full videokódolásnál 67 fok 70% ventisebességen.
De 1-1 kísérletet még teszek majd feljebb. Igazából csak rövid időkre tolnám fel, amíg lekódolja a filmet. aztán megy vissza 1V - 1600Mhz-re.
Olyan beállítás nincs, hogy mondjuk 50% terhelés alatt menjen alapra, felette meg turbózzon? :-) -
Cathulhu
addikt
válasz
chopin42 #12409 üzenetére
Ezt tovabbra sem ertem miert lenne tevedes. 1-2 magra vonatkozik a TDP limit miatt. De ez azt jelenti, hogy a magok kepesek a 4 GHz-et ertelmes feszultseg mellett elerni, azaz hagyva a TDP-t kicsit tovabb menni, el lehet erni az osszes magon a 4 GHz-et, mert fizikalisan nincs akadalya, max a nagyon leeso feszultseg load alatt a VRM-en, de azon segithet az LLC. Non-X prociknal viszont a 4 GHz 1-2 magon se erheto el ertelmes feszultseg mellett (legtobb esetben) igy ott tenyleg a lotto szamit.
-
Leon77
őstag
válasz
chopin42 #12203 üzenetére
Szia!
gyári hűtő előre van pasztázva, szépen felteszed, ha jól tudom ez bekattan, esetleg előtte mozgasd meg picit jobbra balra, de aztán szvsz lefogathatod.
Load bios default, utána már... tiéd a pálya, és defaulton tenném fel a wint, utána kezdenék bármit is mókolni.
Amúgy gratula és üdv a klubban
-
IstvánLászló
őstag
válasz
chopin42 #11748 üzenetére
+1
(#11750) zzola
+1
(#11733) S_x96x_S
Köszönöm a Threadripper tesztet.
Az fps 68>69 a grafikonon.
Látszik hogy nincs pártatlanság és ez óriási!
A lényeg gondoltam hogy brutális cucc lesz és már most is látom hogy igen igen brutál,mert még béta, de lesz ez még jobb is grat az AMD -nek. -
nubyy
aktív tag
-
M@cika
őstag
válasz
chopin42 #11469 üzenetére
Planétába' meg 62 félér. És ez olyan, hogy aki hamarabb megveszi drágábban az addig is használja amíg mások arra várnak, hogy lemenjen az ára. A szemellenzős kékek kivételével mindenkinek 30-ért kellene r7-1800, vagy 50-ért TR-1950X. Ha néhány évet várunk talán ez is eljön. Bár szerintem a TR-re picit többet kéne várni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest