- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
Apucy01 #18596 üzenetére
Ami esetünkben abban nyilvánul meg hogy?
És a B350 instabil? Mihez képest stabilabb?
Nem igazán láttam még összeállítást ahol azt mondták volna, hogy a B350 már nagyon kevés. Abból is olyat kell amin van hűtés és annyi. Nem nitrogénes hűtést akar sejtem én.Illetve te sem mondtál sok konkrétumot, mert a 35-120k-ig terjedő lapokat belinkelted. De hogy melyiket miért azt fene tudja.
-
apple87
senior tag
válasz
Apucy01 #18588 üzenetére
Olyan sokat nem akarok költeni rá, lehet itt elmenni a csillagos égig....
De nekem olyan kell amit ki is használok, nem feleslegesen veszem meg, a b350 premier plusznál kezdtem, olyan 40-50K nál többet nem akarok lapra költeni. Szóval a ryazen 7 1700 mellé melyik ami ennyiért a legjobb?
És hozzá 2x8gb ram ? Fontos lenne az infó!És nem játékra kell hanem 3d grafikai programokra.
-
alton1978
tag
válasz
Apucy01 #18304 üzenetére
Persze, nem az a mérce, hanem a megbízhatóság. I7-2600K, Dell M4600 Workstation, I7-4790K és most 1700x@3,9. Ennyi konfig alatt wolt Win7,azért elfogadható az egyszeri elhalálozás...De ha mondjuk egy pár órás renderelés alatt nekem megmakkanna a OS, annak nem örülnék. Eddig ilyen csak 2x volt, az is köszönhetően egy-egy áramszünetnek. Na, ahogy olvastam a Win10 finom kis dolgokat tud csinálni. Maga a rendszer biztosan jó, de ha van jobb ( Linuxról nem is beszélve ) akkor inkább az. 2020-ig kap támogatást Win7, addig biztosan jó lesz és marad is mind a Ryzenen, mind a Dell-en...
-
BeZol
őstag
válasz
Apucy01 #18304 üzenetére
Oké, de amikor 3 hónapos optimalizálásos tesztet futtattok, és lehet 1 hétig még nyaralok is közben, ez a fos windows úgy fog újraindulni mint a pinty.
Ez az aktív időszak max 18 óra lehet, nem 0-24. Látom viszont, h lehet 35 napra szüneteltetni, de ismétlem, még azzal sem vagyok kisegítve. Ergo nem tudok ilyeneket továbbra sem számolni rajta, marad a tragacs laptop win7-tel, az akksija megoldja az áramszüneteket is, de továbbra is botrányosnak tartom a kötelező frissítéseket. Még az sem megoldás, h lekötöm a netről, mert netkapcsolat is kell a teszthez -
alton1978
tag
válasz
Apucy01 #18296 üzenetére
Tudod, jót még nem olvastam a Win10-ről, itt a forumon és a külföldieken sem. Nem szeretném ha éppen egy projekt közepén nyalatna meg, meg jobb szeretem kézben tartani a dolgaimat.
Win7-el az elmúlt 5 évben csupán 1x találkoztam "kékhalállal". Beton stabil, nem szarakszik.
Persze a telemetriát kilőttem, mert nem metriázgasson itten nekem! -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Apucy01 #17691 üzenetére
az 550w tápot kicsillem
nekem az 1700 mellett van egy rx580, tobbszor csucsrajarattam oclhashcattal a zsugat, az 550-es Be Quiet! tap meg se nyikkant. Az 1070 meg elvileg kb. annyit vagy kevesebbet eszik, mint az rx 580.
Szvsz minosegi 80+ -os 550 eleg. persze ha pluszban a cput is megkuldod, akkor mar mas a leanyzo fekvese, 3.8 -on csutkan mar valami 180W korul irogatot a hwinfo, vissza is vettem magam 3.6 -ra, igy 16 szalas john + hashcat mellett is stabil a gep. ( kethetes etapot is lehuzott igy. ) -
tomaszka88
aktív tag
-
OutSider17
senior tag
-
Leon77
őstag
válasz
Apucy01 #14587 üzenetére
Szerintem próbáld meg azt, hogy letiltod biosból a lant, és úgy bedugod az utp kábelt. Ha akkor nincsen boot loop, akkor szerintem mehet bele egy mezei háló kártya és csókolom. Régi lapomnál (asus) szállt el hangvezérlő és lan is, de kártyákkal működött még utána sok-sok évig és úgy is adtam el.
Persze, csak, ha macerás a gariztatás.
-
-
OutSider17
senior tag
válasz
Apucy01 #14555 üzenetére
Én meg nézném az M2-es SSD nélkül azért. Ha úgy ís csinálja akkor a proci körül lesz valami. Olyan mintha le oldana valamelyik alkatrész túl melegedés miatt. Vagy sérült a bios esetleg és nem bír fel állni rendesen a rendszer ezért bootloop a vége. De ez mind csak tipp.
Zárlat szerintem tuti hogy kizárt. Akkor el sem indulna a gép.
-
OutSider17
senior tag
válasz
Apucy01 #14514 üzenetére
Szervusz!
Biosban járt már az ismerősöd???
Nem lehet hogy valami kevés feszt kap alapból és azért van a bootloop mert amikor elkezdene dolgozni a proci mondjuk akkor összeomlik teljesítmény hiánya miatt???Ha nem ez a gond akkor a következőket tudom javasolni!
Bios reset után 1 rammal próbáljátok ki! Ha az egyikkel ezt csinálja akkor másik modulba rakjátok át, ha ott sem jó akkor jöhet a másik memória ugyan így.
Az összes satás eszközt húzzátok le úgy próbáljátok meg lehet ott lesz valami gond!
Csak a 2.0-ás usb aljzatba dugjátok be az egéret és a billentyűzetet!
Ezek ugranak be hirtelen!
De akkor csinál ilyet egy konfig ha valami instabill fesz miatt, vagy nincs elég kakó amikor igazán kellene!
Esetleg még az is lehet hogy nincs rendesen a helyén az a proci. -
Omli85
őstag
válasz
Apucy01 #13773 üzenetére
Ebbe a topikba akkor a nagy sürgés forgásban lehet nem dobtam be eléggé szabadidő híján vagyok mostanában sajnos :/ de fél szemem a topikon van azért mindig
.
Szóval talán nem köveztek meg ha megosztom itt is az összehasonlító tesztem elvégre hát mégis csak egy húzott Ryzen hajtja a Vega-t
.
Asus DC2 R9 390 vs Sapphire RX Vega 56
Apucy01 linkelte már a bencs alatti fogyasztás videót a default teszt óta nagyjából megvan a 0/24-es üzemi beállítás amiket a vga topikjában posztolgattam akit érdekel lesse meg.
-
atenza
senior tag
válasz
Apucy01 #12227 üzenetére
Annak persze nem gond aki ennyire ért hozzá, de a nagy többség nem fogja megnézni. Legalábbis eddig nem kellett ennyire törődni ezzel.
Nagyon régen megeshetett hogy nem volt 100% hogy megy dualban két ram ha nem kitben vetted, de kb 10 éve intel oldalon bármilyen ramot használhattál tuti hogy ment vele a gép, akár keverve is különböző márkákat.Abban igazad van hogy meg lehet oldani, de a nagy átlagnak ez akkor is gond, az emberek ennél lustábbak(tisztelet a kivételnek), hogy kikeressék a megfelelő memória méretet, majd megkeressék a QVL-t (amiről még nem is biztos hogy hallottak eddig mert nem kellett, én is baromi régóta benne vagyok hobbi szinten a pc alkatrészekbe de őszintén ryzenig nem is tudtam h van ilyen) , majd annak a kódját keressék ki manuálisan és ellenőrizzék le (mert nem mindenki ismeri a ctrl+f kombinációt)
A enthusiastokon kívül szerintem ez mindenkinek nagy macera, még nekem is gond ezzel szórakozni, mert nem elég azt nézni hogy egyáltalán elindul-e vele, az is lehet h nem, de azt is kell nézni hogy ha veszel egy 3000mhz-eset akkor az tud-e annyin menni, vagy csak 2133-on...
Reméljük azért jobb lesz ennél, de már fél éve kint van a ryzen.
-
lemusz
addikt
válasz
Apucy01 #10728 üzenetére
Ezt az infografikont elnézve 2018 ősze, ha felpörögnének a dolgok és éleződik az intel-amd verseny talán nyár.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Apucy01 #9884 üzenetére
4 modullal ha 1 oldalasok a RAM-ok, akkor 2666-ot ha szerencséd van ki lehet hozni.
Nekem a HyperX Black HX426C15FBK4/16 ment 2666-on, csak 10 indulásból 6-szor 3 sípolás leállás és újra indulással indult.
4db két oldalas RAM esetében meg szerintem 2400 körül nem több a kihozható stabil sebesség.A g.skill egyik támogatási oldalán olvastam, hogy valaki 2933-al is el tudott indítani a 4db * 8GB-os 3200-es FlareX-et (2db KIT - szerencse is kell, hogy passzoljon a két-két pár), de attól, hogy elindul még nem biztos, hogy hosszabb távon stabil (gondolok itt a hideg indításkori bootloop-okra stb.).
Amit belinkeltél szerintem el van írva.
F4-3200C14D-32GFX - erre semmit nem hoz a G.Skill honlapja. -
Molyzsa
aktív tag
-
Omli85
őstag
válasz
Apucy01 #9773 üzenetére
Hát most Ryzen esetén én is úgy voltam anno "spóroltam" FX esetén és végül mégis egy Saber mellet kötöttem ki itt meg megtetszett a C6H így nem volt apelláta
. Úgy voltam vele utólag baromira idegesített volna ha spórolok azután meg adjam el és vegyek egy jobbat..
Ettől függetlenül én is simán azt mondom, hogy nem éri meg a felárat a C6H de ennyié adták és ez kellet ez van.. -
GFerr56
aktív tag
válasz
Apucy01 #9534 üzenetére
Hay!
Egyáltalán nem hiszek bennük, mármint összevetéseknél (különösen), mivel-tisztelet a kivételnek-nem elfogulatlanok. A feltett videó csak példa volt, főleg arra, hogy mennyire csúszik az egész, és aki nem ért hozzá (nem mintha én annyira vágnám), azt könnyen félrevezetheti. Konkrétan ennél a példánál:az a 20-25% plusz, az pont a negyedével több mag/szál, illetve a memóriakezelés (4 csatorna vs. 2) hozadéka. Mindez csak a procik árára kivetítve több, mint kétszeres áreltéréssel. Fair akkor lenne az összevetés, ha majd a ThreadRipper 10/20-al vetik össze (gyanítom, hogy ott is jelentős lesz az áreltérés...ehhez ragaszkodik-vagy kell ragaszkodnia- i-nek...ők tudják).Üdv
-
martin66
senior tag
válasz
Apucy01 #9046 üzenetére
(#9046) Apucy01
G.Skill-t nem igen látok, ahol venni akarom a konfigot.Hasonló árban vannak, szerintetek melyiket lenne érdemesebb?
Kingston 16GB DDR4 3000MHz Kit(2x8GB) HyperX Savage Intel XMP Black HX430C15SB2K2/16
Kingston 16GB DDR4 3000MHz Kit(2x8GB) HyperX Predator Intel XMP HX430C15PB3K2/16
Corsair 16GB DDR4 3000MHz Kit (2x8GB) Vengeance LPX Black CMK16GX4M2B3000C15
Geil 16GB DDR4 3200MHz White Dragon Kit2 (2x8GB) GWW416GB3200C16DCIlyesmi lesz a konfig:
Be Quiet Straight Power 10 400W (BN230)
AMD Ryzen 5 X6 1600
Samsung 960 EVO 250Gb (NVMe)
Hd6870
ASUS PRIME B350-PLUS vagy ROG STRIX B350-F GAMING
Cooler Master N300 vagy Aerocool Aero 800(#9047) Molyzsa
Értem, köszi.(#9048) sutyi^
Ezen a kettőn gondolkodom: ASUS PRIME B350-PLUS vagy ROG STRIX B350-F GAMING(#9050) nkmedve
Köszi a tippet, én is kezdem azt gondolni, hogy most 2*8 majd 4*8 aztán utána lehet gondolkodni a további fejlesztésen. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Apucy01 #8832 üzenetére
Pontos típus kellene :-)
Ugyanis ha nem áll be tökéletesre a jelenlegi ram (ha időnként indítaskor leáll elindul akkor tönkre bacca a winyót..), akkor cserélem.Ezt neztem ki: HX432C16PB3K2/16, qvl-be benne van, de én már annak nem hiszek.
Ami meg a most kijött ryzen támogatott ram lista na azokból egyet lehet kapni 68 kilóért... ami már nagyon durva ár.. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged