- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
komi77
senior tag
válasz
herrkoser #17020 üzenetére
Ezt ki lehetne jelenteni mint tényt. A saját tapasztalataim alapján is tudom az x-edik Ryzen-es gép összerakása után, hogy a Corsair Lpx-ek 3200-es órajelű változatai minden gépben probléma mentesen mennek 3066-on. Mennek ezek 3200-őn is kivéve ha cpu oc is van mellette. A 3000-es Corsair-ok 2133, jó esetben 2400-en elbandukolnak. Pár ezer forint különbözet miatt sem éri meg a 3000-eseket venni.
Én a 3200-eseket ajánlani is szoktam ha jó árban beszerezhető. -
R3laX
addikt
válasz
herrkoser #17020 üzenetére
Én mikor megvettem a Ryzen rendszerem, egy 4x4-es 2800-as cl14-es predator kitet vettem bele. cl14-en 2800-on sem voltak hajlandóak menni, csak cl18 17 17 17-en 2666MHz-en. Mondjuk ez 4x4-es szett volt. A mostani Corsair lpx 3000-es cl15-ös megy cl14 15 15 15-ön gond nélkül 2933-at. Én már kicsit tartok a predator-tól.
Gemil: oké, köszi!
-
Ragnar_
addikt
válasz
herrkoser #16531 üzenetére
Csak itt is ugye olyan, mintha szerencse kellene ahhoz, hogy menjen az adott ram a névleges frekvenciáján az adott időzítéssel, adott feszültségen. VGA-knál volt még olyan, hogy a samsung memóriával gyártott VGA-k jobban húzhatóak voltak. De ugye ott mindegy milyen chip volt a VGA-n, a névleges órajeleken működött.
-
Walter_White
senior tag
válasz
herrkoser #16486 üzenetére
Na! Akkor megoldódik a ramkérdés. Szerintem simán le lehet vásárolnod, jelezd nekik előre, am én nagyon szeretem azt a kis tesztprogit, mikor az instabilitást néztem, bírja-e az a 2933-as frekit a Corsa kitem, (AM4-es konfignál) 5 perc sem kellett és már dobta is a hibát - pl Memtest86- mikor tesztel, alig melegszik a kit, de mikor ráeresztettem a 64-et akkor tudott ám forrósodni
-
csobanandras
tag
válasz
herrkoser #16363 üzenetére
Hello,
10+ éve foglalkozom informatikával, hálózatos vagyok.. be tudok tenni egy memóriát, hogy ne sérüljön.
Én nem feltételeztem, hogy rosszat adtál el, mert nem lenne benne semmi logika, ahogy le is írtam.
A bios a legfrissebben van. A memóriák ver5.30-asok.
Ryzen R5 1600-as CPU, b350 tomahawk mobo. Default bios beállítással is próbáltam, amikor alapon (2133Mhz) megy a memória. Nem írtam, hogy rögtön kék halálozik, a rendszer bebootol csak aztán vagy lefagy, vagy nem tudok kattintani, (vagy BSOD). Csináltam képet a memtestről, el tudom küldeni. Phase 1-en végig ment, 1000 hibával, külön-külön is néztem, mindegyik dobott hibát.
Nem elengedtem a dolgot, hanem feleslegesnek érzem nálad tesztelni, mivel elhiszem, hogy neked jó volt.
A visszacserét pusztán arra alapoztam, hogy hátha vagy olyan kedves, ha már előtte vettem tőled pár órával, és volt rá másik vevőd, akkor vissza tudod venni.@Van aki tudna adni valami ötletet, mit állítsak a bios-ban, hogy müködésre bírjam? Igazából mindegy hány Mhz-n csak menjen, mert vizsgám lesz, és nincs másik memóriám.
Előre is köszi.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
herrkoser #16360 üzenetére
elso korben ket dolgot tudok javasolni :
- nezzetek meg a ram verzioszamat, emlekeim szerint az 5.30 alattit nemszereti a Ryzen.
- a cl erteket manualisan allitsa 16 -ra, valahogy 15 nalamm se volt jo sosem semmilyen frekin.ha cl 16 frankon megy, akkor biosfrissites, a 18 vagy az ujabb 19 bios auton magatol atallitja a cl16 -ra, tehat valoszinuleg regebbi biosa van.
18-19 biossal mar az xmp profil 2 hasznalhatonak tunik, ami ebbol atombiztos, az a 2666Mhz, kezzel allitott 16-18-18-18-36 timingekkel. ( azert kell az xmp profil, mert siman 2666 -ra allitva a subtimingeket rosszul lovi be. viszont xmp2 -vel jo ! )
( atombiztos ? khm. mondjuk ehhez nalam meg kellett emelni 1.240V -ra a ram feszultseget is. ) -
Walter_White
senior tag
válasz
herrkoser #16360 üzenetére
Most epit uj gepet? Vagy ramot akart cserelni gyorsabb kitre? Esetleg a mar meglevohoz akart "ugyanolyat" ?
Ha nalad alapon a memtest, aida, ezek a tesztprogik lefutnak hibatlanul fagyas nelkul, minden def beallitason a Biosban. Akkor eleg kicsi az eselye annak hogy hirtelen tonkremenjen. Amúgy ha rossz lenne valoszinuleg Te gariztatnad, es mivel irtad hogy vennel ramot is, ertekegyeztetessel kerhettel volna azt amit szeretnel, tehat az hogy rosszat adj el, ez mar kizarja. Memtest86-ot bootkent, vagy a Techpowerup Memtest64-et hasznald, kicsit az elinditasaval szorakozni kellett (nekem legalabbis,
allandoan memoria feltoltesnel valami zarolasra hivatkozva nem akart elindulni, egy max memoria ertekhez kozeli erteket kivalasztva, illetve rendszergazdakent futtatva, minimalizalhato ez a bug, de lehet elo sem jon. Viszont ha van valami baj, mikor a 2933-at probaltam a Ryzennel (1800x) akkor 3 perc alatt errort dobott. Ha a memtest 1 passig lefut, es ez legalabb 1 oran at fut, teljesen stabilnak modhato a rendszer, persze a mindennapos hasznalat fogja eldonteni.
Maskor memoriat eladni tesztek mellekletevel, legyen bizonyitek. Tole is kerj azert kepet a hibarol, de a javaslatok jok win reinstall, cmos, bios frissites. Kulon kulon is nezze meg a modulokat. -
Walter_White
senior tag
válasz
herrkoser #16342 üzenetére
Működnie kell - Annyiban különbözik, hogy Samsung B-Die IC-vel szerelt. Intel platformon is vannak Samu B-Die ic-s memók, sőt én úgy vettem észre azok a legjobban húzhatók.
Televan - "És azt már a gyártók is tudták a Ryzen megjelenésekor,mert már akkor drágábbak voltak a Samu B -s ramok.Remélem a következő revben javítva lesz,akkor jöhet a procicsere"
Amúgy biztos vagyok benne, hogy több IC-el is is menni fognak, és kapnak optimalizálást, TR-nél pl, (ami ugye 2db Ryzenből van összedrótozva, valószinüleg minimális optimalizálást már kaptak) a CMK16GX4M2B3000 rev 5.30-as memók, amik SKHinyxesek 3200-on gond nélkül mennek - 1.35V-al C15-ben.
-
OutSider17
senior tag
válasz
herrkoser #16301 üzenetére
Szervusz!
Én teljes megelégedéssel használok Június óta egy Mortar Arcticot R5 1400-assal és 16GB memóriával!
Proci (3.2Ghz -> 3.6Ghz)
Memória 2400Mhz -> 2933Mhz jelenleg, de megy 3200Mhz-et is simán!
Szóval én azt mondm hogy nyugodt szívvel választhatja az MSI Mortar lapokat!
Aztán majd eldönti ő hogy milyen színbe szeretne konfigot össze rakni, de ha megfogad egy jó tanácsot akkor ajánlom a fehéret! -
Cathulhu
addikt
válasz
herrkoser #16108 üzenetére
Azert nem kell annyira megijedni tole, az XFR siman rantja addig, lattam en mar 1.55-t is, szoval messze nem halalos dozis. Csak mondjuk nem fogja 10 evig birni a proci, ha azon hagyod.
#16109 ha sok magod van terhelve, magatol nem fog 4-en turbozni legjobb tudomasom szerint. Ha minden magot magas orajelen akarsz hasznalni, akkor kezzel kell OCz-ni.
#16111 epp melyik nap linkeltem, a hivatalos gigabyte OC guide is 1.4-1.5V-t ajanl, csak emelle meg egy extreme LLC-t is, na az mar szerintem is extrem
-
Szinyák
őstag
válasz
herrkoser #13846 üzenetére
ha ez mind lement . és nem volt vele probléma akkor happy van. Áramtalanítottad is 2933mhz ? kb 5-10perce a gépet és úgy sem futottal boot loop.-ba és nem ment vissza 2133mhz akkor jó vagy . Most már játékokkal teszteld és ha ott is stabil 2933mhz akkor szerintem ne küld vissza , mert lehet kapsz még egy rosszabbat és kezdheted előröl ..
-
Walter_White
senior tag
válasz
herrkoser #13782 üzenetére
Szia! Ha hibat dobott a memtest akkor az a ramot kuldheted gariba. Ott van a kép is, kuldheted a szerviznek mailben is, ezek a bizonyitekok gyorsithatja az ugyet.
Mivel kit a ramod.
1 memoriat hagyj benn, majd fusson a memtest 2-3-4 oran at. Ha hibamentes akkor menjen a masik. Ki kell hogy dobja.
Altalaban a kekhalaloknal (90%-ban) memoria all a hatterben, a leg alattomosabb alkatresz.
Ram slotokkal nem lehet hiba, mivel a prociban van az imc, max a kotések vannak csak a proci es slotok kozott, ha ott problema van akkor meg vagy mukodik, vagy halott teljesen, es igy felismerni sem ismerné a ramot. Proci meg mint a feher hollo hogy rossz legyen.
Marad a Ram. - (mondtam volna meg drivert is a Winben, de mivel a memtest hibat dobott, a driverek kizarva) -
OutSider17
senior tag
válasz
herrkoser #13722 üzenetére
Ha jól látom akkor ezt tuti nem támogatja! (G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZB)
Ezt pedig ha jól látom akkor igen! Annyi hogy 2x16GB-os verzióban szerepel a listában nem 1 darab 16GB-os ként! (G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVR)De én ha már G.Skillt vennék akkor csak kizárólag Trindent Z-t!!!
-
bivalyolo
őstag
válasz
herrkoser #13722 üzenetére
Amit kinéztél ripjaws az hynix-m chipes. A trident z ha mákod van samsung lesz, de létezik ebből is hynix chipes változat..
javaslom ennek az áttanulmányozását.
Ebből a hynixből is van többféle változat, lehetséges, hogy egyikkel előjön a bootloop, a másikkal pedig nem, de itt már semmi sem biztos sajnos.
-
Cathulhu
addikt
válasz
herrkoser #13598 üzenetére
MSI BIOSokkal az a baj, hogy elképesztően bugosak, állítasz valamit, és valami tök más dolog száll el. Aztán néha hajlandó bootolni, néha nem, stb. Fél év alatt se tudták megoldani, hogy legalább konzisztensen működjön. De legalább nem pörköli a procikat, mint a gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OLED monitor topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Windows 11
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged