- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
popaz
csendes tag
válasz
Törzsúr #26914 üzenetére
Értem, ez jó hír, ilyen formán csak a Vengance LPX ramoktól válok meg és cserélem az említett G.SKILL TridentZ-re HACSAK nem lesz nagyon nagy ugrás, ha minden ram 3200mhz-megy, mert akkor megválok a kingston ramoktól is (bár ha jól tudom, ezek a micron chippes Kingstonok igen jól húzhatóak)
-
válasz
Törzsúr #13599 üzenetére
Semmi. Csak ugyanazok a hibák jönnek elő, már a tököm tudja hanyadik BIOS verzió óta, nagyjából minden MSI B350-es deszkán. Az X370 más tészta, ott a chipset is erősebb, úgy néz ki, a gyártóknak jobban fekszik valamiért.
@360xbox360: na látod, én meg bárki kérdezi, biztosan nem ajánlanám a PC MATE lapot. A kérdés mindig az, ki mit tekint még elfogadhatónak. Én például azt nem, hogy 10 másodperc felett várjak a POST képernyőre, azt meg pláne nem, hogy egy áramtalanítás üsse az egész addigi konfigot, ráadásul úgy, hogy a saját maga által készített konfigurációs fájlt egy ilyen húzás után az alaplap már ne olvassa vissza, azaz kezdhetem megint kézzel lövöldözni a beállításokat. 3 ventim van meg a pumpa, ezekre mind külön profil, az atom lassú hardware monitor felületen ezt beállítani önmagában 15 perc.
-
válasz
Törzsúr #13591 üzenetére
Had találjam ki: ugye MSI lapod van?
@JanR: szó sincs róla, nem utálom, csak reálisan látok, sokakkal szemben. Mind a mai napig számtalanszor ajánlanak itt és az alaplap topikban is MSI-t, pedig az összes B350 deszkájukon instabil a BIOS, kisebb-nagyobb mértékben. Van, aki ezzel együtt tud élni, van, aki nem, de ne állítsuk már, hogy semmi gond az alaplapokkal, amikor egy áramtalanítás után ötödszörre képes bootolni, vagy amikor hetekig megy ugyanazzal a BIOS beállítással, majd egyik nap már nem indul el csak teljesen alapon.
Nem vagyok ASUS fan, olyannyira nem, hogy azt a márkát valóban gyűlölöm, de mégis azt kell, hogy mondjam: Ryzen alá jelen pillanatban semmi mást nem ajánlanék B350-nel.
-
Leon77
őstag
válasz
Törzsúr #13591 üzenetére
Szvsz ez is boot loop. Vedd vissza teljesen alapra a ramokat (2133) és próbáld ki úgy. Ha úgy oké, akkor ram és mégsem teljesen stabil a gép. nekem boot-loop-ot eddig csak a ram okozott, semmi más nem. Ha túl toltam a procinál a bringát és/vagy kevés feszt adtam neki, akkor egszerűen nem indult el, majd nagy sokára még is és visszadobott alap beállításra, de nem volt boot loop
-
M@cika
őstag
-
M@cika
őstag
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Törzsúr #12416 üzenetére
A Phenom II X2-met jobban lehetett húzni, sőt ott még betudtam kapcsolni plusz két magot, és 3.2ghz-ről 3.8ghz-ig lehetett húzni stabilan
kis fesz emeléssel. Ezt a Ryzent nem értem...felraktam 4 ghz-ra adtam neki +0.030V-ot.. adianál tesztnél újraindult a gép. Lehet, hogy egy X370-s lapban jobban bírná
nos, várom a fejleményeket mennyi feszt adjak neki ?
Ne hagyjuk Ryzenünket..piszkáljuk meg!
Nevetséges ,hogy egy 3.6ghz procit nem lehet 4ghz üzemelni..
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Törzsúr #12350 üzenetére
Default beállítást, majd leállítás és ismét indításkor RAM beállítást próbáltad?
Én ha elkezdek játszani a beállításokkal előtte mindig mentek egy BIOS profilt. Nem tudom, hogy az MSI lapok azt tudják-e. Ugyanis ha elcseszem a beállításokat akkor azt vissza töltöm és úgy megy mint mielőtt hozzá nyúltam. -
R3laX
addikt
válasz
Törzsúr #12364 üzenetére
Tegnap én is cserélgettem a modulokat kicsit, bár nekem nem volt baja
, de nem jutottam feljebb. Nekem Corsair LPX CL15 3000MHz 5.39-es fehér van. Mióta megvan a lap első Agesa óta megy cl14 15 15 15-ön 2933MHz-en. Párszor el tudtam indítani 3200-on cl16 18 18 18-on, de néha bootol néha nem. Agesa óta már a 2. bios jött ki, utolsó az APU-s procikat támogatja., Kíváncsi leszek feljebb tudom e majd tornászni későbbi biosszal.
-
SECTORnooB
addikt
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Törzsúr #11549 üzenetére
Nyugi!
Ha kijön a vega, akkor minden bányász azt akar venni. Akkor visszább mennek majd az árak. használtan egyébként garanciával vannak jó áron kártyák. Már nem olyan kelendőek. 2 hétig volt egy magas csúcs.
Azóta kúsznak lefelé az árak. Nekem anno 1070-est 2xx ezerért akartak eladni. Röhögtem, és leraktam a telefont.
Biztos sokat adtak el annyiért.
-
Jacek
veterán
válasz
Törzsúr #11549 üzenetére
Pont néztem ma itt kb vissza álltak az 1070 árak nagyjából
) 150e alatt van egy csomo modell itt svédben ahol az afa majdnem ugyan az..
De most néztem a vizes boltot egy vicc... 30-40e drágább minden kártya és a készleten levőket néztem nem is értem.
Pb egy MSI GamingX 1070 svédben 160e otthon 199e miva?de már 140e is van 1070.
-
-
TheProb
veterán
válasz
Törzsúr #10131 üzenetére
Win updatet én is nyomtam, valamint az ASUS oldalán lévő legfrissebb BIOS-t felraktam egyből. (külön beta-t nem láttam). Próbáltam azt is, hogy a chipset drivert a win töltse le vagy én az ASUS oldalán lévőt, de nem lett lényegi különbség. Bár mondjuk tegnap teljesen rendben volt minden...
-
ViZion
félisten
válasz
Törzsúr #9745 üzenetére
Az tetszik is. Bár MSI-től tartok kicsit, olcsó intel lapjaik hulladékok.
Asrock az nem jó most sem? Nem volt sok jó AM3+ lapjuk.Sasss, raktam szmájlit én is, csak nem érted.
b(Ad-m)an: nah, így értem már ezt a ram parát, nekem nem kell alacsony, elfér. Legdurvább programom már csak a witcher 3 és a fallout 4, ezeket vigye és kész. Nem dolgozom már otthon, még a 16 GB ramon is agyalok, lehet elég lenne 8. Ez is munka miatt lett 16 GB anno, olcsón. Ramnál 4+4 jobb itt is, vagy sokat nem hoz?
Televan: gondolom azóta is hetente vált konfigot. Még nem gyártottak olyan HW-t vagy SW-t, ami megfelelne neki. Ez így is marad szvsz
de lehet csak user error... -
Apucy01
őstag
válasz
Törzsúr #9663 üzenetére
most győzködöm hogy valami komolyabb deszka legyen..
de úgy néz ki semmi sem lesz belőle mert a YT. on látott gamtesztek és mi egy más után kisütötte hogy az ő 6700k ja erősebb mint az 1800x és neki az az álitása szerint 15-20 fps ami a 6700k javára van nagyon sokat számit!!
(megjegyzem én nem találtam ilyen tesztet ahol ekkora lenne a difi de hát ő tudja... )
-
komi77
senior tag
válasz
Törzsúr #9169 üzenetére
Eddig nekem sem volt gondom a géppel. Tegnap a bios frissítés után hibát jelző sípszóval indult. Bios-ban beállítottam, ahogy szoktam. Aztán huzamosabb játékozás alatt többször ledobta a játékot. Csak a játékot nyomta le windows hibával a gép használható volt. Most visszább vettem a memót 2933-ra, azóta a gyerek nem szólt, hogy megállt volna valamelyik játék is. Nem teljesen értem mi az összefüggés de ez van. Ráadásul ha instabil lett volna a gép akkor komplette lefagy. Én windows hibára gondolok.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Törzsúr #8707 üzenetére
Hát ha a most kijött RAM ajánlási listát már kiadták volna két hónappal hamarabb, akkor tuti sok ember megspórolt volna jó pár bosszúságot.
Lekopogom, nekem sosem volt még fagyás, elég stabil a cucc még így 4db RAM esetében is.
Néha-néha hideg indításnál van, hogy újra konfigurálja magát a BIOS, de akkor is elindul az eredeti beállításokkal. Ez nálam véleményem szerint a fast boot funkcióhoz köthető, illetve tesztelgetem, ha fixre veszek néhány RAM beállítást (feszültség és időzítés) akkor hogy viselkedik.De mondom én nem panaszkodok, mert vannak itt olyanok, akiknél olyan problémák vannak, hogy csak nézek ki a fejemből amikor olvasom.
-
HSM
félisten
válasz
Törzsúr #8376 üzenetére
Sanszos, igen, hogy ez is benne van. Viszont azért írtam a Jedec alapot, mert 2133-on vagy 2400-on a szabvány időzítésekkel minden ramnak kutya kötelessége lenne mennie.
(#8386) Timer: Amit leírtál, az bughalom BIOS-nak tűnik.
Ha ez megnyugtat, a másik oldalon is ugyanúgy bele lehet futni anomáliákba, ha nem egy ezer éves kiforrott cucc átmatricázását veszed meg... Volt nekem friss Z77-em, meg Z87-em is... Még olyan kezdeti BIOS is volt DC alá, ami elfüstölni tudta a belerakott procit, ráadásul mikrokódból, gyártófüggetlenül. Na, az mi?Szval, röviden, tömören, nekem úgy fest, egy jobb támogatottságú, megbízhatóbb BIOS-ú lapra lenne neked igazából szükséged.
(#8399) daa-raa: Ja, meg a TSX bug a Haswell-eken, meg hasonlók... Csak ugye a pszichológia mellettük áll, a kisebb gyártónak sokkal kisebb gyengeségek sem férnek bele, mint látható.
(#8402) Timer: A bosszúság érthető, viszont az nem jogos, úgy állítod be, mintha a másik oldalon ne lehetne belefutni hasonlóba.
-
válasz
Törzsúr #8261 üzenetére
Ó, az az érték nekik nem tétel, különösképpen akkor nem, ha a korrektség a tét. Három cégnek szerzek be tőlük immáron több éve eszközöket és alkatrészeket, plusz ugye a saját fogyasztásom. Ez így éves szinten nagyjából 5-6 millió forint. Ennek fényében, amikor visszaküldök egy SSD-t, hogy ez retek, visszaküldik két hét múlva, hogy nem tapasztalják a hibát. Küldök mellé Eseménynapló képet, hogy ott van b@szdmeg, hibázik, majd 2 hónap múlva kapok egy teljesen más márkájú egységet vissza, nulla magyarázat mellett. Következő alkalommal már fineszes vagyok, úgy küldöm el a szintén kuka SSD-t, hogy ott van mellette Eseménynapló, plusz még két program teszteredménye, hogy kuka a meghajtó. 1 hónap múlva jön a cseredarab, a munkalapon a megjegyzés rovatba bevésve, hogy kár volt ennyi lapot kinyomtatni, mert egyértelmű, hogy a meghajtó rossz. A szövegezésre már nem emlékszem, de volt benne oltás rendesen. Na, legközelebb én sem fogtam vissza magam, amikor kommenteltem a BENÉZŐ nevű sz@rságukat FB-n.
-
Molyzsa
aktív tag
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Törzsúr #7663 üzenetére
Hay!
Usb billentyűzeted van?-alaplap hátlapon van bedugva, vagy ház csatlakozón keresztül?
Ha van lehetőség, ilyenkor minden le, legjobb, ha tudsz kölcsön kérni HDD-t, billentyűzetet, javaslom még a kábel cserét is, lehetőségekhez képest egyszerre csak egy eszközt vissza. Engem a cégnél CNC szívat hónapok óta, valami egész pitiáner kontakt hiba lehet (természetesen csak néha), ez a legnehezebben megtalálható...
gondolom alaplap-CPU-RAM viszonylatban ezen már túl vagy. Nem követtem pontosan az eddigieket, de bios setup bejön? Eszközöket rendesen látja? Szóval ez ilyen tökölős-kizárásos.
Üdv -
HavocS
senior tag
válasz
Törzsúr #7661 üzenetére
Nekem nagyon gyanús a lap. Őszintén, a helyedben már rég vettem volna másikat, ezt meg elküldtem volna gariba és ha megcsinálják eladom aprón, ha náluk jó, akkor esetleg próbálgatom vagy várok új BIOS-ra, és max akkor adom el ha már stabil. Nem ér meg az a 30 ezer ft ennyi ősz hajszálat szvsz.
-
Omli85
őstag
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Törzsúr #7642 üzenetére
Ha elég a 2666Mhz és a 16GB mennyiség akkor én ezt ajánlom:
[link]Ez benne van a támogatottak között és a supported speed-nél is 2667mhz van megjelölve működési sebességnek.
Ha csak 8GB kell akkor meg a Hyperx HX426C15FBK2/8.
Ezek azért jó ramok, mert natívan támogatják a névleges sebességet, tehát az XMP profilt sem szükséges bekapcsolni.
Amennyiben ennél nagyobb sebességűt szeretnél, úgy én nem merek ajánlani, mert nincs tapasztalatom, illetve ezeknél már számításba jön az XMP.
Én a helyedben tisztán telepíteném újra a win-t és úgy nézném meg, hogy továbbra is fagy-e.
Nincs egy tartalék winyód, amin kipróbálhatod?Ipon-nál akkor nem tudod megnézetni, hogy mi a gond?
Nehogy tényleg mással legyen baj, és orrba szájba veszed a ramokat feleslegesen. -
nkmedve
őstag
válasz
Törzsúr #7393 üzenetére
Ha feszültségekkel kell babrálni, hogy standard 2133-on menjen, akkor ott valami nagy gond van.
2133-on mindenféle beállítás nélkül kell menjen, hanem valami hibás és vissza kell küldeni (már csak azt kell kideríteni, hogy pontosan mi hibás, ahogy mások is írták). Ha a RAM-ok mentek más rendszerben akkor az alaplapra gyanakodnék, de mindenképp jó lenne kipróbálni más modulokkal. Talán még a CPU-t sem zárnám ki, bár annak a hibája elég meglepő lenne.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Törzsúr #7383 üzenetére
Először is az előttem szólókkal egyetértve mindenképpen ki kell deríteni, hogy az alaplap valóban nem-e hibás.
Esetleg kölcsön kérni másik DDR4-es ramot valakitől, hogy lásd azzal megy e memória hiba nélkül.
Ha úgy látod, hogy a lap jó, de a jelenlegi moduljaidat egyszerűen nem bírja kezelni a lap, akkor az alaplap memória támogatási listájából nézz ramot. (az inteles gépben amit írtál nincs más fajta ram? esetleg azzal is tesztelhetnéd)
Illetve nem tudom milyen boltból vetted a lapot, lehet érdemes lenne bevinni és esetleg ramot cseréltetni.
Nekem anno a P3-as időszakban simán cserélték a ramokat mert az nem volt kompatibilis a lap akkori biosával. De ma már biztos nem ilyen egyszerű. -
GFerr56
aktív tag
válasz
Törzsúr #7383 üzenetére
Szia!
Amennyiben a legújabbal sem lesz jó, akkor azért még próbáld ki, ha teheted, valamilyen kölcsön modullal is...írtad, hogy a mostani memóriád más gépben megy. Ha egy másik modullal sem működik rendesen, akkor nem is biztos, hogy a memóriával van baj. Egyébként QVL lista alapján indulnék el. Sok sikert!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- E-roller topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest