-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #28828 üzenetére
Windows 10 1803-09 és Nvidia 411.XX van fent?
Csak mert mielőtt mindenki szénné tesztelné huszadjára a gépét feleslegesen , javaslom a 399.24-es drivert vissza ugyanis erre a random BSOD-ra gamek alatt már páran ráfutottunk mind itt a PH-s NV csoportban és a Geforce saját topikjaiban is.
Én is elbaxtam egy fél napot az ujratesztelése és a végén kiderült hogy "csak" a driver szopatot! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #28823 üzenetére
attolfugg, miket jatszottal le eddig.
ha a soc meg mindig auton van, es 1.15V felett ad a lap ahogy a bios screenshotodon, akkor lehet pont az a problema, hogy magas a soc fesz. Ezert irtam, hogy llc5 , es 1.05V -tol kezdve emelgesd ovatosan.
ha ezen tulvagy, akkor probald be a procodt allitasat. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #28821 üzenetére
"Bàr en azt nem ertem ha hibas lenne a modul es nem birna akkor mar az elejen kikene fagyni a gepnek vagy kekhalanak jelentkezni nem? "
nem feltetlenul.
ja azt meg nem is kerdeztem, hogy a 2-4 slotokban vannak a modulok ?
az esti meeting elott egy beallitast még megprobalhatsz, az Advanced Dram Configuration / On Die Termination Configuration alatt a ProcOdt -t allitsd be eloszor 53.3 ha azzal nemjo, akkor 48 ohmra. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
wassabi11 #28816 üzenetére
en a soc feszt allitanam, a kep alapjan soknak tunik.
elso lepesben a DigitAll power alatt a soc llc legyen 5, es 1.05V -tol kezdve lepesenkent emelgetve megneznem, hogy reagal.
de igazabol mintha irtad volna, hogy a cimborad Inteles konfigjaba is beleprobalod a memoriat, ez megtortent mar ? -
kecsawi
senior tag
válasz
wassabi11 #28792 üzenetére
Lehet, csak ennyire képes, szerintem úgy tudod meg a végét, hogy 22-22-22-22-stb késleltetéssel adsz a ramnak 1,4-et, és a frekit próbálod maximalizálni, (a soc is kaphat egy kis pluszt) ha megvan mehet a stabilitás, és az értékek csökkentése, de ez a tesztekkel nem rövid idő.
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #27414 üzenetére
Ha már ősszel akarsz upgradelni akor lehet érdemes lenne kivárni a tavaszt mit hoz a 7nm.
Én legalábbis arra várok már piszkosul.
Amugy meg játékok alatt nem olyan rossz az a 4c/8t ha megvan kicsit rángatva. :
[link]Ahhoz képest hogy szinte minimális az OC volumene Ryzen 1Gen alatt ,azért nem olyan rossz.
Fx-nél ezt majd alapfeszen meglehetett* ugrani, itt meg kicsit limitálva vagyunk így tunig téren.
Ergo a difi is ennek felel meg kb. -
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #27412 üzenetére
Elhiszem hogy tudod mekkora a difi a kettő között, de mikor már leírtam akkor tudtam hogy csinálok pár tesztet mert full alapot nem mértem még.
Így hát most meló előtt gyorsba csináltam pár benchet.Akkor hát Default CPU - RAM - VGA VS OC /CPU-RAM-VGA/
Természetesen az XFR az bekapcsolva az alap méréseknél.Corona 1.3 Benchmark
Oc: Fentebb linkelve már.
Konklúzió: 30sec-es gyorsulás.
Vray Benchmark 1.08
Konk.: Cpu oldalon 13sec vga 9sec gyorsulás
3DMark FireStrike
ROTR:
IBT VH Default 129-130GFlops / OC 147-148GFlops (-7sec)
Cinebench R15 Default 1259 / Oc fentebb linkelve
-
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #27409 üzenetére
Nem az az 1 pont a nagy siker hanem az összpontszám. Ami azért nem lett rossz na, valljuk be
Igen örülök ennek az egynek is mivel ez a sok kicsi mások álltál jelentéktelen pontocskák teszik teljessé az összképet.
Értelemszerűen igen mindenhol hoz plusz teljesítményt. És itt ne egy töredékre , hanem a teljes volumenre gondoljunk.
Ha szeretnéd akkor szívesen prezentálhatom mekkora difi van az oc-m és non oc között. -
S_x96x_S
addikt
válasz
wassabi11 #26087 üzenetére
>Az i5 8600k-val is van teszt? Én arra lennék kíváncsi.
megnézed a menüt - és ami benne van azokat össze tudod hasonlítani (legtöbbször) , ami nincs azt meg nem.
"CPU Product Benchmarks" - 2 kiválasztás -> "View comparison"Core i3 8350K vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/2049?vs=2110Core i9-7980XE vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/2021?vs=2110Core i7 7700K vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1826?vs=2110Core i5 7400 vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1833?vs=2110Core i3 7100 vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1889?vs=2110Pentium G4560 vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1885?vs=2110Core i7 7740X vs Ryzen 7 2700X
https://www.anandtech.com/bench/product/1907?vs=2110 -
SECTORnooB
addikt
válasz
wassabi11 #26056 üzenetére
Az lesz az első, én megnéztem az összes játszós tesztet és lehet meglepő, de én is csak játszom és az 1600 is untig elég volt mindenre látván az előrelépést nem képezi vita tárgyát, hogy mit választok 69 matyiért a 6/12 őt vagy 77 matyiért a 6/6-ot.Teszem hozzá, hogy a 69 matyi förszt déj bájeres ár, tehát "pillanatokon" bellül egy tizest fog kompenzálódni.
-
válasz
wassabi11 #25955 üzenetére
2700X az nagyon bejönne egy X470 Taichi Ultimate vagy ROG CROSSHAIR VII HERO (WI-FI) -vel...
Kérdéses a memory QVL lista és akár bele is vágnék egy csere programba (lap+cpu)
De lehet marad a lap és kerül bele egy 1800X (és csak a procit kell eladnom) és remélhetőleg az 1800X -el jobb lesz a memória kezelés (IMC)MD
L -
válasz
wassabi11 #25946 üzenetére
Sziasztok!
Intel Burn Test -nél lehet olyan, hogy nem ad ki semmilyen eredményt?
Amikor alap beállításokon volt az 1600X, akkor rövid idő alatt végig futtatta a 10 kört, de most, hogy 3,9-en pörög valamiért nem adott eredményt. Igaz nem járattam órákig, de az biztos, hogy defaulton ekkor már volt több számom is. -
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #25305 üzenetére
Semilyen köpködés nem megy, sőt többen kijelentettük hogy válts nyugodtan ahogy gondolod ,mert amire neked kell a cpu és amilyen formában, azt neked a ryzen jelenleg nem tudja biztosítani.
Láttam milyen procid van ezért sem értem miért vonsz párhuzamot a top i5 procikkal kapcsolatosan... ha kategoriájában se egyenlő a kettő , ez az ami furcsa volt és amire reagáltam
-
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #25300 üzenetére
Igazad van elmarad, na és gondolom azt is elolvastad azt előző hsz-embe hogy miért , de várj tovább megyek..
Itt egy alábbi vidi ami két kimaxolt rendszerről szól. Mert így van értelme az összehasonlításnak!!
Az egyikhez elég egy top lég vagy aio víz (ryzen) a másikhoz meg delid és épített víz (intel) utobbira optimalizálva - írva vannak a progik sőt van egy két cím ahol még a ryzen tervbe se volt.
Az egyiken ~14% OC van, a másikon ~39% Az egyik olcsóbb mint a másik. Ki lehet találni melyik melyik.
A szintetikus teszteket az elején ne is nézzük, csak a játékokatÉs a ryzenbe maradt még benne mivel a ramok csak 3000-en ketyegtek már csak 3466on picit változna az összkép míg intel oldalon elhanyagolható vagy egyáltalán nem lenne változás a magasabb ram frekivel.
(este én se tudok aludni mert BF1-ben amiensen 64es Conquesten FHD-ba Ultrán csak 140es átlag fps-em van miközben az inteleseknek ez lehet akár majd 8-10el több is
Gondolom téged is ilyen mértékű deficit késztet váltásra) -
Pro!Petya
addikt
válasz
wassabi11 #25282 üzenetére
Szerintem akkor kezdj el sporolni az uj lapra és procira , csak mert amilyen címekkel játszol azok egyszálas játékok.
El kell hogy keserítselek mert kb borítékolható hogy nem a refresh fogja megváltani a világot egyszálon az amd-nél. Már a ryzen megjelenésekor le volt szögezve hogy single coreba nem fog még versenyre kellni az intelekkel, csak ott ahol már multi thread kap szerepet. Azért FX szeria után így is erős fejlődés amit elértek. (személyszerint azt gondoltam hogy megy a levesbe az egész cég még pár éve mert annyira kiszorultak a piacról). Kérdem én hogy teljesítsen egy olyan termék amire nem írtak és optimalizáltak programot?
Mert ugye miért is foglalkoztak volna vele fejlesztők ha egyszerűen nem volt piaci szerepük és befolyásuk. Na már most ennek ellenére összetudták dobni a ryzent.
Már a megjelenéskor a sok okos egyből kezdte top inteles termékekkel a farokméricskélést hogy így jobb az intel ugy jobb stb stb ... Ami kb értelmetlen a fentebb leírtak miatt.
Anno hangot is adtam itt a forumban neki.
Azt csak halkan említem meg hogy ryzen nélkül a gamerek többsége a mai napig nem tudna megfizetni egy i5 top procit(van akiknek az olcsóbb ryzenek is keményen zsebbenyúlós....)
Amúgy nem neked van csak 8gb ramod single-be és tervezel venni mellé másik 8gb-ot?
Mennyin megy a ramod?Srácok pls az összefoglalóba valaki szép nagy piros betűkkel beírhatná hogy azoknak akik régi egyszálas játékokkal szeretne játszani mint pl 2004-es wow vagy 2010-es wot és ilyen "finomságok"
Az ne itt pedállozzon mert már lassan minden napra jut egy ember.
No offense de maradjunk a realitás talaján. -
-
füles_
őstag
válasz
wassabi11 #25277 üzenetére
Ha nem vetted volna észre, ezek csak rough rávágások voltak a különbségek/méretek éreztetésére, nyilván nem egy 3 kilós hűtőt fogsz majd rakni a CPU-dra.
Egyébként az órajelekből ítélkezve még stimmelne is az a 20 százalék teljesítménykülönbség, ha a CL-el számolunk 5 GHz-et, a 2600X-szel meg egy kényelmes 4.2-t. A 4.2-t onnan szedtem, hogy a 2700X 4.35-re boostol, és azért tettem elé a kényelmes jelzőt, mert nekem fűződnek reményeim a 4.4-hez, de ezt már nem akarom belevinni.
-
füles_
őstag
válasz
wassabi11 #25272 üzenetére
Erős a CL, mindenki tudja, de ár-értékben még mindig messze elmarad a Ryzentől. Az 5 GHz eléréséhez számold a delidet, a vízhűtést (vagy egy 3 kilós duplatornyos léghűtést) és még egy esetleges nagyobb tápot is. Mindjárt dupla annyiba kerül egy 8700K konfig, mint egy 2600X +20 százalék teljesítmény mellett. Akinek 144Hz-es monitora van, vagy simán csak fps vadász annak megérheti, de a legtöbb júzernek maximálisan elegendő a Ryzen is sokkal kisebb kölcségek mellett.
-
-
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
wassabi11 #25077 üzenetére
ízlés dolga
nekem a win10 óta van végre olyan érzésem, hogy kiszolgál a rendszer, nem pedig én őt. főleg a nagyobb frissítése óta. Alig rinyál, meg elég önálló.
Ha azt mondom, az a rendszer, amin most vagyok, intelről kezdett jó másfél éve és kb 4 hónapja került alá amd és azon túl már a második B350M alaplap jár alatta, akkor úgy érzem, ha bugos lenne, velem már mindennek meg kellett volna történnie, ami nyűg csak lehet =D eddig csak hardveres volt.
Nem szándékom téríteni, de az idő előrehaladtával egyre gyengül a support visszafelé és egyszer biztosan váltanod kell. Lehet megéri előbb -
-
Beretvás
veterán
-
Chaser
legenda
válasz
wassabi11 #24065 üzenetére
ki kell ábrándítsalak, én nem fogok, lehető legkisebb feszen menjen stabilan
ha jól vettem ki, msi lapoknál legalábbis újabb biosoknál 1,3v lett a minimum adható, zen mesterből kevesebb, de az hektikus, ennek nagyon nem örülök
tuning max próbára, amire nekem kell alapon is elég lesz, aztán ha széthajtod ezeket érdemit akkor se fognak hozni, jelenleg ennyit tud ez az architektúra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Asztalos klub
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest