- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Skynet258 #10356 üzenetére
Valószínűleg nem jó az időérzékelőd... meg nem zavar... ezzel nincs gond, de ha pár dolgot lehet lemérnél stopperrel akkor kiderülne hogy mittomén eddig 12 másodperc alatt indult el egy játék vagy töltött be egy pálya... most meg 8 mondjuk.
Vagy mondjuk mennyi idő alatt fut le egy w10 cumulative update + restart.Nyilván nem ördöngősség ez, de ha most elszámolod az a 4 másodpercet akkor azért érzed hogy idő az.
Nyilván engem sem zavar, sem belehalni nem fogok, de megérzem.Mondjuk ha nálad az átlag felhasználás a böngésző futtatását jelenti pl akkor megértem, mert az egész ramba megy szinte, nyilván nem fogod érezni.
Szóval ezért pont olyan példákat adtam amivel az átlagfelhasználó szembesül, de persze nem állandóan, csak amikor az a szitu épp előfordul... aztán mindenki eldöntheti, hogy fontos e neki az az adott szitu meddig tart vagy sem. Vagy neadjisten menyit tud belőlük egyszerre akár párhuzamosan letudni rövidebb idő alatt.
-
válasz
Skynet258 #10352 üzenetére
Hamarabb betölt a windows meg a programok, a pályák, meg azok a játékok amik háttértárról streamelnek a ram-ba nem droppolnak annyit... hamarabb lefut a víruskeresés/malware keresés (vagy ha real-time, akkor rövidebb ideig fogja meg).
Hamarabb települnek a windows és egyéb frissítések, programok, játékok... ha swappel a windows hamarabb végez... stb stb.Lehet még sorolni. Most csak szigorúan átlagfelhasználásnál.
Persze nem fog feltétlen minden másodperceket javulni (de gyakran ezis van még SSD és SSD között is), de a "responsiveness"-ben biztos hogy ezis érezhető... persze nem feltétlen csak akkor amikor elé ülsz először és megszokod, hanem amikor visszaülsz egy olyan elé amiben nincs és ugyanazat várnád. Mert ugye a jót hamar megszokod (azonnal szinte), ellenben visszafelé...
-
Cronerator
tag
válasz
Skynet258 #9042 üzenetére
Akkor azt elmondhatjuk, hogy a Gigabyte Aorus AX370 Gaming 5 lap viszi simán a te G.Skill meg az én Corsair ramjaimat. Ezt a lapot nagyon eltalálta a Gigabyte. 67 ezer volt, remélem kibír annyit mint az x58-as Asrock xtreme3 lapom. Minimum 7 év , ha addig nem történik valami hatalmas technikai fejlődés😊.
-
Cronerator
tag
válasz
Skynet258 #8944 üzenetére
Elsősorban én is az integrált hangkeltő miatt választottam. Van egy Creative x-fi Gamer hangkarim és nem érzek különbséget a kettő között egy Sennheiser Pc360 fejessel. Hab a tortán, hogy valóban minden pöccre megy. Neked milyen értékeken megy a procid? Enyém 3800 @1,2625V. 1,25ön prime megfagyott 10 perc után, bár akkor még a gyári hűtő volt rajta.
-
Omli85
őstag
válasz
Skynet258 #8146 üzenetére
3700 környéke a tapasztalatok alapján ahol még alig kérnek extra feszültséget.
Feljebb már elég szép lépcsőkben kérik így az nem feltétlenül éri meg. 1,250v környékén stabil 3.7-en akkor az teljesen oké. Ha szerencsésebb vagy 3.9-ig el lehet menni 1.35v körüli fesszel az még belefér kategória szerintem fölé én nem mennék semmi értelme 1.4v+ 4GHz-nek pl. -
wowpegazus
tag
válasz
Skynet258 #8127 üzenetére
Szia!
Nekem is baromi hangos volt első alkalommal. Azért van, mert valószínű rosszul raktad fel a hűtőt. Kívülről nem látszik, atom stabilan nem moccan, de rosszul van fent. Ugyanezt megjártam (3. alkalomra sikerült rendesen). Szedd le, új paszta fel. Fent leírtam a pontos felrakást. A lényeg, hogy kint szerelj az alaplapi dobozon. Közepesen nagy erővel elkezded az egyiket csavart lenyomni, (ha már itt hallasz kattanást ne dőlj be neki!!!) és balra elkezded tekerni. Ha van egy kattanás, akkor még mindig lefelé nyomva irányt váltasz, és 1 fordulatot betekersz - de ne többet. Átlósan ismételd meg az eljárást. Ha minddel idáig jutsz, utána szintén átlósan 2-2 fordulatonként haladva csavard be addig a csavarokat, amíg már nem moccannak. Nem kell meghúzni izomból, jól megtartja magát. Sajna a rugós szerkezet miatt mindig stabilnak fog kinézni - mert az megfeszül - csak a procira nem nyomódik rá eléggé a hűtő, ebből van a gond.
Ha rendesen fent van, nagyon-nagyon halk masina. 7 percre tekerjl, közvetlenül felülről veszi a srác.
https://www.youtube.com/watch?v=LzIIIoSveU0
A másik -ha a hangja már jó, de még nem ül rendesen - árulkodó jel lehet a rosszul felrakott hűtőre, ha a biosban magas az alap hőmérséklet. Nálam ilyen 55 volt. Illetve windowsban akár 10 másodperc alatt 7-10 fokokat ugorhat az idle hőmérséklet. A tegnapi napom erre ment rá
-
BiP
nagyúr
válasz
Skynet258 #8042 üzenetére
Ezt a részét én sem értem. Biztos még amikor bejött a reklámtörvény, az vésődött be az emberekben, hogy juj, nem szabad kimondani, leírni semmilyen cégnevet, nehogy reklám legyen.
De amúgy én azt tudom elképzelni, hogy az egyik nagykerben mondjuk 68e, a másikban meg 75. A 75-öt leakciózza a nagyker 74-re. A boltban meg ugye árulják 68-ért, aztán amikor az elfogy, az automata rendszer azonnal listázza a 75-ös nagyker cuccát, de ugye ott akciós. Ezért lehet, hogy a boltban ez úgy látszik, hogy 68e után akciós 74e. Ha nem feltételezek simlisséget, én így tudnám elképzelni.
szerk: látom, Solt is leírta közben.
-
komi77
senior tag
válasz
Skynet258 #8042 üzenetére
Igazad lehet, a tények leírása valóban nem hitelrontás.
Ugyanakkor nem félelem miatt, csak úriemberes tisztességből nem írok nevet. Egyébként fentebb másik fórumtársunk ugyanezt tapasztalta, ezzel csak utalok a cégre. Egyébként nem is egy cég van ilyen, ahogy nézem. Sokaknál vannak napi, heti akciók amik szarabb árak mint a sima ár.
-
Skynet258
veterán
válasz
Skynet258 #7888 üzenetére
Írtam fentebb... LEPA például.
-
válasz
Skynet258 #7888 üzenetére
Oké, de mire?
Újabb észrevétel, bár már nem akarok senkit fárasztani, ha sok a flood, kérlek, jelezzétek.
Idle állapotban lesüllyed a hőfok egészen 38 fokig, majd egy ugrás, és már 48-nál vagyunk. Majd lesüllyed 38-ig, újra ugrás, és ismét 48 fok. Teljesen ciklikus, 5 percen át néztem meredten a montirt. Ez a Ryzen Balanced profil, de ugyanezt csinálja kiegyensúlyozott, energiatakarékos, illetve teljesítmény orinetált módban is, csak a vcore és az órajel változik, a ciklikusság állandó. Ryzen Balanced mód alatt a vcore folyamatosan változik 1,3-1,5 (!) közötti tartományokban, és az órajel 3,7 és 4,1 között szintén ingadozik.
Az energiatakarékos profil leveszi az 1600X órajelét 2,2-re, de a 10 fokos ugrás itt is megvan, csak itt 32-42 viszonylatban.
B@sszák meg, ez valami BIOS buzéria lesz. És ha jól látom, az MSI összes B350 lapja érintett lehet, mert ugyanerre a hibára már panaszkodott más is az MSI-nél. Sőt, máshol is. Lehet, gigát kellet volna vennem, és most semmi bajom nem lenne...
Még valami, és ez fontos: a RyzenMaster-ben az egyik profilban fixáltam a vcore-t 1,3-ra, és úgy néz ki, ez most végre megoldja a problémát, de még tesztelem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- Ingatlanos topic!
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest