Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- OnePlus 15 - van plusz energia
- One mobilszolgáltatások
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nem, a hőfokok is nagyon rendben voltak, 10 körös IBT VH után max 68 fok, Cine-nél az 53 fok volt a max.
valószinüleg ez majd a Quad Channelnél nőni fog + nagyobb ram freqinél, most csak egy 2133-as Duallal mentem neki. - mig nincs meg a ram, nem kisérletezgetek, stabilitást, Ezt is csak azért dobtam igy össze, hogy megbizonyosodjak megfelelően, müködik-e a Lap\proci. -
S_x96x_S
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
>... Threadripper...
Az Anandtech -es tesztben a Threadripper 1950x : 3004 CinebenchR15 -ös pontot ért el, emiatt a 2959 pont egy kétcsatornástól szerintem rendben van.
>Azért 32 száltól kicsit többet vártam volna. Atomerőmű igy is,
>de ha jól emlékszem az én 7900X-em 4.5 GHz-en majdnem 2500 pontot
>kapott cine15-ben. Pedig az csak 10 mag/20 szál.Egyébként a 18 magos intel chip-re 3200 CinebenchR15-ös pontot jelentett az Intel.
"Intel recently announced that its new 18-core chip scores 3200 on Cinebench R15. That would be an extra 6.7% performance over the Threadripper 1950X for 2x the cost." -
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Amit leírtál abból látszik hogy olyan elvárásaid voltak, amik a saját sokéves tapasztalataidnak mondtak ellent, így, most téged becsaptak, vagy felelőtlenül döntöttél?
Hardver: olyan komponenseket választottam, amit láttam hogy hibátlanul működik együtt.
Bios: a beszámolókból láttam hogy, mennyi probléma van (menyit lehet magunknak okozni), így dupla zárójelbe tettem a CPU OC-t és törekedtem a memória időzítések minél pontosabb beállítására.
Ezután a bios-al zöld ágra tudtam vergődni, csak utána kellett nézni, hogy adott kapcsoló mire való, és ki kellett próbálni hogy mi történik ha.. Ez vett el sok időt, de utána az történt amit én akartam, pik-pak hugyozhattam a bokám a gyönyörűségtől.Egy inteles konfigot beállítani 2 perc billentyűzetről, majd a stabil oc beállítása legrosszabb esetben ez elvesz 2 teljes napot (mennyire akarunk biztosra menni, kiégetni a hardvert) Ezt kb. ugyan annyi idő volt OC nélkül, úgy egy Abit NF7-es alaplapom volt utoljára a cégtől.
-
Televan74
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nincs itt semmi sértődöttség,én szívesen olvasom a te hozzászólásaidat is.Maximum ha nem tetszik akkor nem foglalkozom vele.
Nemrég olvastam hogy miért is kapott az Intel jó pár éve 1 milliárd eurós büntit.Amit már rég kitermelt a tisztességtelen magatartásával.
Miszerint nagy kedvezményeket kaptak azon gyártók akiknek az eladott termékeiben 95% Intel processzor volt,de még a maradék 5%- ra is komoly korlátozást kellett végrehajtaniuk.Na ettől felfordul a gyomrom így utólag is.Az AMD folyamatosan le volt nyomva a víz alá.Mire volt akkor érdemes szoftvert fejleszteni? Ugyan már!
8700K -t tételezzük fel hiába lesz 30% gyorsabb mint a R5 1600X,majdnem dupla áron lesz És ha nekem és másoknak is hozza a 1600 -as játékokban azt a bizonyos szintet,akkor csak néhány megszállott Intel fanatikusnak és FPS számláló huszárnak fog kelleni a 8700K.Ami picivel gyorsabb és jóval drágább lesz.Azért megnéznék egy tesztet a 8700K -val a Ryzen órajelén.
Én nagyon nem bántam meg hogy R5 1600 -ast vettem, mert kaptam egy nem drága,az elvárásainak megfelelő terméket,forrasztott kupakkal. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nem értelek, de tényleg. Ha ennyire régóta benne vagy a témában, akkor tudnod kell, hogy minden új félvezető megjelenésénél vannak gyerekbetegségek, és nem csak az AMD fronton. Egy példa, amikor behozta az Intel a Skylake architechtúrát 14nm-en, rengeteg problémák voltak a memóriatámogatással, volt olyan konfig amiben a 3. típusú ram működött, szóval ez nem egyedi eset. Az meg csak a saját hibád lehet, hogy, ha ennyi év tapasztalattal, ahogyan előadtad, meglepődtél felkészületlenül a várható hibáktól, amik jelentkeztek is. Mindenhol lehetett olvasni, hogy vannak gyerekbetegségek, a BIOS-al, a ram kezeléssel, nem volt titok, szóval, ezt Neked mint sok éves rutinnal rendelkező felhasználónak tudnod kellett volna. Még olyan sokat olvasnod sem kellett volna utána, mert ez mindenhol le volt írva. Az agesa 0.6 kód, már nagyon szépen javított rengeteg hibát. Én mielőtt összeraktam magamnak meg a haveromnak a gépet, olvasgattam jó sokat, okultam mások hibájából és láss csodát, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, eddig 3db gépet raktam össze hibamentesen Ryzen-ből, szépen muzsikálnak. Szóval egy tapasztalt user ezekkel tisztában van, amiket leírtál és ehhez mérten rakja össze a komponenseket. És vannak olyan szoftverek bőven, amik imádják a több szálat. De need mint tapasztalt usernek ahogyan előadod tudnod kellett volna, hogy a szoftvereid milyen irányt követnek egy szál vs. több szál. Én meg vagyok elégedve vele nagyon is munkára überelhetetlen számomra ár/érték arányban.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Engem nem zavar ha leírod, hogy, rosszabb mint a 7700K, de megkérdezném hogy, mennyire merültél el a bios beállításaiban? Nekem kb.: 40 újraindítás után sikerült elérni azt az állapotot, amin elégé elképedtem. Mert talán gyerekkoromban futottak ilyen reakcióidővel és folytonossággal a kedvenc játékaim.
Abban igazat adok, hogy nem fut 100%-on a VGA, van ahol a OC-s Ivy-i5-öm is 2x magasabb fps-t produkál, de ettől még nevetve törném ketté ha választani kellene. -
jani04
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Én is i7 7700k-ról váltottam.Eleinte bántam de aztán sikerült belőni mindent és így már azért jól visz mindent sőt van olyan játék ahol érzésre(!)simább a játék..Én két ok miatt váltottam.
Kíváncsiság és meguntam,hogy egy hűthetetlen alkatrész van a gépemben ami ráadásul random felpörgeti a ventiket és a kompaktvíz hűtésem.Ennek orvoslására meg egy lehetőség van,hogy garivesztés mellet javíttatni egy 110 ezer ft-os alkatrészt.
Visszafogok térni Intelre de nem fogom fikázni ezt az amd szériát,mert szerintem vállalható alternatíva pláne ha figyelembe vesszük az árakat.A véleményedet már leírtad kb 100 hsz-ben nem is tudom hirtelen hány topikban. Szerintem mindenki megértette és felfogta.
Mindenkinek van lehetősége választani. -
arnoldito
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Azért igaza van MiklosSas-nak is, egy 7700k sokkal több fps-t préselsz ki full hd-ban egy 1070/80/Ti-ből mint egy 1400-s. Vitathatatlan a 6700/7700k játékban jobb, viszont ha fel lépünk 4k-ba, ott már nem a proci miatt jönnek a plusz fps, hanem a vga erelye kell. Ezzel sok újdonságot nem írtam le szerintem, csak kezeljük helyén a "procikat". Nekem most egy 1700van és jelen pillanatban annyit sem megy mint az 1700x ment, pedig itt mindenki azt mondja, hogy 1.3v mennek a Ryzenek 4ghz-t. ( Persze most túloztam kicsit
) De, ha őszinte akarok lenni, nekem eddig az intellel jött be a tuning , amd-vel csak a lassú cpu-kat fogtam ki, vagy én nem értek a tuninghoz és nem akar még 3.9-se menni... -
SECTORnooB
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Igen egy kicsit erős, hogy az 1400-as veri a 7700k-t, a lemaradását csak az órajel limitálja,de úgy vélem a te negatív élményeiddel megfűszerezett degradáló hozzászólásaid is fogyasztókat téveszthetnek meg. Neked nem jött be ennyi, te biztos olyan alkalmazásokat futtatsz ami az extra magas ipc-t kedvelik elfogadtuk neked ez kell, de attól még hogy te nem érzed ki azt a pluszt amit és ahol ad és amilyen áron ezt teszi még nem kell leírni.

-
OutSider17
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Mondjuk azt csodálom hogy pörgősebb volt a 7700K. Mivel az én Ryzen 5 1400-asom is el veri Aida tesztekben elég sok helyen.

Igaz húzva van. Meg persze alul fesszelve keményen! 1,08-1,1 volttal 3,6Ghz a gyári 3,2Ghz/1,3 volttal szemben!Kezdem úgy érezni hogy csak hypeolva van az az I7 7700K!

-
-
-
komi77
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Elég fájó pont ez. Mert nagyon vártuk haverjaimmal a megjelenést. Mindenki kuporgatta a pénzét és már többen be is szállítunk az újba. Azt is gondoltuk, hogy biztosan lesznek az elején buktatók. A legtöbbünk ugyanakkor olyan rendszert akart amit összerak és megy. Na ez nem jött be. Összeraktuk és azóta szívás. Pedig még csak nem is a tuning a lényeg. Minden kompromisszumos, jó amikor megy - de mi van amikor nem, és miért nem
Azt sem tudjuk megítélni, hogy mi nem állítunk be valamit jól vagy szoftveres esetleg hardware-es problémák okoznak gondot. Ezért a visszaküldés is bizonytalan. A lényeg, hogy kezd fárasztó lenni a helyzet, elkeserítő és szomorú, hogy megint beleöltük a pénzünket valamibe ami ha van kedve tök jó egyébként meg csak bosszúságot okoz. Mindig azzal nyugtatjuk magunkat, hogy talán majd jön egy új bios egy win frissítés aztán minden jó lesz. Annyi ilyen jött már és van amikor jó van amikor rosszabb mint előtte. Meg ez a valamire várakozás is tök idétlen dolog. Veszünk valamit és hónapokon keresztül várjuk, hogy valamitől jó legyen, na ne má. Tegnap este mindent a gyári eredeti, optimális beállításokra tettem vissza. Nem érdekel cpu/memó órajel, nincs húzva semmi. Lassú is lett mint a szar. Mellette a régi Fx vágtázik, persze tesztekben biztos kikapna. No mindegy. Nézem a hőmérsékleteket: lapkakészlet 54-55 fok. Mi a franctól? Semmi húzás, többlet fesz, semmi. Nem értem, Fx-nél húzva van rendesen a gép ott ugyanez 38 fok, ha nem húzom, akkor meg már hűt nem fűt. Egy komolyabb tesztnek csak szülői felügyelet mellett merek nekiállni mert még a végén elfüstől az alig fogyasztó/melegedő rizsám. -
apa111
aktív tag
-
pipo112
őstag
-
komi77
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Lehet, hogy itt kellett volna feldobnom?: Azonnali vga kérdések..-nél írtam:
Sziasztok! Múlt héten páratok segítségével megoldottunk egy problémát: R9 270-es kártyám nem támogatta az UEFI-s telepítést és folyamatos random rendszerösszeomlást okozott. Ez a probléma megoldódott. Közben vettem egy Gtx 1050 Ti kártyát (a 270-esem is szerencsére megmaradt) és lett egy új nyavalya. Win10-et használok. Csak eredeti játékaim vannak (GTA V, BF 1, SW Battlefront, Crysis 3, DOOM, stb.), játék alatt több óra használat után vagy ha véletlenül nem lőttem ki az alvó állapotot, akkor onnan feléledve kiírja, hogy a windows problémát talált a program futása közben ezért leállítja azt - mármint a játékot, bármelyik legyen is az. Hőfokok rendben, win aktíválva, stb. Minden úgy van mint előtte és mégis gondol egyet a win és ledob. A gép nem fagy le csak újra lépkedhetsz be, aztán megint 3-4 óráig játszhatsz. Van, hogy egy egész napos játék alatt nem csinálja, de tegnap GTA V-öt kétszer is ledobta. A poén az, hogy 3 gépen is próbáltam és mindenhol ez történik, ja és mindkét vga-n (pedig az egyik Nv másik Amd). Volt egy kísérletem az R9 270-el, hogy egy régi 2014-es drivert tettem fel. Ezzel két napig semmi gond nem volt. Gondoltam jöhet az új driver és már ledobálgat. Szerintetek driver vagy win probléma lehet? Egyáltalán másnál volt hasonló probléma?
Köv:
Abszolút nem túlzok. A tököm durranik el, hogy minden nap ledobja a win valamelyiket. Annyi win-t telepítettem az utóbbi időben, hogy már becsukott szemmel is tudom a menetet. Egyébként ez a probléma nem régóta van. Nekem otthon 2 gépem van + 1 haveromé amiben próbálgatni szoktuk (minden napos történet). Az a szar amikor a játékmenetet nem tudod elmenteni csak ledob és kész. Nyilván nem rossz egyik gép sem én inkább valami szoftveres nyavalyára gondolok. Azt hittem, hogy másnál is volt már hasonló. A végén még visszateszem a win7-et. Vicc de azzal két napig semmi gubancom nem volt. Most itt van egy pár hetes Ryzen-es gép meg egy májusi Fx-es és a nyavalya megesz, hogy ilyen szarakodás van. Legalább írná ki a win10, hogy mi nem jó neki. A gépeket egyáltalán nem viseli meg a helyzet hőfokok nagyon rendben és le sem fagynak, csak játék ledob, kész. Játék újraindít mehet a móka pár órán keresztül ismét.Az összeset nem nyomom át ide de a lényeg, hogy volt egy win10 frissítés kb. 2 hete, azóta sza..kodnak a játékok.

-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
A platform kezdettől fogva rosszalkodik akkor, ha nincs a megfelelő Ryzen Balanced téma beállítva, VAGY ha nem a teljesítmény centrikus profil van kiválasztva. Emellé én akkor is tapasztaltam hasonló érthetetlen akadásokat, amikor az energiamenedzsmentnél lejjebb vettem a minimális CPU órajelet 50%-ra (itteni javaslatra).
-
nubyy
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Power beallitasokhoz en nem nyultam, fent sincs a Ryzen Balanced. A gyari alap Balanced profil aktiv.
Nvidia CP-ben az Optimal Power van Adaptive helyett - meg a 10-es szeria megjelenesenel voltak gondok ezzel, azota azon van es igy megy rendesen. Semmi alaplapi retket nem raktam fel az Intel LAN driveren kivul.
Masra igy hirtelen nem tudok gondolni.#10045: Az a 4 utolso szal fura, nalam folyamatosan volt terheles minden szalon.
-
nubyy
aktív tag
-
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
amúgy vsync-kel játszol? 60-70 hz-en engem kikészít a tearing, illetve amúgy is kontrollerrel játszok, ahol belefér egy kis input lag.
nézegettem a gpu-z "csíkot", és alttabozás vagy jelenetváltás/cut scene szokott ilyet csinálni. de még az is fura, hogy nem tartotta a kártya az órajelet. első lépcsőt még megértem, hogy visszavesz egyet a boost órajelből.
nálam mikrolagos volt, ha nem állítottam driverből az energiagazdálkodási módot max teljesítményre.
smt-vel előfordulhat, hogy nem jó szálnak adja a feladatot, ha a játékot nem frissítették a platform megjelenése óta (crysis 3 nem mai csirke, elvileg 2013-ban kapott utoljára javítást). de ennyire durva visszaesést akkor sem produkálhat. a bányász láz miatt eladtam az 1070-et, és 1050-nel nem látom értelmét tesztelgetni.engem amúgy a ryse akasztott ki (szintén cryengine), hogy nem tudtam vsync-kel folyékonyan játszani. idáig mindig arra fogtam, hogy nem volt "rendes" vas alatta. aztán jött a felismerés, hogy akármit rakhatok alá, nem lesz folyamatos. 80-100+ fps van vsync nélkül, vsync-kel még a 60-at sem tartja...
-
R3laX
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Sztem VGA terén nagyon kiforrott már a dolog. Ati Giga 8500 Maya Deluxe óta van Ati/Amd kártyám, eddig szinte csak intel mellett, de egy rossz szavam nem lehet rá. Én vhogy sosem futottam bele rossz driverekbe, vagy javíthatatlan hibákba, ami mindenhol van. Jó úton indultak el ezekkel a procikkal, és ha eléri, vagy legalábbis már szinte el is érte azt, amit a VGA-kal, eléggé versenyképes marad. Pihenj rá pár évet, addig mégjobban megszedi magát az Amd és mégjobb cuccokat gyárt majd. Az optimalizálás vonalán szépen halad, mondjuk engem szinte csak azok a címek érdekelnek, amik full támogatják. Quake Champion, Battlefield, meg szerencsére egyre több prémium cím.
-
arnoldito
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Sajnálattal hallom, és látom, de nálam játékok közben nincsenek FPS droppok. Tegnap Division toltunk egyik fórumtársal, egy 1070 társaságában, és 100-120fps folyamatosan.... Azért az a Crysis 3 nem mai és kétségeim vannak, hogy a Ryzen miatt van. Hamarabb gondolok drivere vagy winfosra. Volt itt akinek a fórumban bizonyos időközönként akadt a rendszer, mint kiderült win hiba...
-
Televan74
nagyúr
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Már vártam ezt tőled.Teljes tiszteletem hogy próbálkozol,de neked nem való AMD.Neked csak az Intel és az Nvidia tudott olyan hardvert gyártani ami ,,majdnem" megfelel neked.Nem megbántani szeretnélek,de a jövőben a saját érdekedben kerüld az AMD -t.

Nekem is beesik a Witcher3 néha 95-103 fps -ről 48-53 fps -re.De nem dőlt össze a világ.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
R3laX
addikt
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nem unalmas már kicsit az a 4 éves crysis 3, vagy a multija fogott meg?
. Én személy szerint utáltam azt a játékot. Csak azért pörgettem végig, mert adtam ennyi tiszteletet a készítőknek. A grafika odavágott anno, de a végén már csak futottam, annyira nem volt kedvem az ellenfelekkel leállni
. Szerencsére nem fizettem sokat érte ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Omli85
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
A ventilátor fordulatokat alapértelmezetten a CPU szenzor alapján vezérli. Na most mivel az ugrál össze vissza így össze vissza kapcsolgatja a ventiket. Ellenben van 2 dedikált temp senzor csati a lapon illetve van egy harmadik is én erre kötöttem egy szenzort ami a víz hőmérsékletét figyeli és eszerint vezérlem az összes radi ventit így már nem kapcsolgatja össze vissza és lehet normális profilt állítani a biosban. Windowsos szoftveres megoldást én kukáztam ahogy az AM3 széria esetén is itt is csak gond van az AISuite csodával szal kukáztam a francba.
-
pipo112
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nekem is még finomítani kell.
Msi fórumon szóba került lehet sok esetben a proci imcje gyenge ezért nem lehet a ramot feljebb vinni ,én is várok egy újjabb biost hátha azzal megy majd .
ami fura asus x370es lapnál az aida írja hogy agesa 1.6 az enyémnél 1.4a ír
itt feljebb az egyik linket néztem -
HavocS
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Hanyas driver volt? Nálam még mindig a 376.63 van, de már épp gondolkodtam hogy frissítek, ha a legújabb a szutyok akkor kihagyom

Érdekes amúgy. Masterből visszavettem ugye a SoC feszültséget 1V-ra, és könyörtelen bootloop lett belőle induláskor. WTF? Elvileg nem kéne beleszólni a hidegindításba... de ezek szerint mégis?
-
ovics
aktív tag
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
ha játékra használod, akkor smt off. intelnél sem rajongtam ezért, mert nekem az jött át a fórumon keresztül, hogy pár játékot leszámítva inkább hátrány a ht.
a régi játékok amik még patchelve sem lesznek, azok rosszul fogják kezelni a szálakat. elvileg nv-nél javították a driver szinten bénázást, de az is okozott hasonlót.(#9396) pipo112
lövésem sincs, mert a kezdetek óta kikapcsolva volt az smt, így egyik nv kártyával sem volt bajom (1060, 1070). -
pipo112
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
sajnos ennek az első steppingnek itt a vége 4.1 ,ennél többet nem mennek .
sajnos nekem az msi lapban nincs bclk + pstate amit hiányolok is mert nem volt olcsó ez a lap se és még 1.0.0.6-os gesa bios is csak beta fázisban van és itt is szívás van mert oc--nál nem veszi vissza a feszt a lap de auto vcore-al szépen megy 1.235V-al 3,7ghz-n egyenlőre nekem ez elég. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
nem változott semmi az EPU Power Saving Mode bekapcsolása után?
most megnéztem az uefi-t, de nem találtam p1 p2 és hasonló menüpontot.
bele sem ástam magam, mert nevetségesen keveset kért a konnektorból üresjáratban 2 ssd-vel.
igaz csak 3700 mhz-en járatom, de kb 8%-ért (4000/3700) nekem nem éri meg a sokszoros ár lap vagy proci terén. szóval ezért viszonylag kevesen vettek ch6-ot, így tapasztalat sincs sok. úgyhogy jó eséllyel te leszel az első ch6 user, aki a fogyasztással foglalkozik. amivel amúgy nincs baj, én is szeretem ideális körülmények (legkisebb fesz, hőfok, stb) használni az alkatrészeket. -
Tengo
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Hát akkor cáfolhatnád a gépemet is, mert nálam és még vagy 20 embernél másik fórumban a windows 10-ben minden energiatakarékossági beállítás eltűnik bármilyen kerek órajelen ami magasabb mint 3600 és nem a BCLK nem lehet kerek 100, de mind1. Az a pontszám meg 4ghz-en, nem valami acélos.
-
Tengo
aktív tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Próbáld meg azt, hogy 39.75-ös szorzót belövöd, BCLK-t 101-re. Windows 10-ben állítsd át a plan-t High Performance-ra. Utána change plan settings, Advanced power settings, Processor power management, Maximum processor frequency 4000, Minimum processor state 10%. Ha kipróbáltad írj vissza működött-e, de ha működik is, újra kell tesztelned a stabilitást.
Mindenki kipróbálhatja, akinek hiányzik a fesz visszavétel idle-ben. A lényeg, hogy ne legyen az órajel kerek 100-as, mert akkor a windows 10 kilövi az energiatakarékossági beállításokat. AMD állítása szerint, ha az AMD balance módot használjuk, akkor is visszaveszi az órajelet és feszültséget, csak a windows és a programok nem tudják értelmezni az 1ms-os mintavételezést ezért mindig az utolsó P-state órajelét mutatják, ergo a maximális órajelet és a hozzá tartozó feszültségeket. Ez vagy igaz, vagy nem, csak a test pontokon multival lehetne kimérni.
-
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Itt a topikban volt többször szó platform specifikus dolgokról. Pl. hogy BCLK emeléssel magasabb órajelet értek el C6H-n, akkor a System agent voltage, mivel a fabric órajele a ram órajelének felén megy, tehát az is tuningolódik. Ilyenekre gondoltam.
Plusz, mivel sokszor nem működnek az Intelre írt XMP profilok, így sanszos, hogy ide ugyanahhoz a ramhoz más beállítás kell, mint amit a gyártók Intelre beállítottak.Sajnos több infóm nincs, csak mint érdeklődő olvasgatom a topikot, de így azok alapján azt javasolnám, ram IC és alaplap típus alapján keresgélj, hátha találsz jó beállítást vagy tapasztalatokat.

(#9269) chopin42: Én se láttam sosem a QVL listáját. Ettől még butaság, amit írtál. Az, hogy egy ram nincs benne a listában, még az is csupán annyit jelent, hogy nem tesztelték vele, így nem garantálják, hogy működni fog. Ugyanakkor, mivel minden ram JEDEC szabvány szerinti, így legrosszabb esetben 2133Mhz-en kutya kötelessége bárminek elindulni, és utána be lehet lőni a képességeinek megfelelően.
-
chopin42
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Elvileg a procihoz van külső órajelgenerátor a lapodon (bclk oc). Overclockers, reddit és társai segíthetnek, mi kell a spéci tuninghoz a ch6-al. Memóriához meg nos..nem volt szerencséd, a lap nem támogatja. Ha nincs benne a qvl-ben, akkor:
A.):eladod, veszel bele olyat, ami passzol. A ramjaid nagyon spéci, tuningos cuccok, szerintem aprón könnyen elmennek.
B.):Írsz a supportnak/vársz bios update-re/rákeresel szintén mindenhol a ramodra verziószám+alaplap mellett.
Nagyon remélem, hogy a corsair vengeance lpx 3000 cl15-el nem fogok ennyit szívni
Kinézett lap:
prime x370 pro (szegényebb esetben b350 strix) lottó esetén pedig ch6
(vagy thaici) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Memory QVL listája elég rövidke, Corsair Dominator/Vengeance ver4.31 szerepel rajta 3200MHz támogatottként, a tiéd milyen verzió? 16-18-18-36 1.35V időzítésekkel és fesszel.
Elméletileg csak az M.2 WIFI modulfoglalatban kulonbozik ahogy nezem, de keresek még megerősítést.
A Z170-es platformnak van kb. 8 év előnye hogy a memcontrollert hozzáigazítsák a ramokhoz vagy fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) De, ha őszinte akarok lenni, nekem eddig az intellel jött be a tuning , amd-vel csak a lassú cpu-kat fogtam ki, vagy én nem értek a tuninghoz és nem akar még 3.9-se menni...

Azt sem tudjuk megítélni, hogy mi nem állítunk be valamit jól vagy szoftveres esetleg hardware-es problémák okoznak gondot. Ezért a visszaküldés is bizonytalan. A lényeg, hogy kezd fárasztó lenni a helyzet, elkeserítő és szomorú, hogy megint beleöltük a pénzünket valamibe ami ha van kedve tök jó egyébként meg csak bosszúságot okoz. Mindig azzal nyugtatjuk magunkat, hogy talán majd jön egy új bios egy win frissítés aztán minden jó lesz. Annyi ilyen jött már és van amikor jó van amikor rosszabb mint előtte. Meg ez a valamire várakozás is tök idétlen dolog. Veszünk valamit és hónapokon keresztül várjuk, hogy valamitől jó legyen, na ne má. Tegnap este mindent a gyári eredeti, optimális beállításokra tettem vissza. Nem érdekel cpu/memó órajel, nincs húzva semmi. Lassú is lett mint a szar. Mellette a régi Fx vágtázik, persze tesztekben biztos kikapna. No mindegy. Nézem a hőmérsékleteket: lapkakészlet 54-55 fok. Mi a franctól? Semmi húzás, többlet fesz, semmi. Nem értem, Fx-nél húzva van rendesen a gép ott ugyanez 38 fok, ha nem húzom, akkor meg már hűt nem fűt. Egy komolyabb tesztnek csak szülői felügyelet mellett merek nekiállni mert még a végén elfüstől az alig fogyasztó/melegedő rizsám.
Természetesen a videó eredetileg FullHD-ban készült.

Kinézett lap: