- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
dewil666 #11397 üzenetére
Akkor vegyuk sorba a lépéseket. BIOS elméletileg ugye mar nem lehet probléma.
Milyen tápegység? Van lehetőség esetleg másikkal tesztelni?
Alaplapot vedd ki, nézd át hogy látsz-e rajta bármit, leverést vagy ütésnyomot, megnyomoritott alkatrészt.
Ellenőrizd a procit, ramot ugyanerre. Van lehetoseg masikkal tesztelni?
Videokártya szintén.
Szereld vissza az alaplapot, kozben nézd meg nem e testel le valahol a házzal az alja.
Csatlakoztass újra mindent (cpu cooler csatlakozo jo helyen volt?) és teszt.Varj 5 percet bekapcsolas utan, hátha csak az elso bios autokonfiguracio cseszekedik. Illetve régesrégen volt nekem olyan egy lappal hogy cmos reset jumpert rovidre zarva és bekapcsolva lett csak jo.
Ha tovabbra sem mukodik akkor vissza a boltba...van hasonlo hsz msi foruman, mind intel mind amd téren.... [link]
-
R3laX
addikt
válasz
dewil666 #11385 üzenetére
Lehet először mikor néha elindult még nem volt nagy galiba, esetleg ram beállítási gond(néha kicsit ügyködni kell vele, hogy minden ok legyen). A para lehet a kivétel után teljesedett ki, akkor kenődött bele a visszarakásánál. Egyébként első összerakásra szinte minden ryzen rendszer többször újraindul, sokat bootol, ez sokakat megijeszthet, néha túlságosan is, ami miatt inkább kikapcsolhatják a gépet, mint hogy kivárják a tesztbootokat.
-
dewil666
őstag
válasz
dewil666 #11379 üzenetére
Na kivettem a procit. Ilyen jelenséget tapasztaltam:
Ez okozhatja esetleg hogy a cpu hiba led világítson?Igen jól látjátok kevés paszta került a két kis lyukba. De kb annyi ami a képen látszik. A procin az egyik lábon volt hosszában arról letöröltem óvatosan (viszont a két láb tövénél összeért a paszta). Nem tudom milyen paszta van gyárilag rajta mert ha elektromosan vezető akkor szerintem sanszos hogy valami kinyiffant.
-
válasz
dewil666 #11374 üzenetére
A leírás spec szerint van a lapon egy ilyen... valamit elárulhat.
Habár most vettem észre második olvasásra, hogy írta, hogy a debug CPU led világít... ezt hogy kell érteni?
Illetve, ha jól sejtem, akkor már ki is derült, hogy CPU baja van?
Biztos, hogy tényleg jól rakta bele? Bár, ha 2x is megnézte csak nem.
Tápot is jól kötötte be, minden csati jó helyen és jól illeszkedik? -
válasz
dewil666 #11369 üzenetére
Keressetek egy újabb videokártyát... elvileg nem kéne, de szerintem azis baja lehet, hogy ezek a régiek még nem UEFI bios támogatással jöttek, a lap meg lehet valamiért arra áll alapból... vagy csak simán nem kompatibilis velük.
De ez csak egy tipp.
Illetve az alaplapon a "debug led" alapján nem derül ki, nem e valahol elakad és hol? Manual-ba meg kell nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- The First Berserker: Khazan
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Tesla topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest