- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SECTORnooB
addikt
válasz
oravecz56 #26265 üzenetére
Akár az is lehetne,de sajnos nem, nem létezne olyan hűtő ami megfogná...
De sikerült beállítanom a 24/7-es setup-ot. 1.26Vcore mellett 4Ghz. 4050mhz-ért 1.3Vcore körül kér és 4.1Ghz ért cserébe 1.34-36Vcoret követel ami nekem nem fér bele a vállalati eszményrendszerembe. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
oravecz56 #26164 üzenetére
Nagyon köszönöm!!! egy isten vagy
Simán sikerült. a Flash utáni restartnál megállt a kép amikor a Bios f12 kép bejön.. De egy áramtalanítás után már ment minden
Végre újra szaladnak a lovak. Egy kérdésem még lenne!!
3200 on nem volt stabil a rendszerem, de most az utolsó értéket 38 -ra emeltem. Az segíthet azon hogy ne fagyjon a gépem, böngészés közbe ? Tehát jól csináltam hogy 36 ról 38 ra emeltem ?Corsa ramjaim vannak, nem samsungos
-
-
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
oravecz56 #25515 üzenetére
Üdv.!
Köszönöm neked is a választ.
Megrendelve.
NdrewSunix:
Nincs mit, már nekemfájtaz értetlenség... Pedig nem volt az bonyolult a többiek részéről sem. Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy néhány jól megszerkesztett kép többet elmond, mint 3 heti duma. Saját magamon is így szoktam segíteni, mikor első alkalommal csinálok valamit (pl. általam ismeretlen típusú laptop szét/összeszerelés).hackeeeee:
Részben igazat adok neked, de amellett kitartok, hogy nem, NEM HAGYJUK FENT a jumpert a két tüskén, és főként NEM helyezzük áram alá a gépet, amíg az a két tüskén rajta van! Az áram alá itt valóban egy kicsit "helytelen". Egészen pontosan a 230V-os hálózati feszültséget kell alatta érteni!
Kb. 20 éve foglalkozom a számítástechnikával -autodidakta módon-, és már akkor is rossz ómennek számított a BIOS reset során áramot -hálózati feszültséget- adni a gépnek, amikor megvettem az első gépemet.Azért, hogy pontosítsam ezt az egészet (én így is szoktam):
a hozzászólásomban levő "...BIOS visszaállításának lépései..."-t kiegészítem annyival, hogy az elem kivétel -ez is opciós lehet, bár így a tuti- után a jumpert a leírás szerinti helyre rakom. Várok xx másodpercet, majd a jumpert leveszem, elemet vissza. VAGY a sorrendet annyival bővítem, hogy a jumper felrakása után a bekapcsoló gombot nyomva tartom kb. 10-15 mp-ig. Ez utóbbi, nálam, minden esetben 100%-ban sikeres reset-et jelentett. -
-
-
kaszas19
senior tag
válasz
oravecz56 #24405 üzenetére
Nincs egy hetes és 3 év gari van rá a pcx-hez.
Teljesen mindegy hogy clónozom van tiszta telepítéssel rakom fel a windows.
Már minden opciót kipróbáltam és az eredmény mindig ugyan az.
Volt már MBR és GPT partíció is rajta de ugyan az.
Tegnap behalt utána ilyen értékeket mértünk mindig, ma bekapcsoltam a gépet és már jobb értékeket hozott de nem sokáig.
Nincs újabb FW se mindenből a legfrissebb van.
Legfrissebb bios van a lapon, Szabványos AHCI driverrel legfrissebb winnel. -
oravecz56
aktív tag
válasz
oravecz56 #24402 üzenetére
Szia
Ha a partíció kiosztás is jó akkor szerintem garis ha még van rá... SLC írási gyorsító tár le ált.
Ha a redszert migráltag vagyias másoltad,talán format c: segít (a partíció kiosztás beállítása miatt. Véleményem szerit 50% az esély.
Vagy megpróbálhatod frissíteni a vezérlőt de szerintem nem segít. -
SECTORnooB
addikt
válasz
oravecz56 #23960 üzenetére
"Megy az (a 2700X konkretan) feljebb is, mint 4,2 GHz
Just sayin' ........
"
Ebből nem az jön le, hogy a 4,2Ghz lenne az abszolút plafon.
De nem is értem, hogy miért ragadt meg mindenkibe ez a +200mhz, azért mert a base clock-on ennyit emeltek az Ájemdénél?
3570K-4690K között 100mhz különbség volt anno (úgyemlékszem)
Akkor ezek szerint törvényszerű lenne a maximum 100mhz+ tuningpotenciálba? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
oravecz56 #23916 üzenetére
Na közben leesett miről beszélsz. Ezek RDIMM modulok, azaz regisztred dimm (buffered) modulok és ez nem összekeverendő azzal, hogy ECC-s vagy nem ECC-s.
Ezek valóban nem mennének abban a lapban, mert csak sima DIMM vagyis unbuffered modulokat kezel. Még jó, hogy írtad ezt mert különben berendeltem volna őket.
MaxxDamage: pedig mekkora biznisz lett volna!
Azt hiszem tolódik a Ryzenre váltás nálam. Vagy a franc tudja, az előrejelzések szerint még emelkedni fog kicsit a DDR4 ramok ára, lehet legalább azt még most kellene venni, de 16GB így is baromi drága...
-
Pro!Petya
addikt
válasz
oravecz56 #23339 üzenetére
A mostani update, az előző frissítés álltali fagyásokat hivatott javítani a régebbi amd procis gépeken.
Gyakorlatilag tilt bizonyos részeket a Melt/Spectre frissítésből.
A régebbi FX-ek és Intel -es gépeknél írtak csak issuet telepítésnél, és egyik se BSOD volt.
Többi fórumon se jelentettek hibát a mostani win update-tel kapcsolatosan, Ryzen-el kapcsolatosan.Igazából ahogy követem a forumot a bios frissitések miatt lehetségesek a problémák mert szinte mindenkinél egy két napra / hétre adja meg magát a rendszer.
Aki nem frissített, szval régebbi bioson maradt azoktól nem olvasni hibát. -
OutSider17
senior tag
válasz
oravecz56 #23235 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
AGESA 1101-ről szerettem volna AGESA 1.0.0.6b-re.
De akkor sajnos nem lehet. Engem csak az zavar hogy melegszik így a proci hogy 1.3voltot add neki alapból a bios. És nem sok kedvem van mindig újra indítgatni a gépet hogy a Ryzen Masterben elmentett profil szerint működjön. Nálam 1.1volton stabil volt 3.6Ghz-el és így 1.3volttal ez nekem +10fokot jelent.
(48-50-ről 58-60fokra ugrott a hőfok.) -
válasz
oravecz56 #23130 üzenetére
Én voltam a balf*sz és neztem be, mert CPU az full Defaulton volt, de RAM az 3066-on D.O.C.P-vel 1.35v fesszel. (OC Profilt töltöttem, de elnéztem) most megy tényleg Defaulton minden és már Loop 20 finished a teszt alatt.
A lényeg, hogy a RAM nem ide való és Flare-X kellett volna már az elején...azt lehet az sem lesz jó ebbe a lapba/konfigba. (csak 100k-s lapokhoz mint pl. Hero)
MD
L -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
oravecz56 #22859 üzenetére
Eddig volt jó..
Most az van, hogy XFR off, auto szorzó, auto fesz, 1.15V a fesz. Save, reboot, bios vissza, XFR off, 31-es szorzó, reboot, 1.15V a fesz. Reboot, bios-ba be, szorzó emel, akár csak 32-re, de teljesen mindegy, 1.3V a fesz..
Egyszerűen nem értem..
Ez előtt 1.1V-n ment a proci, 3.4-en, gond nélkül..
-
Vartanus
őstag
válasz
oravecz56 #22689 üzenetére
Köszi na most ebből én is sokat okultam
Ha jól értelmezem a dolgot (nem vagyok pörfikt english) ha fix 1.3Vcore van beállítva 0%LLC-vel akkor a rendszer elvileg fixen tartja az 1,3V-ot. Amennyiben viszont 25-50-75-100% LLC van akkor engedi ilyen százalékokban a Vdroop-ot ha idle van a gép.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
oravecz56 #22436 üzenetére
Éppen ma adta meg magát 3333mhz-n a kis LPX 10 kör IBT Maximum közbe
Azt hittem áshatom a gödröt a diófa mellett neki, fél órán keresztül rakosgattam össze vissza a modulokat hol az egyikkel ment hol a másikkal, de azért sikerült és örülök hogy nem távozott el az örök megahertzek és végtelen feszültségek mezejére. -
pipo112
őstag
válasz
oravecz56 #22142 üzenetére
hi épp ma néztem a globál fórumot és írta a tag hogy vissza kellet mennie az 1b0-ás régebbi bétára mert ez el ketdett neki bsod-t dobálni ahogy el kezdte húzni a procit szvsz még ez se stabil ,egy modi írta is hogy még vannak kisebb bugok bajok amíg azokat nem tudják orvosolni addig nem adják ki
MSI technikai menedzsment ma írta hogy a közeljövőben várható (it is very soon ) szvsz bízzunk benn hogy mi hamarabb sikerül orvosolni a problémákat és kapunk egy jó biost jó tuning potivalui a tag még annyit mondott a memória támogátás qrv@ jó mert cold boot-ot egyáltalán nem tapasztalt és a corsair ramok is szépen mennek evvel a biossal err is volt scrn hogy igen sokat javult a támogatásuk
cross finger and hope -
SECTORnooB
addikt
válasz
oravecz56 #16632 üzenetére
Felraktam, noss csodát nem vártam és nem is kaptam AMD Cool N Quiet még mindíg szar, de már 3.8-3,9Ghz mellett stabil a 3066Mhz ram freki, az előző biosba a 2133 al volt csak stabil, így anno viszatettem az 1.7 es BIOST-t. De most elhatároztam, hogy nem teszem visza a 1.7-est, jólesz nekem CnQ nélkül is 3.8Ghz és 3066mhz ram freki mellett.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
oravecz56 #14949 üzenetére
Úgy néz ki nem a ram freki miatt indult újra áramtalanítàs után, mert az összes egyéb ramfrekvenciàn is ezt csinàlja, kivètel volt a 2133. Úgy döntöttem visszateszem az 1,7 es BIOS t lecsúszok így a 3200mhzs xmp ről de legalább nem idegesít az újraindulàs.Cinebenchben 3200mhz és ram frwkinèl 10 pont+ multicoreba ès 3 pont plusz single coreba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest